Gönderen Konu: Finasterid Dudasterid Kullanıpta Daha Cok Agresif Dokulme Yasayan Varmı  (Okunma sayısı 6249 defa)

|Logan|

• Hero Member
my ilaç kullanmasan daha kotu olurdu.
 khomur o yasta ekim doğru değil ama ben olsam şakaklara biraz ektirirdim insan genclikte tam istio saçı.millete bakıon tarıo edio tam saç var koyar adama sorun azda olsa canını sıkıo insanın.ama saçların kalıcı gibi geldi gozume insallah kalır

Çok haklısın. Maddi olarak param yok ailemden de istemek istemiyorum 19 yaşında adam olmuşum. İşe girip çalışıp ektiririm. İnşallah senin dediğin gibi kalıcı olur ama benim canımı sıkan ön bölgedeki çizgimde bazı saçlar tüy böyle kamerada çeksem gözükmez yani minyatürleşmiş. Daha da ilerlemesinden korkuyorum. Gelecek ay dermaroller ve magnezyum alıcam bakalım. Bir de vitamin testi yaptiricam

|Logan|

• Hero Member
Evet toparlamış.Nw4 bölgesi gürleşmiş

Evet orası için mutluyum. Ancak senin de dediğin gibi saç çizgim bence böyle kalmaz gerileyecektir. Belki de belli olmaz böyle de kalabilir ama ön çizgimde bazı sarı tüyler farkettim yani minyatürleşmiş saçlar bunların fazlalaşması beni korkutuyor. Gelecek ay dermaroller ve magnezyum alıcam bakalım.
  • Ekim Tarihi: 24.07.2023
  • Ekim Merkezi ismi Lifehair Şahin Çelik
  • Greft Miktarı 2800
  • Yaşınız 22
  • Medikal Tedavi Haftada 5 gün finasterid, haftada 2 gün dutasterid + Seogen Tablet

Xeth

• Hero Member
Evet orası için mutluyum. Ancak senin de dediğin gibi saç çizgim bence böyle kalmaz gerileyecektir. Belki de belli olmaz böyle de kalabilir ama ön çizgimde bazı sarı tüyler farkettim yani minyatürleşmiş saçlar bunların fazlalaşması beni korkutuyor. Gelecek ay dermaroller ve magnezyum alıcam bakalım.

Eski fotolarını hatırlıyorum içe doğru girmeye başlamıştı. Tedavi işe yaramış devam et.
AlopexyT minoxidil (günde 8 fıs)
Finasterid 1.25 mg (her gün)
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Bıraktıklarım; minoxil, bioxinin minoxidil, balen kabak, xpecia, loprox

Tedavi sürecim;
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=23060.0

Lauri

• Hero Member
nw4 alanını atsana en son oraların minyatürleşiyordu.Ben finin nw3ü geçtim 4tte bile çok işe yaramadığını düşünüyorum

Galiba öyle. Ben de muhtmeelen geç kalanlardanım.

Ama şöyle de birşey olabilir,
Misal nw2-3 arasında 1 yılda gözle görülür fayda deniyorsa, n4 ve üstünde bu süre belki 2 belki 3 yıldır atıyorum. Ee tabi kimse (en azından çoğu kişi) o kadar beklemeyeceği için genelde 1 yıl kullandım bıraktım diyen de çok oluyor gördüğüm kadarıyla.

Tabi bu sadece bi tahmin. Belki 10 yıl kullanılsa da fayda etmeyecek.

Bakalım ben de merakla 2 ay sonraki birinci yılı, 1,5 yıldaki durumu merak ediyorum. Umarım birşeyler görürüz bu kadar risk aldığımıza değer.

emekli kel

• Hero Member
 minyaturleşmeden yok olmuş tuyler olsada ayva tuyu olsada ne olursa olsun o tuyleri ölçü alma onlar diğer yerlere gecicek diye bişi yok.
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Armaan

• Hero Member
Inflamasyonu kalsifikasyonu durdurabildiniz mi peki ?
Anti-enflamatuar ve antioksidan ile şuan yağlanma sıfır.inf durmadıysa da azalmıştır diye düşünüyorum. Kalsifikasyon için masaj, d3, magnezyum, k2 vitamini kullanıyorum ara ara. Scalp bayağı yumuşadı kalsi azalıyor heralde yine net bişey söyleyemem bunları ölçen bi metre yok 😀 mesela saç ekimi yaptıracakların ekimden önce kalsifikasyonu azaltmaya yönelik bişeyler yapmaları da mantıklı olur gibi geliyor bana. Sertleşmiş deriye ekim yapıyorlar sonra ekimci güzel ekemedi deyip olay kapanıyor biraz da kişisel bi olay sanki ekimin başarısız olması. 

|Logan|

• Hero Member
Eski fotolarını hatırlıyorum içe doğru girmeye başlamıştı. Tedavi işe yaramış devam et.

Evet işe yaradı
  • Greft Miktarı 2800
  • Yaşınız 22
  • Medikal Tedavi Haftada 5 gün finasterid, haftada 2 gün dutasterid + Seogen Tablet

emekli kel

• Hero Member
Çok haklısın. Maddi olarak param yok ailemden de istemek istemiyorum 19 yaşında adam olmuşum. İşe girip çalışıp ektiririm. İnşallah senin dediğin gibi kalıcı olur ama benim canımı sıkan ön bölgedeki çizgimde bazı saçlar tüy böyle kamerada çeksem gözükmez yani minyatürleşmiş. Daha da ilerlemesinden korkuyorum. Gelecek ay dermaroller ve magnezyum alıcam bakalım. Bir de vitamin testi yaptiricam
khomr bak ücretsiz ekerim diyor
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=19303.msg386150;boardseen#new
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

|Logan|

• Hero Member
khomr bak ücretsiz ekerim diyor
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=19303.msg386150;boardseen#new

15 günde saç çıkartan şampuanım var diyen birine donörümü emanet etmem kusura bakmasın
  • Greft Miktarı 2800
  • Yaşınız 22

emekli kel

• Hero Member
  kendi kendine ediyor işte buyuk iddalarla.ekimlerine baktım normal.

icindentramvaygecensarki

• Sr. Member
Yazılanların birçoğu doğru, ne yazık ki bu Androgenetik Alopesi çok detaylı bir mevzu olduğu için birden fazla katalizör var.
1)Dökülmeyi durdurmayıp stabile edebilir, ama muhakkak tedaviye başladığı halden daha iyi olur. Tedaviye hiç başlamasa belki 2 katı dökülecekti. Onu göremiyoruz ya işte, mesele o ama
2) DHT günlük salgılanıyordur ama kişi dutasteridde-ben de bu hatayı yaptım- ilacı her gün almıyordur o yüzden istenilen kadar DHT baskılanmıyor olabilir
3) Kişi sadece DHT'ye odaklanmıştır finas ya da dutas dışında demir vitamin çinko gibi unsurlara dikkat etmiyordur. Böyle çok vaka var çünkü bunların eksikliği AGA'da doğrudan etkili olduğu kadar telogende de direkt etkilidir. Ben de dikkat etmeye gayret gösteriyorum
4) İhtimal düşüktür ama serbest testosteron da gayet tabii saç döker.
5) Ve hepimizin atladığı mevzu, ziyadesiyle önemli. Shedding. Finasterid ve dutasteridin ciddi döngüleri vardır. İnsana saç kaybı devam ediyor gibi gelir fakat olay o değildir, döngüdür o. Yapılacak en büyük hata döngüde "İlaç saçımı döküyor" diyip ilacı bırakmaktır. Yabancı forumlarda 2. 3.ay civarlarında çocuk nw 2.5'tan 3 oluyor ne oldu len ehehe filan diyorlar çocuk bırakmıyor 6.ayda nw 2 resmen. Bana frontalin inceldi dediklerinde dutasterid inceltiyor abovv diyip bıraksaydım hayatımın hatasını yapmış olacaktım, dutasteridi her güne çıkardım. İstikrar ve sabır. Başka bir şeye ihtiyacımız yok.
TEDAVİM
Minoxil Forte Günde 1 (Şakaklara ve Frontale 3'er Fıs)
Dutasteride Avodart Günde 1 (Eskiden Haftada 2)
Fiyto Şampuan Haftada 2
Dermaroller 1 mm Haftada 2
D Vitamini- Çinko- B 12 2 Günde 1
Oral Spironolakton Aldactone 25 mg Günde 1

Furymen

• Sr. Member
Finas kullanırken agresif dökülme olmadı saç süper oldu minox beraber kullanıyordum yan etki gördüm derken bıraktım minoxda bıraktım agresif dökülme başladı 2 ay sonra bıraktıktan sonra agresif dökülme oluyor kullanırken olmuyor 1.5 yıl oldu bıraktığım saç nw 2 den nw3 geriledi zaten benim şakaklar gidiciydi daha hiç bir ilaç kullanmadan önce berber dedi şakaklardan gidiyor önlemini al diye

|Logan|

• Hero Member
Benim ön bölgemde incelme farkedilmişti finasterid orayı toparladı. Bunlar da nw3 bölgeleri.

Arkadaşlar bir şey sorucam aklıma takıldı. Finasterid benim nw3-nw4 incelen yerleri kalınlaştırdıysa gürleştirdiyse benim için ön bölgede etkilidir diyebilir miyiz?
  • Greft Miktarı 2800
  • Yaşınız 22

olacakokadar

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Zaman zaman vücut reaksiyon veriyor ama sonra düzene biniyor. Vücut ile ilaç inatlaşıyor. Ama kazanan ilaç oluyor. Benim ilk zamanlar libido tavana çıkmıştı. Neyse yaş 30 a yakınsa problem olmayacağını düşünüyorum. Ha ilacı alanlar aralıklarla kontrole gitsinler
TEDAVİM:
1) Proscar 4/1-Hergün aynı saatte.
2) Avodart - Zaman zaman dökülmem çok arttığında.
3) Masaj ve dermaroller - Düzensiz.
4) Yeşilçay.
5) Ara sıra konazol şampuan.

NOT: 1 MAYIS 2018 TARİHİNDEN İTİBAREN MİNOXİDİL KULLANMIYORUM.

kelaynak3636

• Sr. Member
Benim saçlarımı aşırı agresif döküyor finasterid
  • Yaşınız 21
Avodart (günde 1)
Günde 1magnezyum sitrat
Günde 1 yeşilçay
Loprox ve tuzsuz şampuan

Facebook Twitter Instagram