Gönderen Konu: İnstitute of hair& hakan doğanay  (Okunma sayısı 16176 defa)

Sepultura

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: İnstitute of hair& hakan doğanay
« Yanıtla #15 : 06 Haziran 2017, 01:08:31 »
Ben şöyle birşey okudum bir doktor sitesinde.

Transsection kelimesini Türkçe’ye çevirecek olursak “Fire” olarak çevirmekte mahsur görmüyorum. Yani kökü almaya çalışırken, mikromotorun ucundaki dönen punch, deriye girdiğinde; saçın, kökten deriye kadar katettiği yol boyunca aynı açıda girmek zorundadır. Şu veya bu sebeple eğer 2 veya 3’lü saç demeti alınmaya çalışılırken açıda sapma olursa, ya da punch gereğinden ince olursa bir veya daha fazla saçı keser, kesilen saçın kökü o greftte bulunmaz. Çünkü alınamamış olur. Bu olaya “transsection” diyoruz. Yani üçlü bir demet kök (3’lü folliküler ünite) alınmaya çalışılırken bir veya daha fazla saçın köksüz alınmasıdır. Bu olay eğer her greftte olursa ; başarı o oranda azalır.

Transsection en usta ellerde bile mutlaka olur. Çünkü FUE saç ekimi işlemi çok fazla greftin alındığı uzun bir operasyon. Saçlar kafa derisinin her tarafında aynı açıda çıkmıyor. Bu nedenle ister istemez bu olay olur. Ancak önemli olan ne kadar oranda olduğudur. Her greftinizde olursa toplam 3000-4000 saç teli eksik ekeceksiniz demektir. Biz estetik cerrahların genellikle kabul ettikleri oran yüzde 2-6 arasıdır. Örnek verecek olursak; 3500 greftlik bir operasyonda ortalama 110 saç teli eksik ekilir. Normalde 10000 tel civarında ekecekken sayı 9900 olur. Çok önemli değil. Ancak her greftte 1 tel kayıp olursa sayı birden 7000’e düşer. Birden çok tel kaybıyla alan bir klinikte 5000’lere düşer. Bu nedenle “punch” seçimi çok önemlidir. El becerisi çok önemlidir. Dikkatli bir şekilde , sakin sakin , o hastaya ayrılan zaman dilimini sonuna kadar kullanıp minimum transsection ile greftleri almak gerekir. Başarı; “ZAMAN AYIRMAK” tan geçer, bu unutulmamalıdır.

gry09

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #16 : 06 Haziran 2017, 01:30:18 »
Ben şöyle birşey okudum bir doktor sitesinde.

Transsection kelimesini Türkçe’ye çevirecek olursak “Fire” olarak çevirmekte mahsur görmüyorum. Yani kökü almaya çalışırken, mikromotorun ucundaki dönen punch, deriye girdiğinde; saçın, kökten deriye kadar katettiği yol boyunca aynı açıda girmek zorundadır. Şu veya bu sebeple eğer 2 veya 3’lü saç demeti alınmaya çalışılırken açıda sapma olursa, ya da punch gereğinden ince olursa bir veya daha fazla saçı keser, kesilen saçın kökü o greftte bulunmaz. Çünkü alınamamış olur. Bu olaya “transsection” diyoruz. Yani üçlü bir demet kök (3’lü folliküler ünite) alınmaya çalışılırken bir veya daha fazla saçın köksüz alınmasıdır. Bu olay eğer her greftte olursa ; başarı o oranda azalır.

Transsection en usta ellerde bile mutlaka olur. Çünkü FUE saç ekimi işlemi çok fazla greftin alındığı uzun bir operasyon. Saçlar kafa derisinin her tarafında aynı açıda çıkmıyor. Bu nedenle ister istemez bu olay olur. Ancak önemli olan ne kadar oranda olduğudur. Her greftinizde olursa toplam 3000-4000 saç teli eksik ekeceksiniz demektir. Biz estetik cerrahların genellikle kabul ettikleri oran yüzde 2-6 arasıdır. Örnek verecek olursak; 3500 greftlik bir operasyonda ortalama 110 saç teli eksik ekilir. Normalde 10000 tel civarında ekecekken sayı 9900 olur. Çok önemli değil. Ancak her greftte 1 tel kayıp olursa sayı birden 7000’e düşer. Birden çok tel kaybıyla alan bir klinikte 5000’lere düşer. Bu nedenle “punch” seçimi çok önemlidir. El becerisi çok önemlidir. Dikkatli bir şekilde , sakin sakin , o hastaya ayrılan zaman dilimini sonuna kadar kullanıp minimum transsection ile greftleri almak gerekir. Başarı; “ZAMAN AYIRMAK” tan geçer, bu unutulmamalıdır.
Hocam konu bununla ilgili degil burada kayip greft olayı var.biz greftleri bölerek almalarini ve tek seferde alacağı grefti 2 seferde alıyorsa etik degil ücret açısından diyoruz.çünkü norw7 olan birine senin donör kapasiten 8 bin greft demelerinin bir açıklamasi benim için yok.

incetelli44

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #17 : 07 Haziran 2017, 19:52:48 »
Herkese merhaba bende ioh de 12 haziran haftası ekim gerçekleştireceğim. Elif hanımla görüşmeye gittiğimde kendisi saçıma baktı saç kalınlığının iyi olduğunu söyledi benim manuel tercihim kesinlikle donörün seyrek olması donörü sorduğumda 5800 graft kapasite olduğunu söyledi ve açıklık için 4500 graft belirledik. Ekimden sonra donör kötü gözükmez umarım dediğimde merak etmeyin ekimden sonra %30 gibi bir saç geri dönüşü yaşarsınız demişti. Kısaca donörü bölerek aldıklarını saklamıyolar.

gry09

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #18 : 07 Haziran 2017, 21:27:08 »
Herkese merhaba bende ioh de 12 haziran haftası ekim gerçekleştireceğim. Elif hanımla görüşmeye gittiğimde kendisi saçıma baktı saç kalınlığının iyi olduğunu söyledi benim manuel tercihim kesinlikle donörün seyrek olması donörü sorduğumda 5800 graft kapasite olduğunu söyledi ve açıklık için 4500 graft belirledik. Ekimden sonra donör kötü gözükmez umarım dediğimde merak etmeyin ekimden sonra %30 gibi bir saç geri dönüşü yaşarsınız demişti. Kısaca donörü bölerek aldıklarını saklamıyolar.
Merhaba hocam, şimdi ortalama 2.5 saç teli ile çarparsak 11250saç teli ekilmeliydi..yüzde 30 kısmı sizde kalacaksa 7875 saç teli ekilmis olacak.tamamen ortalama alarak hesap yaptim.donör alan için çok iyi bir olay zaten ekim yaptiran herkes bundan memnun ancak kapaticilik açısından bakinca neredeyse 3400saç teli az ekilecek. Bunu konustunuz mu? Mesela jonathan saçlarımı tarayamiyorum dedi sebebi tamamen bu ve planlama hatası.by fredy de seyrek diyordu benzer bir durum gibi.kendi saçı çok olan kisiler memnun kalabilir ama saçı az olan için nasil olur düşünün.yanlış düşünmüş olabilirim ektirenlere bakinca yorumum bu..

sasa4

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #19 : 07 Haziran 2017, 21:35:09 »
hakan hoca Evrez'in ekimden göründüğü kadarıya paragöz bir hoca değil, yardımcı olmaya çalışıyor
ancak merak ettiğim manuel ile alım yapınca donör ne alemde oluyor? bazı ekimleri de çıkmıyor gibi geldi bana
açıkcası çok arada kaldım, ne zor iş bu doktoru seçmek ya :(

gry09

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #20 : 08 Haziran 2017, 00:09:49 »
hakan hoca Evrez'in ekimden göründüğü kadarıya paragöz bir hoca değil, yardımcı olmaya çalışıyor
ancak merak ettiğim manuel ile alım yapınca donör ne alemde oluyor? bazı ekimleri de çıkmıyor gibi geldi bana
açıkcası çok arada kaldım, ne zor iş bu doktoru seçmek ya :(
hakan Doğanay'ın henüz manuel alım yapıp sonuçlandırdığı bir ekim görmedik, evrez'i uzun zamandır takip ediyorum güneş ışığında tepeden bir resim atarsa yorumlarız henüz öyle bir resim ben görmedim.ilk sayfada da yazdığım gibi hakan hoca ekimleri muamma..çok iyi sonuçta var çok kötü sonuçta var. manuel için zaten 4-5 seçenek var ücreti diğerlerine nazaran uygun olan bu iki yer de gözü kapalı gidilecek gibi değil henüz.

gry09

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #21 : 10 Haziran 2017, 21:37:33 »
iki merkeze de 4'er adet foto gönderdim ve cevap bekliyorum,buradan da bilgi vereceğim. asmed'e de yollayacaktım ancak gelecek cevabı bildiğim için yollamadım. 6ay finans kullan gel ekelim gibi bir cevap gelmesi yüksek ihtimal diye düşündüm.belki de ekelim der bilmiyorum zaten maddi durum asmed için imkansız şuan. normalde gelecek yaz haziran da ektireceğim ama psikolojik duruma göre değişebilir. 4-5 yıldır toppik kullanıyordum 1 gün kullanmadan dışarı çıktım psikoloji bozuldu. beni tanıyan insanların yüzde 95i toppiksiz görmediği için kendimi çıplak gibi hissettim resmen.ayrıca ioh'a gönderdiğim iletide burada ki yazdıklarımdan mini bir özette geçtim dobra dobra..

Sepultura

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #22 : 11 Haziran 2017, 02:05:48 »
iki merkeze de 4'er adet foto gönderdim ve cevap bekliyorum,buradan da bilgi vereceğim. asmed'e de yollayacaktım ancak gelecek cevabı bildiğim için yollamadım. 6ay finans kullan gel ekelim gibi bir cevap gelmesi yüksek ihtimal diye düşündüm.belki de ekelim der bilmiyorum zaten maddi durum asmed için imkansız şuan. normalde gelecek yaz haziran da ektireceğim ama psikolojik duruma göre değişebilir. 4-5 yıldır toppik kullanıyordum 1 gün kullanmadan dışarı çıktım psikoloji bozuldu. beni tanıyan insanların yüzde 95i toppiksiz görmediği için kendimi çıplak gibi hissettim resmen.ayrıca ioh'a gönderdiğim iletide burada ki yazdıklarımdan mini bir özette geçtim dobra dobra..

Kliniğin dönüş yaptığında verdiği bilgileri paylaşabilir misin dostum.?
(bkz: testosteron)

gry09

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #23 : 11 Haziran 2017, 11:01:12 »

Kliniğin dönüş yaptığında verdiği bilgileri paylaşabilir misin dostum.?
Cevap gelince paylasirim kardesim henüz dönüş olmadı.

sasa4

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #24 : 12 Haziran 2017, 14:55:29 »
hocam dönüş olunca yazarsan çok iyi olur,
burada fikir alışverişi yaparız :)

gry09

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #25 : 12 Haziran 2017, 15:42:31 »
hocam dönüş olunca yazarsan çok iyi olur,
burada fikir alışverişi yaparız :)
Tabiki..henüz dönüş olmadi demekki yoğun calisma var ilgilenen yok..

gry09

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #26 : 12 Haziran 2017, 22:16:55 »
Hakan Doğanay geri dönüş yaptı.
-sizin için 3000greft yeterli olacaktır.Ekim işlemi 2 gün sürecektir.manuel alım için greft başı 1.25 euro ve alınan kökler kalem yöntemi ile ekilecektir.
-Hakan beyin yetiştirdiği ekip ise nakit 7 bin tl ye ekimi yapıyormuş. ancak onlar sanırım micromotor ile ...
aklınıza takılanlar için arayın diye numara bırakmış.
burada aklıma takılan greft sayısı oldu. Antalya esma-serkan ikilisi 4500 greft ile tamamen mutlu olursun demişti. ioh henüz dönüş yapmadı.onlar da dönsün bir de arayıp konuşacağım..

nofear114

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #27 : 13 Haziran 2017, 15:37:38 »
Merhabalar  dostum belki hatırlarsınız bu iohair ile ilgili daha önce her paylaşımın düzgün bir Türkçe ile sanki aynı kişinin paylaşımı olduğunu söylemiştim ve bir sürü kişi eleştiri yağmuruna tutmuştu beni . Şahsi fikrim Hakan hocaya ekim yaptırmak kumar oynamak gibi bir şey . Manuel alıma da yeni geçti . ioh ise daha tatmin edici bir sonucunu göremedik . Bu greft bölme mevzusu falan varsa zaten hesap yapılırsa Koray hoca ile aynı fiyata gelir. Manuel için bütçeniz varsa gidin Koray hocaya ektirin . İo hairin donör konusunda hakkını yemeyelim çok temiz çalışıyorlar. Ha yukarıda yazılanlar doğruysa 5000 deyip 3000 alıp bölüyorlarsa o donör normal :)
İyiye iyi kötüye kötü der. Bağımsız yorumcu ..

Bu maskenin ardında etten fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var; ve fikirlere kurşun işlemez!” V for Johnny Sins

gry09

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #28 : 13 Haziran 2017, 15:47:09 »
Merhabalar  dostum belki hatırlarsınız bu iohair ile ilgili daha önce her paylaşımın düzgün bir Türkçe ile sanki aynı kişinin paylaşımı olduğunu söylemiştim ve bir sürü kişi eleştiri yağmuruna tutmuştu beni . Şahsi fikrim Hakan hocaya ekim yaptırmak kumar oynamak gibi bir şey . Manuel alıma da yeni geçti . ioh ise daha tatmin edici bir sonucunu göremedik . Bu greft bölme mevzusu falan varsa zaten hesap yapılırsa Koray hoca ile aynı fiyata gelir. Manuel için bütçeniz varsa gidin Koray hocaya ektirin . İo hairin donör konusunda hakkını yemeyelim çok temiz çalışıyorlar. Ha yukarıda yazılanlar doğruysa 5000 deyip 3000 alıp bölüyorlarsa o donör normal :)
Şahsen bu işe çok kafa yordum ve bölerek aldiklarina artik emindim zaten o sırada herkes evet bölerek alıyorlar dedi:) zaten norwood7 birisine kapasiten 8bin greft diyor,saçları orman gibi olana da 10 bin diyor. Burada bariz çelişki var kliniğe ufaktan bunu yazdim 4gun oldu galiba halen dönüş olmadı.cok profosyonel olduklari belli oldu! Koray hoca için param yok zaten koray hoca finans kullan vs diyecek ben pek yanasmak istemem ilaç işine..ioh oktay isimli arkadaşın saçları bolmeden ekmis sonucu harika mesela çünkü donör yeterli,ekilen de sadece 1250greft..yani aklimda kalan 2.şüphe bölerken zarar veriyorlar mı? Surecin yavaş gitmesine sebep olan bu galiba.arti 3 lu aldığı kökü 1li ve 2li diye ayırıp 2greft ektik diyorsa vay vay vay...

gry09

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #29 : 13 Haziran 2017, 16:21:33 »
evet arkadaşlar geri dönüş oldu. bölerek ekim yapmadıklarını söylemiş çağla hanım.ayrıca saç çıkış süreci için de 4. ay gözle görülür çıkışlar 6-10. aylarda çıkışların tamamlanıp 12. aya kadar doğallaşması saç formu alması şeklinde olduğundan bahsetmiş. bana gelince finans kullanıp daha sonra ekim öneriliyor sanırım. mevcut saçları korumak için. ancak bunu burada herkesle konuştuk, finans kullansam da saç ektirsem bile bırakınca dökülen yine dökülür ya da zayıf kalan saç yine zayıf kalır. ben şahsen kullanmadan ektirmek ve dökülen olursa 2. ekimle sıklaştırma taraftarıyım..durum böyle artık herkes kendi yol haritasını çizer.

Facebook Twitter Instagram