Gönderen Konu: Seboreik Dermatit  (Okunma sayısı 7683 defa)

alcapone

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Seboreik Dermatit
« : 24 Mayıs 2017, 22:44:20 »
Merhabalar, ben de hem seboreik dermatit hem de erkek tipi saç dökülmesi var. Bu konuyu açma sebebim seboreik dermatiti tetikleyen sebepler.
Mevsim geçişleri ve stressi bi kenara bırakırsak ben günlük hayatta seboreik dermatitimi en çok tetikleyen şeyin beslenmem olduğunu düşünüyorum.
Midem ne zaman kötüyse seboreik dermatit, kepeklenme ve dökülme aşırı derecede artıyor. Ama tam olarak nasıl beslenmem gerektiğini bilmiyorum. Kola, cips baharatlı veya acılı yiyecekler, aşırı şekerli içecekler tüketmiyorum epeydir bunun dışında önerebileceğiniz beslenme şekli var mı şunu ekle bunu çıkar dediğiniz?
Herkese teşekkürler

Not: Seboreik dermatiti kontrol etmek için vichy dercos yeşil şampuanı kullanıyorum bence harika bi şampuan ama biraz pahalı. Doktorların verdiği kortizonlu kremler dışında en çok etki eden bu şampuan oldu

Feridun

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Seboreik Dermatit
« Yanıtla #1 : 24 Mayıs 2017, 23:06:32 »
Mrb bende bu hastalıktan muzdaribim dediğin gibi beslenme etkiliyor ama çok az asıl neden vücutta üretilen yağ üretiminin artışı ve maalesefki bunu engellemenin en etkin yolu roaccutane kullanmak onun dışında alkol sigara baharatlı tuzlu yağlı aşırı şekerli gıdalardan uzak dur probiyotik kullan takviye olarak yüz için katranlı veya kükürtlü sabun kullan onun dışında coresatin krem iyi şampuan olarak da dediğin gibi vichynin yeşili ve head and shouldersın clinical strenghti var en iyisi bu 2si. Kortizonlu kremleri çok kullanma

Feridun

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 24 Mayıs 2017, 23:08:17 »
Saç dökülmeni kontrol altında tutmak için de saçı çok uzun tutma saç kökleri hava alsın seboreik dermatit için kullandığın şampuanın yanında dökülmeye iyi gelen şampuanla kombinle finasterid veya rogaine köpük kullabilirsin sakın minox forte kullanma seboreyi arttırıyor  :D

alcapone

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 24 Mayıs 2017, 23:43:24 »
Seboreikin ortaya çıktığı dönemle minox kullandığım dönem aynı. Inanilmaz bir yan etkisi oldu bana bir de doktor tavsiyesiyle kullanmıştım. Giden paraya mi yanarsin, kaptığın hastalığa mı dökülen saçlara mi?

Tesekkurler cevaplar için

Feridun

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 25 Mayıs 2017, 10:52:05 »
Rica ederim saç durumunuz nasıl norwood kaç? Ekim düşünüyormusunuz?

alcapone

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 25 Mayıs 2017, 11:54:12 »
Su an tam olarak norwood2, dökülme sekline gore 3e ulasacak gibi ama babamla tipa tip benziyoruz. Onun saclar da norwood3 gibi insallah benim de oyle kalir. Ben boyle de mutluyum ama gidisat umarim daha kotu yapmaz

Feridun

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 25 Mayıs 2017, 12:46:04 »
Su an tam olarak norwood2, dökülme sekline gore 3e ulasacak gibi ama babamla tipa tip benziyoruz. Onun saclar da norwood3 gibi insallah benim de oyle kalir. Ben boyle de mutluyum ama gidisat umarim daha kotu yapmaz
Geçmiş olsun minoxa bağlı olduysa sd uygun tedaviyle sıfırlanır ama bünyeselse yani saçında yüzünde göğsünde yaygınsa kontrol altında tutmaya çalış bendeki öyle maalesef  :(  durumun iyiymiş öndeki açılma rahatsız ederse ilerde ektirebilirsin

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 25 Mayıs 2017, 15:46:54 »
temel sebebi, vücuttaki yağ bezlerinin diğer insanlara oranla daha büyük olması/daha fazla çalışmasıdır.
kola, kahve, fındık-fıstık, alkol, yağlı gıdalar, kızartmalar ve sairenin aşırı tüketimi, cildinizi kolayca elinize verebilir.

tam tedavisi, deri altındaki yağ bezlerini küçülten ve fekat yan etkileri dolayısıyla pek tercih edilmeyen, yanılmıyorsam kortizon destekli ilaçlar ile mümkündür, ancak dediğim gibi tercih edilmez. tam tedavidense, hemen hemen hiç yan etkisi olmayan kremler/losyonlar ve devamlı kontrollü beslenme ile belli sınırlar arasında tutulmaya çalışılır.

metabolizmanın değişkenliği dolayısıyla dışarıdan tedavide, sabah ve akşam için farklı ilaçlar kullanılır. ayrıca saçlar için ayrı, diğer kıllı bölgeler için ayrı ilaç kullanılır.

evet efendim, seboreik dermatit yalnızca kafada değil ,her yerde kepek yapabilir. saç diplerinde oluşan kepeğin yanı sıra, kaşlarda, bıyık-sakal bölgesinde, hatta göğüs kıllarında dahi kepeğe rastlanabilir.

hastalığın bir diğer etkisi de, aşırı yağlanan ciltten dolayı, enfeksiyonlara, dolayısıyla da sivilcelere daha açık bir durum yaratmasıdır. sırt-göğüs-bel bölgesinde aşırı yoğun ve büyük olmasa da, sivilcelenmeye rastlanabilir. bu sebepten, banyo esnasında herhangi sabunlardan ziyade protex/seba med gibi antibakteriyel sabunlara yönelmek gerekir.

ilaçların kullanmaya başladıktan bir hafta sonrasında gözle görülür etki yarattığını, beslenmeye de dikkat ettiğinizde, kısa zamanda özellikle yüz bölgesindeki etkilerin ortadan kalktığını şahsi söyleyebilirim.
Global Moderator

alcapone

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 26 Mayıs 2017, 00:33:56 »
Tesekkurler tum ilaclari arastiracagim...

EsaliEs26

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 26 Mayıs 2017, 17:46:15 »
benim saç derimde de aşırı yağlanma oluyor saçımı yıkadıktan sonra 1 gün bile geçmeden kafam parlamaya başlıyor ve deride kaşıntı oluyor.

aslında saç derim hariç vücudum hiç yağlı değil. bu seboreik mi bilmiyorum. daha önce kabuklanma falan da oluyordu ama vichy dercos kullanmaya başladıktan sonra bu sorundan tamamen olmasa da kurtuldum gibi.

asıl önemlisi ben 10 gün sonra saç ektiricem bu durumun ekime negatif etkisi var mı , ekilen saçların tutmama olasılığını artırır mı ? 

Feridun

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 26 Mayıs 2017, 20:08:22 »
benim saç derimde de aşırı yağlanma oluyor saçımı yıkadıktan sonra 1 gün bile geçmeden kafam parlamaya başlıyor ve deride kaşıntı oluyor.

aslında saç derim hariç vücudum hiç yağlı değil. bu seboreik mi bilmiyorum. daha önce kabuklanma falan da oluyordu ama vichy dercos kullanmaya başladıktan sonra bu sorundan tamamen olmasa da kurtuldum gibi.

asıl önemlisi ben 10 gün sonra saç ektiricem bu durumun ekime negatif etkisi var mı , ekilen saçların tutmama olasılığını artırır mı ?
Ekim kalitesini düşürebilir zaten gideceğin ekim yeri iyiyse yönlendirirler iyice seni  ama seboreik dermatiti kontrol altında tuttuğun sürece çok bir problem yaratmaz

EsaliEs26

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 26 Mayıs 2017, 21:17:44 »

Ekim kalitesini düşürebilir zaten gideceğin ekim yeri iyiyse yönlendirirler iyice seni  ama seboreik dermatiti kontrol altında tuttuğun sürece çok bir problem yaratmaz
hocam bu seboreik dermatiti baya bi araştırdım netteki görsellerdeki gibi bende o kırmızı lekeler yok sadece yağlanma, kaşıntı var. bazı zamanlarda da kabuklanma... acaba bu da seboreik mi ?

Feridun

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 27 Mayıs 2017, 00:23:30 »

hocam bu seboreik dermatiti baya bi araştırdım netteki görsellerdeki gibi bende o kırmızı lekeler yok sadece yağlanma, kaşıntı var. bazı zamanlarda da kabuklanma... acaba bu da seboreik mi ?
Yağlanman ve kabuklanma seboreik dermatit lehine En can alıcı yer böyle tırnakla elini saç derini kazıdığında tırnağına beyazımsı yağımsı birşey doluyormu yoğun şekilde öyleyse büyük ihtimal seboresin

EsaliEs26

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 27 Mayıs 2017, 07:11:36 »
hocam maalesef bu dediğiniz durum bende var saç derimde yağ birikiyor. bu durumda saç ekimi için sıkıntı olur mu ne yapmam gerekiyor acaba ?

Feridun

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 27 Mayıs 2017, 09:55:10 »
hocam maalesef bu dediğiniz durum bende var saç derimde yağ birikiyor. bu durumda saç ekimi için sıkıntı olur mu ne yapmam gerekiyor acaba ?
Ekim merkezleriyle yüz yüze görüş onların da önerisini al ekim yaptırmadan 1-2 ay öncesinden seboreyi azaltıcı tedavi başla haftada 2-3 kez kafanı vichynin yeşili veya head and shoulders clinical strength kullanmaya başla sonra haftada 1 e düşersin saçın uzunsa kısalt mümkünse bende saç uzayınca artıyor sebore

Facebook Twitter Instagram