Yakışıklılık ve dış görünüş, her şeyden önemlidir, bunu anlamak için, en masum olduğuna inandığımız varlıkları çocukları inceleyebiliriz, yetişkin insanların, bu çocuklara davranışlarını inceleyince güzel ya da sevimli olmayan çocuklara karşı daha çabuk sinirlendiklerini görürsünüz, yada güzel yada sevimli tipte olan çocuğa olumlu yönde daha fazla ilgi duyulduğunu..
Ama yinede benim bir düşüncem daha var bu konuda, bunu açıklayabilecek veya yeni bir tartışma konusu başlatabilecek bir sürü neden var, katılan olur olmaz saygı duyarım, hani bazen çoğu kişiye göre yakışıklı olmayan erkeğin yanında, çok güzel kızlar olur, yada bazı yakışıklı erkeklerin yanında güzel olmayan kızlar..
Bana göre.. Bence gözler ve beyin bir zaman sonra alışıyor, beyin alışıyor buna, hani eskilerin bi lafı var, Herkesin karısı kendine güzeldir, diye vb.. yani bazı arkadaşlıklardan sonra, aynı apartmanda karşı komşun, çalıştığın iş yerindeki güvendiğin bi iş arkadaşın, yada seni çok güvendiğin bi dostunun tanıştırdığı bi karşı cins, bu tür vb.. durumlarda bazıları karşısındaki insanı tanımaya başladıktan sonra tipsiz veya yakışıklı, güzel veya çirkin olarak bakamıyor sanki..
Yani Beyin bi yerden sonra o dış görünüşe alışıyor gibi, Yani bence Bazen İnsanların beyinleri buna Alışıyor, ve bi süre sonra tipsiz veya çirkin olmaktan çıkıyor bu görüntüler, Yani bunu düşünüyorum, ama Siz bana bakmayın yine, saçmalıyor da Olabilirim Şu an, Emin değilim, Sadece bi düşünce..
Ve bu tezi çürütebilecek meşhur bir Yazıda var;
"Eğer Dış Görünüş Önemli Olmasaydı, İnsanlar, Kelebeği sevdiği gibi hamam böceğini de Severdi" şeklinde..
Ama yinede Kişiye Göre Göreceli de olabilir Herşey..
Neyse biraz çelişkili bi Yazı oldu, Ama hayat çelişkilerle dolu, Öyle değilmi..
Sonuç Olarak, Balinaların nesli Tükendi, Fok balıkları Kendini Balina Zannediyor, Ve Penguenler, Hallerinden Çok Memnun..
Hepinize bol Şans..
(^_^)