Merhaba arkadaşlar, önemli gelişmelerle geldim. Öncelikle ekimin üzerinden 11 ay geçti, bugün tekrar Özgür hocaya gittim. Hem ekim alanını hem donörü inceledi. Ekimin sonucunu gayet başarılı buldu, sen memnun musun dedi, ben de memnunum dedim. Maalesef bende açık alan çok fazla, donör de pek güçlü değil, saçlarım da ince telli ve açık renkli. Tüm dezavantajlar bir arada
buna rağmen çok olumlu tepkiler aldım, kendim de aynalarla barıştım.
Bu yüzden ilk ekimden önce planladığımız gibi kalan açık alana ikinci bir ekim yaptırmak istediğimi söyledim hocaya. Donör bölgeyi inceledi. Ekim sırasında çekilen fotolardan da destek aldı. Ve tahminen 2000 civarında bir greft kesin çıkar dedi.
Bu 2000 greftle aşağıdaki fotoda işaretlediğim 1 nolu alanı tamamen kapatabiliriz, sıklığı da yine ilk ekimdeki gibi olur dedi. 2000den fazla çıkan greftlerle de 2 nolu alana doğru ilerleriz dedi. Her bölgeye eşit dağıtalım desek çok seyrek olur, önceki ekim alanıyla da uyumsuz olur dedi. Bu şekilde daha doğal görünür dedi. Ayrıca 2 nolu bölgenin dolaşımı zayıf olduğu için greftlerin tutma oranı da düşük oluyor, zaten sınırlı sayıda greftimiz var, olabilecek en verimli şekilde kullanalım dedi.
Ama ekim sırasında bakacağız, donör bölgenin doğallığıni bozmadan alabildiğimiz kadar çok greft alırız, kapatabildigimiz kadar 2 nolu bölgeyi de kapatırız dedi.
Sakal destekli ekimi sordum, bu konuda fikri yine aynı hocanin, doğal gorunmeyecegi için sakal ekimi yapmıyorum dedi.
İki ayrı ekim yapıldığı anlaşılır mı dedim, hayır doğal görünmesi için ilk ekim alanıyla zikzak çizerek, biraz ilk ekim alanına da girerek ekecegim, o bölgede de ağırlıklı 2li greftleri kullanacağım, gayet doğal görünecek merak etme dedi.
Özgür Hoca sağolsun yine çok samimi çok güler yüzlüydu, her şeyi de açık açık anlatıyor sağolsun. Meslektaş olmamızdan dolayı da samimiyetimiz biraz ilerledi.
Ocak ortasında 2. ekim yapılacak, yani yine başlayacak ödemli kabuklu günler