Yazılanların birçoğu doğru, ne yazık ki bu Androgenetik Alopesi çok detaylı bir mevzu olduğu için birden fazla katalizör var.
1)Dökülmeyi durdurmayıp stabile edebilir, ama muhakkak tedaviye başladığı halden daha iyi olur. Tedaviye hiç başlamasa belki 2 katı dökülecekti. Onu göremiyoruz ya işte, mesele o ama
2) DHT günlük salgılanıyordur ama kişi dutasteridde-ben de bu hatayı yaptım- ilacı her gün almıyordur o yüzden istenilen kadar DHT baskılanmıyor olabilir
3) Kişi sadece DHT'ye odaklanmıştır finas ya da dutas dışında demir vitamin çinko gibi unsurlara dikkat etmiyordur. Böyle çok vaka var çünkü bunların eksikliği AGA'da doğrudan etkili olduğu kadar telogende de direkt etkilidir. Ben de dikkat etmeye gayret gösteriyorum
4) İhtimal düşüktür ama serbest testosteron da gayet tabii saç döker.
5) Ve hepimizin atladığı mevzu, ziyadesiyle önemli. Shedding. Finasterid ve dutasteridin ciddi döngüleri vardır. İnsana saç kaybı devam ediyor gibi gelir fakat olay o değildir, döngüdür o. Yapılacak en büyük hata döngüde "İlaç saçımı döküyor" diyip ilacı bırakmaktır. Yabancı forumlarda 2. 3.ay civarlarında çocuk nw 2.5'tan 3 oluyor ne oldu len ehehe filan diyorlar çocuk bırakmıyor 6.ayda nw 2 resmen. Bana frontalin inceldi dediklerinde dutasterid inceltiyor abovv diyip bıraksaydım hayatımın hatasını yapmış olacaktım, dutasteridi her güne çıkardım. İstikrar ve sabır. Başka bir şeye ihtiyacımız yok.