20 yaşından sonra 6 cm uzadım, büyüme plakları 24-25 gibi hala açık olan adam da vardır nadir de olsa. Hatta youtube kanalımda bunu anlatıyorum linki bırakırım sonuna. Ben 3 aydır dutasterid kullanıyorum, suratta kilo yapmıyor ama sporla pek desteklenmediğinde ya da az desteklendiğinde (yarım saatlik pilates bana yetmiyordu örneğin) yağ oranı artıyor gibi yanlarda simit yağları daha sık toplanıyor ama kilo artmıyor pek, yağ oranı artıyor. O yüzden 15 gündür diyetteyim 6 kilo verdim arada diyeti asmama rağmen. Sivilcelenme yapıyor suratta, karaciğer yağlandığından zannedersem. Kas gelişimi vücut tipine ve kas hafızana göre de değişkenlik gösterir malum. Mezomorflar çok etkilenmez biz ektomorfların biraz daha da çabalaması gerekebilir ilaçlarla beraber spor yaparken. Jinekomasti riskini engeller spor doğru. İlk 1 hafta içindeki yan etki umumiyetle nocebodur yani psikolojiktir. DHT epifizlere de katkı sağlar ama epifizlere tek katkı sağlayan hormon DHT değildir, boy uzamasını dolaylı yoldan etkileyebilir ama asıl önemli hormonlar somatotropin, melatonin gibi hormonlardır. Boy uzatma ve genetik saç dökülmesiyle alakalı videolarımı bırakıyorum. Umarım rehberlik eder.