Gönderen Konu: borsa dan anlayanlar GELSİN!!!!!!  (Okunma sayısı 6250 defa)

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Ynt: borsa dan anlayanlar GELSİN!!!!!!
« Yanıtla #30 : 21 Ocak 2021, 12:12:48 »
Merhaba,

Borsada kısa sürede çok para kazanma hedefiyle işlem yapmak rulette kırmızıya oynamaktan çok da farklı değildir. Kısa dönemde fiyatların nereye gideceğini -açıklanacak büyük bir haber yoksa- kimse bilemez. Bu nedenle borsada yatırım yapmak isteyecek arkadaşların spekületif küçük hacimli ve küçük bilançolu şirketlerde al-sat yapması bir çok uzmana göre oldukça sakıncalıdır. Borsada yatırımınızın karşılığında bir şirketin sermayesine ortak olursunuz. Bu nedenle yatırımınızı büyütmenin temelinde yatırım yaptığınız şirketin sermayesinin büyümesi veya sermaye ortaklarına kâr payı -temettü- ödemesi gerekir. Bunların her ikisi de şirket kâr ederse gerçekleşir. Yani minimum 3 yıl mümkünse -bence çok daha uzun- vadede gelirinizin bir kısmıyla gelecekte kâr edeceğini düşündüğünüz büyük şirketlere yatırım yaparsanız uzun vadede birikimlerinizle enflasyonun üzerinde kârlar da elde edebilirsiniz. Borsanın küçük yatırımcı için para kazanmak için değil birikim yapmak için bir enstürman olduğunu unutmamak gerekli. Yetkili aracı kurumların sağladığı uzmanlar dışında kimseden yatırım tavsiyesi almamalısınız. Özellikle de geniş çaplı yapılan direk hisse ismi ile hisse alım önerilerinden kaçınmalısınız.

Eğer bu alanda yatırım yapmayı planlıyor ancak yeterince bilgi sahibi olmadığınızı düşünüyorsanız; profesyoneller tarafından yönetilen hisse yoğun fonlara yatırım yapabilir bu sayede bir çok konuda kendinizi daha güvenli bir pozisyona alabilirsiniz. Fon seçerken de dikkat edilmesi nokta; geçmişte çok artmış olması gelecekte de artacağı anlamına gelmemektedir. Fonların çoğunda ne tarz şirketlere yatırı yapılacağı ve bu yatırımların fon toplamındaki oranının ne olacağı belirtilir. Bunu inceleyerek kendinizce mantıklı bulduğunuz fona da yatırım yapabilirsiniz.

Son olarak; hisse sentlerine ve yatırım fonlarına birkimlerinizin tamamı ile yatırım yapmak veya borç para ile yatırım yapmak kesinlikle tavsiye edilmez.

Yatırım tavsiyesi değildir.

Bahsettiğin şekilde hisseleri yazarısın güvendiğin uzun vadeli değerlendirelim hocam

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #31 : 21 Ocak 2021, 12:30:59 »
Yerimizi alalım
Unutma ki şüphe gerçeğe ulaşmanın ilk adımıdır

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #32 : 21 Ocak 2021, 12:44:06 »
Global Moderator

apmkc

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #33 : 21 Ocak 2021, 12:51:21 »
Bahsettiğin şekilde hisseleri yazarısın güvendiğin uzun vadeli değerlendirelim hocam

Ben daha güvenli ve döviz bazlı yatırım seçenekleri yerine Aralık ayında biste geçmeye karar verdim. Bu nedenle sadece son 2 aydır alım yapıyorum. Portföyüm aşağıdaki gibi. Kârlılığı ve temettü oranları yüksek büyük firmalardan kurulu bir portföy. Dediğim gibi kimseyi zengin  edecek bir portföy değil, birikimlerinizi büyütecek bir portföy. Son 2 ayda performansı bistin performansına bağlı olarak çok daha yüksek olsa da normal şartlarda ayda %6-7den fazla getiri getirmesi sürpriz olur bana kalırsa.
  • Ekim Tarihi: 15.01.2021
  • Ekim Merkezi ismi Serkan Aygın / Ömer Bey
  • Greft Miktarı 4422
  • Yaşınız 26
  • Medikal Tedavi -

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #34 : 21 Ocak 2021, 12:53:27 »
Ben daha güvenli ve döviz bazlı yatırım seçenekleri yerine Aralık ayında biste geçmeye karar verdim. Bu nedenle sadece son 2 aydır alım yapıyorum. Portföyüm aşağıdaki gibi. Kârlılığı ve temettü oranları yüksek büyük firmalardan kurulu bir portföy. Dediğim gibi kimseyi zengin  edecek bir portföy değil, birikimlerinizi büyütecek bir portföy. Son 2 ayda performansı bistin performansına bağlı olarak çok daha yüksek olsa da normal şartlarda ayda %6-7den fazla getiri getirmesi sürpriz olur bana kalırsa.

Sağol hocam değerlendiricem bu sekilde ya da ön görün olan hisseleri paylaşırsan güzel olur
Global Moderator

Noname53

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #35 : 21 Ocak 2021, 13:34:53 »
10 gün önce böyle bir topik olmuş olsaydı çok farklı olcaktı ama nasip tabi fırsatlar bitmez (vertu,kords,pnsut,tlman,dgate,arsan)
  • Yaşınız 40

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #36 : 21 Ocak 2021, 13:39:15 »
10 gün önce böyle bir topik olmuş olsaydı çok farklı olcaktı ama nasip tabi fırsatlar bitmez (vertu,kords,pnsut,tlman,dgate,arsan)

Takibe alalım
Global Moderator

Requiemm

• Sr. Member
« Yanıtla #37 : 21 Ocak 2021, 16:36:07 »
guzel bır konu oldu bu umarım herkese faydası dokunur
« Son Düzenleme: 21 Ocak 2021, 16:45:36 Gönderen: Requiemm »

Cihandoğan

• Hero Member
« Yanıtla #38 : 21 Ocak 2021, 16:55:55 »
Valla saç ekimlerini bedavaya getiririz bu işi bilen forumda sağlam kişiler var

Hintell  noname53  apmkc  Erol kara ve diğer arkadaşlar. :)

Brabber987

• Full Member
« Yanıtla #39 : 21 Ocak 2021, 16:57:25 »
Takibe alalım
hocam ögrenci icin ne önerirsiniz para lazım ;D 8) 100 200 le yatirim yapilir mi

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #40 : 21 Ocak 2021, 17:00:17 »
hocam ögrenci icin ne önerirsiniz para lazım ;D 8) 100 200 le yatirim yapilir mi

Sana bir şey önermem sen elindeki paraya sahip çık dostum:)
Uyma sen bize. Kaybetmeyi göze aldığımız paralar bunlar.
Global Moderator

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #41 : 21 Ocak 2021, 17:02:30 »
Kords alcam kapanışa yakın tarıhın de ilk kez tavana gitti kağıt buraya yazınca forum baya uğurlu geldi:)  bist e ramen ayakta kaldı. %4 yazdığında %8.32 17.06
Global Moderator

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #42 : 21 Ocak 2021, 17:14:19 »
Valla saç ekimlerini bedavaya getiririz bu işi bilen forumda sağlam kişiler var

Hintell  noname53  apmkc  Erol kara ve diğer arkadaşlar. :)

Bence heveslenmeyin bilmeden. işin içinde olanlar dikkate alsın konuyu

Global Moderator

Mehmetali32

• Hedef Az ama Devamlı Tedavi saç yapıyım derken kaş çıkarmadan
  • Hero Member
« Yanıtla #43 : 21 Ocak 2021, 21:08:48 »
 Ben bu borsa islerinden hic birsey anlamıyorum          vallaha millet cok para goturuyor bu islerden .
  • Yaşınız 28
Finasterid 0.75mg Hergün 
Bioxin ForteSarımsaklı Samp +Nizoral
Biberiye +Hint+Zeytiyagı+cam Terabendi Yagı Vitamin Kompleksi
 Haftada 3 gun spor +Dusta   Masaj +Dermoreller 2/ay
 Haftada 2 gun Dvitamin                                   
  Sabır Şükür Zaman.. .

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #44 : 21 Ocak 2021, 21:23:06 »
Spekülasyonun olduğu kağıtlar yerine uzun vadeli yatırımcı olmaya sıcak bakıyorum
Unutma ki şüphe gerçeğe ulaşmanın ilk adımıdır

Facebook Twitter Instagram