Gönderen Konu: Aranızda Ateist ya da deist var mı?  (Okunma sayısı 5186 defa)

Armaan

• Hero Member
Ynt: Aranızda Ateist ya da deist var mı?
« Yanıtla #46 : 01 Şubat 2021, 23:27:31 »
Bu işleri biraz araştıran ateizme deizme kayıyor. Turan Dursun mesela imamlık yapmış sonra müftülük TV de dini içerikli programlar.  ateizm ile ilgili yazılar yazmaya başladıktan sonra suikaste kurban gitmiş. Madımak otelinde yakılmaya çalışılan yakılan insanlar gibi. Bu günümüzde de böyle. Ülkenin bazı bölgelerinde bunu dile getirsen anlayışla karşılamayacak insanlar mevcut. Ateist deist  ya da agnostik neyse. Sayıları aşırı fazla ama dile getirmiyolar çünkü dışlanacaklar işlerinden olacaklar anlayışla karşılanmayacak.fişlenmekten korkuyorlar. Bi çok kişinin sadece kimliğinde yazılı bi ibareden öteye geçmiyo aslında..

colak

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #47 : 02 Şubat 2021, 00:49:05 »
Sizin hepiniz islamiyeti kişilere, kurumlara ,partilere,tarikatlara,bakarak anlamaya çalışmışsınız.
Peygamberimiz vefatından önce ben size kuranı kerimi ve sünnetlerimi bırakıyorum.Onlara sımsıkı sarılırsanız yolunuzu şaşırmasınız diye buyuruyor. 
Eğer kuranı ve peygamberin sünnetlerini anlayarak okusanız durum farklı olurdu. 

Armaan

• Hero Member
« Yanıtla #48 : 02 Şubat 2021, 00:59:37 »
Sizin hepiniz islamiyeti kişilere, kurumlara ,partilere,tarikatlara,bakarak anlamaya çalışmışsınız.
Peygamberimiz vefatından önce ben size kuranı kerimi ve sünnetlerimi bırakıyorum.Onlara sımsıkı sarılırsanız yolunuzu şaşırmasınız diye buyuruyor. 
Eğer kuranı ve peygamberin sünnetlerini anlayarak okusanız durum farklı olurdu.
Kendi adıma konuşayım kişi, kurum, kuruluş, parti, tarikat zerre umurumda olmaz. 8-10 yıl önce çelişkideydim açtım kutsal kitabı okudum. Çelişkiler son buldu. Burda bi sürü sebep sayarım ama yeri değil tartışmalar olacaktır gerek yok.

colak

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #49 : 02 Şubat 2021, 01:09:52 »
Kendi adıma konuşayım kişi, kurum, kuruluş, parti, tarikat zerre umurumda olmaz. 8-10 yıl önce çelişkideydim açtım kutsal kitabı okudum. Çelişkiler son buldu. Burda bi sürü sebep sayarım ama yeri değil tartışmalar olacaktır gerek yok.

1400 yıl önce inen kuranı kerimde söz edilen demir elementini bir insan araştırsa inanmasına yeter.
Ayet:Biz demiri indirdik insanlar için ne kadar çok faydası vardır.
Demir dünya oluşumundan sonra uzaydan dünyaya gelen elementlerden birisidir
doktorlara sor demir olmasa kandaki Hemogram sayımı yapabilir misin?  Demirin insana bir sürü faydası var.
Demirin atom numarası ile ayet numarası aynı olması vs vs
1400 önce söz edilen bu bilgiler daha 50 sene önce kanıtlanmış bilgilerdir. Saymakla bitmez....

Armaan

• Hero Member
« Yanıtla #50 : 02 Şubat 2021, 01:24:44 »

1400 yıl önce inen kuranı kerimde söz edilen demir elementini bir insan araştırsa inanmasına yeter.
doktorlara sor demir olmasa kandaki Hemogram sayımı yapabilir misin?  Demirin insana bir sürü faydası var.
1400 önce söz edilen bu bilgiler daha 50 sene önce kanıtlanmış bilgilerdir. Saymakla bitmez....
Ömer çelakıl vardı bi ara o geldi aklıma  :D hocam bunlar yüz yüze konuşulacak şeyler. Bende de saymakla yazmakla bitmeyecek örnekler var  |-onayisareti-|

rodok

• Full Member
« Yanıtla #51 : 02 Şubat 2021, 01:33:15 »

Hocam inancınıza saygım var ama bilgiler yanlış ve doğru olsa bile aşkın bir yaratıcı olduğu konusunda bir fikir vermiyor. Ayetin numarası 57, demirin atom numarası 26. İzotoplarından birinin numarası 57 belki onu demek istediniz. Demir dünyanın çekirdeğinde dahi bulunur, gezegenimiz varolduğundan beri de vardır, uzaydan geldiği de doğrudur ama düşük bir miktar. Neticesinde güneş sistemi oluşurken bile varolan bir element. Arayan her yerde bir alamet bulur.

colak

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #52 : 02 Şubat 2021, 01:53:19 »
Zaten kimseye Bir şey ispat etme davasında değiliz elimizde internet denen illet var her bilgiye ulaşabiliyorsunuz.
Fazlada umrumda değildir.
  Sapkınlığın medeniyet diye yaşandığı bu devirde kendimizi pisliği bulaşmaktan kurtardıkta  birde başkaları kaldı.
ALLAH’A emanet olun 😄

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #53 : 02 Şubat 2021, 11:26:06 »
Hintell başkana sonuna kadar katılıyorum. Ayrıca imam hatip mezunu ateist tanıdıklarım var. Bu durum da bana enteresan geliyor.
bir arkadas vardı babası acayip zengin servetinin haddi hesabı yok.hacıydı babası çocuk ateist.ama babası anlarsa reddeder mirastanda atar diye babası ile cuma namazlarına gidiyordu.kimisi var bir hafta sarıkla gzeiyor surat sakallar diğer hasta saçları havada bağlayıp metalica takılıyor .insanlar bazen ikilemde olabiliyor bazende ailesel baskı ile dini okullara yolluyorlar ama adamın kalbi ateist.
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Beysev

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #54 : 02 Şubat 2021, 18:09:00 »

Armağan kardeşim tartışma felan diyorsun ama ilk sayfadada ben kuranı okudum inanmıyorum .Müslümanım diyen herkes okusun diyorsun sanki kuran da ne yazıyorda Müslümanlar okuduğu zaman yolundan sapsin o konuda çok yanlış söylemler etmişsin.Yanlis anlama tartışma meslesine getirmuyorum ama çok yanlış konusmussun.Bir tane örnek ver kuranı okuyup yolunu cevirecek bişi nedir.Kuran da ne yazıyor da böyle bişi söyleme gereği duydun .
Yani inanmaya bilirsin tabi bazı kişiler ya birilerine görünüş amaçlı ataisttir bazıları gerçekten inanmiyor  ve neyin nerden geldiğini bilinmeyenler konusunda kendine göre birşey beller o yolda gider ama sen sanki kuranı okudum Müslümanım diyende okusun yolunu cevirir gibisinden söylemde bulunmusun o yüzden Kuran'da ne yazıyor en ufak birsey söyle.

Armaan

• Hero Member
« Yanıtla #55 : 02 Şubat 2021, 18:15:23 »
Armağan kardeşim tartışma felan diyorsun ama ilk sayfadada ben kuranı okudum inanmıyorum .Müslümanım diyen herkes okusun diyorsun sanki kuran da ne yazıyorda Müslümanlar okuduğu zaman yolundan sapsin o konuda çok yanlış söylemler etmişsin.Yanlis anlama tartışma meslesine getirmuyorum ama çok yanlış konusmussun.Bir tane örnek ver kuranı okuyup yolunu cevirecek bişi nedir.Kuran da ne yazıyor da böyle bişi söyleme gereği duydun .
İşte ben burda örnek vermek istemem. Ben okudum tanrının kelamı olmadığını düşünüyorum. Çevremde kime sorsam Müslümanım diyo ama açıp bi defa okumamış. Örnek vermeye kalksam bir sürü örnek var. Tartışma çıkacak bi durum yok. Yanlış konuştuğumu da düşünmüyorum çünkü benim inanmama sebebim budur. Yani bu ara ateizm yayılıyo ateist olayım demedim.
Şimdi örnek vermek olmaz çünkü inananlara göre ayetler Allahın kelamı dır burda irdelemek tartışmak yanlış olur. Veya cımbızla çekmişsin denir o yüzden komple okuyup anlamak gerek .
« Son Düzenleme: 02 Şubat 2021, 18:26:52 Gönderen: Armaan »

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #56 : 02 Şubat 2021, 22:33:52 »
şurda devamlı yazan 10 kişiyiz yarıdan çoğa ateist çıktı harbiden çok yayıldı ateizm.
:):) emekli duruyon duruyon taşı tam gediğine koyuyon bazen:)

Parabellum

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #57 : 02 Şubat 2021, 23:09:17 »
Peki şunu aciklarmisiniz bana dini inancı olmayan çevremizdeki kişiler hepsinden bahsetmiyorum örnek bazıları bu dünyada sefa sürüyorlar çok rahat yaşıyorlar varlık icindeler birde dini inancı çok güçlü insanlar aynı şekilde bazıları hayatı rezillik içinde yokluk içinde 1 gün görmeden yaşıyorlar bunun açıklamasını da şu şekilde yapıyorlar bizde öbür dünyada yasayacaz peki bende diyorum ki bu dünyada ne eden yaşayamıyorlar suçlari neydi de bu dünyada zorluklar içinde yaşıyorlar Ahmet Sefa sürüyor da Mehmet neden cefa cekiyor.

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #58 : 02 Şubat 2021, 23:15:42 »
  ahmet bazen zeki çalışkan bazende çalıyor.mehmet bazen aptal tembel bazende çalmayı beceremiyor.para farklı bir konu.burda suruneyim ahirette yasarım dusuncesi ne kadar doğru.dinimizdede baskalarına muhtac olmamak için calısmak farz diye biliyorum.
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #59 : 02 Şubat 2021, 23:25:07 »
:):) emekli duruyon duruyon taşı tam gediğine koyuyon bazen:)
dısardada aynısını soledi bir arkadas tası gediğine koyma konusunda

Facebook Twitter Instagram