Ben yeme içmenin genetik dökülmeyi aşırı hızlandırdığını düşünüyorum.
Mesela şöyle bi örnek vereyim köpekler normalde etobur hayvanlardır. Ama özellikle sanayi ortamlarında belki dikkat edenler vardır, gözü akmış köpekler olur bazen. Uzağı göremezler katarakt sanırım bu. Bunun sebebi bu hayvanlara çayı şekersiz içenlerin artan 2 şekeri köpeğe vermesidir. Halbuki o hayvana şeker verilmese gözünde problem olmayavak.bu hayvanda körlük genetik diyebilir miyiz?
Bende eskiden aşırı kola içerdim çaya falan aşırı şeker atardım bunun sonucu 4 tane dişimi kaybettim 20lerin başında. belki şeker kullanmasayfım dişlerim hala yerinde olacaktı.
belki bi başkası beslenme yeme içme de farkında olmadan yaptığı bi yanlıştan dolayı aşırı saç kaybı yaşayabilir. Yani vucutta istenmeyen bi durum oluştuğunda vucut en zayıf halkayı feda ediyo gibi geliyo bana.
Hatta geçen yıl şubat ayında sinüzit oldum ardından faranjit ve diş apsesi. Hepsi iltihap biliyorsunuz. Bunlarla eş zamanlı saç diplerimde öyle bi yağlanma öyle bi kaşınma başladı ki kafamı duvara sürtecsm nerdeyse yok böyle bişey 😁 tabi antibiyotik falan kullandım 10 gün kadar ne yağlanma ne de kaşınma kalmadı bitti gitti. Antibiyotik bittikten sonra yine başladı ayrı konu.
Bence vucutta oluşan inflamasyon saç derisinden atılmaya uğraşılıyo gibi ve bunun sonucu dht saldırısı, inflamasyon sonucu kalsiyum birikmesi vsvs.