Merhaba,
Ekimim geçen hafta gerçekleşti, 6. günündeyim. Ekimden, çizgiden vs memnunum. Ön görüşmede 2 ekim şeklinde planlamıştık öyle yaptık, arka taraf için takviyelerle yeterli kapatıcılık olmazsa tekrar ekim yaptıracağım.
Ektirmeyi düşünen arkadaşlar için operasyonun gözüktüğü kadar sancılı olmadığını belirtmek isterim.
Operasyon öncesi verilen sakinleştirici ve sedasyon ile beklentimin çok altında rahat bir operasyon oldu şükür, hatta büyük bir dövme yaptırmanın daha çok acıttığını da söyleyebilirim.
Kafanızda işlem yaparken acı hissederseniz söyleyin iğne yapıyorlar ve uyuşuyor hemen. Sonra pek birşey hissedilmiyor, ben uyuyamadım ama öyle çokta sıkılmadım, greftlerin alınması yerine koyulması falan garip bi histi.
Serkan hoca ekim öncesi geldi çizgi için, operasyon sırasında da birçok kez gelip kontrol etti konuştuk. Kendisine teşekkür ederim.
Ekimi gerçekleştiren halil hoca ve ekibine de teşekkürler çok, herkes baya ilgili idi. Greft alımı yapan 2 hanfendinin ismini sormuştum operasyondan sonra ama unuttum maalesef, çok teşekkürler ikisine de.
Ekim öncesi görüştüğüm asistanı Esin hanım da çok ilgiliydi saolsun.
Gelelim ekim sonrasına; ilk 3 gün birşey hissetmedim pek rahattı, ilaçlarımı düzenli kullandım, ağrı kesicilerimi de ağrım olmamasına rağmen aldım ne olur nolmaz diye.
Boyun desteği,boyunluk önemli onu öneririm mutlaka uyku için. Ben kliniğin verdiğinin yerine köpük birtane aldım çok rahat ettim.
Asıl çile son 2 gündür başladı maalesef, sürekli batma ve donör de yanma ile birlikte fena bir çile başladı.
Arveles kullanıyorum ağrıyı kesiyor ama 2 saat sonra geri geliyor acı. Çıkıp apranax forte alsam daha etkili olur mu diye de düşünüyorum ama dışarı da çıkmak istemiyorum pek.
Hairmd set veriyor klinik, şampuanı güzel ama losyonu krem kıvamında ve kafaya yaymak imkansız. Hem sürmesi zor hem de durulanmıyor. Zorlamıyorum kalanı kafada bırakıyorum. (Duş başlığı kullanılmadığı için kovaya doldurup kaseyle döküyorum)
Bunun köpük formunda olanı da varmış onu niye vermiyor ilginç. Klinikte yıkamaya gittiğimde köpük formda birşeyle yıkamışlardı phantenol müş hemen ondan sipariş verdim gelince onla devam edeceğim.
(Yıkama için fısfıs sprey şişelerinden edinmenizi öneririm çok yararı oluyor, evde vardı benim içme suyu koyup durulama da kullanıyorum.)
Gün için de ekim alanına uygulamak için de olive ozone marka bir ozon yağı verdiler ancak bunu da uygulamak oldukça sıkıntılı.
Spreyle kafamı nemlendirebilir miyim diye sordum yapmayın dediler, donöre losyon gün içinde uygulanabilirmiş ama ekim alanına sadece yıkama öncesi.
Ayrıca ekim sonrası ilginin de ekim öncesine göre yetersiz olduğunu da belirtmek isterim, takip etmesi için farklı birine yönlendirildim ancak merak ettiğim bir soruyu haftaiçi öğlen 4'te sordum ertesi gün cevap verildi.
Halbuki ekim öncesinden çok daha önemli bir süreç bence, okuyan varsa bu departmanın geliştirilmesi gerek.
FotoğraflarEkim öncesi saçlar ve donör;
Ekim Sonrası;6. Gün
Marmara fay hattı