Gönderen Konu: Finasterid yan etkileri  (Okunma sayısı 43219 defa)

derman1903

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Finasterid yan etkileri
« Yanıtla #16 : 21 Şubat 2018, 21:55:09 »
Kimyasal bi ilaç bu bazı arkadaşlar mevcut saçların korunması için veya  her cansızlaşmış saça bakkaldan ciklet alıp çiğnemek gibi masumane bir şeymiş gibi tavsiye ediyor. Saç erkek için önemli bir aksesuar ama ereksiyon olamama , kızlara karşı bir ilgi duyamama  erkekliğin bitme ihtimali olduktan sonra  sonra saç için bu riske girmeye değer mi ya :D
« Son Düzenleme: 21 Şubat 2018, 22:56:16 Gönderen: derman1903 »

Ozgur

• Full Member
« Yanıtla #17 : 15 Nisan 2018, 16:15:59 »
Finasterid doğruları

Mit: Finasterid kullanımı tekrar saç çıkarır
Doğrusu: Hayır, finasterid sadece incelmekte olan saçlara etki ederek kalınlaşmalarını sağlar, total saç kaybında yani kellik durumunda saçları tekrar çıkarmaz.

Mit:Hamile kadınlar finasteride dokunamazlar.
Doğrusu: Evet, hamile kadınlar kırılmış tabletleri bile ellememelidir. Bulaşmış ilaç tozunun ağızdan alınması fetüsde bazı deformiteler oluşturabilir.

Mit:Bir kez alındığında devamlı kullanmak gereklidir.
Doğrusu:Hayır, istenildiği zaman bırakılabilir. İlaç kesildikten sonra 2-6 ay içinde saçlar tekrar incelerek eski durumuna geri dönerler.

Mit:Sadece kafanın tepe ve arka kısımlarında etkilidir.
Doğrusu:Hayır, tüm alanlarda saçların kalınlaşmasını sağlar fakat vertexde daha etkindir.

Mit: Testesteron seviyesini düşürebilir.
Doğrusu: Hayır, aksine testesteron seviyeleri düzenli kullanımla yaklaşık %10-15 artar.

Mit:Seksüel yan etkileri, kalıcıdır.
Doğrusu:Hayır, ilaç bırakıldıktan birkaç hafta sonra seksüel fonksiyonlar geri döner.

Alıntı
Kaynak: Dr. İlhan Serdaroğlu - Website

saçkolik

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #18 : 05 Mayıs 2018, 03:21:15 »
Bir çok kez yazmama rağmen burada da fikir beyan etmek isterim. Finasteride kimine çok ciddi kimine daha az kimine de minimal derecede yan etki yapar. İlaç yan etki yapmıyorsa fayda oranı da yok denecek kadar azdır. Yani orantı şu ki ne kadar yan etki o kadar saç . Bizzat deneyimledim ezbere asla konuşmuyorum . Sitede iyi doktorların sonuçlarını tebrik etmek ve keyiflenmek güzel .. güzel ama ya finasteride kullanmadan yapılsaydı o ekimler ? Asla sonuçlar bu kadar tatmin edici olmayacaktı. Saç ekimi için gidiyo adam kafasında belki 5-6 bin minyatür saç var. Doktor finasa başla diyo sonra neyse onlar nasılsa saç formunu alacağı için ona göre planlama yapıp saç ekiyo. 6 ay sonra mucize sonuçlar ortaya çıkıyo ... Arkadaşlar kimseyi ve kendinizi kandırmayın, eğer bu ilacı kullanacaksanız öncesinde kullanın belkide ekime ihtiyacınız olmucak .. unutmayın kafada ne kadar kıl tüy varsa hepsine etki eder finas, verteks başta olmak üzere. Yan etkiler azımsanacak kadar değil .. benim gibi bir dht oranına sahipseniz cinselliği unutun , hatta uzunca bi süre unutun neden derseniz yan etkiler ilacı bırakssnızda uzun bir süre gecmeyebilir hatta yurt dışında kalıcı yan etki görenler var bunun için adamlar finas mağdurları diye forum bile kurmuşlar. Öteyandan evlilik ve çocuk yapma meseleleri de sıkıntı. Ben kaç tane doktora sorduysam çocuğun yoksa bu ilacı kullanma dedi . Sac ekimi yapan doktorlar sonuçlar güzel olsun diye leblebi gibi dağıtıyor millete. Asla önermiyorum ! Yan etki görmüyorum diyenler de olayın tam farkında olamayabilirler olmadık bi anda mahcup eder sizi aman diyim 😊 son olarak saç ekimi sonuçları forumda ikiye ayrılmalı kesinlikle... ilaçsız saç ekimi ve ilaçlı saç ekimi diye ... O zaman usta çırak doktor, iyi kötü sonuç belli olur . Herkese hayatta başarılar ...

Atakan Demir

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #19 : 05 Mayıs 2018, 21:00:38 »
Arkadaslar  bende  Eylul 2016  da Sac ekdirdim. Dokdurum  4 Ay kullanmami tavsiye etdi.  Ilk baslarda testislerde agri  Menide  seffaflik   Penisde  kuculme Goguslerde  buyume  oldu.  Finas kullaninca erkek  Hormonunu  baskiliyor  Kadin hormonu  vucutda  ataga geciyor. Ben 7  Ay  kullandim yan  etkileri Meme  buyume  haric  hepsi gecdi. Buyuyen Meme  kuculmuyor  artik. Bu beni simdi  rahatsiz  ediyor. Benim goguslerim 14 - 15  yasina  biraz  buyumusdu  evlendim iki  oglum bir  KIZIM oldu  Allaha sukur cinsellikden  bir  sorun yok.  Yanliz  bunu  soylemek isdiyorum  Gogsunuz buyukse  bu  ilac  biraz  daha  buyutecekdir.  Sac  ekimimdende  memnunum.

dent.58

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #20 : 05 Mayıs 2018, 23:33:36 »
Bir çok kez yazmama rağmen burada da fikir beyan etmek isterim. Finasteride kimine çok ciddi kimine daha az kimine de minimal derecede yan etki yapar. İlaç yan etki yapmıyorsa fayda oranı da yok denecek kadar azdır. Yani orantı şu ki ne kadar yan etki o kadar saç . Bizzat deneyimledim ezbere asla konuşmuyorum . Sitede iyi doktorların sonuçlarını tebrik etmek ve keyiflenmek güzel .. güzel ama ya finasteride kullanmadan yapılsaydı o ekimler ? Asla sonuçlar bu kadar tatmin edici olmayacaktı. Saç ekimi için gidiyo adam kafasında belki 5-6 bin minyatür saç var. Doktor finasa başla diyo sonra neyse onlar nasılsa saç formunu alacağı için ona göre planlama yapıp saç ekiyo. 6 ay sonra mucize sonuçlar ortaya çıkıyo ... Arkadaşlar kimseyi ve kendinizi kandırmayın, eğer bu ilacı kullanacaksanız öncesinde kullanın belkide ekime ihtiyacınız olmucak .. unutmayın kafada ne kadar kıl tüy varsa hepsine etki eder finas, verteks başta olmak üzere. Yan etkiler azımsanacak kadar değil .. benim gibi bir dht oranına sahipseniz cinselliği unutun , hatta uzunca bi süre unutun neden derseniz yan etkiler ilacı bırakssnızda uzun bir süre gecmeyebilir hatta yurt dışında kalıcı yan etki görenler var bunun için adamlar finas mağdurları diye forum bile kurmuşlar. Öteyandan evlilik ve çocuk yapma meseleleri de sıkıntı. Ben kaç tane doktora sorduysam çocuğun yoksa bu ilacı kullanma dedi . Sac ekimi yapan doktorlar sonuçlar güzel olsun diye leblebi gibi dağıtıyor millete. Asla önermiyorum ! Yan etki görmüyorum diyenler de olayın tam farkında olamayabilirler olmadık bi anda mahcup eder sizi aman diyim 😊 son olarak saç ekimi sonuçları forumda ikiye ayrılmalı kesinlikle... ilaçsız saç ekimi ve ilaçlı saç ekimi diye ... O zaman usta çırak doktor, iyi kötü sonuç belli olur . Herkese hayatta başarılar ...
son olarak saç ekimi sonuçları forumda ikiye ayrılmalı kesinlikle... ilaçsız saç ekimi ve ilaçlı saç ekimi diye ... O zaman usta çırak doktor, iyi kötü sonuç belli olur . bu yorumuna kesinlikle katılıyorum. adam ilacı kullanmazsan saçını ekmem diyor kendini garantiye aliyor.sonuç ıllaki ılac desteğiyle daha iyi oluyor hastalrda en iyi dr o sanıyor

MARENOSTRUM

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #21 : 06 Mayıs 2018, 00:47:36 »
7 sene düzenli ( 2007-2014 ) olarak finasterid ( proscar 1/4 ) kullanan biri olarak tecrübelerimi paylaşmak isterim.Bırakalı 4 sene 2014-2018 ) olmuştu. 2 gündür yeniden başladım. Gün aşırı olmak kaydıyla 6 ay 1 sene kullanmayı planlıyorum.Sebebide tepe ve vartex alanında gözlemlediğim seyrelme.7 sene boyunca tecrübe ettiklerimi kısa ve net belirteceğim .7 sene ve üzerinde kullanan biri varsa bu konuda eklemeler yapabilir

Menide ve semende şeffalaşma ( bıraktıktan 6 ay sonra geçiyor)

ilk aylarda cinsel istekteksizlik  sonraki aylarda aşırı istek ( bırakana kadar bu aşırı istek sürdü)

Kurdeşen ve ateş basması deride kızarıklık

Sık sık idrara çıkma ( bu sorun asla düzelmedi bıraktıktan 4 sene sonra bile. mesane büyütmesi yada aşırı çalıştırması olabilir)

Gögüste büyüme yapmadı (Jinekomasti )  ,sadece hassasiyet yaptı

Saçlardaki etkisi ise kesinlikle kalınlaştırıcı ve saçları koruması tepeyi vartexi gürleştirmesi.

Bana sorarsanız idrara çıkma sorunu dışında diğer etkiler geçici ve ilacı bıraktığınızda ortadan kalkmakta.

Gün aşırı kullanarak belli bir zaman sonra yine bırakmayı planlıyorum

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #22 : 16 Ağustos 2018, 11:37:11 »
(Sitotoksik maddeler, hücreye toksik şekilde etki edip hücreyi öldüren ya da fonksiyonunu durduran maddelerdir.)

Parabellum

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #23 : 16 Ağustos 2018, 12:53:15 »
Marenostrum arkadaşa sık idrara cikma konisinda katiliyorum neden derseniz bende daha önce bu ilacı 4 ay kadar kullanıp bırakmıştım tekrar baslamayi düsunuyorum ama daha karar veremedim.bende 4 ay icinde sperm de sulanma cinsel istekte azalma sık idrara çıkma ve jinekomasti olmuştu şu an sık idrara çıkma halen devam ediyor sebebi bu ilac mı bilmiyorum ama diger yan etkileri tamamen gecti kan tahlili yaptirip doktor tavsiyesi ile baslamistim yan etkiden sadece jinomasti kalacak buyuk ihtimal dedi ama o da gecti tamamen normale döndü.bu kullandigim surece 4 ay kisa bir sure ama o 4 ayda dökülmem hiç durmadi son gaz devam etti kafamda saç kalmadı resmen burada konuda acmistim bununla ilgili minoxil birakip finasa baslamistim belkide ondan cok gerilemiş olabilir diye de aklima geliyor.şunuda ekleyim yorumlarda arkadaslar bu ilacın saçlara cok faydali oldugunu minyatur saclarin saç formunu aldigini tepeyi tamamen kapattigindan bahsetmiş peki bu sitede finas kullanip ekime giren ve saclari cikmayan 2.3 arkadaş biliyorum.ayrica ekim yaptirmayip kafada cok sayıda tüy olan arkadaslar finas kullanip o tüyler yillardir ayni yerinde duranlarida gördük ben katilmiyorum finasın cok etkiki olduguna.peki bu sitede finas kullanmayip sonra kullanip saclarda bariz sekilde gelisenler var mi onlara hiç rastlamadim oncesi sonrası kullanan baya varda faydasinin olup olmadigini çözen yok

Roninn3

• Hero Member
« Yanıtla #24 : 13 Kasım 2018, 20:27:12 »
(Sitotoksik maddeler, hücreye toksik şekilde etki edip hücreyi öldüren ya da fonksiyonunu durduran maddelerdir.)

Yani bu dht yimi öldürüyor. Hangi hücreleri öldürüyor acaba.

tsimonoce

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #25 : 13 Kasım 2018, 21:29:48 »
Her kimyasal ilacin yan etkisi var... benim hanim biyokimyaci.... geleceginizi düsünerek karar verin arkadaslar.... doktor olmayan kisinin ciddi bir ilac yazmasini / tavsiye etmesini de uygun bulmadigimi söyleyeyim... 

Sergeant

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #26 : 21 Kasım 2018, 17:28:06 »
0.5 mg ile 1 mg arasında etki bakımından fark yok galiba 0.5 in yan etkisi daha az olabilir

SAKARYALI54

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #27 : 24 Kasım 2018, 19:13:45 »
0.5 mg ile 1 mg arasında etki bakımından fark yok galiba 0.5 in yan etkisi daha az olabilir
Sen ne kullaniyorsun şuan

Tank oktay

• Sr. Member
« Yanıtla #28 : 05 Aralık 2018, 09:03:42 »
Hedefe ates edemedikten sonra sacı ne yapım

Kuzgun

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #29 : 12 Şubat 2019, 04:33:18 »
Bende çok kötü yan etki yaptı finasterid. Yani bilinen yan etkilerin aksine aşırı bir cinsel istek ve sivilce oldu. Vucütta kıllanma oldu. Və saçlarım o kadar döküldü ki size anlatamam. Günde 500-600 teli gördüğüm var. 300-350 tel dökülüyordu ən az kullandığım sürede.Bıraktım dökülme azaldı ama ilk günlere göre yine çok fazla. Ayrıca saçlarımı aşırı inceltti və hiç dökülmeyen yerlərdən dökülmeyi başlattı. 3 senede açılmayan tepemi 3 haftada açtı. Ve o saçlar çıkmıyor nereye gittiysem kimse çözüm bulamadı. Bulaşmayın derim.

Facebook Twitter Instagram