Saç Ekimi Sonuçları
Merhaba,Borsada kısa sürede çok para kazanma hedefiyle işlem yapmak rulette kırmızıya oynamaktan çok da farklı değildir. Kısa dönemde fiyatların nereye gideceğini -açıklanacak büyük bir haber yoksa- kimse bilemez. Bu nedenle borsada yatırım yapmak isteyecek arkadaşların spekületif küçük hacimli ve küçük bilançolu şirketlerde al-sat yapması bir çok uzmana göre oldukça sakıncalıdır. Borsada yatırımınızın karşılığında bir şirketin sermayesine ortak olursunuz. Bu nedenle yatırımınızı büyütmenin temelinde yatırım yaptığınız şirketin sermayesinin büyümesi veya sermaye ortaklarına kâr payı -temettü- ödemesi gerekir. Bunların her ikisi de şirket kâr ederse gerçekleşir. Yani minimum 3 yıl mümkünse -bence çok daha uzun- vadede gelirinizin bir kısmıyla gelecekte kâr edeceğini düşündüğünüz büyük şirketlere yatırım yaparsanız uzun vadede birikimlerinizle enflasyonun üzerinde kârlar da elde edebilirsiniz. Borsanın küçük yatırımcı için para kazanmak için değil birikim yapmak için bir enstürman olduğunu unutmamak gerekli. Yetkili aracı kurumların sağladığı uzmanlar dışında kimseden yatırım tavsiyesi almamalısınız. Özellikle de geniş çaplı yapılan direk hisse ismi ile hisse alım önerilerinden kaçınmalısınız. Eğer bu alanda yatırım yapmayı planlıyor ancak yeterince bilgi sahibi olmadığınızı düşünüyorsanız; profesyoneller tarafından yönetilen hisse yoğun fonlara yatırım yapabilir bu sayede bir çok konuda kendinizi daha güvenli bir pozisyona alabilirsiniz. Fon seçerken de dikkat edilmesi nokta; geçmişte çok artmış olması gelecekte de artacağı anlamına gelmemektedir. Fonların çoğunda ne tarz şirketlere yatırı yapılacağı ve bu yatırımların fon toplamındaki oranının ne olacağı belirtilir. Bunu inceleyerek kendinizce mantıklı bulduğunuz fona da yatırım yapabilirsiniz.Son olarak; hisse sentlerine ve yatırım fonlarına birkimlerinizin tamamı ile yatırım yapmak veya borç para ile yatırım yapmak kesinlikle tavsiye edilmez.Yatırım tavsiyesi değildir.
Yerimizi alalım
Bahsettiğin şekilde hisseleri yazarısın güvendiğin uzun vadeli değerlendirelim hocam
Ben daha güvenli ve döviz bazlı yatırım seçenekleri yerine Aralık ayında biste geçmeye karar verdim. Bu nedenle sadece son 2 aydır alım yapıyorum. Portföyüm aşağıdaki gibi. Kârlılığı ve temettü oranları yüksek büyük firmalardan kurulu bir portföy. Dediğim gibi kimseyi zengin edecek bir portföy değil, birikimlerinizi büyütecek bir portföy. Son 2 ayda performansı bistin performansına bağlı olarak çok daha yüksek olsa da normal şartlarda ayda %6-7den fazla getiri getirmesi sürpriz olur bana kalırsa.
10 gün önce böyle bir topik olmuş olsaydı çok farklı olcaktı ama nasip tabi fırsatlar bitmez (vertu,kords,pnsut,tlman,dgate,arsan)
Takibe alalım
hocam ögrenci icin ne önerirsiniz para lazım 100 200 le yatirim yapilir mi
Valla saç ekimlerini bedavaya getiririz bu işi bilen forumda sağlam kişiler var Hintell noname53 apmkc Erol kara ve diğer arkadaşlar.