Merhaba arkadaşlar,
Kısa süre önce saç ekimine karar verdim ve araştırmalara başladım. Asuman Hair ve Zekeriya Kul arasında kaldıktan sonra forumdaki özellikle ön çizgi sonuçlarına bakarak Asuman Hair'de karar kıldım ve 08.01.2021 tarihinde gerçekleşti operasyon. Ekim öncesi bir başlık açmıştım, linkini buraya bırakıyorum ilk fotoları görebilmeniz adına.
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=17843.msg357700#msg357700Tüm süreci ve izlenimlerimi buradan paylaşacağım.
Ekim öncesiKarar vermeden önce kontrole gittim ve yaklaşık 20 dakikalık bir görüşme yaptık. Burada tahmini 2500-3000 greft ile oldukça doğal ve sık bir görünüm elde edebileğimizi iletti Asuman Hanım.
Ekim GünüSabah 8 de ilk olarak Asuman Hanım ile saç çizgisi çizildi, yaklaşık 10 dk sürdü. Burada sizlere tavsiyem, güzel görünse dahi biraz bekleyin, iyice inceleyin, ekim telaşından çok dikkat edemeyebiliyorsunuz?
Sonrasında ekim odasına geçtik ve saç tıraşı yapıldı, sonrasında anestezi. Bu arada biz ekim öncesinde sedasyon imkanı var mı diye sormuştuk ancak olmadığını iletmişlerdi. Ekim günü anestezi işlemini yapan hanıma sorduğumda yapabildiklerini, bize yanlış bilgi verildiğini iletti. Tabi sedasyon için bir süre bir şey yememek gerektiğinden yapamadık. Evet iğneler oldukça can yakıcı.
Köklerin alımında iki kişi çalıştı, oldukça naif ve ilgililerdi, her konuda bilgi verdiler çok zorlanmadım. Kanal açma işlemini Asuman Hanım yapıyor. Sonrasında ekime geçiliyor. Kökleri alan arkadaşlar yapıyor ekimi, ön çizgi ekiminde son 45 dk - 1 saat Asuman Hanım'ın kendisi yapıyor. Saat 18.15 gibi bitti tüm işlemler.
Ekim SonrasıEkimden sonraki ilk sabah saat 10 gibi arkadaki bandajı çıkarmam söylendi yapışmaması adına, aynı gün saat 17 gibi ilk yıkama yapıldı. Sonrasında yıkamaya kendim devam ettim. İlk gündeki uyuşukluk sonrası sadece 4. ve 5. günlerde donör bölgede biraz hassasiyet ve acı oluştu onun dışında hiç bir rahatsızlığım olmadı. 11. günde kabukları döktüm. Kabuk dökümüne kadar her gün fotoğraf yolluyorsunuz.
Eksiler- Ön çizgi belirgin şekilde asimetrik, şişler indikten sonra farkettim. Saçlar uzadığında çok sorun olacağını sanmıyorum, o yüzden dert etmedim açıkcası.
- Kaç greft alındı kaçı ekildi, yoğunluk nasıl, ne kadarlık bir alana ekim yapıldı, tekli,ikili vb greft sayısı gibi nicel değerler bilinmiyor maalesef. Alınan greftlerin tam sayılmadığını gördüm, yaklaşık değerler üzerinden gidildi.
Artılar- Asuman Hanım ve çalışan arkadaşlar oldukça naif ve ilgililer.
- Ekim işçiliği, yönü, sıklığı, ekim sonrası donör alan ve ekim alanının sağlığından memnunum herhangi bir sorun gözlemlemedim.
- Ekim sonrasında oldukça ilgililer ve süreci takip ediyorlar.