Gönderen Konu: borsa dan anlayanlar GELSİN!!!!!!  (Okunma sayısı 6247 defa)

Aykut Baş

• Full Member
Ynt: borsa dan anlayanlar GELSİN!!!!!!
« Yanıtla #15 : 21 Ocak 2021, 00:21:41 »
süper kazanç elde etmişsin maşallah kardeşim ,ben o kadar kazanamadım al sat yapmaktan.alıp bekleseydim sanırım 200 bin rahat kar görürdüm üç ayda hemde 50 bin tl ile .girdiğim kağıtlar şu an beş altıya katladı inanılır gibi değil.
ne zaman satsam kağıtlar hep ara çıktı :)
Al satı hiç beceremedim genelde zarar ettim.Sonra bulaşmadım orta vade girdim çıktım.

Erolkara

• Sr. Member
« Yanıtla #16 : 21 Ocak 2021, 00:21:45 »
Düzeltmesini yaptıysa yardır gitsin :) Valla bu pandemi iyi geldi saçı bile valla borsadan gelen parayla yaptırdım 😂
aynen en güzel mantık senin dediğin ama ben hep daha düşermi diye cesaret edemedim bir türlü düzeltmesini yapıp hızlıca çıkan kağıdı hep arkasından baktım malesef ama şükür 50 bin ile 80 bin kazandım bende üç ayda bunada şükür.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #17 : 21 Ocak 2021, 00:22:49 »
Al satı hiç beceremedim genelde zarar ettim.Sonra bulaşmadım orta vade girdim çıktım.

en uzun ne kadar bekledin ? kara geçtin mi ?
Global Moderator

Erolkara

• Sr. Member
« Yanıtla #18 : 21 Ocak 2021, 00:24:39 »
şöyle güzel bir kağıt söylesenizde takip etsek.
vakkoya girdim uzun vadeli girdim bakalım bu sefer.şu an  içinde gerel var elimde kısa vadeli olarak.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #19 : 21 Ocak 2021, 00:26:55 »
Global Moderator

Alpha

• Hero Member
« Yanıtla #20 : 21 Ocak 2021, 00:26:58 »
erhanı destekler nıtelıkte ben 2023 yılında borsanın 50.000 usd'yı göreceğini düşünenlerdenım. bu fırsat zaten 10 yılda 1 gelen bır fırsat.. Teknık ne derse o yapılmalı ama stoplara dıkkat etmek lazım her zaman. orta vade için stop sevıyem 151.000 altında 2 gun kapanış yaparsak kenara cekılıp düzeltmenın bıtmesını beklerım. sonrasında  sağlam yukarı bence

50 bin usd derken? Yani bist 100 endeks sizce kaç olacak?
Bu arada takibe aldım sizi.

Aykut Baş

• Full Member
« Yanıtla #21 : 21 Ocak 2021, 00:30:24 »
Şuan en çok beklediğim hisse yaprak 4 ay kadar ondan önceleri piyasa çok hızlıydı alt pazardekiler yakın izleme pazarı üst üste tavan vuruyordu Tkuru zamanı o vakit birçok hisseden vurdum kaçtım.Sonra birçok hisseye internet cezası geldi 3 Ay piyasa ölüydü Aralık sonundan itibaren baya canlandı.Varı mı Yaprağa gömdüm güzelde getirisi var göz bebeğim :)

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #22 : 21 Ocak 2021, 00:37:46 »
Şuan en çok beklediğim hisse yaprak 4 ay kadar ondan önceleri piyasa çok hızlıydı alt pazardekiler yakın izleme pazarı üst üste tavan vuruyordu Tkuru zamanı o vakit birçok hisseden vurdum kaçtım.Sonra birçok hisseye internet cezası geldi 3 Ay piyasa ölüydü Aralık sonundan itibaren baya canlandı.Varı mı Yaprağa gömdüm güzelde getirisi var göz bebeğim :)

iyi beklemişsin % kaç kazandırdı 4 ay da / 3 katı oldu sanırım
Global Moderator

Aykut Baş

• Full Member
« Yanıtla #23 : 21 Ocak 2021, 00:42:47 »
iyi beklemişsin % kaç kazandırdı 4 ay da / 3 katı oldu sanırım
terslik olmazsa haftaya bekliyorum.Aslında hisse alt pazardaydı 44 den almıştım 103 çıktı ordan internet yasağı aldı 3 ay düştük 20 küsürlere bekledim baktım çıkıyor son ayında bir kap geldi anapazara çıkıyor tabi orada net yasağı olmuyor bir sağlam ekleme yaptım devam ediyorum bakalım

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #24 : 21 Ocak 2021, 00:44:22 »
valla bekleyince her türlü kazandırıyor hiisse maşallah çok güzel yapmışsın
Global Moderator

Aykut Baş

• Full Member
« Yanıtla #25 : 21 Ocak 2021, 00:47:46 »
Evet doğru yerde bekleyince kazanıyor insan.Gönül istiyor herkes kazansın çok kişininde malesef canı yanıyor

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #26 : 21 Ocak 2021, 00:54:46 »
Evet doğru yerde bekleyince kazanıyor insan.Gönül istiyor herkes kazansın çok kişininde malesef canı yanıyor

kazanmanın düşmanı kaybetmektir  durumuna göre oynanırsa mantıklı uçup kaçarsan sıkıntı
küçük hedefler daha mantıklı günde 300 400 kazansan ay da büyük para masraflar çıksın
vericeksen de 300 400 ver

tabi ben biraz büyük oynuyorum o da kar olduğu için  ama çeki düzen vereceğim :)
Global Moderator

Requiemm

• Sr. Member
« Yanıtla #27 : 21 Ocak 2021, 09:11:21 »
50 bin usd derken? Yani bist 100 endeks sizce kaç olacak?
Bu arada takibe aldım sizi.

dolar bazlı bakmak gerekır dıye dusunuyorum bist'e çünkü biliyosunuz yabancı alıp götürüyor genelde büyük rallilerde..  8.50'de tepe yapmışbır dolar var süzüle süzüle 2023'e kadar 5-5.50 arasına ineceğini düşünüyorum. 5 den baz alırsak doları  50.000 dolar hedefı  bistin yaklasık 250.000'e gelmesi demek.. (5.50'den baz alırsak 275.000 civarına denk gelir )  20 yıllık grafiği açıp bakarsan bütün global krizlerden sonra ne olmuş kendın görüncede rahatlıkla anlıycaksın zaten demek istediğimi.. 

Yatırım tavsiyesi değildir.
« Son Düzenleme: 21 Ocak 2021, 11:30:11 Gönderen: Requiemm »

Requiemm

• Sr. Member
« Yanıtla #28 : 21 Ocak 2021, 09:26:19 »
spekülatif hisse tkuru dikkatlı olun brüt takasda olan tek fıyat işlem olan hısselerden uzak durmaya bakın genelde ana pazar ve yıldız pazar hisselerınden seçim yapın..

kesınlıkle buna sonuna kadar katılıyorum. yan tahtalar cok şişti bencede.. 10 , 20 katına gelmiş spekülatif hisselerden kesınlıkle uzak durmak lazım diye düşünüyorum erhan hocamında dediği gibi. 

apmkc

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #29 : 21 Ocak 2021, 10:37:05 »
Merhaba,

Borsada kısa sürede çok para kazanma hedefiyle işlem yapmak rulette kırmızıya oynamaktan çok da farklı değildir. Kısa dönemde fiyatların nereye gideceğini -açıklanacak büyük bir haber yoksa- kimse bilemez. Bu nedenle borsada yatırım yapmak isteyecek arkadaşların spekületif küçük hacimli ve küçük bilançolu şirketlerde al-sat yapması bir çok uzmana göre oldukça sakıncalıdır. Borsada yatırımınızın karşılığında bir şirketin sermayesine ortak olursunuz. Bu nedenle yatırımınızı büyütmenin temelinde yatırım yaptığınız şirketin sermayesinin büyümesi veya sermaye ortaklarına kâr payı -temettü- ödemesi gerekir. Bunların her ikisi de şirket kâr ederse gerçekleşir. Yani minimum 3 yıl mümkünse -bence çok daha uzun- vadede gelirinizin bir kısmıyla gelecekte kâr edeceğini düşündüğünüz büyük şirketlere yatırım yaparsanız uzun vadede birikimlerinizle enflasyonun üzerinde kârlar da elde edebilirsiniz. Borsanın küçük yatırımcı için para kazanmak için değil birikim yapmak için bir enstürman olduğunu unutmamak gerekli. Yetkili aracı kurumların sağladığı uzmanlar dışında kimseden yatırım tavsiyesi almamalısınız. Özellikle de geniş çaplı yapılan direk hisse ismi ile hisse alım önerilerinden kaçınmalısınız.

Eğer bu alanda yatırım yapmayı planlıyor ancak yeterince bilgi sahibi olmadığınızı düşünüyorsanız; profesyoneller tarafından yönetilen hisse yoğun fonlara yatırım yapabilir bu sayede bir çok konuda kendinizi daha güvenli bir pozisyona alabilirsiniz. Fon seçerken de dikkat edilmesi nokta; geçmişte çok artmış olması gelecekte de artacağı anlamına gelmemektedir. Fonların çoğunda ne tarz şirketlere yatırı yapılacağı ve bu yatırımların fon toplamındaki oranının ne olacağı belirtilir. Bunu inceleyerek kendinizce mantıklı bulduğunuz fona da yatırım yapabilirsiniz.

Son olarak; hisse sentlerine ve yatırım fonlarına birkimlerinizin tamamı ile yatırım yapmak veya borç para ile yatırım yapmak kesinlikle tavsiye edilmez.

Yatırım tavsiyesi değildir.
  • Ekim Tarihi: 15.01.2021
  • Ekim Merkezi ismi Serkan Aygın / Ömer Bey
  • Greft Miktarı 4422
  • Yaşınız 26
  • Medikal Tedavi -

Facebook Twitter Instagram