Gönderen Konu: Aranızda Ateist ya da deist var mı?  (Okunma sayısı 5328 defa)

Parabellum

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Aranızda Ateist ya da deist var mı?
« Yanıtla #60 : 02 Şubat 2021, 23:28:28 »
  ahmet bazen zeki çalışkan bazende çalıyor.mehmet bazen aptal tembel bazende çalmayı beceremiyor.para farklı bir konu.burda suruneyim ahirette yasarım dusuncesi ne kadar doğru.dinimizdede baskalarına muhtac olmamak için calısmak farz diye biliyorum.
ben anlatmak istediğimi fazla anlatamadım hayat eşit değil insanlar için para farklı evet ama cennet diyorlar ya parası olanda bu dünyada cenneti yaşıyor tabiki sağlık olacak o ayrı dedim gibi nereye çekersen oraya gider bu din konusu işin içinden çıkamayız kısaca dini gerçekten kimse yaşamıyor ben denk geledim her yerde bir kul hakkı haksızlık var dinin kurallarını tam olarak uygulayabilmek evet bendede doğru yol ama insanlar işine geldiği gibi bir yol çizmiş gidiyorlar fakirlere şükür etmeyi öğretiyorlar.inancsiz insanlar da tanıdım da inanlar kadar zararlarını görmedim

Armaan

• Hero Member
« Yanıtla #61 : 02 Şubat 2021, 23:36:59 »
Peki şunu aciklarmisiniz bana dini inancı olmayan çevremizdeki kişiler hepsinden bahsetmiyorum örnek bazıları bu dünyada sefa sürüyorlar çok rahat yaşıyorlar varlık icindeler birde dini inancı çok güçlü insanlar aynı şekilde bazıları hayatı rezillik içinde yokluk içinde 1 gün görmeden yaşıyorlar bunun açıklamasını da şu şekilde yapıyorlar bizde öbür dünyada yasayacaz peki bende diyorum ki bu dünyada ne eden yaşayamıyorlar suçlari neydi de bu dünyada zorluklar içinde yaşıyorlar Ahmet Sefa sürüyor da Mehmet neden cefa cekiyor.
Cem yılmazın "bi daha ki sefere kralsın be oolum" muhabbetini bildin mi hocam  :)

Parabellum

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #62 : 02 Şubat 2021, 23:50:29 »
Cem yılmazın "bi daha ki sefere kralsın be oolum" muhabbetini bildin mi hocam  :)
😀evet aynen de öyle diğer dünyada orada bu tür insankarinda yeri yok gibi bir tana pala biyikli dayı vardı youtubede diyor ki öbür duntada soracaklar Müslümanmisin diye evet deyince diktir çekecekler diyor şu genelde günaha girmeyin😀😀.küfürlü arkadaşlar ona göre izleyin😀
« Son Düzenleme: 02 Şubat 2021, 23:59:08 Gönderen: Parabellum »

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #63 : 03 Şubat 2021, 08:47:25 »
ben anlatmak istediğimi fazla anlatamadım hayat eşit değil insanlar için para farklı evet ama cennet diyorlar ya parası olanda bu dünyada cenneti yaşıyor tabiki sağlık olacak o ayrı dedim gibi nereye çekersen oraya gider bu din konusu işin içinden çıkamayız kısaca dini gerçekten kimse yaşamıyor ben denk geledim her yerde bir kul hakkı haksızlık var dinin kurallarını tam olarak uygulayabilmek evet bendede doğru yol ama insanlar işine geldiği gibi bir yol çizmiş gidiyorlar fakirlere şükür etmeyi öğretiyorlar.inancsiz insanlar da tanıdım da inanlar kadar zararlarını görmedim

anladım demek istediğini bu bir yarıs ama kimisi geriden baslıyor diyorsun.deneniyor zenginde kedni sınavı var hayır hesanat yapıcakmı yapmıcakmı diye fakirde şükretcekmi diye bazende ALLAH kulunu sapıttırmamak için vermezmiş kimi varlıkla sapıtır ya hayrın neyde olduğunu bilemeyiz.onlar inanc maskesi takanlar yuzune yarın  obur gun çıkarları ateist tarafında olsa o tarafa gecerler 3kağıtçı onlar salla gitsin
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

hasan erenköy

• Full Member
« Yanıtla #64 : 05 Şubat 2021, 16:07:38 »
Cok inançlı bir aileden gelme, eskinin mumini, 10 senedir ise ateist olarak yasayan bir abinizim. Tabi süreç 2 günde gerceklesmedi. Cocukken bile kafamda olan sorular, tum din kitaplarini 3 dilde okuyup uzun yillar sorgulamak sonucu buldum yolumu. Once deist idim tabi, ardindan kısaca suren bir agnostizm dönemi ve 10 sene önce rahatlayarak ateist oluş. Malum aile, cevre, korkular bu sureci uzatiyor bu ülkede.
Benim icin dogru insan olmak, etik degerlere sahip olmak, kanunlara uyarak doğaya ve tum canlilara saygı duyarak yasamak esastir. Tanidigim tum ateist bireyler de ayni mizaca sahip kisilerdir. Her bireyin inanc hakkini ve inancini desteklerim, asla yargilamam. Benim inanmama hakkimin da saygiyla karsilanmasini beklerim. Sevgilerimle.

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #65 : 05 Şubat 2021, 16:28:27 »
 bende kimseyi yargılayamam haddim değil.benim tanıdığım ateistlerde saygı doğruluk karısıktı oyleside çok vardı boyleside 5 vakitçilerdede karısıktı oyleside vardı boyleside.
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #66 : 14 Şubat 2021, 21:47:46 »
9 senedir ateistim, 18 yaşına kadar tüm dinî vecibelerimi yerine getiriyordum, elimden geldiğince 5 vakit namaz kılıyordum. Bir kez sorgulamaya başlayınca gerisi geliyor, Kur'ân-ı Kerîm’i de okudum, İncil’i de. Epey araştırdım ama sonuç hepsinin aklıma, mantığıma uymaması oldu. Bir yaratıcı varsa beni affetsin, varsa affeder bence, zira bir müslümandan daha müslüman yaşadım, yaşıyorum. Ahlaklı, merhametli, vicdanlı bir insanım. Hatta geçen cuma günü deneyimlemek için, belki tekrar inanırım diye cuma namazına gittim, tam 9 yıl sonra camiye gittim.

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #67 : 14 Şubat 2021, 21:53:02 »
 maşALLAH.gonullere imanı verende ALLAH.

colak

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #68 : 17 Şubat 2021, 22:54:10 »
Ateist isen o zaman ahirette yok.Ahiretde yoksa
Hesap vermekte yok.
O zaman bu dünyada yapılmış olan tecavüzler adam öldürmeler ,vahşetler ,hırsızlıklar her türlü pislikler bu dünyada mı kalacak.
O zaman yaşamak ne kadar kolay olur.istediğinden çal istediğini öldür gücü yeten yetene  sonuçta hesap yok.
Daha 7-8 yaşında tecavüze uğramış ve öldürülmüş Çocuğun hesabını bu dünyada ki hangi adelet sistemi sorabilir.

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #69 : 17 Şubat 2021, 23:34:20 »
Ateist isen o zaman ahirette yok.Ahiretde yoksa
Hesap vermekte yok.
O zaman bu dünyada yapılmış olan tecavüzler adam öldürmeler ,vahşetler ,hırsızlıklar her türlü pislikler bu dünyada mı kalacak.
O zaman yaşamak ne kadar kolay olur.istediğinden çal istediğini öldür gücü yeten yetene  sonuçta hesap yok.
Daha 7-8 yaşında tecavüze uğramış ve öldürülmüş Çocuğun hesabını bu dünyada ki hangi adelet sistemi sorabilir.

O yüzden “dünya çok adaletli bir yer” degil deriz hep:)

Armaan

• Hero Member
« Yanıtla #70 : 18 Şubat 2021, 00:57:18 »
İşte merak ettiğim sorulardan biri. 7-8 yaşında tecavüze uğrayan öldüren çocuklar varken merhametli  tanrı neden bişey yapmıyor? Eskiden denizler yarılmış, katır ile uzaya çıkılmış, örümcekler mağara girişini kapatmış, ebabil kuşları nohut büyüklüğünde taşlarla filleri öldürmüş,karıncalarla konuşulmuş mucizeler mucizeler...
Ama tabi imtihan dünyası.. O çocuklarında imtihanı oymuş demek ki. Bi kaç yıl önce öldürülen anne bebek vardı bebeğin fotosu bile yoktu tabutları taşınırken bebek yazmışlar sadece. Onun kaderi de oymuş demek ki doğmadan ölmek..

colak

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #71 : 18 Şubat 2021, 01:31:52 »
Allahın akıl ve irade verdiği insan kendisine Allah tarafından hayvan müamelası yapmasını bekliyor.Mucize bekliyorsan hayvandan farkına bak.

Armaan

• Hero Member
« Yanıtla #72 : 18 Şubat 2021, 01:33:33 »
Allahın akıl ve irade verdiği insan kendisine Allah tarafından hayvan müamelası yapmasını bekliyor.Mucize bekliyorsan hayvandan farkına bak.
hayvandan hiç bi farkımız yok.
hamam böcükleri mesela ,insanları öldürebilecek radyasyonun 15 katına kadar dayanabilir.o zman bu böcükler insnalardan daha üstünmüdür?
çita çok hızlı koşabilir insan koşamaz .o zmn çita üstünmüdür? balık suda yaşar insan yaşayamaz. yani her canlının kendine has üstünlükleri farklılıkları olabilir.insnn da aklını kullanma konuşma vs gibi farklılıkları vardır hayvanlardan. insanlarda bu yönde evrmlerşmiş kendini diğer canlılardan üstün görmesi doğru değil bence..
« Son Düzenleme: 18 Şubat 2021, 01:51:09 Gönderen: Armaan »

colak

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #73 : 18 Şubat 2021, 02:26:47 »
Seni hayvanlardan üstün kılan akıldır.
Aklını kullana bilmen için birde iraden vardır.
Aklını hangi yönde kullanacağın senin elindedir.

dusk

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #74 : 18 Şubat 2021, 02:56:42 »
Dinler daha çok neye inandığımıza göre değil hangi coğrafi bölge de doğduğumuza göre şekilleniyor.
Konuşmayı bilmeyen bebeklerin dini belli oluyor.
İnanç ise insanın içinde olan bir his, hissiyat. Varsa vardır olmayınca da olmuyor.
  • Ekim Tarihi: 28.01.21
  • Ekim Merkezi ismi Serkan Aygın Klinik
  • Greft Miktarı 4200
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi Propecia, zma, omega 3

Facebook Twitter Instagram