Gönderen Konu: 07.12.2020 Özgür Nalbant 3241 greft  (Okunma sayısı 4232 defa)

FT

• Yeni üye
  • *
Ynt: 07.12.2020 Özgür Nalbant 3241 greft
« Yanıtla #31 : 11 Temmuz 2021, 20:37:01 »
Teşekkürler hocam, inşallah bundan sonraki süreçte biraz saç tellerinde dolgunlasma olursa kapatıcılik iyice artar. Donör bölgenin zayıflığı yüzünden seyrek bir ekim oldu mecburen. Ama öncesine göre çok fark etti, herkes de çok beğeniyor. Vertekste de aynı başarıyı yakalarsak saç defteri kapanır benim için :)

Serkan Yurdagecer

• Full Member
« Yanıtla #32 : 11 Temmuz 2021, 21:32:57 »
İnşallah istediğin gibi olur 😊

FT

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #33 : 10 Kasım 2021, 18:45:23 »
Merhaba arkadaşlar, önemli gelişmelerle geldim. Öncelikle ekimin üzerinden 11 ay geçti, bugün tekrar Özgür hocaya gittim. Hem ekim alanını hem donörü inceledi. Ekimin sonucunu gayet başarılı buldu, sen memnun musun dedi, ben de memnunum dedim. Maalesef bende açık alan çok fazla, donör de pek güçlü değil, saçlarım da ince telli ve açık renkli. Tüm dezavantajlar bir arada :) buna rağmen çok olumlu tepkiler aldım, kendim de aynalarla barıştım.

Bu yüzden ilk ekimden önce planladığımız gibi kalan açık alana ikinci bir ekim yaptırmak istediğimi söyledim hocaya. Donör bölgeyi inceledi. Ekim sırasında çekilen fotolardan da destek aldı. Ve tahminen 2000 civarında bir greft kesin çıkar dedi.

Bu 2000 greftle aşağıdaki fotoda işaretlediğim 1 nolu alanı tamamen kapatabiliriz, sıklığı da yine ilk ekimdeki gibi olur dedi. 2000den fazla çıkan greftlerle de 2 nolu alana doğru ilerleriz dedi. Her bölgeye eşit dağıtalım desek çok seyrek olur, önceki ekim alanıyla da uyumsuz olur dedi. Bu şekilde daha doğal görünür dedi. Ayrıca 2 nolu bölgenin dolaşımı zayıf olduğu için greftlerin tutma oranı da düşük oluyor, zaten sınırlı sayıda greftimiz var, olabilecek en verimli şekilde kullanalım dedi.

Ama ekim sırasında bakacağız, donör bölgenin doğallığıni bozmadan alabildiğimiz kadar çok greft alırız, kapatabildigimiz kadar 2 nolu bölgeyi de kapatırız dedi.

Sakal destekli ekimi sordum, bu konuda fikri yine aynı hocanin, doğal gorunmeyecegi için sakal ekimi yapmıyorum dedi.

İki ayrı ekim yapıldığı anlaşılır mı dedim, hayır doğal görünmesi için ilk ekim alanıyla zikzak çizerek, biraz ilk ekim alanına da girerek ekecegim, o bölgede de ağırlıklı 2li greftleri kullanacağım, gayet doğal görünecek merak etme dedi.

Özgür Hoca sağolsun yine çok samimi çok güler yüzlüydu, her şeyi de açık açık anlatıyor sağolsun. Meslektaş olmamızdan dolayı da samimiyetimiz biraz ilerledi.

Ocak ortasında 2. ekim yapılacak, yani yine başlayacak ödemli kabuklu günler :)

Sonnyto

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #34 : 10 Kasım 2021, 22:40:12 »
Zayıf donör ve alanın büyüklüğü. Biraz deli cesareti olmuş bu ekim ama umarım istediğiniz sonucu alırsınız. Hayırlı olsun.

FT

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #35 : 10 Kasım 2021, 23:16:35 »
Zayıf donör ve alanın büyüklüğü. Biraz deli cesareti olmuş bu ekim ama umarım istediğiniz sonucu alırsınız. Hayırlı olsun.

Hocam ben başından beklentilerimi düşük tutarak yaptırdım, çünkü farkındaydim durumun. Ne kadar tutarsa kardır, en azından eski havaalanı görünümü yok😅

subutai

• Sr. Member
« Yanıtla #36 : 11 Kasım 2021, 01:52:25 »
sakal falan allah ne verdiyse ektirirdim ben. sakal önemli değil zaten
  • Ekim Tarihi: 19.06.2021
  • Ekim Merkezi ismi zen
  • Greft Miktarı 2500
  • Yaşınız 29
  • Medikal Tedavi antibiyotik, ağrı kesici, merhem

SAÇSIZ ADAMIN LANETİ 1 :D

• KELLİK BAŞA BELA.. :)
  • Hero Member
  • BİR KEL GÖRDÜM SANKİ.. :D
« Yanıtla #37 : 11 Kasım 2021, 10:25:17 »
Çoğu kişinin cesaret edemeyeceği bir Ekim süreci olacak galiba, beklentiye göre mutlu son olacağına inanıyorum, Olumsuz bütün şartlara rağmen beklentiye göre iyi bir süreç olmuş, bu hali bile eskiye göre çok fark etmiş, ama bu 2. Ekimin belkide son Ekim olabileceğini düşünürsek, sakal desteği kesin olmalı, ve bence 1 nolu bölge çok büyük bir alan, bu bölgenin kesin kapanması imkansız bence, bence ön tarafa yine hafif sıklaştırma, ve 1 nolu çizgi biraz daha daraltılıp öne alınırsa daha mutlu bir son olur diye düşünüyorum.. |-onayisareti-|
  • Ekim Tarihi: 16.06.2020
  • Ekim Merkezi ismi ASUMAN HAİR
  • Greft Miktarı 4.800
  • Yaşınız 36

FT

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #38 : 11 Kasım 2021, 15:46:46 »
Çoğu kişinin cesaret edemeyeceği bir Ekim süreci olacak galiba, beklentiye göre mutlu son olacağına inanıyorum, Olumsuz bütün şartlara rağmen beklentiye göre iyi bir süreç olmuş, bu hali bile eskiye göre çok fark etmiş, ama bu 2. Ekimin belkide son Ekim olabileceğini düşünürsek, sakal desteği kesin olmalı, ve bence 1 nolu bölge çok büyük bir alan, bu bölgenin kesin kapanması imkansız bence, bence ön tarafa yine hafif sıklaştırma, ve 1 nolu çizgi biraz daha daraltılıp öne alınırsa daha mutlu bir son olur diye düşünüyorum.. |-onayisareti-|

Hocam neden çoğu kişinin cesaret edemeyeceği bir ekim dediniz, içime kurt düştü  :( bilmediğim bir risk mi var acaba

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
« Yanıtla #39 : 11 Kasım 2021, 20:30:07 »
Hocam bence 2. ekim yaptıracaksanız tepe kısmı unutup yine ekimm yaptırdığınız alana yoğunlaşın derim. En azından geriye doğru tarayıp o açık alanları kapatabilirsiniz. Diğer türlü yine ekim yapılacak bölgelerde saçlarınızda seyrek bir görüntüolur. 1 numara diye eklediğiniz bölgenin kapanması, sadece o bölgede saç sorunu yaşayan insanlarda bile çok zor. Yani vertex bölgesinde saç yönlerinden dolayı zayıf dönerde en fazla hafif bir karartı oluşur. Bu nedenle yine orta hatta sıklaştırma yaparsanız en azından o bölgede daha saçlı bir görüntüye kavuşursunuz. Keza ilk ekiminizde çıkış oranı gayet yüksek olmuş. İlk ekiminizde ön hat çizgisi sık geriye doğru azaltılarak greftler ekilmiş. Şimdi de bence ön çizgiyi es geçip orta hatta yoğunlaşarak tepeye doğru (vertex hariç) giden bir ekim yapmak daha doğru olur.

Edit: imla ve ekleme.
« Son Düzenleme: 12 Kasım 2021, 13:06:27 Gönderen: onizuka eikichi »
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

SAÇSIZ ADAMIN LANETİ 1 :D

• KELLİK BAŞA BELA.. :)
  • Hero Member
  • BİR KEL GÖRDÜM SANKİ.. :D
« Yanıtla #40 : 12 Kasım 2021, 12:14:42 »
Hocam neden çoğu kişinin cesaret edemeyeceği bir ekim dediniz, içime kurt düştü  :( bilmediğim bir risk mi var acaba

Yok, risk olarak değil, tam tersi, bazen forumda ekime uygun olup olmadığını soranlar oluyor, ve direk kesinlikle uygun değilsin, sakın Ekim yaptırma gibi yorumlar alıyorlar, belki Ekim yaptırmaktan vaz geçip protez saça falan bile yöneliyorlardır diye düşünüyorum, zayıfta olsa, biraz ense kulak üstünde donör olsun, birazda sakal olsun, denemeye değer..

Eski haline göre biraz bile kararma olsa insanları psikolojik olarak özgüven olarak çok etkiliyor, bence çoğu zaman umut vardır, doğru planlamayla beklentiyi çok yüksek tutmadan yinede güzel bir sonuç almak kaçınılmaz oluyor, ama dediğim gibi, 1 numaralı alan biraz geniş, vertex tarafından biraz daha vaz geçilmesi ve sakal ekimi yapabilen bir yere Ekim yaptırırsanız daha iyi olur, tekrardan bol şans diliyorum.. |-onayisareti-| (^_^)
  • Ekim Tarihi: 16.06.2020
  • Ekim Merkezi ismi ASUMAN HAİR
  • Greft Miktarı 4.800
  • Yaşınız 36

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #41 : 12 Kasım 2021, 12:46:27 »
Öncelikle memnun olmanıza sevindim bir çok kişi ekimleri görsel olarak değerlendirir kısaca açık alana pek bakmaz donör malzeme kalitesine bakmaz ve bu saç ekimi olmamış der

Ya da kişi durumundan bir haber olarak sonucunu beğenmez herkesde bunu detekler
Siz durumunuzdan gayet emin ve mantıklı sekilde paylaşım yaptığınız için sizin gibi donörü ve açıklığı olan kişileri bu konuyla çok doğru yönlendireceğinizi düşünüyorum

Yani malzeme bu sonuç bu duruma göre de olacak olan bu ve bu sonuç kişileri tatmin etmek için değil saç ekimi sonucunu duruma göre değerlendirip bununda bir başarı olduğunu anlamalarını sağlayacaktır

Ben tepe bölgesine kesinlikle girmenizi tavsiye etmem
Şu an ki ekilen alandan çok fazla değil az daha geri giderek bir sıklaştırma yaptırın derim
Bunların dışında saç ekiminede pek uygun olmayan bir aday olduğunuzu belirtmek isterim ama siz mutlusunuz buna sevindim
Global Moderator

FT

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #42 : 12 Kasım 2021, 14:22:13 »
Yok, risk olarak değil, tam tersi, bazen forumda ekime uygun olup olmadığını soranlar oluyor, ve direk kesinlikle uygun değilsin, sakın Ekim yaptırma gibi yorumlar alıyorlar, belki Ekim yaptırmaktan vaz geçip protez saça falan bile yöneliyorlardır diye düşünüyorum, zayıfta olsa, biraz ense kulak üstünde donör olsun, birazda sakal olsun, denemeye değer..

Eski haline göre biraz bile kararma olsa insanları psikolojik olarak özgüven olarak çok etkiliyor, bence çoğu zaman umut vardır, doğru planlamayla beklentiyi çok yüksek tutmadan yinede güzel bir sonuç almak kaçınılmaz oluyor, ama dediğim gibi, 1 numaralı alan biraz geniş, vertex tarafından biraz daha vaz geçilmesi ve sakal ekimi yapabilen bir yere Ekim yaptırırsanız daha iyi olur, tekrardan bol şans diliyorum.. |-onayisareti-| (^_^)

Teşekkür ederim cevabınız için. Planlamayı ayak üstü konuştuk zaten hocayla, ekime daha 2 ay var çünkü. Bu dediklerinizi de dikkate alarak planlama yapılırken hocaya soracağım

FT

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #43 : 12 Kasım 2021, 14:28:44 »
Öncelikle memnun olmanıza sevindim bir çok kişi ekimleri görsel olarak değerlendirir kısaca açık alana pek bakmaz donör malzeme kalitesine bakmaz ve bu saç ekimi olmamış der

Ya da kişi durumundan bir haber olarak sonucunu beğenmez herkesde bunu detekler
Siz durumunuzdan gayet emin ve mantıklı sekilde paylaşım yaptığınız için sizin gibi donörü ve açıklığı olan kişileri bu konuyla çok doğru yönlendireceğinizi düşünüyorum

Yani malzeme bu sonuç bu duruma göre de olacak olan bu ve bu sonuç kişileri tatmin etmek için değil saç ekimi sonucunu duruma göre değerlendirip bununda bir başarı olduğunu anlamalarını sağlayacaktır

Ben tepe bölgesine kesinlikle girmenizi tavsiye etmem
Şu an ki ekilen alandan çok fazla değil az daha geri giderek bir sıklaştırma yaptırın derim
Bunların dışında saç ekiminede pek uygun olmayan bir aday olduğunuzu belirtmek isterim ama siz mutlusunuz buna sevindim

Cevabınız için teşekkür ederim. Evet ben de ekim öncesinde saç ekimine çok uygun olmadığımı biliyordum, çünkü açıklık çok fazla ve donör-sac rengi-sac kalınlığı vs her şey kötüydü. Ama ben hiç yoktan iyidir, en azından güneş kafamdan yansımasın diyerek çıktım bu yola :) Özgür hoca da sağolsun hayal satmadı, açık konuştu, ne kadar olur ne kadar olmaz söyledi. Hatta 2.ekim için ne zaman sorsam 1 yıl geçsin, donörün durumuna bakip öyle karar veririz, ekedebiliriz ekmeyedebiliriz dedi. Gittim, inceledi ve 2000 kadar greft çıkar dedi.

Tepe için, tutma oranı düşük, az olan greft sayımızı orda heba etmek istemiyorum dedi. Önceki ekim alanından başlarım, geriye doğru gelirim, ne kadar yeterse dedi. Ama tahminen 1 numaralı bölgeyi kapatırız, beklediğimizden fazla greft çıkarsa da 2 numaralı bölgeye doğru ilerleriz dedi. Ama dediğim gibi kesin bir planlama yapmadık. Sizin bu fikirlerinizi de hocaya soracağım. Artik net bir karar vereceğiz duruma göre.

Bu konuda hocaya güvenim tam. Benim o ilk halimden buraya o getirdi beni, gerçekten aynalarla barıştırdi, o kadarcık donorle çok güzel planlama yaptı. Yine istişare ederek en güzel planlamayi yapacağımızı düşünüyorum.

Fikirleriniz için tekrar çok teşekkür ederim, bu forum çok çok yardımcı oldu bana

FT

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #44 : 18 Ocak 2022, 16:43:43 »
Merhaba arkadaşlar. Bugün ikinci ekimim yapıldı. Burada sizin söylediklerinizle beraber tekrar bir planlama yaptık hocayla. Konuya buradan ulaşabilirsiniz: https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=25424

Facebook Twitter Instagram