Gönderen Konu: Dht baskılama & kulak çınlaması  (Okunma sayısı 3560 defa)

masterhairexperience

• Jr. Member
  • **
Ynt: Dht baskılama & kulak çınlaması
« Yanıtla #16 : 23 Şubat 2021, 20:45:28 »
Umarım çōzüm söylediğiniz kadar kolay olur, gittiğim doktorlar elle tutulur bir cevap veremedi hatta kafama takmamami söylediler , mezara kadar seninle giden diyen bile oldu çok sinir bozucu bir durum .
Bu arada benim kullandığım  betaserac 16 mg di ve tam olarak kutuyu bitirmedim , kutuyu tamamıyla bitirince mi geçti cinlamaniz ?
24 mg kullanıyorum ilk haptan itibaren etkisini gösterdi bir kaç gün içinde kesildi ama hala kullanıyorum ara ara gidip geliyor ama artık az ve kısa süreli, bırakırsam ilacı nolur tam kestiremiyorum
  • Yaşınız 29
günde bir 5 fıs minox + haftada 1 iğneleme

Ozysan

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #17 : 23 Şubat 2021, 20:51:03 »
Sizin adınıza çok sevindim teşekkür ederim darısı benim başıma.

masterhairexperience

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #18 : 23 Şubat 2021, 22:49:22 »
Sizin adınıza çok sevindim teşekkür ederim darısı benim başıma.
teşekkür ederim inşallah sende sağlığına kavuşursun bir an önce, dht baskılamayı bir süre bırakmanı tavsiye ederim
  • Yaşınız 29

Ozysan

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #19 : 23 Şubat 2021, 23:24:43 »
🙏 Bu aşamada en iyi hamle xpeciayi bırakmak olucak sanırım .

Kelim Kelsin Keliz

• (*-*)
  • Sr. Member
  • Bir kel bir kele ne demiş?
« Yanıtla #20 : 01 Mart 2021, 00:14:45 »
Bende de 2020 hazirandan beri var sol kulak da çınlama ilaca başlamam dan 35 40 gün sonra başlamıştı sonra ki süreçte bıraktım tekrar kullandım yine bıraktım vs çınlama geçmedi. Özel de devlette kaç kere gittim KBB ye hatta sağolsun bi doktor baya ilgilendi hangi muayaneyi yapsa yok bir şey bulamadı tomografi çektirdi en son onda da temiz çıktı adam kafayı yedi ama bulamadı 😀. Sonuç olarak benle kaldı bu illet tekrar fine başladım. Ya ben ilaca başlayınca acaba artacak mı diye dikkat kesiliyorum ondan hissiyat artıyor ya da iki gün de gerçekten etki ediyor
Benim çınlama uğultu tarzında değil de hani yüksek rakım çıkınca kulaklar dolar da yutkunursun çıt sesi gelir ya ondan geliyor sürekli özellikle de sessiz ortamda yüksek sese tepki veriyor çıt çıt çıt diye
« Son Düzenleme: 01 Mart 2021, 00:23:27 Gönderen: Kelim Kelsin Keliz »
Önce biraz seyreldiler, sonra beni terk ettiler
Beni apaçık ortada bırakıp gittiler
Yastığım bile ısınmıyor artık
Yastığım bile Yastığım bile
Kafam üşüyor soğuk havalarda, çık artık

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=14917.0

Kelim Kelsin Keliz

• (*-*)
  • Sr. Member
  • Bir kel bir kele ne demiş?
« Yanıtla #21 : 01 Mart 2021, 00:20:55 »
çok yaygınmış bomba patlamasından dolayı, onun için tedavisine çok fazla yatırım yapıyorlar, bu sene içinde tinitusu tamamen yok eden ilaç çıkacakmış, kulağa bi sıvı damlatıp tamamen bitiriyormuş, ciddi yatırımlar var.
Ve şunu da ekliyim tahribat sonucu oluşan çınlama yüksek blast etkili patlamalar da yaşadım sağ kulak da yoğun çınlama/işitme de güçlük çektim  hiç birşey yapmadan kendi kendine geçti iki üç haftada ama fin ile başlayan çınlama geçmedi.
Not: ben dediğiniz damlaları kullanmadım doktor ilerleyen yıllarda şikayet artarsa kulak zarını delinen küçük bir operasyon varmış bunu yaparız dedi
Önce biraz seyreldiler, sonra beni terk ettiler
Beni apaçık ortada bırakıp gittiler
Yastığım bile ısınmıyor artık
Yastığım bile Yastığım bile
Kafam üşüyor soğuk havalarda, çık artık

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=14917.0

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #22 : 01 Mart 2021, 19:18:33 »
Bende de 2020 hazirandan beri var sol kulak da çınlama ilaca başlamam dan 35 40 gün sonra başlamıştı sonra ki süreçte bıraktım tekrar kullandım yine bıraktım vs çınlama geçmedi. Özel de devlette kaç kere gittim KBB ye hatta sağolsun bi doktor baya ilgilendi hangi muayaneyi yapsa yok bir şey bulamadı tomografi çektirdi en son onda da temiz çıktı adam kafayı yedi ama bulamadı 😀. Sonuç olarak benle kaldı bu illet tekrar fine başladım. Ya ben ilaca başlayınca acaba artacak mı diye dikkat kesiliyorum ondan hissiyat artıyor ya da iki gün de gerçekten etki ediyor
Benim çınlama uğultu tarzında değil de hani yüksek rakım çıkınca kulaklar dolar da yutkunursun çıt sesi gelir ya ondan geliyor sürekli özellikle de sessiz ortamda yüksek sese tepki veriyor çıt çıt çıt diye

Hacım konunda ilk bahsettiğin zamanı hatrlıyorum. Hatta okuduğumda ulan bende de olmaz inş diye düşünmüştüm fakat 3-4 aydır ben de fakrettim. Spn haftalarda bende de ciddi takıntı olmaya başladı maalesef.

Bakalım ilk fırsatta bi kbb ye gitmeye çalışacağım.

Bendeki çınlama kesintisiz tiz ses çınlama şeklinde.

Bir haftadır kestim dutas ı, bakalım göreceğiz artık ne olacak.

Aboubakar

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #23 : 02 Mart 2021, 17:16:21 »
Ayni sorundan bende muzdaribim. Yaklaşık 3 buçuk aydır. Kbbye gittim herhangi bir fonksiyon bozukluğu yok ama finastreidin yapabileceğini söyledi. Vastarel 35mg hap verdi 1 ay kullan gecmezse gel dedi. 20 gün sonra geçmişti geçtiği icinde bıraktım. Fakat 5 10 gün sonra yine başladı. Yalnızca sağ kulağım da var ve gün icinde rahatsız etmiyor fakat yastığa baş koyunca :) siz beni anladınız. Bakalım napcaz bu olayla

Furymen

• Sr. Member
« Yanıtla #24 : 02 Mart 2021, 19:06:23 »
Selamlar,

Dht baskılayıcı ilaç kullanan arkadaşlar, özellikle kulak çınlamasından muzdarip olanlar bu başlık altında toplaşalım.

10ay önce finas ile başlamıştım, sonra finas+dutas, 2-3 aydır da sadece dutas ile devam ediyorum. Bir miktar yanetki hissediyorum fakat çok da önemseyeceğim bir seviyede değil. Evvelki seneki kısa süreli denememde de benzer durumdayken ilaçları kestiğimde 1 hafta-10günde düzelmişti.

Bu yanetki konusunda en çok bu kulak çınlaması konusu rahatsız ediyor. Özellikle akşam uykusuna geçişte, sessiz bir ortamda çok farkedilir oluyor. Dikkat kesildikçe sinir de ediyormaalesef. Psikolojik bir yanetki midir bilemiyorum fakat pek öyle olduğunu düşünmüyorum.
İlaca başladıktan ne kadar süre sonra dikkatimi çekti hatırlamıyorum, not almadım ama net 4-5 ay olabilir. Beşki de dutasa geçişle ilgilidir bilemiyorum.

Malum salgın vs diye kbb’ye de gitmedim henüz. Forumda bu durumla karşılaşan arkadaşların durumlarını, bir çözüm üretebildiler mi, doktora göründüler mi? Yorumları, tavsiyeleri nelerdir merak ediyorum.

Teşekkür ederim.
Ben bir buçuk yıl önce finas 2 ay kullanmıştım 1.5 yıldan sonra bir makale çıktı önüme kulak çınlaması diye sonra kulağıma dikkat verdim ve çınlamayı farkettim gerçekten çok sinir bozucu acaba daha öncede varmıydı yenimi oldu diyorm daha önce olsa çoktan farketmem lazımdı diyorum
Ama geçmedi uzun zamandır kulaklık takıp yüksek sesli oyun oynuyorm ondanda olabilir diye düşünüyorm ama psikolojik diyecek arkadaşlar olacak değil sessiz bir ortamda bip sesi kulaklarımda çınlıyor :(

masterhairexperience

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #25 : 03 Mart 2021, 23:49:02 »
Ayni sorundan bende muzdaribim. Yaklaşık 3 buçuk aydır. Kbbye gittim herhangi bir fonksiyon bozukluğu yok ama finastreidin yapabileceğini söyledi. Vastarel 35mg hap verdi 1 ay kullan gecmezse gel dedi. 20 gün sonra geçmişti geçtiği icinde bıraktım. Fakat 5 10 gün sonra yine başladı. Yalnızca sağ kulağım da var ve gün icinde rahatsız etmiyor fakat yastığa baş koyunca :) siz beni anladınız. Bakalım napcaz bu olayla
vastarel 35 mg ye başladığında dht baskılamayı bıraktın mı ? yoksa ilaçla beraber fine devam mı ettin ?
  • Yaşınız 29

Aboubakar

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #26 : 04 Mart 2021, 00:58:58 »
vastarel 35 mg ye başladığında dht baskılamayı bıraktın mı ? yoksa ilaçla beraber fine devam mı ettin ?

İkisine de devam ettim. Buna rağmen 20 günün sonunda bıçak gibi kesti çınlamayi. Şuan alıştığım için rahatsız etmiyor o yüzden kullanmıyorum ama rahatsız edecek derecede varsa doktora danışarak deneyebilirsiniz.

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #27 : 18 Haziran 2021, 19:34:50 »
Selam arkadaşlar, aradan geçen birkaç ay sonrasında birşeyler yazayım istedim bu konuda.

Şubat ayı gibi, 10 aylık oral antiandrojen tedavimi kestim. Cinsel yanetki de oldu tabi ama en rahatsız edeni bu, çınlama mevzusuydu. Şubatta ayında yaklaşık 2-3 aylık dutas tedavisini kestim. Öncesindeki 7-8 ay finas ve finas+dutas olacak şekilde total 10 ay falandı. Çınlama başlangıcından yüzde yüz emin değilim ama, ilk aylarda sadece finas 1mg kullandığım dönemlerde böyle birşey dikkatimi çekmemişti. Kulak çınlamasını senelerdir bazı dönemler kısa süreli, gecelik fln tecrübe ettiğim için ne olduğunu biliyorum. Bir gece çınlama varken, ertesi gece geceler, aylarca derin bir sessizlik, huzur :)

Çınlama başlangıcı biraz dutas’ı tedaviye dahil ettiğim dönemlere denk geldiğini düşünüyorum. Yani şu an olağan şüpheli olarak dutasteridden şüpheleniyorum.

Bu süreçte vücudun ilaçlardan arınması için bekledim. Bir de maalesdf biraz pandemi çekinmesinden doları kbbye gidemedim. Mayıs sonuna doğru kbb uzmanına göründüm. Burundan kulaktan kameralı fln kulak içi kontrolü fln yapıldı. Görünürde bir sorun olmadığını söyledi doktor hanım. Tabi muayene başında dht baksılayıcı finasterid, dutasterid kullandığımı iletmiştim. Bu durumun çınlamaya sebep olabileceğini iletti kendisi. Arada stresli bir insan mısındır diye de sordu, belki de psikolojik boyutunu değerlendirmiştir bilemiyorum. İlaçları kullandığım 10 aylık sürenin de epeyce uzun denebilecek bir süre olduğunu da belirtti. Buna iletimin devamında tekrar değineceğim.

Sonrasında iç kulağı kontrol etmel için bir MR istedi. Sonuçlar çıktıktan sonra, MR da belirgin bir sorun gözükmediğini iletti. Yani bulgular en azından çınlamaya sebep olabilecek şeyler olmadığını söyledi.

Bu süreçte yeni ekim yaptırdığım için tekrar finas kullanmam gerektiğini söyledim. Ekim merkezinin tavsiyesi ile 6 ay kadar devam edeceğimi söyledim. Sonrasında eğer bu şekilde devam edeceksem ilaç yazmayacağını söyledi, ben de gün aşırı veya yarım doz kullansam nasıl olur demem üzerine, Betaserc 24 mg yazdı. Finası ise günlük 0,5 mg olarak kullanıyorum.

1 ay dolduğunda tekrar kontrole gideceğim. Şimdilik sanıyorum daha 1 aylık kutunun yarısını biraz geçmişimdir, henüz bir gelişme yok. Çınlama devam. 3 hafta kadardır tüm odak noktam saç ekimi sürecin, nekahat iyileşme dönemi endişeleri dln olduğu için akşamları biraz daha az dikkatimi çekiyor. Ama asla kaybolmuş değil, orada duruyor. :)

Bu arada dutası kestiğim 3 ayda, iletimin başında bahsettiğim cinsel yanetkiler biraz toparladı ufaktan, fakat tamamen geçmedi. Sperm sıvılaşması fln biraz daha düzelmişti. Finasteridin vücuttan tamamen atılmasının 3 aya kadar uzayabileceğiyle alakalı bilgileri düşünürsek, dutasın bundan çok daha uzun sürmesi gayet normal. Finasteridin kandaki yarılanma süresi 6-8 saat iken, dutasın 5 hafta. haliyle dutastan arınma çok daha uzun süreceği aşikar denebilir.

Velhasıl uzın uzun yazdık birşeyler ama bu özetle henüz bir gelişme yok. Eğer çınlamada bir gelişme olmazsa finasterid dozajını veya sıklığını daha da düşürmeyi değerlendirebilirim veya tamamen bırakmayı. Bakalım artık zaman ne gösterecek.

Hepinize sağlıklı günler dilerim.

Keyfedeger

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #28 : 19 Haziran 2021, 02:34:47 »
3 yıldır çekiyorum kulak çınlamasını psikolojim bozulmustu artık. Şimdi azaldı. Gitmediğim kbb kalmadı biriside çözüm bulamadı.
En sonunda dişçiye gittim çınlamam azaldı şükür.
Gece plağı çözüm olucak gibi.
Birde tesbih alın dert çekmeyin tesbih çekin.  Dişleride sıkmayın.  Kaygılı olmayın minoxil kullanmayın. 😁

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
« Yanıtla #29 : 19 Haziran 2021, 02:59:50 »
Ben finasterid kullanırken olmuyor da Xpecia kullanırken nedense kulak çınlama sorunu yaşıyorum. Aynı şekilde Kerozan kullandığımda da hafif yaşamıştım bu sorunu. Garip gerçekten :).
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

Facebook Twitter Instagram