GREFT SAYISI - 2500
DÖKÜLME SEBEBİ YÜKSEK DHT.
Ekim tarihi 09.02.2021
Saçlarımı yaklaşık 4 yıldır uzatan biriyim ve saçlarım kıvırcık, düzleştirildiği taktirde sırt ortasına kadar uzanan saçlara sahiptim. Yanlarda olan açıklık sebebiyle sıklaştırma işlemi yaptırmak istedim ve bunun sonucunda Este Moda Hair saç ekim merkezine gittim. En önemli konu saçlarımın kesilmemesiydi ve onlar da kadınlara yaptıkları ekim gibi alım bölgesi haricinde kesim yapmadan DHI yöntemiyle ekim yapabileceklerini söylediler.
Ekim yapacak olan kişi saçlarını toplarız ve ekim yaparım kesmeden diye saçlarımı öncesinde kontrol etti
Bunun üzerine bir hafta sonrasında ekim için gittim ancak ekim öncesinde FUE yöntemini tercih ettim, bu yöntemi tercih etme sebebim forumdaki bazı konularda ve YouTube da gördüğüm bir videoda DHI yöntemi yerine en sağlamı FUE tarzı yorumlar olmasıydı.
FUE yöntemini tercih ederken aynı şekilde saçlar KESİLMEDEN ekim yapılmasını istedim ve bunun üzerine ilgilenen kişi ekim gününde ekimi yapacak kişiyle gidip görüşerek 500 TL fiyat farkıyla saçı kesmeden FUE yöntemiyle ekebileceklerini söyledi ve ben de 500 TL farkı sorun etmeden ekim alanına gittim. Saçların uzun kalması için bu fiyat farkının bir önemi yoktu.
Ekime başlamadan önce arka kısımda saç kesileceğini biliyordum ancak 2500 greft için bu kadar geniş alan açılacağını düşünmemiştim, arka kısımdaki saçlarım zaten hanedanlığa yetecek kadar çok olduğu için küçük pencereler açılarak yapılabileceğini düşünmüştüm ve daha öncesinde zaten bunun mümkün olduğunu söylemişlerdi. Bu şekilde küçük alan kesikleri sorun olmayacaktı çünkü zaten yukarıdaki saç o kadar fazlaydı ki açık bırakınca omuzlarıma kadar gelerek tüm kafamın arka kısmını kapatıyordu.
Ancak o kesimi o kadar geniş alanda yaptılar ki üst kısımdaki aşağıya atmayı düşündüğüm saçları da birlikte kestiler.
Daha sonrasında ön kısımların da içlerine girmek için kesmelerini gerektiğini söylediler, ben de bunun üzerine hani kesilmeden de oluyordu bana kadın fotoğrafları gösterdiniz ve önleri hiç kesmeden ektik diye belirttiniz dedim. Bunun üzerine aralara girmem için biraz kesmem gerek dedi ve keseceği saç miktarını gösterdi. Mecbur halihazırda arka kısım kesildiği için kabul ettim ancak ortalama gösterilenin 2 katından biraz daha fazla ön kısmı geriye doğru kazıdılar.
Saç kalan tek kısım tepe kısmı oldu ve benim saçlarımın uzaması bu hale gelmesi ortalama 4 yıl alıyor. Kıvırcık oldukları için uzasalar da belli olmuyor. Yayıncılık hayatım olduğu için ve sürekli kamera karşısında olmam gerektiği için saçlarım benim için çok önemliydi, ancak şu an olan görüntüm tüpçü Fikret karakterinden çok daha kötü durumda.
Burada yaşanan sorun ekimin iyi ya da kötü olmasından önce bu hale gelebilmesi için yıllarımı özenerek verdiğim saçlarımın bu şekilde kesilmiş olması. Başta önleri kesmeden ekebiliriz denilmesinin ardından ense üçüncü havaalanı gibi kesildikten sonra artık işlem başladığı için ön tarafların da kesilmesine razı bırakılmış olmam işin en büyük sıkıntısı.
Benim düşüncelerimde arkadan alınan köklerin kalan arka saçlarla kapatılabileceği ve saçlarım açık şekilde öncesinde olduğum gibi hayatıma devam edebilmemdi. Yani görsel açıdan bir şey kaybetmeden.
500 değil 1000 TL üzeri de gerekse yine bu para verilirdi işin sorun tarafı bu değil sorun olan kısım öncesinde denilenin ve sonrasında yapılanın farklı olması. Sanıyorum ki para miktarından kaynaklı çok uğraşmamak için böyle yaptılar, DHI fiyatı 10000 TL olduğu için o zaman başta kabul etmişlerdi ama sonradan FUE yöntemine dönünce kesmeyiz fiyat farkı ver deseler de uğraşmamak için böyle yaptılar. Oysa ki ben FUE yöntemiyle açılan kanallar daha iyi denildiği için o yöntemi seçmiştim yani parayla bağlantı konu değildi. Saçlarımın ederi zaten benim gözümde ekim ücretinden daha da yüksek.
Şimdilik acele etmeden sağda solda bu konuyu yaymıyorum, açıkçası bunun üzerine ekim de kötü sonuçlanırsa sanıyorum ki memnuniyetsizliğimi tüm haber yazabildiğim ve video hazırlayabildiğim platformlarda yayacağım. Belirttiğim gibi mesleğim gereği ön planda olmam gerekiyor ve insanlar hazırladığımız içerikleri izliyor.
Sizlere öncesi ve ekim sonrası fotoğrafları paylaşıyorum. Ekimin dördüncü günündeyim ve görseller dördüncü güne ait.
Ayrıca sormak istediğim diğer bir soru da saçlı bölgeye yapılmış olan ekim var olan saçlarıma zarar verir mi? Çünkü zaten ekim yapılan alanın büyük çoğunluğunda saçlar mevcut.