Deistim cunku dinlerin insanlari dogru yola sokmaktan ziyade, daha fazla yozlastirdigini dusunuyorum. Tarih boyuncada boyle olmustur bu. Hatta suanda bile suriyedeki olaylar din yuzunden oluyor, katliamlar.. Hacli seferleri vs boyle boyle baya sayabilirim. Belki dinlerin ozune baktiginizda iyi bir sistem gibi gozukebilir ama degiller. Cunku mukemmel degiller. Ve en onemlisi evrensel kesinlikle degiller. Tek bir topluma ve belli bir caga hitap ediyorlar. Suanda bir geçerliliğini goremiyorum ben. İslam hakkinda konusursam sadece o donemdeki kabileler halindeki arap toplumlarina hitap ediyor. Ve 2021 de gecerliligi yok.
Son donemlerde azalma var dostum haklisin. Bunun nedeni devrin degismesi. Yeni nesile hitsp etmiyor. Nasil paganizm vs bittiyse, semavi dinlerinde suresi gececek. Gelecegin dinleri maalesef scientology tarzi inanclar olacak. Cyberpunk cagina giriyoruz yavastan.
Bir zamanlar paganlar icinde o, gercek ve tek dindi. Simdi oyunlari yapiliyor. Filmleri cekiliyor. Gayet makara bir sekilde. Ama soyle bir gercek var, zamaninda insanlar ayni bizler gibi o inanca inandi ve hayatlarini ona gore yasadilar. Semavi dinlerinde kaderi budur. Max 100 sene.