Gönderen Konu: Zafer Ulusan ve ekibinde ekim 15.01.2021  (Okunma sayısı 29904 defa)

mahlas

• Sr. Member
Ynt: Zafer Ulusan ve ekibinde ekim 15.01.2021
« Yanıtla #15 : 25 Ocak 2021, 22:34:03 »
Zor bir operasyon geçirmişiniz. Geçmiş olsun. Fazla kan gelmesi fazla adrenalin kullanmadıkları anlamına gelebilir. Bu da nekroz riskini düşürür. Ancak söz konusu alanın temizlenmemesi enfeksiyon riskine karşı savunmasız hale getirebilir. Bu durumda söz konusu yer ya tamamen temizlenmelidir ya da sizde yapıldığı gibi kuruması beklendikten sonra yıkamalara başlanmalıdır. Her iki seçenekte de sorunlu olabilecek bölgede bakteriler için kültür ortamının oluşmaması hedeflenir.

Yine de ekim sırasında baygınlık geçirmeniz ve yoğun kanamanız operasyonel olarak hata yapıldığı anlamına gelir. Ekiminizde Zafer Bey'in dışında doktor veya özellikle cerrah var mıydı?

Kan pıhtısı olan bölge ilk yıkamada serum solüsyonu ile yavaş yavaş yıkansaydı temizlenebilirdi. Belli ki risk almak istememişler. Nekroz olmadığı sürece (olduğunu düşünmüyorum) birkaç gün daha kötü görüntü dışında bir probleme yol açmaz. Şu an için kesin bir şey demek güç. Ancak ekim alanı tamamen temizlendikten sonra durum hakkında daha sağlıklı yorum yapılabilir. Ben yine de endişelenecek bir durum olduğunu düşünmüyorum. Kabuklar tamamen temizlendiğinde söz konusu alanlarda daha az saç teli görebilirsiniz. Bunun nedeni kabuklarla beraber saç tellerinin de kırılmasıdır. Panik yapmayın. Önemli olan oradaki dokunun deforme olup olmadığıdır.

İnşallah dilediğiniz saçlara kavuşursunuz.

Keleşş

• Full Member
« Yanıtla #16 : 29 Ocak 2021, 01:43:01 »
Kardeşim, Sibel hocanın ekibinin forumda Bir kaç tane süreci Var, ama henüz sonucu olmadığı için şu an Ekim yaptırmak riskliydi aslında, kendilerini geliştirme aşamasındalar şu an, Biraz daha referans ve sonuç lazım, Evet normal şartlarda 3. Gün ilk yıkama yapılır, ve sonraki her gün yıkama devam eder, Ama Sibel hoca bazen 5. - 7. günlerde de yaptırıyor ilk yıkamayı, Normalde çoğu Ekim'de kabuk dökümü ortalama 11-12-13. Günlerde yapılıyor,

Ama senin süreçte önlerde nekroz riski bulunduğu için, yıkamayı geç yapmışlar, nekroz tarzı travmatik durumlar nemden beslenir, yara geç iyileşir, bölgeyi kuru tutmak gerektiğinden önlem almışlar ve Doğru olanı yapmışlar zaten, sıkıntı yok merak etme, İnşAllah istediğin Gibi sonuçlanır, Bol Şans.. |-onayisareti-| (^_^)
Bilgi verici yorumun için çok teşekkür ederim saçsız adam. Bugün 3. Yıkamaya gittim ve Sibel Hoca artık her gün yıkayabilirsin dedi. Sanırım nekroz değil. Yinede tam emin olamıyorum tabi. Beklemek çok sıkıntılı bir süreçmiş. Umarım iyi sonuçlarla karşılaşırız. Tekrardan teşekkürler

Keleşş

• Full Member
« Yanıtla #17 : 29 Ocak 2021, 01:52:44 »
Zor bir operasyon geçirmişiniz. Geçmiş olsun. Fazla kan gelmesi fazla adrenalin kullanmadıkları anlamına gelebilir. Bu da nekroz riskini düşürür. Ancak söz konusu alanın temizlenmemesi enfeksiyon riskine karşı savunmasız hale getirebilir. Bu durumda söz konusu yer ya tamamen temizlenmelidir ya da sizde yapıldığı gibi kuruması beklendikten sonra yıkamalara başlanmalıdır. Her iki seçenekte de sorunlu olabilecek bölgede bakteriler için kültür ortamının oluşmaması hedeflenir.

Yine de ekim sırasında baygınlık geçirmeniz ve yoğun kanamanız operasyonel olarak hata yapıldığı anlamına gelir. Ekiminizde Zafer Bey'in dışında doktor veya özellikle cerrah var mıydı?

Kan pıhtısı olan bölge ilk yıkamada serum solüsyonu ile yavaş yavaş yıkansaydı temizlenebilirdi. Belli ki risk almak istememişler. Nekroz olmadığı sürece (olduğunu düşünmüyorum) birkaç gün daha kötü görüntü dışında bir probleme yol açmaz. Şu an için kesin bir şey demek güç. Ancak ekim alanı tamamen temizlendikten sonra durum hakkında daha sağlıklı yorum yapılabilir. Ben yine de endişelenecek bir durum olduğunu düşünmüyorum. Kabuklar tamamen temizlendiğinde söz konusu alanlarda daha az saç teli görebilirsiniz. Bunun nedeni kabuklarla beraber saç tellerinin de kırılmasıdır. Panik yapmayın. Önemli olan oradaki dokunun deforme olup olmadığıdır.

İnşallah dilediğiniz saçlara kavuşursunuz.
Mahlas yorumun gerçekten çok fazla bilgi verdi teşekkür ederim. Konu hakkında çok fazla bilgiye sahip değilim. Öncelikle ekimde Zafer Hoca dışında üç hemşire vardı. Başka kimse yoktu.
Bugün 3. Yıkama gerçekleşti. Kullandığım antibiyotikler nedeniyle sanırım tamamen kurudu artık kafam. Yıkamada sol taraftaki kabuklar tamamen gitti. Orta ve sağ alandakiler duruyor. Yarın yine gideceğim yıkamaya. Bundan sonra her gün yıkanacağını söylediler. Yıkamayı kendime pek güvenmediğim için sanırım klinikte yaptıracağım hep.

Keleşş

• Full Member
« Yanıtla #18 : 29 Ocak 2021, 20:31:11 »
Herkese merhaba tekrar. İlk iki fotoğraf (beyaz ceketli) 3. Yıkama sonrası. Diğer fotoğraf ise 4. Yıkama sonrası.
3. ve 4. yıkamalar perşembe ve cuma günü yapıldı. İlk iki yıkamadaki gibi 2-3 gün ara verip beklemedik. Haftasonu sokağa çıkma yasağı olduğu için kendim yıkayacağım. Ancak öncesinde kliniğe fotoğraf atacağım ve yıkayıp yıkamamam gerektiğini söyleyecekler. Ön tarafta bulunan kabuklar hafif bir zorlama ile belki gelebilir ama zorlamak istemiyorlar kesinlikle.
Merak ettiğim konu şu. Bugün itibari ile 14. Gündeyim. Şok dökülme başlayana kadar ön taraftaki kabuklar hala dökülmez ise ne gibi bir sorunla karşılaşırım.
Klinikteki doktorlar ve buradaki değerli arkadaşlar nekroz olmadığını söyledi. Şu anki gidişata göre yine aynı fikirdeler mi onu da merak ediyorum.
Son olarakta şu ana kadar herhangi bir vitamin desteğine başlamadım. Klinikten henüz başlayabilirsin denmediği için bir şey kullanmıyorum. Ne zaman başlamam uygun olur sizce.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #19 : 29 Ocak 2021, 20:47:30 »
Kalan kabukları da yıkamana devam et temizlersin
Global Moderator

Keleşş

• Full Member
« Yanıtla #20 : 29 Ocak 2021, 22:54:10 »
Kalan kabukları da yıkamana devam et temizlersin
Teşekkür ederim Hintell

Siddhartha

• Hero Member
« Yanıtla #21 : 29 Ocak 2021, 23:36:41 »
Ekiminiz acikcasi cok saglikli durmuyor. Begenmedim ben ekimi ama umarim beklediginiz sonucu alirsiniz. Bol sabirlar diliyorum cunku bu surecte en cok ihtiyacin ona olacak:)
Everybody needs somebody to love
Everybody needs somebody to hate

Saulgoodman

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #22 : 29 Ocak 2021, 23:40:54 »
Ekimde bir anormallik mi var bana öyle geliyor.

SAÇSIZ ADAMIN LANETİ 1 :D

• KELLİK BAŞA BELA.. :)
  • Hero Member
  • BİR KEL GÖRDÜM SANKİ.. :D
« Yanıtla #23 : 29 Ocak 2021, 23:47:05 »
Ön ortadaki siyah olan koyu renkli bölgedeki deride, belki biraz travmatik durumlar olabilir, İnşAllah olmaz, Diğer kabuklu bölgelerde saçlar görünüyor zaten sıkıntı yok, şok dökülmede Kökler saç tellerinden vedalaşıyor artık, saçlar dökülüyor yenilerine yer açıyor ve Kuluçka süresi bitince Yeni kökler çıkmaya başlıyor..

Bence Şok dökülme öncesi Kabukları zorlamak Daha riskli, çünkü Greftlerin bir kısmını kökleriyle beraber Çekebilir kabuklar, Bence kabuklar direnirse, zorlamayın şok dökülme başlasa daha iyi, çünkü Gelen saçlar Köksüz gelecek kabukla birlikte Gitsede olur, Birde merkez kabuk dökümü için ne tavsiye etti bilmiyorum ama, Bepanthol Losyon kullanmanız lazım 40 dk bekletip Sonra masaj yapar gibi Uygulamanız lazım, Ama dediğim gibi Bence bırakın şok dökülme başlasın en azından Giden saçlardan emin olursun, Köksüz gittiği şeklinde..

Takviye olarak, Ben takviyelere ekimden önce başlamış Ekim öncesi 1 hafta ara vermiş ve Hemen Sonraki gün tekrar başlamıştım, 6-7 Ay Xpecia Tablet Tavsiye ederim.. |-onayisareti-|
  • Ekim Tarihi: 16.06.2020
  • Ekim Merkezi ismi ASUMAN HAİR
  • Greft Miktarı 4.800
  • Yaşınız 36

Keleşş

• Full Member
« Yanıtla #24 : 29 Ocak 2021, 23:49:50 »
Ekiminiz acikcasi cok saglikli durmuyor. Begenmedim ben ekimi ama umarim beklediginiz sonucu alirsiniz. Bol sabirlar diliyorum cunku bu surecte en cok ihtiyacin ona olacak:)
Neden sağlıklı durmuyor açıklayabilir misiniz

Keleşş

• Full Member
« Yanıtla #25 : 29 Ocak 2021, 23:50:31 »
Ekimde bir anormallik mi var bana öyle geliyor.
Ne gibi bir anormallik acaba

Keleşş

• Full Member
« Yanıtla #26 : 30 Ocak 2021, 00:02:45 »
Ön ortadaki siyah olan koyu renkli bölgedeki deride, belki biraz travmatik durumlar olabilir, İnşAllah olmaz, Diğer kabuklu bölgelerde saçlar görünüyor zaten sıkıntı yok, şok dökülmede Kökler saç tellerinden vedalaşıyor artık, saçlar dökülüyor yenilerine yer açıyor ve Kuluçka süresi bitince Yeni kökler çıkmaya başlıyor..

Bence Şok dökülme öncesi Kabukları zorlamak Daha riskli, çünkü Greftlerin bir kısmını kökleriyle beraber Çekebilir kabuklar, Bence kabuklar direnirse, zorlamayın şok dökülme başlasa daha iyi, çünkü Gelen saçlar Köksüz gelecek kabukla birlikte Gitsede olur, Birde merkez kabuk dökümü için ne tavsiye etti bilmiyorum ama, Bepanthol Losyon kullanmanız lazım 40 dk bekletip Sonra masaj yapar gibi Uygulamanız lazım, Ama dediğim gibi Bence bırakın şok dökülme başlasın en azından Giden saçlardan emin olursun, Köksüz gittiği şeklinde..

Takviye olarak, Ben takviyelere ekimden önce başlamış Ekim öncesi 1 hafta ara vermiş ve Hemen Sonraki gün tekrar başlamıştım, 6-7 Ay Xpecia Tablet Tavsiye ederim.. |-onayisareti-|
O siyah bölgeyi çok fazla kafama takıyorum inşallah bir sıkıntı çıkarmaz. Yıkama öncesi bepanthol losyon sürdüler her seferinde. Söylediğiniz gibi 30-40 dk beklettiler kafamda. Zaten 2 haftada toplam 4 defa yıkandı.
Duruma göre de yarın ilk defa kendim yapacağım yıkamayı. Zaten oldukça nazik davranırım diye düşünüyorum.
Takviyeler için de merkez henüz bir şey söylemedi biraz daha bekleyeceğiz dedi. Ancak proscar ve biotin verecekler daha önceden belirtmişlerdi.
Yorumun ve tavsiyelerin için teşekkür ederim dsotum

• Hero Member
« Yanıtla #27 : 30 Ocak 2021, 00:13:27 »
O siyah bölgeyi çok fazla kafama takıyorum inşallah bir sıkıntı çıkarmaz. Yıkama öncesi bepanthol losyon sürdüler her seferinde. Söylediğiniz gibi 30-40 dk beklettiler kafamda. Zaten 2 haftada toplam 4 defa yıkandı.
Duruma göre de yarın ilk defa kendim yapacağım yıkamayı. Zaten oldukça nazik davranırım diye düşünüyorum.
Takviyeler için de merkez henüz bir şey söylemedi biraz daha bekleyeceğiz dedi. Ancak proscar ve biotin verecekler daha önceden belirtmişlerdi.
Yorumun ve tavsiyelerin için teşekkür ederim dsotum

Rica ederim, Hatta şöyle söyleyeyim benimde nekrozdan dönen yerler oldu, ama yine nekroz etkisi yapmıştı greftler zarar görmüş, Sonra revize yapıldı, Yani bu tür merkezler Yaptıkları işin arkasında duran yerlerdir, O' yüzden Kafaya takma en kötü ihtimalle revizyon yapılır.. Bol Şans.. |-onayisareti-| (^_^)
  • Greft Miktarı 4.800
  • Yaşınız 36

Keleşş

• Full Member
« Yanıtla #28 : 30 Ocak 2021, 00:31:52 »
Rica ederim, Hatta şöyle söyleyeyim benimde nekrozdan dönen yerler oldu, ama yine nekroz etkisi yapmıştı greftler zarar görmüş, Sonra revize yapıldı, Yani bu tür merkezler Yaptıkları işin arkasında duran yerlerdir, O' yüzden Kafaya takma en kötü ihtimalle revizyon yapılır.. Bol Şans.. |-onayisareti-| (^_^)
Herhangi bir aksi durumda arkandayız için rahat olsun dendi zaten o yönden şüphem yok çok şükür. Ancak bu kadar stresli bir sürecin bide ikincisi kaldırılabilir mi bilmiyorum :)
Ekim hakkında yorumunuz nedir bir kaç tane olumsuz yorum geldi beğenmedim diye. Sizin düşünceniz nedir tecrübeli biri olarak

• Hero Member
« Yanıtla #29 : 30 Ocak 2021, 00:55:00 »
Valla Sibel Hoca' nın bu alternatif ekibi kuracağını daha önceden yorumlarda okuyorduk, ama ekip daha kendini geliştirme aşamasında sanki, yani şu an yapılan ekimler tecrübe oluyor kendileri için, Ha belki ekipte başka Ekim merkezlerde çalışmış gelmiş veya Sibel hocanın yanında bir şeyler öğrenmiş kişilerde vardır, o şekilde bilgim yok, ama Henüz 3-5 tane Mutlu sonla biten sonucu olmaması, Ekibi tercih etmenin erken Olduğu anlamına geliyor..

Sizin Ekim olarak, Greftlerin yerleştirilmesi Henüz profesyonel değil, greftlerin Yönleride sanki tam olarak aynı yönde değil gibi, ve kabuk dökümünde Resimlere dikkatli bakınca Bazı saçların Kabukla beraber gittiğini Görebiliyorum, bazı yerlerde boşluklar oluşmuş, İnşAllah kökler içeride Kalmıştır, Ama çok fazla Greft değil tabi Bu..

Birde Çözünürlük iyi olduğu İçin dikkatimi çekti, Çoklu greftler Bayağı var Gibi duruyor, Buda Kapatıcılığı Artırır, O' konuda Şanslısın Bence, Genel Olarak, Ekim Çok Amatör değil, Ama Çok profesyonel' de Değil, Ama Yaptıkları işin arkasında Duracaklarını söylemeleri, Memnun kalmadığında Biraz daha Takviye yaparlar Gibi Geliyor, Yani Sonuç olarak, Sen bu ekimden İşini görür Bir sonuç Alırsın Bence.. |-onayisareti-|
  • Greft Miktarı 4.800
  • Yaşınız 36

Facebook Twitter Instagram