Gönderen Konu: Aranızda Ateist ya da deist var mı?  (Okunma sayısı 5196 defa)

EndlessNegative

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Aranızda Ateist ya da deist var mı?
« Yanıtla #15 : 28 Ocak 2021, 19:56:32 »
Kardesim bu gibi konular cok sıkıntılı konular forumda karısıklık cıkarıyor dinden siyasetten  ne zaman bahsedilmisse bir sorun cıkıyor yok sıkıntılı bir durumum yok  ama   konumuz sac     tehlikeli konular bunlar

Kimsenin inancına ya da inanmadığına lafımız yok  Artık insanca herkes bunu özgürce dile getirecek bir devirde yaşıyoruz bir sorun olursa admin siler eyvallah

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #16 : 28 Ocak 2021, 20:03:16 »
İnanç ve dini konular hassas konulardır tartışma çıkarsa konu silinir.
Global Moderator

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #17 : 28 Ocak 2021, 20:04:59 »
 burda herkes aklı basında sorun olmaz
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Siddhartha

• Hero Member
« Yanıtla #18 : 29 Ocak 2021, 19:41:18 »
Deistim cunku dinlerin insanlari dogru yola sokmaktan ziyade, daha fazla yozlastirdigini dusunuyorum. Tarih boyuncada boyle olmustur bu. Hatta suanda bile suriyedeki olaylar din yuzunden oluyor, katliamlar.. Hacli seferleri vs boyle boyle baya sayabilirim. Belki dinlerin ozune baktiginizda iyi bir sistem gibi gozukebilir ama degiller. Cunku mukemmel degiller. Ve en onemlisi evrensel kesinlikle degiller. Tek bir topluma ve belli bir caga hitap ediyorlar. Suanda bir geçerliliğini goremiyorum ben. İslam hakkinda konusursam sadece o donemdeki kabileler halindeki arap toplumlarina hitap ediyor. Ve 2021 de gecerliligi yok.

Son donemlerde azalma var dostum haklisin. Bunun nedeni devrin degismesi. Yeni nesile hitsp etmiyor. Nasil paganizm vs bittiyse, semavi dinlerinde suresi gececek. Gelecegin dinleri maalesef scientology tarzi inanclar olacak. Cyberpunk cagina giriyoruz yavastan.

Bir zamanlar paganlar icinde o, gercek ve tek dindi. Simdi oyunlari yapiliyor.  Filmleri cekiliyor. Gayet makara bir sekilde. Ama soyle bir gercek var, zamaninda insanlar ayni bizler gibi o inanca inandi ve hayatlarini ona gore yasadilar. Semavi dinlerinde kaderi budur. Max 100 sene.

Agnostic biri olarak yazdiklarina imzami atiyorum.
Bence de dinler evrensel degiller.
Uc kitabi da okudum ve hicbirinin evrensel olduguna inanmiyorum. Inanana saygim sonsuz tabi ki.
Ama 21. Yuzyilda yasayip boyle seylere inanmk bana cok garip geliyor.
Everybody needs somebody to love
Everybody needs somebody to hate

Parabellum

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #19 : 29 Ocak 2021, 20:14:52 »
Ben insanları dini ırkı ile değil insanlığı ile karar veririm müslümanın da var artist tin de var kötüsü iyisi Müslümanım ama dini görevleri mi yerine getiremiyorum bunu ben söylüyorum ama dini ne bağlı bazı kişiler sadece kendilerini kandırıyorlar 5 vakit namaz kilmay la dünyayı ele geçirenler var adam alkole karşı ama karı kız dedin mi kuzenini bile götürecekler var böyle Müslümanlık olmaz bunu etrafta konuştuğum zaman kimse sevmiyor beni 9 köyden kovuluyoruz😁

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #20 : 29 Ocak 2021, 20:50:48 »
 puştluk yapıcaksa kişi ateistte olsa yapıo 5 vakitcide olsa.soru şu islamı hakkınla yasayan bunları yaparmaz yapmaz.veya karsıt gorus karekterli bir ateist bunları yaparmı karakterli ateistte yapmaz.genelde hille hurda yapanlara bakın aileside aynıdır genler onemli.he dicen genin muslumanı ateistimi var .
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

mahlas

• Sr. Member
« Yanıtla #21 : 29 Ocak 2021, 22:24:05 »
Forumlarda din ve siyaset konularının tartışılmasını doğru bulmuyorum. Bu tip tartışmalar her ne kadar medeni şekilde başlasa da kısa sürede herkesin meseleyi kişiselleştirdiği bir kavga haline dönüşüyor. Bence bu konuda moderasyon daha hassas davranmalı.

Gregor59

• Hero Member
« Yanıtla #22 : 29 Ocak 2021, 22:54:53 »
Ateistim, değişen bir şey yok vicdan ve iyilik karakter özelliğidir, inanç getirisi değil. Yine çocuğuna harçlık veremeyen baba haberi gördüğümde gözlerim dolar. Hayvanları mutlaka beslerim yuva yaparım. Çocukları çok severim, maddi gücüm yettikce sevindirmeye çalışırım. Yani inanç bir şey soyutluga inanıp inanmaktan fazlası değil bence. İnanan da inanmayan da iyi biri olabilir, inanan da inanmayan da kötü olabilir.

Nasıl ateist olduğuma gelirsem, beni ülkede yaşanan olaylar ve kişiler ateist yaptı. Bir günde ben ateist olacağım demedim. Göz göre göre dini kullanıp her ahlaksızlığı yapanları gördükçe yıllar içinde inancım azalmış bitmiş bile farketmeden. 7 yıldır da net şekilde inancsizim diye biliyorum.

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #23 : 29 Ocak 2021, 23:20:59 »
 inanmayan inananı gecmiş eskiden binde birdi ateist.dini kullananlara kızıp ateist olunmaz gevura kızıp oruc bozulmaz o dini kullananlar zaten yanıcak.onlar muslumanlığı temsil edemezler.doğrunun insanı olmak gerek doğruyu çıkarlarına kullanan yamuğu kaale almaya gerek yok.

Siddhartha

• Hero Member
« Yanıtla #24 : 29 Ocak 2021, 23:30:25 »
inanmayan inananı gecmiş eskiden binde birdi ateist.dini kullananlara kızıp ateist olunmaz gevura kızıp oruc bozulmaz o dini kullananlar zaten yanıcak.onlar muslumanlığı temsil edemezler.doğrunun insanı olmak gerek doğruyu çıkarlarına kullanan yamuğu kaale almaya gerek yok.
Eskiden fazla olmasinin sebebi kesinlikle gunumuzde bilgiye ulasmanin kolay olmasi.
Baska hicbir nedeni yok.
Everybody needs somebody to love
Everybody needs somebody to hate

Armaan

• Hero Member
« Yanıtla #25 : 29 Ocak 2021, 23:52:34 »
Eskiden okumaya yazma yokmuş ya da insanlar kendi dilinde okumadıkları için.. Günümüzde kendi dilinde okuyunca insanlar şüpheleniyo sorguluyo zaten gerisi geliyo. O yüzden kutsal kitabın türkçesini pek sevmez bazıları işlerine gelmediği için. Din işleri coğrafya meselesi. Başka bi ülkede doğsaydık hristiyanlığı savunurduk ya da budizm i veya direk ateist olurduk. Kime sorarsan kendi dini en doğru dindir diğerleri cehennemde yanacaktır.
« Son Düzenleme: 30 Ocak 2021, 00:18:40 Gönderen: Armaan »

Mehmetali32

• Hedef Az ama Devamlı Tedavi saç yapıyım derken kaş çıkarmadan
  • Hero Member
« Yanıtla #26 : 30 Ocak 2021, 00:23:10 »
Eskiden okumaya yazma yokmuş ya da insanlar kendi dilinde okumadıkları için.. Günümüzde kendi dilinde okuyunca insanlar şüpheleniyo sorguluyo zaten gerisi geliyo. O yüzden kutsal kitabın türkçesini pek sevmez bazıları işlerine gelmediği için. Din işleri coğrafya meselesi. Başka bi ülkede doğsaydık hristiyanlığı savunurduk ya da budizm i veya direk ateist olurduk kimse kendini kandırmasın ben yine okur araştırır islamı bulurdum diye. Kime sorarsan kendi dini en doğru dindir diğerleri cehennemde yanacaktır.
İste sorunda orada kendi dilimize cevirdigimizde arapcada bazı kelimeler  basitlesiyor  ama Kuran derin  bir dil cercevesinde indirilmistir arapca hem zor karısık ve anlasılması zor bir dildir kuranı turkce dusunup onu anlamsız oldugunu  gunumuze hitap etmedigini  dusunursek bu bizim kuranı turkcelestirmis bir basit kavrayısla anladıgımızı gosterir    ben icki icen oruc tutmayan ve arada sırada namaz kılan bol bol kufur eden bir insanım ama derin dusunuyorum  anamdan babamdan kalan bir dini kendimde kullanmıyorum  kuranı kendi lisanı cercevesinde ele alacaksın  bu yuzden ben turkce meal okurken  sayfa sayfa kelime kelime cumle cumle arapcada karsılıgı olabilecek kelimeleri ogrenip sonra sorguluyorum basitlestirmiyorum yani bu yuzden inanıyorum ve kendim kabul ettigim icin inanıyorum baskası beni ilgilendirmiyor bu arada hakiki bir mumin cok uygulayan degilim ama en azından inananlardanım
  • Yaşınız 28
Finasterid 0.75mg Hergün 
Bioxin ForteSarımsaklı Samp +Nizoral
Biberiye +Hint+Zeytiyagı+cam Terabendi Yagı Vitamin Kompleksi
 Haftada 3 gun spor +Dusta   Masaj +Dermoreller 2/ay
 Haftada 2 gun Dvitamin                                   
  Sabır Şükür Zaman.. .

Armaan

• Hero Member
« Yanıtla #27 : 30 Ocak 2021, 00:44:01 »
İste sorunda orada kendi dilimize cevirdigimizde arapcada bazı kelimeler  basitlesiyor  ama Kuran derin  bir dil cercevesinde indirilmistir arapca hem zor karısık ve anlasılması zor bir dildir kuranı turkce dusunup onu anlamsız oldugunu  gunumuze hitap etmedigini  dusunursek bu bizim kuranı turkcelestirmis bir basit kavrayısla anladıgımızı gosterir    ben icki icen oruc tutmayan ve arada sırada namaz kılan bol bol kufur eden bir insanım ama derin dusunuyorum  anamdan babamdan kalan bir dini kendimde kullanmıyorum  kuranı kendi lisanı cercevesinde ele alacaksın  bu yuzden ben turkce meal okurken  sayfa sayfa kelime kelime cumle cumle arapcada karsılıgı olabilecek kelimeleri ogrenip sonra sorguluyorum basitlestirmiyorum yani bu yuzden inanıyorum ve kendim kabul ettigim icin inanıyorum baskası beni ilgilendirmiyor bu arada hakiki bir mumin cok uygulayan degilim ama en azından inananlardanım
Hocam bu konuyu tartışmaya kalksak saatler alır ve işin içinden çıkamayız  :D burası da yeri değil zaten.

Mehmetali32

• Hedef Az ama Devamlı Tedavi saç yapıyım derken kaş çıkarmadan
  • Hero Member
« Yanıtla #28 : 30 Ocak 2021, 00:46:46 »
Hocam bu konuyu tartışmaya kalksak saatler alır ve işin içinden çıkamayız  :D burası da yeri değil zaten.
Haklısın aynen  sac konularına devam
  • Yaşınız 28
Finasterid 0.75mg Hergün 
Bioxin ForteSarımsaklı Samp +Nizoral
Biberiye +Hint+Zeytiyagı+cam Terabendi Yagı Vitamin Kompleksi
 Haftada 3 gun spor +Dusta   Masaj +Dermoreller 2/ay
 Haftada 2 gun Dvitamin                                   
  Sabır Şükür Zaman.. .

gqn

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #29 : 30 Ocak 2021, 00:46:52 »
16 yaşımdan 26 yaşıma kadar bilfiil 5 vakit namaz kıldım.Sabah namazı için içim içime sığmazdı.
Namazlarımda neredeyse ağlardım.Şevkle aşkla kılardım.Artık cennet felan umrumda değildi.Sadece namaz bana büyük bi huzur veriyordu.Sohbetlere katıldım.Kaliteli insanlarla tanıştım.
Fakat kendime bi kaç tane soru sordum.Her seferinde " sana bunları şeytan sorduruyor" dedim.
Fakat bu soruları sürekli sormaya başladım
Kimseden cevapta alamadım.
Bu sebeple işin içinden çıkamadım.
Yaklaşık 7 yıldır profesyonel ateistim.
Saç ekimim : Şahin Çelik 4100 Greft : https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=18962.0

Facebook Twitter Instagram