Selamlar,
Dht baskılayıcı ilaç kullanan arkadaşlar, özellikle kulak çınlamasından muzdarip olanlar bu başlık altında toplaşalım.
10ay önce finas ile başlamıştım, sonra finas+dutas, 2-3 aydır da sadece dutas ile devam ediyorum. Bir miktar yanetki hissediyorum fakat çok da önemseyeceğim bir seviyede değil. Evvelki seneki kısa süreli denememde de benzer durumdayken ilaçları kestiğimde 1 hafta-10günde düzelmişti.
Bu yanetki konusunda en çok bu kulak çınlaması konusu rahatsız ediyor. Özellikle akşam uykusuna geçişte, sessiz bir ortamda çok farkedilir oluyor. Dikkat kesildikçe sinir de ediyormaalesef. Psikolojik bir yanetki midir bilemiyorum fakat pek öyle olduğunu düşünmüyorum.
İlaca başladıktan ne kadar süre sonra dikkatimi çekti hatırlamıyorum, not almadım ama net 4-5 ay olabilir. Beşki de dutasa geçişle ilgilidir bilemiyorum.
Malum salgın vs diye kbb’ye de gitmedim henüz. Forumda bu durumla karşılaşan arkadaşların durumlarını, bir çözüm üretebildiler mi, doktora göründüler mi? Yorumları, tavsiyeleri nelerdir merak ediyorum.
Teşekkür ederim.