temel sebebi, vücuttaki yağ bezlerinin diğer insanlara oranla daha büyük olması/daha fazla çalışmasıdır.
kola, kahve, fındık-fıstık, alkol, yağlı gıdalar, kızartmalar ve sairenin aşırı tüketimi, cildinizi kolayca elinize verebilir.
tam tedavisi, deri altındaki yağ bezlerini küçülten ve fekat yan etkileri dolayısıyla pek tercih edilmeyen, yanılmıyorsam kortizon destekli ilaçlar ile mümkündür, ancak dediğim gibi tercih edilmez. tam tedavidense, hemen hemen hiç yan etkisi olmayan kremler/losyonlar ve devamlı kontrollü beslenme ile belli sınırlar arasında tutulmaya çalışılır.
metabolizmanın değişkenliği dolayısıyla dışarıdan tedavide, sabah ve akşam için farklı ilaçlar kullanılır. ayrıca saçlar için ayrı, diğer kıllı bölgeler için ayrı ilaç kullanılır.
evet efendim, seboreik dermatit yalnızca kafada değil ,her yerde kepek yapabilir. saç diplerinde oluşan kepeğin yanı sıra, kaşlarda, bıyık-sakal bölgesinde, hatta göğüs kıllarında dahi kepeğe rastlanabilir.
hastalığın bir diğer etkisi de, aşırı yağlanan ciltten dolayı, enfeksiyonlara, dolayısıyla da sivilcelere daha açık bir durum yaratmasıdır. sırt-göğüs-bel bölgesinde aşırı yoğun ve büyük olmasa da, sivilcelenmeye rastlanabilir. bu sebepten, banyo esnasında herhangi sabunlardan ziyade protex/seba med gibi antibakteriyel sabunlara yönelmek gerekir.
ilaçların kullanmaya başladıktan bir hafta sonrasında gözle görülür etki yarattığını, beslenmeye de dikkat ettiğinizde, kısa zamanda özellikle yüz bölgesindeki etkilerin ortadan kalktığını şahsi söyleyebilirim.