Allah'ın yokluğuna iman eden kardeşlerim, Rabbim sizleri doğru olan yola iletsin. Sizler kendi sorularınızın yanıtını ancak ilim sahibi kişilerden alabilirsiniz. Bizler elbette kendi dünyamız çerçevesinde sorulara cevap verebiliriz ancak her soru başka bir soruyu doğuracaktır ve bu gönlünüzü ferahlatacak bir cevap olmayacaktır. İman işi nasip işidir. Müslüman bir ülkede, Müslüman bir ailede doğup Atesit olmak ne büyük nasipsizliktir. Sizleri bu nasipsizliğe iten sebeplere odaklanmak lazım gelir. Her birimizin bu siteye üye olup saatlerce burada zaman geçirmemizin tek nedeni saçlarımızın o güzel günlerine tekrar kavuşma arzusudur. Bu bile insanoğlunun acizliğinin bir göstergesi değil midir ? Evet Allah isterse her hastalığın her sorunun çözümü bir anda olur ama neden olmuyor ? neden Müslüman veya başka dine mensup her insanda öyle veya böyle bir dert var ? Çünkü kalbi kırık, bir noksanlığı bulunan bir derdi olan kişi Allah'a daha yakındır. Keyfi yerinde olan, sağlığı sıhhati yerinde olan insan Müslüman veya başka bir dine mensup olsun her zaman dine ne kadar yakında olsa aslında uzaktır çünkü her şeyi kendi nefsinden bilir ben kazandım, ben yaptım vs vs.... Allah verdiği dertle insanı sorgulamaya itiyor, acizliğini gösteriyor. Sonsuz olanı insanın akılla bile kavraması güç olan nimetlerini elde etmek için şu dünyada verdiği 60-70 yıllık sıkıntı eğer o kişi için sonu iman kaybı olmadan çekilecekse ne büyük bir bahtiyarlık olacaktır. Benim tavsiyem (ekte), Dr. İhsan Şenocak gibi hocaları dinlemeniz bir hocanın imam hatip bitirmesi veya ilahiyat bitirmesi o kişinin ehil olduğu anlamına gelmiyor. Ülkemizin her yerinde her kesimden sapkın insan olduğunu unutmayın. İnsanların kalbi Allah'ı kabul etmeye, doğru olanı kabul etmeye meyillidir. Aslında sizler sorularınızın cevabını kalbinize sorun inanmıyorsun tamam da sence kalbin, dilin kadar rahat mı kardeşim...