İlk Konum :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=6380.0Tekrardan herkese merhaba arkadaşlar. İlk ekimimi 2 sene önce Şahin Çelikte yaptırmıştım. Vertex hariç tüm alana ekim yapılmıştı. Nihai sonuçtan covid olana kadar memnundum. Fakat covid olduktan sonra Telogen Effulvium diye adlandırdığımız faza girdi saçlarım. Dermatoloji saçlarımın 6 ay ila 1 sene içinde normale döneceğini söylemişti. Rahatsızlığı araştırırsanız daha net bilgilere ulaşabilirsiniz.
Vertex ekimi için 112'den arkadaşımı tercih ettim. İş çevremde baya kişiye saç ekti ve sonuçları açıkcası gayet iyiydi. Şimdilik memnunum tabi ilk konudaki gibi nihai sonuç önemli.
Göğsümden yaklaşık 500-600 kadar graft alındı. Donör alanımdan ise 3800 graft alındı. Planlamayı beraber yaptık.
Ön saç çizgim ilk ekimde tekli graftler çok ekildiği için biraz açıklık belli oluyordu. Ön saç çizgisinde ve 3 parmak gerisinde açıklık olmayacak şekilde ekim yapıldı. Vertexe 1800-2000 kadar ekildi. (vertex ve tepe)
İlk ekimde tepeye ekilenlerin tamamı çıktı diyebilirim. Ön taraf tekli greftlerden olabilir oran daha az idi. Ama sonuçtan kesinlikle memnundum. O zamanlardan bir fotoğraf bırakacak olursam;
Ekimden hemen sonra ön ve vertex
ÖNEMLİ NOT: EKİMİ GERÇEKLEŞTİREN EKİP TAMAMEN MESLEKTAŞLARIMDAN OLUŞUYOR. EKİM 14.30 SAAT SÜRDÜ. İLK EKİMİM 6-7 SAAT KADAR SÜRMÜŞTÜ. ÇOK ZOR OLDU GERÇEKTEN UZUN SÜRMESİ BENİ ÇOK YORDU
DİĞER EKİMLERDEN FARKLI OLARAK EKİM 2'YE BÖLÜNDÜ. AYNI GÜN İÇİNDE ÖNCE ÖN ALANA EKİM YAPILDI. SONRASINDA VERTEXE EKİM YAPILDI.
Sakala neden girmedin diyen arkadaşlar olacaktır. 3. bir ekim düşünmüyorum ama olurda düşünürsem sakalımdan 1000 greft çıkacağını düşünüyorum. Bu yüzden sakala girmek yerine göğüse girdik. Göğüsteki tüyler kafamda arkalara ve aralara atıldı. Bildiğin uzuyor görebiliyorum.
Finasteride uzun süreden sonra tekrar başladım ve bırakmayı düşünmüyorum. (yan etki görmüyorum. çok foruma girince plasebo etkisi hariç)
Xpecia günde 1 adet kullanıyorum.
Onun dışında birşey kullanmıyorum. Ekim iyiyse saçlar zaten çıkıyor. Finasteridin dışında süreci çok fazla etkilediğini düşünmüyorum takviyelerin.
Herkese selamlar.