Gönderen Konu: Aranızda Ateist ya da deist var mı?  (Okunma sayısı 5177 defa)

Adar Kukilo

• Full Member
Ynt: Aranızda Ateist ya da deist var mı?
« Yanıtla #76 : 08 Mayıs 2021, 17:44:04 »
Deistim ve insanların dini düşünceleri umrumda değil  ben insanlıklarına bakıyorum her dini her insan gönlünce yaşamalı toplumda ateist ve deistlere çok garip bi bakış açısı var

eskiyakışıklı

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #77 : 08 Mayıs 2021, 17:49:50 »
Allah'ın yokluğuna iman eden kardeşlerim, Rabbim sizleri doğru olan yola iletsin. Sizler kendi sorularınızın yanıtını ancak ilim sahibi kişilerden alabilirsiniz. Bizler elbette kendi dünyamız çerçevesinde sorulara cevap verebiliriz ancak her soru başka bir soruyu doğuracaktır ve bu gönlünüzü ferahlatacak bir cevap olmayacaktır. İman işi nasip işidir. Müslüman bir ülkede, Müslüman bir ailede doğup Atesit olmak ne büyük nasipsizliktir. Sizleri bu nasipsizliğe iten sebeplere odaklanmak lazım gelir. Her birimizin bu siteye üye olup saatlerce burada zaman geçirmemizin tek nedeni saçlarımızın o güzel günlerine tekrar kavuşma arzusudur. Bu bile insanoğlunun acizliğinin bir göstergesi değil midir ? Evet Allah isterse her hastalığın her sorunun çözümü bir anda olur ama neden olmuyor ? neden Müslüman veya başka dine mensup her insanda öyle veya böyle bir dert var ? Çünkü kalbi kırık, bir noksanlığı bulunan bir derdi olan kişi Allah'a daha yakındır. Keyfi yerinde olan, sağlığı sıhhati yerinde olan insan Müslüman veya başka bir dine mensup olsun her zaman dine ne kadar yakında olsa aslında uzaktır çünkü her şeyi kendi nefsinden bilir ben kazandım, ben yaptım vs vs.... Allah verdiği dertle insanı sorgulamaya itiyor, acizliğini gösteriyor. Sonsuz olanı insanın akılla bile kavraması güç olan nimetlerini elde etmek için şu dünyada verdiği 60-70 yıllık sıkıntı eğer o kişi için sonu iman kaybı olmadan çekilecekse ne büyük bir bahtiyarlık olacaktır. Benim tavsiyem (ekte), Dr. İhsan Şenocak gibi hocaları dinlemeniz bir hocanın imam hatip bitirmesi veya ilahiyat bitirmesi o kişinin ehil olduğu anlamına gelmiyor. Ülkemizin her yerinde her kesimden sapkın insan olduğunu unutmayın. İnsanların kalbi Allah'ı kabul etmeye, doğru olanı kabul etmeye meyillidir. Aslında sizler sorularınızın cevabını kalbinize sorun inanmıyorsun tamam da sence kalbin, dilin kadar rahat mı kardeşim...

eskiyakışıklı

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #78 : 08 Mayıs 2021, 18:27:26 »
Bugün için çok güzel denk gelmiş saat 22.30’da İhsan Şenocak YouTube kanalında “insanlar neden islama muhtaçtır, neden islamsız olan hayatta huzur ve saadet bulamazlar” adlı bir yayın olacak. Tüm önyargılarınızı bir kenara bırakıp dinlemenizi tavsiye ederim. Hayırlı akşamlar

Kant

• Sr. Member
« Yanıtla #79 : 10 Mayıs 2021, 23:10:50 »
Birçok inançlı evrimi yok sayar ama evrim kabul etseniz de etmeseniz de %98 bilimsel verilere dayanarak bilim dünyasında net bir şekilde kabul görmüştür aksi ispat edilene kadar..  İnsanlar bir primat türüdür, ondan milyonlarca yıl öncesinde ise su canlısı dinlerde evrimi yok sayıp inananlar var ve din tamamen boşa çıkıyor bu durumda, ama dini evrimle kabul edenler  var bu sebeple daha mantıklı hale geliyor.. Ama 3 büyük kitapta olan bütün bilgilerin sumerlerden bu yana ahitlerde taşlar üzerinde yazılı olması kafa karıştırıcı isa ve Musa peygambere ait net bir tarihi delil bulunmamaktadır. Sadece yazılı bir mitoloji gibi firavun ve ordusunun sular altında kalması büyük bir ordunun peşinden gitmesi dönem tarihinde yer almamıştır.. Demem o ki biraz araştırmak lazım şuan araştırmadayım dinin evrensel olmadığı bir gerçek 3 büyük din ortalama belli bir bölgede yaşanmıştır rusyanin uç bölgeleri çin Japonya Hindistan Amerika kıtası bu bölgelerdeki din kültürü daha farklıdır şamanizm paganzim vs.. Dinlere göre inançsız olanlar imansız olanlar cehennemliktir bu diger ülke insanlarına haksızlık gibi geliyor bunlar yavşak mı imansız geberip gidiyorlar adalet bumudur.
AI GEM

mustafakorhan

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #80 : 23 Mayıs 2021, 23:33:22 »
Özellikle Z kuşağı olarak bilinen gençler arasında çok fazla sayıda var. Gençler artık dinin kendisiyle değil de o dine inanan insanların eylemleriyle kararlarını veriyor. Aşırı dindar olan insanların nasıl bireyler olduğuna bakıyor. İnandıkları dini nasıl yaşadıklarına bakıyor. İnandıkları dinin belirli kalıplarının dışındaki hiçbir ahlaki değerine uymadıklarına bakıyor. Ve bu sebepten de dinden soğumaya başlıyor. Aslında gençleri dinden uzaklaştıran şey insanların ta kendisi.
  • Yaşınız 28

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #81 : 24 Mayıs 2021, 03:44:02 »
puştluk yapıcaksa kişi ateistte olsa yapıo 5 vakitcide olsa.soru şu islamı hakkınla yasayan bunları yaparmaz yapmaz.veya karsıt gorus karekterli bir ateist bunları yaparmı karakterli ateistte yapmaz.genelde hille hurda yapanlara bakın aileside aynıdır genler onemli.he dicen genin muslumanı ateistimi var .
Hocam sen kafanda tasavurr ettiğin her şeyi bir anda yaziya dökmeye çalışıyorsun fakat baya karışıyor meseleler.Nacizane tavsiyem böyle yapma.Tek bir konu belirle onun üzerine inşa et cümlelerini.Fark ettiysen yanıtlanmamıs yazdıkların çünkü anlaşılmıyor
Unutma ki şüphe gerçeğe ulaşmanın ilk adımıdır

mustafakorhan

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #82 : 24 Mayıs 2021, 11:48:45 »
Hocam sen kafanda tasavurr ettiğin her şeyi bir anda yaziya dökmeye çalışıyorsun fakat baya karışıyor meseleler.Nacizane tavsiyem böyle yapma.Tek bir konu belirle onun üzerine inşa et cümlelerini.Fark ettiysen yanıtlanmamıs yazdıkların çünkü anlaşılmıyor

:D :D :D
  • Yaşınız 28

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #83 : 24 Mayıs 2021, 13:27:07 »
:D :D :D
Hocam gülünmesi icin veya polemik olması için demedim yanlış anlaşılma olmasın.Gerçekten anlamak için okuyorum ama üçüncü cümlede kopuyor

mustafakorhan

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #84 : 24 Mayıs 2021, 19:40:42 »
Hocam gülünmesi icin veya polemik olması için demedim yanlış anlaşılma olmasın.Gerçekten anlamak için okuyorum ama üçüncü cümlede kopuyor

Polemik olacak bir şey yok. Kullandığınız cümleler, arkadaşı uyarış biçiminiz komik geldi sadece. Arada da gülelim hocam, hep somurtmayalım :)
  • Yaşınız 28

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #85 : 24 Mayıs 2021, 20:07:50 »
Polemik olacak bir şey yok. Kullandığınız cümleler, arkadaşı uyarış biçiminiz komik geldi sadece. Arada da gülelim hocam, hep somurtmayalım :)
Bayadır arkadaşın yazılarını okumaktayım.Samimi bir şekilde okusam da bir yerden sonra kopuyor o yüzden uyardım eyvallah haklısın :)

mustafakorhan

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #86 : 24 Mayıs 2021, 21:13:21 »
Bayadır arkadaşın yazılarını okumaktayım.Samimi bir şekilde okusam da bir yerden sonra kopuyor o yüzden uyardım eyvallah haklısın :)
Arkadaşın mesajlarına pek göz gezdirme fırsatım olmadı fakat bazı insanlar yazarken düşünmeye çalışınca anlam kargaşası olabiliyor. Yazmadan önce de bir ufak düşünmek gerek. Aynı zamanda yazdıktan sonra da göz gezdirmek gerek. Ben bu şekilde hareket ediyorum. Forumdaki kişilerin mesajlarımı okuyabilmesi benim için önemli :)
  • Yaşınız 28

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #87 : 27 Mayıs 2021, 20:45:11 »
 doğaçlamaya acayip onem veririm.hayatımda boyleyim o yuzden noktalama işaretleri bile doğaçlamamı bozucak diye kullanmıyorum
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

mustafakorhan

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #88 : 27 Mayıs 2021, 21:58:05 »
Biraz daha anlaşılabilir olması açısından kullanmak gerekiyor sanki, sonuç olarak sözlü bir sohbet değil bu. Ben de cümleleri çok devrik kullanırım, sözlü sohbette olduğu gibi. Ama yine de cümlelerimin anlaşılabilmesi için hatalı da olsa noktalama işaretlerini kullanırım.
  • Yaşınız 28

Siddhartha

• Hero Member
« Yanıtla #89 : 28 Mayıs 2021, 01:13:34 »
Özellikle Z kuşağı olarak bilinen gençler arasında çok fazla sayıda var. Gençler artık dinin kendisiyle değil de o dine inanan insanların eylemleriyle kararlarını veriyor. Aşırı dindar olan insanların nasıl bireyler olduğuna bakıyor. İnandıkları dini nasıl yaşadıklarına bakıyor. İnandıkları dinin belirli kalıplarının dışındaki hiçbir ahlaki değerine uymadıklarına bakıyor. Ve bu sebepten de dinden soğumaya başlıyor. Aslında gençleri dinden uzaklaştıran şey insanların ta kendisi.

Bence insanlari dinden uzaklastiran sey artik bilgiye ulasmanin daha kolay olmasi.
Everybody needs somebody to love
Everybody needs somebody to hate

Facebook Twitter Instagram