Arkadaşlar merhabalar. Birkaç tanıdığımdan aldığım fikirler ve buradaki yorumlardan hareketle Dr. Özgür Nalbant'ta karar kıldım. Foruma konu açmakta geciktim biliyorum ama inanın hiç vaktim olmadı işlerim çok yoğundu. Bugüne kadarki fotoğraflarımı bu postta paylaşıyorum. Daha sonra da düzenli aralıklarla yine paylaşım yapacağım inşallah.
Öncelikle Özgür Hocam ve ekibi sağolsun son derece ilgili yaklaştılar. Aklımdaki tüm sorular cevaplandı. Büyük bir sabırla tam 8 saat 15 dk süren bir operasyonla ekim yaptılar. Ekimden önce hoca 3000 civarı bir greft alabiliriz, donör bölge çok güçlü değil, ilk olarak ön bölgeye ekim yaparız, 1 yıl kadar sonra duruma göre vertex'e de bir ekim düşünebiliriz, şimdiden bir şey söylemek doğru olmaz ama tahminen 1000 1500 civarı greft daha çıkar onları da vertex'e ekeriz dedi.
Operasyon gününde sabah 8'de gittim hastaneye. Hoca saç kesimini bizzat kendisi yaptı. Çizim işlemi ile bayağı hassas uğraştı, santim santim ölçerek yaptı. 8.30 gibi ekim işlemi başladı. Greft alımını ve deliklerin açılmasını hoca bizzat kendi yaptı. Ekim işlemini hemşireleri yaptı. Ekimin sonunda hoca tekrar gelip ön çizgiyi ve diğer rötuş işlemlerini tamamladı. 17.00 gibi tüm işlemler bitti. Arada sadece 15 dk kadar yemek molası verildi. 1 kez de ben ihtiyaç molası istedim
1541 adet tekli greft
1400 adet 2li greft
300 adet 3lü greft
Toplam 3241 greft ve 5241 saç teli ekimi yapıldı.
Ekimden sonra boyun yastığı, 2 tane sprey (yıkama için), 1 tane sebamed her gün kullanım şampuanı, 1 tane ozon-kantoron yağı (donör bölgenin çabuk iyileşmesi için), 1 kutu arveles ağrı kesici ve 1 tane de 5000 mg 30lu biotin verildi.
İlk birkaç gün çok ağrım oldu açıkçası. Ödemden dolayı da çok gerginlik hissediyordum kafamda. Normalde yüzüstü uyuyan biri de olduğum için o boyun yastığıyla sağa sola dönmeden uyumak çok zor oldu. Ama Allah'tan işten izinliydim. Uykusuzluk çok sorun olmadı o nedenle. 2. gün pansumanlar çıkarıldı, 3. gün de yıkama yapıldı. İlk 4 5 günü atlattıktan sonra kolaylaşmaya başladı her şey. 14. günde hocanın yıkamasıyla birlikte kabuklar da dökülünce ve istediğim pozisyonda uyuyabildiğim ve ekim bölgesini korumak zorunda kalmadığım için artık ekim işleminin hiçbir eziyeti kalmadı bana.
Şu anda sebamed her gün kullanım şampuanı ve solgar biotin 5000 mg kullanıyorum. Gece de 2 fıs minoxil kullanıyorum, sabah uyanınca duruluyorum. Xpecia'yı ben istemedim, yan etkileriyle ilgili duyduklarımdan dolayı. Hoca da o zaman biotin kullan, hiçbir sorun olmaz dedi.
Fotolarımı ekliyorum aşağıya. Tecrübeli abilerimden kardeşlerimden de yorum bekliyorum.
Herkese tarak tutan saçlar diliyorum
Ekim öncesi fotolar: