Gönderen Konu: Bilgisayardan anlayan arkadaşlar bakarmısınız?  (Okunma sayısı 1459 defa)

mahlas

• Sr. Member
Ynt: Bilgisayardan anlayan arkadaşlar bakarmısınız?
« Yanıtla #16 : 05 Şubat 2021, 22:51:30 »
Arkadaşlar bilgisayarı açmak için kasada ki power tuşuna basınca normal açılıyormuş gibi sesi çıkıyor.

Ama ne görüntü var ne bişe.
Kasadan da ses gelmiyor ayrıca.
Tek gelen ses fan sesi. (O da her zamankinden daha sessiz bir şekilde geliyor)

Onun haricinde klavye de ışık yanmıyor.
Monitörün kendi ışığı yanıyor (görüntü yokken küçük bir sarı ışık, görüntü açıkken lacivert ışık yanan bi monitör , noc marka)

Mouse nin ışığı yanmıyordu fişi takıp çıkardım yanmaya başladı.

Hepsi bu beyler bunun haricinde bisey yok görünürde.
Mouse çift tık yaptım gene kıpırdama yok.
Ha bu Arada internet bağlantı kablosunun ışıkları da yanmıyor.
Normalde pc kapalıyken bazen ışığı yanmazdı , ama şu an açıyorum bilgisayarı , monitör de görüntü olmamasına rağmen bilgisayar açık ama internet kablosun da gene Işıkları yanmıyor.

Düzelmediğine göre sadece monitörde problem olsaydı ekran kartından ya da monitörünüzden (kablolar da olabilir) şüphelenebilirdik ancak muhtemelen anakart yanmış. Çalışan bilgisayarınızın donanımlarla bağlantısı kopmuş durumda.

Bilgisayarınızı uzun süreli uyku modunda tutmayın. Yoksa donanımınızın ömrünü yersiniz. En sağlıklısı kapatmaktır.

Leonidas

• Hero Member
« Yanıtla #17 : 05 Şubat 2021, 23:41:10 »
Düzelmediğine göre sadece monitörde problem olsaydı ekran kartından ya da monitörünüzden (kablolar da olabilir) şüphelenebilirdik ancak muhtemelen anakart yanmış. Çalışan bilgisayarınızın donanımlarla bağlantısı kopmuş durumda.

Bilgisayarınızı uzun süreli uyku modunda tutmayın. Yoksa donanımınızın ömrünü yersiniz. En sağlıklısı kapatmaktır.

Bunu bilmiyordum hocam.
Ben uzun zamandır böyle kullanıyorum bilgisayarı.
Uyku modu yani... keşke bilseydim.

Anakart tamiri ortalama ne tutar en azından pahalı mıdır?

Leonidas

• Hero Member
« Yanıtla #18 : 05 Şubat 2021, 23:41:47 »
Pc tamirinde nokta atışı yapıp  arıza şudur diyemeyiz vga olabilir ramler oksitlenmis olabilir   oksitlenme varsa silgi ile silip çalıştırabilirsiniz

Evet hocam mümkün değil bakmadan anlamak.
O yüzden pazartesi götürcem tamire bakalım, bir de bu çıktı aksilik.

Snowly12

• Hero Member
« Yanıtla #19 : 06 Şubat 2021, 00:39:05 »
Evet hocam mümkün değil bakmadan anlamak.
O yüzden pazartesi götürcem tamire bakalım, bir de bu çıktı aksilik.

Ekran karti modeli, ram mhz ve gb, islemci modeli soylersen anakarta ortalama fiyat soyleyeyim hocam sana

500-800 arasi degisir. 600 diyeyim ben ortalama. He bilesenlerin cok iyi degilse ram falan. 350-400 e de hallolabilir. Ama 600 e kesin.
Finasteride - 1 mg (haftada 3)
Evocapil(procapil)
Dermoroller 3 mm
Ketoral haftada 1 veya 2.
Masaj
30 mg cinko
Omega 3
Demir
D3
Azelaik asit kur
B6 p5p

Leonidas

• Hero Member
« Yanıtla #20 : 06 Şubat 2021, 00:55:29 »
Ekran karti modeli, ram mhz ve gb, islemci modeli soylersen anakarta ortalama fiyat soyleyeyim hocam sana

500-800 arasi degisir. 600 diyeyim ben ortalama. He bilesenlerin cok iyi degilse ram falan. 350-400 e de hallolabilir. Ama 600 e kesin.

Valla hocam inan pek anlamıyorum kaç kaçtır. Pazatesi götürcem o zaman belli olur.
İnsallah o kadar tutmaz ya çokmuş baya.

Facebook Twitter Instagram