Gönderen Konu: DHI yada Kanal açılarak ekim sırasında mevcut saçlar hakkında  (Okunma sayısı 1403 defa)

HAGI.

• Yeni üye
  • *
Yanlış gözlemlemediysem fazla açıklığı olmayan ve saçının aralarına girilmesi gereken kişiler ekimlerde DHI yöntemini seçiyorlar. Ama neden bu yöntemi özellikle seçiyorlar?
Yani DHI kalem tekniğiyle değil de kanal açıklarak ekilirse ne farkediyor?

Halbuki kanal açılarak ekilip aralara girilince kendi varolan saçların zarar görmesinden korkuyorlarsa eğer zaten bu dökülecek saçlar genetik dökülmeye maruz kalmış incelmiş saçlar olmuyor mu? Böylelikle bu saçlar elbet gidecekse eğer hemen peşinen ekim sırasında gitmiş olup yerine sağlam saçların ekilmesi daha mantıklı değil mi? Yani normal güçlü bir saç bu ekimde zarar görmüyorsa o zaman dökülecek olan güçsüz ince saçları kafaya takmanın anlamı ne nasıl olsa gidecek onlar o zaman ekim sırasında gitsin ve yer açsınlar yeni sağlam saçlara?

ASMED gibi piyasanın en iyisi denilen yer bile DHI ekim uygulamıyorsa o zaman gerçekten DHI mi yoksa Kanal açılarak mı pek farketmiyor mu bu durumda?

Umarım sorumu doğru anlatabilmişimdir

Gks

• Yeni üye
  • *
DHI tekniğinde ; ekilen yönler normal saçlarınızın yönünde ekilebiliyor. Kalem tekniği olarakta geçiyor greftler kalemin ucunda ki iğnenin içinde oluyor iğneyi sokup grefti derinin altına bırakıp çıkrtıyor. Kanal açılıp içine bırakılan greft, kalem tekniğinde ki kadar derine bırakılamaz. Bence ekim yapılacaksa kesinlikle bu yöntem ile yapılmalı..
  • Ekim Tarihi: 22.01.2021
  • Ekim Merkezi ismi Clinicexpert
  • Greft Miktarı 3.000
  • Yaşınız 31

mahlas

• Sr. Member
Yanlış gözlemlemediysem fazla açıklığı olmayan ve saçının aralarına girilmesi gereken kişiler ekimlerde DHI yöntemini seçiyorlar. Ama neden bu yöntemi özellikle seçiyorlar?
Yani DHI kalem tekniğiyle değil de kanal açıklarak ekilirse ne farkediyor?

Halbuki kanal açılarak ekilip aralara girilince kendi varolan saçların zarar görmesinden korkuyorlarsa eğer zaten bu dökülecek saçlar genetik dökülmeye maruz kalmış incelmiş saçlar olmuyor mu? Böylelikle bu saçlar elbet gidecekse eğer hemen peşinen ekim sırasında gitmiş olup yerine sağlam saçların ekilmesi daha mantıklı değil mi? Yani normal güçlü bir saç bu ekimde zarar görmüyorsa o zaman dökülecek olan güçsüz ince saçları kafaya takmanın anlamı ne nasıl olsa gidecek onlar o zaman ekim sırasında gitsin ve yer açsınlar yeni sağlam saçlara?

ASMED gibi piyasanın en iyisi denilen yer bile DHI ekim uygulamıyorsa o zaman gerçekten DHI mi yoksa Kanal açılarak mı pek farketmiyor mu bu durumda?

Umarım sorumu doğru anlatabilmişimdir

Bu yöntemin seçilmesinin nedeni biraz 'Pavlov'un köpeği' deneyine benziyor. DHI ile ekimin köklere daha az zarar verdiği efsanesi yayıldığı için bu tekniği becebilen merkezler saçlı bölgelerde uyguluyorlar.

Aslında bu konuda tamamen haksız sayılmazlar. Slit kanal ile dhi kanal arasında boyut farkı var. Kanallar ne kadar küçük olursa etrafında bulunan dokuya (ya da saç köklerine) o kadar az temas ediyor ve travma daha az oluyor. Ancak dhi yöntemi (bence fazlasıyla risk barındıran bir yöntem) emin ellerde yapılmazsa ekimin trajediye dönmesi çok olası...

Sizin deyiminizle 'Asmed gibi piyasanın en iyisi denilen yer' gerçekten piyasanın en iyisi midir tartışılır? Yıllardır kendi yöntemlerini geliştirmiş ve belli başarıyı yakalamış bir merkezin ekim yöntemini tartışmak pek doğru değil. Asmed saçlı alanda da slit kanalla ekim yapabilecek kadar kaliteli ekiplere sahip. Peki saçlı alanda yeterince başarılı ekimler yapabiliyorlarsa neden bilmedikleri sularda yüzsünler? Bence lüzumsuz risk almış olurlar.

Her ekim yönteminin avantaj ve dezavantajları vardır. En iyisi şudur demek doğru olmaz. Ancak ben bir saç ekimci olsaydım slit ya da dhi değil perkutan tekniği ile ekim yapabilmeyi isterdim.

LOTR

• Yeni üye
  • *
Bu yöntemin seçilmesinin nedeni biraz 'Pavlov'un köpeği' deneyine benziyor. DHI ile ekimin köklere daha az zarar verdiği efsanesi yayıldığı için bu tekniği becebilen merkezler saçlı bölgelerde uyguluyorlar.

Aslında bu konuda tamamen haksız sayılmazlar. Slit kanal ile dhi kanal arasında boyut farkı var. Kanallar ne kadar küçük olursa etrafında bulunan dokuya (ya da saç köklerine) o kadar az temas ediyor ve travma daha az oluyor. Ancak dhi yöntemi (bence fazlasıyla risk barındıran bir yöntem) emin ellerde yapılmazsa ekimin trajediye dönmesi çok olası...

Sizin deyiminizle 'Asmed gibi piyasanın en iyisi denilen yer' gerçekten piyasanın en iyisi midir tartışılır? Yıllardır kendi yöntemlerini geliştirmiş ve belli başarıyı yakalamış bir merkezin ekim yöntemini tartışmak pek doğru değil. Asmed saçlı alanda da slit kanalla ekim yapabilecek kadar kaliteli ekiplere sahip. Peki saçlı alanda yeterince başarılı ekimler yapabiliyorlarsa neden bilmedikleri sularda yüzsünler? Bence lüzumsuz risk almış olurlar.

Her ekim yönteminin avantaj ve dezavantajları vardır. En iyisi şudur demek doğru olmaz. Ancak ben bir saç ekimci olsaydım slit ya da dhi değil perkutan tekniği ile ekim yapabilmeyi isterdim.

Sence ince saçlara Dhi yada Fue özellikle farkeder mi?

nofear114

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
-Saçlı alana dhi ile yapılması lazım
- dhi ile en sık saç ekilir
- en iyi yön dhi ile verilir

Bunlar şehir efsaneleri . Tekniği kim kullanıyor ne kadar tecrübeli ve işini iyi yapıyor o önemli .

Şahsi fikrim dhi ekiminin ciddi riskleri mevcut .  Ve slit , perkutan ekimleri daha başarılı buluyorum .

Ince saç ile dhi bir ilgisi yok
İyiye iyi kötüye kötü der. Bağımsız yorumcu ..

Bu maskenin ardında etten fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var; ve fikirlere kurşun işlemez!” V for Johnny Sins

Don Vito Corleone

• Hero Member
  • kellerin morale ihtiyaci yoktur!
dhi kalem  çin  ürünü  var kalitesiz ve   ucuz    dhı yapacaklar  mutlaka  merkez den  dhï kalem  orjinal  belge  v.s görsün

hyperKel

• Hero Member
dhi kalem  çin  ürünü  var kalitesiz ve   ucuz    dhı yapacaklar  mutlaka  merkez den  dhï kalem  orjinal  belge  v.s görsün

|-onayisareti-|

Don Vito Corleone

• Hero Member
  • kellerin morale ihtiyaci yoktur!
dhi kalem  çin  ürünü  3 euro orjinal  6 7 Euro  çin  ürünü    kalemlerin   greflere zarar veriyor   

mahlas

• Sr. Member
Sence ince saçlara Dhi yada Fue özellikle farkeder mi?

Bu konuda gözlemlerime dayandırdığım bir fikrim var.

Ben ince/hassas greftlerde slit ya da dhi arasında seçim yapacak olsaydım slit yöntemini seçerdim. Sebep olarak dhi kalemlerle ekim sırasında greftler bir miktar strese giriyorlar. Şöyle düşünün; geniş slit kanalların içerisine narin greftleri yerleştirirken grefte zarar vermiyorsunuz. Zaten yerleştiği kanal gerekenden çok daha geniş. Dolayısıyla greft bir yerde sıkışmıyor, ezilmiyor, zedelenmiyor. Ancak dhi tekniğinde greftler yerleştirlirken belli bir basınca ve şiddete maruz kalıyorlar. Bu da zaman zaman greftlere zarar verebiliyor. Zaten dhi tekniği için konuya hakim birine tam da bu yüzden ihtiyaç duyuluyor.

Peki dhi tekniğinin slit tekniğine göre hiç mi avantajı yok? Kesinlikle var. Açılan kanalın içine greftin o anda yerleştirilmesi pıhtılaşma, greftin yönünün kayması, enfekte olma risklerinin hatırı sayılır düzeyde daha düşük olmasına olanak sağlıyor. Aynı zamanda dhi’nin doğası gereği küçük kanala yerleştirilen greft kendine daha çok yüzey alanı (kan damarı ve beslenme) bulabildiği için fire oranının daha az olması mümkün kılınıyor. Son olarak ekim alanının daha hızlı iyileşmesi de avantajlardan birisi. Bu avantajlar perkutan tekniğinde de mevcut. Ancak o da yüksek el becerisi isteyen bir teknik.

Her greft toplama ve ekim tekniğinin artıları eksileri mevcut. Hepsi eleştirilmeye müsait tercihler. Önemli olan sizin saçınıza, beklentinize neyin ne kadar uygun olduğu... Misalen benim gözümde en ideali “FUT” alım, “PERKUTAN” ekim. Sizin için bu tercihler farklı olabilir. 
« Son Düzenleme: 06 Mart 2021, 20:45:23 Gönderen: mahlas »

Facebook Twitter Instagram