Gönderen Konu: Finasterid yan etkileri  (Okunma sayısı 43213 defa)

Don Vito Corleone

• Hero Member
  • kellerin morale ihtiyaci yoktur!
Ynt: Finasterid yan etkileri
« Yanıtla #46 : 20 Eylül 2019, 02:09:41 »
 proscarı uzun süre (6 ay - 2 yıl) kullanan insanların saç problemleri %30'a kadar azalıyor , %95 dökülme duruyor. %30 saç kalınlığı artışı,renkte koyulaşma ve tüylerin saç olması sağlanıyor. Yani bu ilacı kullanmaya karar veren adamın zaten saç ektirmesi mantıksız. Bazı saç ekim merkezleri hastalarına tavsiye  ediyor.  Şart koşuyor.  Bence yanlış  bişey.   Sadece kendl cikarlarini düşünüyorlar .tabiki her insanda  farklı ama  bu bir gerceki  çook ağır  yan etkileri  var.

Bysempatik

• Full Member
« Yanıtla #47 : 09 Şubat 2020, 18:05:02 »
Bir çok kez yazmama rağmen burada da fikir beyan etmek isterim. Finasteride kimine çok ciddi kimine daha az kimine de minimal derecede yan etki yapar. İlaç yan etki yapmıyorsa fayda oranı da yok denecek kadar azdır. Yani orantı şu ki ne kadar yan etki o kadar saç . Bizzat deneyimledim ezbere asla konuşmuyorum . Sitede iyi doktorların sonuçlarını tebrik etmek ve keyiflenmek güzel .. güzel ama ya finasteride kullanmadan yapılsaydı o ekimler ? Asla sonuçlar bu kadar tatmin edici olmayacaktı. Saç ekimi için gidiyo adam kafasında belki 5-6 bin minyatür saç var. Doktor finasa başla diyo sonra neyse onlar nasılsa saç formunu alacağı için ona göre planlama yapıp saç ekiyo. 6 ay sonra mucize sonuçlar ortaya çıkıyo ... Arkadaşlar kimseyi ve kendinizi kandırmayın, eğer bu ilacı kullanacaksanız öncesinde kullanın belkide ekime ihtiyacınız olmucak .. unutmayın kafada ne kadar kıl tüy varsa hepsine etki eder finas, verteks başta olmak üzere. Yan etkiler azımsanacak kadar değil .. benim gibi bir dht oranına sahipseniz cinselliği unutun , hatta uzunca bi süre unutun neden derseniz yan etkiler ilacı bırakssnızda uzun bir süre gecmeyebilir hatta yurt dışında kalıcı yan etki görenler var bunun için adamlar finas mağdurları diye forum bile kurmuşlar. Öteyandan evlilik ve çocuk yapma meseleleri de sıkıntı. Ben kaç tane doktora sorduysam çocuğun yoksa bu ilacı kullanma dedi . Sac ekimi yapan doktorlar sonuçlar güzel olsun diye leblebi gibi dağıtıyor millete. Asla önermiyorum ! Yan etki görmüyorum diyenler de olayın tam farkında olamayabilirler olmadık bi anda mahcup eder sizi aman diyim 😊 son olarak saç ekimi sonuçları forumda ikiye ayrılmalı kesinlikle... ilaçsız saç ekimi ve ilaçlı saç ekimi diye ... O zaman usta çırak doktor, iyi kötü sonuç belli olur . Herkese hayatta başarılar ...
İlaçlı ekim ve ilaçsız ekim önerine katılıyorum.

TheArk

• Sr. Member
« Yanıtla #48 : 20 Şubat 2020, 10:35:48 »
Dökülmez bizzat kendim denedim yanlız fini bırakırsan minoxun çıkardığı dahil dökülecek saçlarda gider minoxu damar açıcı ilaçtır saça kan gitmesini sağlar saça kanla beraber dhtde gelir anlıyacağın fin olmasa minoxun çıkardığı er yada geç dökülecek

Peki ne yapalım hocam ben fin ile minox arasında ne yapcağımı şaştım birinin yan etkisi çok birini bırakınca dökülüyor bi akıl verin ?

MİNOXİLİ Ömrüm sonundan kadar kullanılmaz mı peki ?
Her canlı ölümü tatacaktır.

Furymen

• Sr. Member
« Yanıtla #49 : 23 Şubat 2020, 23:18:13 »

Peki ne yapalım hocam ben fin ile minox arasında ne yapcağımı şaştım birinin yan etkisi çok birini bırakınca dökülüyor bi akıl verin ?

MİNOXİLİ Ömrüm sonundan kadar kullanılmaz mı peki ?
Hocam şu hayattaki herşey tecrübedir minoxa başlayın 3 ay içerisinde gözle görülür tatmin edici bir görüntü ile karşılaşmazsanız çok düşük doz 0'5 mg finasterid alabilirsiniz yan etki ihtimalleride azalır 2 günde bir kez 1 mg de alabilirsiniz ilacı ilk ay kullandığınızda rehavete kapılmayın  bir fark göremedim doz arttırayım falan yapmayın yani

legorn

• Full Member
« Yanıtla #50 : 25 Mayıs 2020, 20:12:41 »
kullanımı bırakılsa dahil kalıcı yan etkilere sahip bir ilac için hemde ciddi boyutlarda yan etkiler bunlar
bende saç sorunu yaşıyorum ama değer mi ya ? insanlar nasıl cesaret ediyor ki bunu kullanmaya. Hangi mantıkla özellikle bu forumda kullanan çok okudum ama neden

newbie2017

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #51 : 10 Temmuz 2020, 12:31:27 »
ecnebilerin bir sözü vardır risk and reward diye.. risk ile ödüllendirme paralel ilerler. burada soru risk alıp almamayı değerlendirmeniz. yaygın yan etki durumu var, yan etkisinin kalıcı olduğu vakalarda var, bunun yanı sıra uzun yıllar kullanıp yan etki görmeyen de var. bünyeden bünye ye değişiyor belli ki. libidosu düşük ereksiyon sıklığı azalmış bir bireyseniz ben doğrusu tavsiye etmem. ben kendi adıma kaygılı biriyim, performans kaygımda ciddi derece de var. bu nedenle beni çok daha kötü etkileyebileceğini düşünerek başlamadım. sizde kendinize doğru soruları yönlendirin. olası sonuçlarını iyi düşünün.

aday

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #52 : 08 Aralık 2020, 15:16:15 »
Bir anımı anlatayım. Bu zehir ilacı kullanmak isteyen herkese bir benze akil vermek adine katkım olsun. 41 yasindayim. Avrupa'da yaşıyorum. 20li yaşlarımda başladı sac dökülmem ama çok yavaşlar ilerliyor. agresif degil yani. bu yıl da sac ektirmeyi dusunuyorum mesela. 30 lu yıllarımda Hollanda daki en iyi üroloji doktoruna danistim. Adam finasteride kullanmayı düşündüğümüz duyunca (yaşı biraz vardi) sesini öyle bir yükseltti ki şasakaldim. "Sen aklını mi kaçırdın, saç estetik bir sorun, ama hormonların hayatin boyunca değişebilir, cinsel hayatin yok olabilir, hiçbir ilaç hormonlarının doğalar dengesini yerine getirmeye yetmez. Böyle bir riski almak hala istiyorsan buyur kullan ama ben bunu reçete etmem bu dünyada ne olursa olsun" deyip beni fena azarlamiştı. Yurdumuzda maalesef herkes istediği ilacı istediği eczaneden alabiliyor. Oysa çok ciddi yanetkileri olabilen, hatta ömür boyu bu yanetkilerin sürebilmek ihtimali olan ağır bir ilaç finasteride. KULLANMAYIN-RISK ALMAYIN!- ama secim sizin tabiki.

xlennonx

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #53 : 08 Aralık 2020, 23:05:44 »
Arkadaslar Merhaba,

Bu ilaci temmuz 2008den beri kullaniyorum.yasim 35. Yan etki olarak goguslerde hassasiyet disinda herhangi bir yan etkiyle karsilasmadim. 23 yasinda seyrek sacli biriyken su an arka ve tepe kisimlarim tamamen kapanmis durumda.onlerde ilacin etkisi kisitli olmakla beraber seyrek olan saclarimi korudum ve yaklasik 2 hafta once de sac ekimi gerçekleştirdim. Kesinlikle saçlara olumlu etki yapan bir ilac fakst yan etki gorenlerin mutlaka bu ilaci vakit gecirmeden birakmalarini oneririrm.cok sukur ben ciddi bir yan etki gormedim hatta uzun vadede libido artisi bile oldugunu gozlemledim. Sorulaei olanlara ozelden memnuniyrtle yardimci olmaya calisirim. İyi aksamlar.

SmyrnaGozza

• Full Member
« Yanıtla #54 : 12 Şubat 2022, 14:14:56 »
Alanlarinda uzman ürolog hekimler kesinlikle kullanip hormonlarinizi riske atmayin diyor. Sac ekim doktor(!)ları ise kullanin sorun olmaz diyor.

Ben de kararsizim ama sanirim aslinda yapilmasi gereken bu gerçekte saklı :)

Sac ekim doktoru koray erdogan bir videosunda ekim sonrasi ekilen ince yapili donor saclarin tutmasi icin finasterid in onemli oldugu soylemis. Hakli da olabilir. Ama risk işte.

Bir tane bile bu ilaci rahatlikla kullanabilirsiniz diyen ürolog var mi? Varsa bilen yeşillendirsin de biz de cesaret bulalim :)
Biotin 5000 mcg
finasteride

slade23

• Hero Member
« Yanıtla #55 : 12 Şubat 2022, 15:59:25 »
Alanlarinda uzman ürolog hekimler kesinlikle kullanip hormonlarinizi riske atmayin diyor. Sac ekim doktor(!)ları ise kullanin sorun olmaz diyor.

Ben de kararsizim ama sanirim aslinda yapilmasi gereken bu gerçekte saklı :)

Sac ekim doktoru koray erdogan bir videosunda ekim sonrasi ekilen ince yapili donor saclarin tutmasi icin finasterid in onemli oldugu soylemis. Hakli da olabilir. Ama risk işte.

Bir tane bile bu ilaci rahatlikla kullanabilirsiniz diyen ürolog var mi? Varsa bilen yeşillendirsin de biz de cesaret bulalim :)

kardeşim aynı ürolog prostat büyümen varsa ya da prostat kanseriysen ya fin ya dut reçete ediyor :):)

finin prostat kanseri riskini yüzde 30 azalttığı yönünde ciddi bir makale var.

ürologlar saç dökülmesine estetik bir sorun olarak bakıyor. bir çok kişi için hiç de estetik bir sorun değil ki estetik dediğimiz sorunlar kişide değiştirme arzusu oluşturuyorsa bu mental bir soruna dönüşür. akıl sağlığını bozarsan da sağlığına dikkat etmediğin beynin tüm bedenini bozar. sonra avuç avuç reseptör blokerler kullanırsın düzelmek için.

bu olaya herkes kendi cephesinden bakıyor mesela bir ürolog diyor ki yüzbin kişide bir cinsel yönden geri dönülemeyecek sorunlara yol açabilir ya o bir kişi siz olursanız? arkasından ekliyor saç ektirin kardeşim olmadı bir daha ektirin ama bunu kullanmayın diyor. şimdi bu üroloğa saçın çim tohumu gibi kilo kilo alıp yeşermezse bir daha alınıp ekilecek bir şey olmadığını mı anlatalım yoksa olmadı bir daha ektirin dediği olmama kısmının arkasında tam da dht baskısının yattığını mı?

konu hortlamışken kendi fikirlerimi aktarayım dedim. ne fazla vurdumduymaz ne de fazla duyarlı olmadan yaşamak lazım hayatı bana göre...
avodart&minox&xpecia

UYARI!! Tabip ya da uzman değilim. Paylaşımlarım kendi araştırma ve tecrübelerime dayanıyor baz almadan önce kendiniz araştırıp tecrübe ediniz!!!

tedavim
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=21990.0

titanic5

• Hero Member
« Yanıtla #56 : 13 Şubat 2022, 12:39:32 »
Fin'i ilk başlarda 1/4 kullandım uzun süre sonra 1/5'e geçtim. Herhangi bir yan etki gördüğümü sanmıyorum

Ama bir ara Endokrinoloji bölümünde kan testi yaptırmak istiyorum

muraty_55

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #57 : 13 Mart 2022, 16:18:54 »
FİNASTERİD MİNOXİDİL V.S İLAÇLARI HANGİ DÜZEYDE KULLANACAĞIMIZI ANLAMAK ICIN ne testleri yaptırmamız gerekir ?
  • Yaşınız 34

Atakan Demir

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #58 : 18 Mart 2022, 23:00:19 »
Gecici  mutluluk  veren  bir  hormon  ilaci. Artisindan  cok  eksisi  var.  Tavsiyem  uzak  durun.

Whatever 282

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #59 : 18 Mart 2022, 23:14:01 »
FİNASTERİD MİNOXİDİL V.S İLAÇLARI HANGİ DÜZEYDE KULLANACAĞIMIZI ANLAMAK ICIN ne testleri yaptırmamız gerekir ?
O tarz bir test yok. Herhangi bir sağlık sorunun yoksa kullanmaya uygunsun demektir. İnsanların doktora görün demesindeki amaç Demir, D vitamini gibi bir takım eksiklikleri kontrol etmen için. Bunlar dolayısıyla saçım dökülmüşse finasteride gibi ilaçlara ihtiyacın kalmayacak. Eksik değerin için doktor ilaç yazar, saçındaki değişiklikleri gözlemlersin. Eksik değerin yoksa Finasteride kullan.  Zaten Reçetesiz bile alınabilen FDA onaylı bir ilaç.
Kullandıklarını:
Biotin 5000mg
Her gün 1 Dutasteride 0,5mg
Haftada 3 kez dermaroller
Günde 2 Minoksil +bemiks + bephanten+ evigen
Günde 2 defa masaj
Folik asit ve D vitamini takviyesi

Facebook Twitter Instagram