Tekrardan herkese merhaba. Bugün itibari ile 43. günüme girmiş bulunmaktayım. Ön alan ilk günden itibaren can sıkmaya devam ediyor. Bunun yanında bir de donör bölgesinin (sol kulak üstü) diğer bölgelere oranla geç toparlaması sıkıntımı ikiye katlıyor. Donör bölgesinin tabiki iyileşeceğini düşünüyorum ama insanoğlu işte her şey bir an önce olsun istiyor.
En çok canımı sıkan konu tabiki ön alandaki sorun. Açıkçası ekimden çıkana kadar bu konu hakkında çok fazla bilgim yoktu. Bütün bilgileri ekimden sonra öğrenmeye başladım. Ekim, donör, nekroz, biotin, proscar gibi bilmem gereken birçok kelimenin ne anlama geldiğini burada forumda sizlerin sayesinde araştırarak öğrendim. Burada hatayı tabiki kendimde arıyorum. Yeterince araştırmadan ve bilgi sahibi olmadan böyle bir işe girmemek gerekiyormuş. Çünkü bu sefer stres ikiye katlanıyor. Forumu geç buldum ancak iyi ki de bulmuşum diyorum. Bir konu hakkında bilgi almak için daha önce açılan konulara bakıyorum ve forumun içinde saatlerce kaybolup gidiyorum. O yüzden emeği geçen herkese, bilgilerini ve fikirlerini paylaşan başta Hintell olmak üzere bütün forum üyelerine teşekkür ederim.
Ekimden 1 ay sonra spor salonuna yazıldım ve ufak ufak spor yapmaya başladım. Yürüyüş, hafif tempo koşu, yarım mekik ve çok ağır olmayacak şekilde göğüs ve bacak antrenmanları yapıyorum. Kendimi yormamaya ve terlememeye özen gösteriyorum. Ağırlık kesinlikle kaldırmıyorum. Bunun bir zararı olur mu sizce. Acaba erken mi başladım spora diye düşünüyorum bazen. Antrenman esnasında ve sonrasında herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Görüşlerinizi ve önerilerinizi merak ediyor ve bekliyorum.
Yüklediğim fotoğraflarda donör bölgesi, tepe bölgesi ve ön alandaki sıkıntılı bölgeyi gün ışığında ve flaşlı olarak çekmeye çalıştım. Ön alandaki sorunlu bölgede saçlar bariz bir şekilde gözüküyor. Ancak oradaki saçlar zaman zaman beyaz bir şekilde kabuklanıyor ve bir süre sonra bu kabuk bir kaç tel ile beraber düşüyor. Şu anda kabuk yok ve diğer alanlardaki saçlardan daha koyu renkte saçlar mevcut. Tek dileğim diğer bölgedeki saçlar bu nekrozlu alanı iyice kapatsın. Umarım öyle olur.
Şok dökülme 27. günde başlamıştı. Artık duş alırken elime saç teli gelmiyor. Sanırım şok dökülme evresini tamamladım. Son 3 gecedir uyumadan önce masaj yapmaya da başladım. Takviye olarak günlük 1/4 proscar, Solgar Biotin ve Solgar D vitamini kullanıyorum. Ara ara pekmez ve çiğ sarımsakla destekliyorum. Şampuan olarak bebek şampuanı kullanmaya devam ediyorum. Bu şampuana devam etmeli miyim yoksa başka bir şampuana geçmeli miyim.
Sürecim bu şekilde devam ediyor. Tavsiyeleriniz, önerileriniz varsa lütfen yazın. Yanlış yaptığım ya da yanlış bildiğim şeyler varsa doğrusunu öğrenmeyi çok isterim.
Herkese çok teşekkür ederim şimdiden.