Bazi arkadaslari anlamak mumkun degil.
Noname’in onlere de muhtemelen ekim gerekecek, planlamasini bu sekilde yapmis olabilir. On ekimini yaptirirken eger gerekirse vertexe biraz daha ektirebilirim, simdilik alanin cogu kelligi buyuk olcude kapatacak sekilde ekilsin demis olabilir. Maddi durumu simdilik buna yetmistir, ikinci ekim icin biriktiriyor olabilir.
Tek bir ekimde heryeri ve her acikligi kapatmaya calismak hem hastanin bunyesine, hem hastanin butcesine agir, hem de hastanin donorune agir gelen bir durum. Imkan varsa birden fazla ekime girmek, bir sonrakinde bir oncekinde begenilmeyen ufak tefek yerlerin tamir edilmesi cok daha uygun olur.
Bana gore bu aciklik 1800 greft ile cok iyi bir sekilde kapanmis. Ayna gibi bir vertex sacli hale gelmis. Bu acikligi bu greftle Turkiye’de kimse bu kadar kapatamaz. Vertex koklerin farkli yonde ekilmesi zorunlulugundan dolayi kapaticiligi dusuk bir boyle. Bu alana istenirse bir bu kadar daha greft gidebilir. Gerekli mi? Hayir tabiiki. Ayni durumda olsam, ben de bu kadar kapatir, one yapacagim ekimin planlamasini yaptiktan sonra kendimi riske atmayacak sekilde ise (donor ve yas bakimindan) ve vertexe daha cok greft gommek istiyorsam bir touch-up dusunurdum.
Bir ekime bakarken ‘sadece’ acikligin maximum sekilde kapanip kapanmadigina bakmak ve bu sekilde yorum yapmak dogru degil.