sevgili forum üyeleri; Donör alanı çok kuvvetli olmayan ve manuel alım düşünenler için fikir alışverişi yapalım istedim.
Bütçesi Koray Erdoğan'a , Keser ve Hlc'ye yetmeyenler olarak elimizde 2-3 seçenek kalıyor.Bunlardan en önde gelenleri mantık olarak İoh ve Hakan Doğanay.. tabi ki ikisi içinde şüphelerim var. bunları belirtmek ve fikirlerinizi almak istiyorum
İOH için düşüncelerim(ilk 6 ay)
1-)ektikleri saçlar tüy kıvamından biraz daha kalın hale geliyor. tam saç formu kazanan teller oldukça az.
2-)tahminim greftleri bölerek alıyorlar. örneğin 5 bin greft ektikleri adamda ortalama 2.5 ile çarpsak 12500 saç teli olması gerekiyor ama 3-4 kişide özellikle dikkat ettiğimde asla böyle bir durum yok. sanırım greftleri böldükleri için 12500 değilde 6-7 bin saç teline anca ulaşılıyor bu da seyrek görüntü demek..
3-) norwood 7 olan birisine bile donör kapasiten 7-8 bin greft diyorlar. bu madde özellikle 1 aydır kafamı kurcalıyor ve kendimce açıklama buldum. greftleri bölerek aldıkları için normalde 5 bin greft kapasiteli adamdan 8 bin greft olarak alıyorlar. şöyleki; 5bin greft kapasitemiz var diyelim ortalama da 2.5 saç teli ile çarpalım 12500 saç teli kapasitemiz var. bunlar 3lü 4lü greftleri bölüyor ve 5 bin greft aldık diyip 6-7 bin saç teli ekiyor sonra 3 bin greft daha kapasiten var diyip kalan saç tellerini çıkarıp ekiyor. yani burada olan hastanın parasına oluyor.
4-) donör de zerre iz kalmaması temiz iş çıkarmaları en iyi yönleri.
5-) paylaşım yapan 3-4 kişi kaldı. konu açıp bir daha cevap atmayanlar bile baya var. bunlar da şüphe uyandıran şeyler. birde aynı ıp den birbirini tanımıyor gibi mesajlar atan kişiler vardı..
HAKAN DOĞANAY
1-) manuel alıma yeni geçti henüz 1-2 örnek var sonuçları belli olmadı.
2-) manuel alımı greftleri bölerek mi yapıyor,micromotor mantığı ile mi nasıl bilmiyoruz.
3-) kalem tekniği konusunda şüpheler var. hocanın 100 iyi ekimi varsa 60 da kötü ekimi var.
yazdıklarım beni bağlar. kendi fikirlerim,şahsi görüşüm de şudur; ioh başarılı olsa ilk tercihim olacak ama gidişat iyi değil gibi.burada merkezleri öven karalayan vs kişiler olabilir kimseyi tanımam tek derdim manuel alım ile saç ektirmek başarılı sonuç almak. bir yer bulalım şu işi yapalım benim durumumda olanlarla:)