Merhaba Beyler,
Son 1 yıldır saç ekimi yaptırmayı planlamaktaydım. Acıbadem, clinic expert ve Serkan Aygın ile görüştükten sonra en son Asuman Hanım'da karar kıldım. Çok doğru bir karar vermişim. Konuşması, teknik bilgisi, ilgilenmesi ve ekibiyle her şey olabileceği en iyi şekilde başladı. Operasyon günü klasik rutin ile başladı ve bitti. Dokularımın çok sert olduğu söylendi ve kök alımı çok uzun ve acılı oldu. Bir de anestezinin etkisi bende çok çabuk kayboluyordu. Son 2 saat çok acı hissettim. Bölgesel anestezi sürekli yapılıyordu tabi. En beğendiğim kısım Asuman Hanımın sürekli ilglenmesi, kanalları kendi açması ve zorlanılan noktalarda duruma el atması oldu. Forumdaki önceki ekimleri ve takviyeleri olabildiğince okumaya çalıştım. Gördüğüm kadarıyla benim yaş aralığım Finansterid ve Xpecia nın yan etkileri yüzünden bu ilaçları kullanmamayı tercih ediyor. Böyle çok arkadaş gördüm, özellikle bu arkadaşlar cevap verip tavsiye verirse çok sevinirim. Kesinlikle bu 2 ilacı ve minoxilin kullanmayacam. Solgar MV 2000, Biotin 1mg ekstra D vitamini ve gün içinde 100 gr a yakın protein ve oldukça sebze ve meyve tüketiyorum. Arkadaşlar benim derdim biraz da sonraki süreçte yapılması ve yapılmaması gerekenler. Evimde kendi küçük spor salonum var ağırlıklarım bench press ve squat yapabilecek aletlerim var. Onlardan çok uzak durmak istemiyorum. Asuman Hn 3 ay spor yapmayın dedi, ben bu konuda tecrübeli arkadaş var mı gerçekten 3 ay beklemek gerekli mi özellikle bu tarz spor yapmış olan arkadaşlardan yardım istiyorum. Şahsen 1 ay sonra yavaştan spor yapmayı düşünüyorum. Diğer önemli bir nokta ise sigara günde 1 paket sigara içiyordum. Ameliyattan 1 gün önce bıraktım ve ilk 15 gün içmeyi düşünmüyorum. Sonrası ise çok yavaştan başlamaya düşünüyorum sigaraya. Bu konuda eleştirilmek yerine gerçekten benim gibi bağımlı olan birileri varsa kendi tecrübelerini paylaşırsa sevinirim. Alkol var ek olarak ona da 1 ay sonra 2-3 kadeh olarak başlamayı düşünüyorum. Fotoğrafları da ekliyorum süreçle ilgili yapıcı tavsiyelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.