Gönderen Konu: Finasterid yan etkileri  (Okunma sayısı 43265 defa)

admin

• Ziyaretçi

aday

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Finasterid yan etkileri
« Yanıtla #1 : 20 Kasım 2015, 22:58:27 »
kesinlikle uzak durulmasi gereken çok tehlikeli bir ilaç arkadaslar.  mutlaka bir endokronolog'a danisin. hormonlar asla dokunulmaya veya oynanmaya gelmez. sagliginiza cok ciddi zararlar verebilirsiniz

wada

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 21 Kasım 2015, 16:10:45 »
kullanıp yan etkı yasayanlar yazabılır mı

ahmet67

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 22 Kasım 2015, 11:24:04 »
İlk iki hafta testeste ağrı oldu. Bırakmayı düşündüm ama sonradan testesdeki ağrı geçince devam ettm şuan 2 bucuk ay oldu hiç bir yan etki fln yok sadece vucudumda hafif tüylenmeler arttı.

Onurd

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 19 Şubat 2016, 01:02:22 »
arkadaşlar.5-0,04 mglik finasteridin,tek dozluk kullanım sonunda,başlangıçtan 7 güne kadarki dht seviyelerinde yarattığı değişim grafiğe göre doz ne olursa olsun 1.günle 3 gün arasında çok ciddi fark yok.  1mg 2 günde 1 yada 3 günde 1 alinabilir etkileri ayni  bölelikle citti bir yan etki ile karsilasma olasiligida  düşuyor tabi  ve 2 günde 1 yada 3 günde 1 prepecia 1 mg alio bölmekle ugrasmiyosun maliyeti dusuyor .
« Son Düzenleme: 19 Şubat 2016, 01:04:25 Gönderen: Onurd »

filinta

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 12 Mart 2016, 22:57:20 »
Doktorum bana ekimden 15 gun sonra baslamak uzere proscar isimli bir ilaç önerdi. Tabi hekime guveniyorsun ve yan etki filan nerden aklina gelecek. Ancak İlacı kullandıktan tam 3 hafta sonra cinsel isteksizlik (Sanki erkek degilsin, aklina cinsellik gelmiyor), sperm azalmasi, spermde sivilasma daha sonra spermde katilasma, testislerde kuculme, peniste ciddi kuculme sertlesme sorunu (altust ediyor sizi) ve sürekli idrara çıkma yan etkileri görüldü. İlacı 1 hafta daha kullanıp 1. ayın sonunda bıraktım. İlacı bıraktıktan tam 1 ay sonra cinsel isteksizlikden ve testislerde ve penisteki sorunlardan kurtuldum çok şükür! ancak spermdeki sivilasma, katilasma olayi 2 ay daha surdu, idrara çıkma sıkıntısı 1 ay daha sürdü sonunda üroloğa gittim ve şu anda idrara çıkmamak için hala (aradan 4 ay gecmesine ragmen) düzenli ilaç kullanıyorum. Bu tur agizdan oral olarak alinacak herturlu hap icin SORUN. YAN ETKISI VAR MI? 100 Kisiden 1 Kiside cikiyor deniyor ama oyle degil. Bu konu ile ilgili isteyen ozel mail de atabilir. Kardes ben cok ciddiyim UZAK DURUN PROSCAR'DAN. Risk almaya degmez. Bakalim bu idrar isini cozebilecekmiyiz. Diger konu Cocuk sahibi olacak erkeklerde bu ilaci kullanan baba adaylarinin cocugun dogumuna sakatlik vb etkisi oldugunu abd deki bazi doktorlar ve madurlar iddia ediyor. Is bu kadar ciddi. Bu yorumu buraya yazmak icin tek bir sebebim var, bir baska insanin daha magdur olmadan inshALLAH bunu okuyup o yola girmesine engel olmak. Boyle bir ilacin nasil recete edildigini anlamis degilim.
« Son Düzenleme: 13 Mart 2016, 17:53:01 Gönderen: filinta »

Onurd

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 14 Mart 2016, 01:30:07 »
Doktorum bana ekimden 15 gun sonra baslamak uzere proscar isimli bir ilaç önerdi. Tabi hekime guveniyorsun ve yan etki filan nerden aklina gelecek. Ancak İlacı kullandıktan tam 3 hafta sonra cinsel isteksizlik (Sanki erkek degilsin, aklina cinsellik gelmiyor), sperm azalmasi, spermde sivilasma daha sonra spermde katilasma, testislerde kuculme, peniste ciddi kuculme sertlesme sorunu (altust ediyor sizi) ve sürekli idrara çıkma yan etkileri görüldü. İlacı 1 hafta daha kullanıp 1. ayın sonunda bıraktım. İlacı bıraktıktan tam 1 ay sonra cinsel isteksizlikden ve testislerde ve penisteki sorunlardan kurtuldum çok şükür! ancak spermdeki sivilasma, katilasma olayi 2 ay daha surdu, idrara çıkma sıkıntısı 1 ay daha sürdü sonunda üroloğa gittim ve şu anda idrara çıkmamak için hala (aradan 4 ay gecmesine ragmen) düzenli ilaç kullanıyorum. Bu tur agizdan oral olarak alinacak herturlu hap icin SORUN. YAN ETKISI VAR MI? 100 Kisiden 1 Kiside cikiyor deniyor ama oyle degil. Bu konu ile ilgili isteyen ozel mail de atabilir. Kardes ben cok ciddiyim UZAK DURUN PROSCAR'DAN. Risk almaya degmez. Bakalim bu idrar isini cozebilecekmiyiz. Diger konu Cocuk sahibi olacak erkeklerde bu ilaci kullanan baba adaylarinin cocugun dogumuna sakatlik vb etkisi oldugunu abd deki bazi doktorlar ve madurlar iddia ediyor. Is bu kadar ciddi. Bu yorumu buraya yazmak icin tek bir sebebim var, bir baska insanin daha magdur olmadan inshALLAH bunu okuyup o yola girmesine engel olmak. Boyle bir ilacin nasil recete edildigini anlamis degilim.
proscarı bölerekmi içtin yoksa bütün bisekıldemi ?

filinta

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 14 Mart 2016, 12:10:55 »
Proscari 4 e bolup, her gun 4 de 1 ini ictim kardes.

Onurd

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 14 Mart 2016, 20:44:15 »
Proscari 4 e bolup, her gun 4 de 1 ini ictim kardes.
peki sorunlarınız ortadan kalktımı suan ? bende 3 aydır kullanıyorum  suan için problem yok . Sac kaybiniz erkek tipi dokulmeye bagli olmaya bilir bu durumlarda siddetli yan etkiler olabiliyor finas ta  bence bi kan testi yaptirip demir ve b12  vitamini degerlerinize baktirin ve birde guatur  ve gizli guatur olabilir 
« Son Düzenleme: 15 Mart 2016, 19:46:10 Gönderen: Onurd »

filinta

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 18 Mart 2016, 15:32:06 »
Ilaci biraktiktan 2 ay sonra sik idrara cikma disinda bir sorun kalmadi. (Ben Ilaci Proscar sadece 1 ay kullandim ama). Idrara cikma isi kismen azaldi, ancak simdi ise idrarda yanma vb basladi. Hayatimda bu tarz sikayetlerim bu ilaci kullanmaya baslamadan hic olmadi.

Kan degerlerimde herhangi bir sorun yok. Sac dokulmem ise erkek tipi sac dokulmesi. Bu riskleri almak isteyen buyursun alsin kardes, ancak ben basima geldigi icin baska masum kisileri de uyarmakla bir insan olarak mukellefim.

Onurd

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 24 Mart 2016, 02:06:35 »
Ilaci biraktiktan 2 ay sonra sik idrara cikma disinda bir sorun kalmadi. (Ben Ilaci Proscar sadece 1 ay kullandim ama). Idrara cikma isi kismen azaldi, ancak simdi ise idrarda yanma vb basladi. Hayatimda bu tarz sikayetlerim bu ilaci kullanmaya baslamadan hic olmadi.

Kan degerlerimde herhangi bir sorun yok. Sac dokulmem ise erkek tipi sac dokulmesi. Bu riskleri almak isteyen buyursun alsin kardes, ancak ben basima geldigi icin baska masum kisileri de uyarmakla bir insan olarak mukellefim.

idrar yolları enfeksiyonu böbrek taşı veyakum döküyo olabilirsiniz lütven ilgili sikayetlerinizi testle kontrol ediniz  bunun ilaçla ilgisi yok .. sölediklerimi yaparsanız görüceksiniz 

1 sık ıdrara çıkma gelmese bile idrar istegi
2. yanma
3. cinsel yolla bulaşan bagzı hastalıklar helpes sinsidir kuluçka aylar sürebilir  ve söylediginiz belirtilere sahiptir

cinsel yolla bulaşan bazı hastalıklar gibi yanma kum dökme taş düşürme  ve enfeksiyondan olur  buda böbreklerle alaklı  ıdrar yolları ve böbreklerinize baktırın lütfen

eger yok gitmıyorum bu ilaçdan diye diretiyorsanızz alt solunum yolları için antibiotik deneyın içinde 3 adet bulunur   yutun ve birde idrar yolları iltihabı için suya atılan toz halinde olan antibiotikler var idrar yollarını temizler  eger idrar da yanma sık idrar durumu geçmezse böbreklerınıze baktırın  mesaneye düşen kum taş sürekli idrar istegi yapar rahatsız edicek boyutta .. ve birde idrar testi yaptırın sölediklerimi ciddiye alın iyiliginiz için ...hayatınızda bu tür sikayetleriniz olmamış olabilir  siteyi inceleyin daha öncede ilacı kullanıp bunları yaşayan biri ilaçtan sanıyordu sölediklerimigitti baktırdı ve taş düşürüyormus raporunuda sitede paylaştı oda sizin gibi inatla diretiyordu ilaç yaptı diye  taş düşüren kum döken ve enfeksiyon kapmıs birinin penisi ölü gibidir il başlarda ereksiyon bile olmaz
« Son Düzenleme: 24 Mart 2016, 02:27:48 Gönderen: Onurd »

filinta

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 23 Nisan 2016, 16:28:28 »
Onurd Kardes,

Ilaci basladiktan 1 ay sonra sik idrar sorunu basladi demistim, Ilaci biraktiktan 2 ay sonra ise
sik idrara cikma sorunu yerini idrarda yanmaya birakti ve bundan dolayi urologa gittim. Teshis: Once Uriner Enfeksiyon.  1hafta ilac aldim, tekrar urologa gittim, idrarimda bir mikroba rastalamadilar ama yanma devam ediyordu. 2.Teshis: Mikrobik olmayan Prostat Iltihaplanmasi.

Simdi 2 sekilde yorumlayabiliriz.
1- Proscar kullandim, bu ilac uriner sisteme zarar verdi ve Prostatit'e cevirdi.
2- Tesaduf sonucu prostatit oldum ve bunun proscar ile bir ilgisi yok. Ben sahsen hayatta tesaduflere cok inanan birisi degilim, hayatimda  proscar icmeden once ne urologa gittim nede buna benzer en kucuk bir sikayetim oldu. Sapasaglam bir insandim. Ancak Bu proscar belasindan 1 ay sonra once cinsel isteksizik ve sik idrara cikma, arkasindan uriner enfeksiyon, ondan sonra idrarda yanma ve mikrobik olmayan prostat iltihaplanmasi. Bana zincirleme kaza gibi geliyor kardes.
3- Cok kafaya takiyorsun strese bagli prostat iltihaplanmasi diyebilirsin. Bu da olabilir.

Ancak bunlari paylasmaliyiz ki herkes bu ilaci icmeden neler olabilecegini en azindan bilsin, sonra kendisi karar versin.

alice

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 24 Nisan 2016, 22:13:34 »
Çok tehlikeli bu tür ilaçlar kesinlikl kullanılmaması taraftarıyım

Evet saç sorunu ufak bir sorun değil ama hiç bir şey için sağlığımızı kaybetmeye değmez doktorların iyileşmel adına yazdıkları antibiyotiklerin bile dünya kadar zararı var günümüzde ispatlanmış bir şey bu

Yani ben ilacı kullanıyorum 3 aydır yan etki görmedim demek ilerleyen zamanlarda ya da bırakıldığında yan etki olmıycak ya da organlara zarar vermiycek anlamına gelmez ki bu finasterid aslen prostat ilacı

Sağlık şakaya gelmez arkadaşlar aman dikkat

messi2016

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 03 Mayıs 2016, 18:53:12 »
cinsel yan etkiler nasıl

Ahmettaylan

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları