Gönderen Konu: vücut kıllarından saç ekimi yaptıranlar ve yorumları?  (Okunma sayısı 16416 defa)

reyes

• Sr. Member
Vücut kılı ekiminden ne bekleyebilirsiniz. (Sakal, bacak ve göğüs kılı gibi)? Bunun örnekleri var mı?

Sakalınız donör olarak kullanıldıysa: sakalınızı tamamen tıraş ederseniz bazı yara izleri görüyor musunuz?

merlin

• Yeni üye
  • *
Ynt: vücut kıllarından saç ekimi yaptıranlar ve yorumları?
« Yanıtla #1 : 19 Ocak 2021, 23:05:56 »
vücut kıllarından saç ekimi yaptıranlar ve yorumları?:türkiye'de vücut kıllarından saç ekimi yapan klinik (sakal hariç ) olmadığı için bu konuda yaptıranların yorumları malesef bulunmamaktadır.
Çoğu saç ekimi prosedüründe kafa derisinden alınan donör saçlar kullanılırken artan sayıda hasta kafa derisinin sağlayabileceğinin ötesinde ek greftler sağlamak için vücut kıllarının kullanımına güvenmektedir. Çoğu zaman bu kıllar sakaldan, aynı zamanda göğüs, karın, sırt, hatta kollar, bacaklar ve kasık bölgesinden gelir. Sakal, yeniden uzamanın daha yüksek güvenilirliği ve hızlı ve mükemmel iyileşme nedeniyle tercih edilen kaynaktır. BHT'nin(vücut kıllarından saç ekimi) yapılmasının en yaygın nedeni, hastanın daha önce saç ekimlerinin mevcut saç derisi donör saçlarının tamamı olmasa da büyük bir kısmını tüketmiş olmasıdır. Diğer bir endikasyon, hastanın daha önceki donör saha skarlarına ekilecek greftler elde etmek için BHT'yi kullanma isteğidir, burada hasta bu izleri düzeltmek için kalan saçlı deriyi uygulamamayı tercih eder. En sonunda,Sakalı düzeltmek için saç derisine göre sakal donör kıllarının tercih edildiği ara sıra hastalar vardır. Bu vücut kılı nakilleri, binlerce kişiyi bulabilen ek bir saç kaynağı sağlayabilir ve bir zamanlar mümkün olandan daha fazla kapsama alanı sağlar. Sakaldaki kıllanma, saç derisine benzer olmakla birlikte, bu kılların daha kalın olma eğilimi dışında,Göğüs , sırt ve kollardaki saç büyümesi tipik olarak daha kısadır - ancak kafa derisine (veya kaşlara) nakledildikten sonra bu kıllar, doku açısından saç derisi gibi özellikleri ve her zamanki gibi uzun uzama kabiliyetini bir anda değerlendirebilir. kafa derisi, özellikle bu göğüs veya sırt kılları uzama eğilimindeyse.

BHT (vücut kıllarından saç ekimi):

Bir vücut kılı greftlerini hasat etmek için  herhangi bir doğrusal donör bölgesi kesisinden kaçınarak gelişmiş FUE teknikleri kullanılır. Sakalda bu donör alanlar iki, bazen üç günde iyileşirken, göğüste veya karında iyileşme ara sıra da haftalar veya aylar sürebilir. Sakal donör alanları herhangi bir iz bırakmadan iyileşirken, göğüs ya da sırt ya da karın bölgesinde greftlerin alındığı yerde çok küçük nokta izleri olabilmektedir.
vücut kıllarından saç ekimi yaptıranlar ve yorumları?
Erkek tipi saç dökülmesini tedavi etmek için BHT(vücut kıllarından saç ekimi)  vücut kıllarının alınması zor olabileceğinden rafine bir tekniktir. Bu donör saçlar için en iyi bölgeler, bir prosedürde 500 ila 2000 saç greftinin bir, bazen iki günde alınabildiği sakaldır. Çoğu bir veya iki saç teli içeren bu greftler, birer birer özel FUE teknikleri kullanılarak dikkatlice çıkarılır. Çoğu zaman prosedür oral sedasyon ve lokal anestezi altında yapılır ve hastalar anestezi enjeksiyonu dışında minimum rahatsızlık veya hiç rahatsızlık vermeden çok iyi sonuç alma eğilimindedir. Bununla birlikte, göğüs için çok daha fazla hassasiyet vardır, bu nedenle çoğu hastada prosedür anestezistimiz tarafından uygulanan alacakaranlık sedasyonu altında gerçekleştirilir. Çıkarıldıktan sonra,Bu greftlerin bazen en estetik sonuçları garantilemek için fazla yağı ve / veya deriyi çıkarmak için mikroskop altında parçalara ayrılması ve ardından kafa derisinde tamamı Dr  tarafından yapılan dikkatlice yapılmış alıcı bölgelere nakledilmesi gerekir. Bazen bu greftler, görünürlüğünü azaltabilecekleri eski donör saha izlerine girebilirler. Bu BHT greftleri tipik olarak saç çizgilerini eski haline getirmek için kullanılmazlar, daha çok midskalp ve / veya kronun yoğunluğunu iyileştirmek için kullanılırlar. Sakal dışındaki herhangi bir alanda BHT işleminden önce (işlemden dört ila beş gün önce alanı tıraş etmekten başka bir hazırlık gerekmiyorsa, donör için planlanan tüm potansiyel alanlara (göğüs bölgesi) aşağıdaki adımlar uygulanmalıdır. , karın vb.): Rogaine% 5, altı hafta önce günde bir kez uygulanmalıdır;ve bölgeler beş gün önce tıraş makinesi veya normal bir tıraş bıçağıyla tıraş edilmelidir. Bu iki adım  ekimde kullanılacak en güçlü saçların seçilmesine olanak sağlayacaktır. İşlemden sonra en iyi iyileşmeyi sağlamak için donör bölge 5 gün boyunca ofis tarafından sağlanan özel bir merhem ile kapatılır. Bu arada, ekilen saçlar iki hafta içinde dökülür, ardından dört ay kadar sonra tıpkı saç derisi gibi yeniden uzamaya başlar ve bir ömür boyu uzamaya devam eder.daha sonra - tıpkı saç derisi gibi - yeniden uzamaya başlayın - yaklaşık dört ay sonra, bir ömür boyu uzamaya devam eder.
vücut kıllarından saç ekimi yaptıranlar ve yorumları?:
vücut kıllarından saç ekimi yaptırmak en sık göğüs ve karın bölgesine geri kazandırmak için tasarlanmış bir işlemdir ancak aynı zamanda kasık bölgesine, koltuk altına, kollara ve istenilen diğer bölgelere de uygulanabilir, hem mevcut saçları kalınlaştırmak için veya hiç olmayan yerde saç uzamasını sağlamak olarak yorumlanabilir. Kıl yokluğu genetik, önceki elektroliz, lazer epilasyon ve hatta ameliyat yara izi onarımı , yanıklar veya diğer kazalara bağlı olabilir. Bazı hastalar sınırlı bir alanı (yani merkezi göğüs veya kasık üçgeni) sadece ince bir miktarda kapatmayı veya doldurmayı geri kazanmaya çalışırken, diğerleri kalın bir göğüs ve merkezi karın bölgesi arzular. Maksimum yoğunluğun istendiği bu durumların bazıları için ikinci bir prosedür gerekli olabilir.
TİPİK BİR VÜCUT KILLARINDAN SAÇ EKİMİ PROSEDÜRÜ:
vücut kıllarından  saç ekimi prosedürü  tipik olarak istenen yoğunluğa ve kaplanacak alanların boyutuna bağlı olarak 200 ila 3.500 veya daha fazla saç greftinin yerleştirilmesini içerir. Her greft  bölgeye bağlı olarak bir, iki ve hatta üç kıl içerebilir. Genellikle oral sedasyon altında ancak bazen daha büyük prosedürler için  sedasyon altında gerçekleştirilen üç ila sekiz saatlik bir prosedür olarak yapılabilir, iyileşme süresi de esasen ağrısız olarak gerçekleşmektedir.

İşlemden sonraki ilk beş gün ekilen her saçın etrafında minik kabuklar olacaktır. İkinci gün, hastalar herhangi bir işlem geçirme belirtisi olmadan evlerine seyahat edebilir ve normal aktivitelerine devam edebilirler. Donör saçları FUE teknikleri kullanılarak kafa derisinden alındığı için dikiş yapılmaz ve iyileşme üç ila beş gün sürer Ekilen saçlar yaklaşık iki hafta sonra dökülür, ardından üç ayda yeniden uzamaya başlar ve bir süre daha uzamaya devam eder.
« Son Düzenleme: 19 Ocak 2021, 23:22:27 Gönderen: merlin »

merlin

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 19 Ocak 2021, 23:18:37 »
bazı ekim merkezleri vucüt kıllarından saç ekimi yapmayı tercih etmemelerinin sebeplerini bir şekilde izah etmekte ve kendilerince yorumlamaktadırlar.
fakat bilimsel bir dayanağı ve doğruluk payı az olup tamamen uygulama ile ilgili ön yargılı kesinliği olmayan yorumlar içermektedir.
çoğu saç ekim merkezinin vücut kıllarından saç ekimine bakış açısını aşağıda maddeler halinde sıralayalım:

Vücut Kıllarının alınması Çok Zordur:
Vücut kılı ile saç ekiminin başarı ve güvenlik etkilerine bile girmeden önce, uzun ve kısa olanı, vücut kıllarının toplanmasının kafanızda doğal olarak büyüyen saçtan çok daha zor olmasıdır. Bu bir dizi faktöre bağlıdır ancak bunlardan en önemlisi, vücuttan büyüyen kılların bunu cilt altında belirli bir açıyla yapmasıdır. Bu açı  geleneksel ekstraksiyon tekniklerini (özellikle FUE tekniklerini) çok zorlaştırır çünkü bu araçlar bu şekilde büyüyen tüyleri hesaba katmaz. Ekstraksiyon denendiğinde, neredeyse her zaman başarısız olacaktır ve bu nedenle, folikülün kendisini tamamen işe yaramaz hale getirecektir.

Buna ek olarak, gerçek saçın kendisi kafada çıkan saçlara göre çok daha incedir, kökler daha küçüktür ve genel olarak ekimin başarı oranları çok çok daha düşüktür.

Vücut Kılı Doğal Görünmeyecek:
Tahmin edebileceğiniz gibi  eğer bir şekilde vücudun herhangi bir yerinden başa başarılı bir şekilde saç ekmeyi başarırsanız (ve bu saç başarılı bir şekilde uzarsa) o zaman saç gibi görünmeyecektir! Bu saç örneğin göğüsten veya bacaktan nakledilirse, o zaman bu saç, göğüs veya bacak kılı gibi görünecek, yani çok daha kıvırcık ve daha az kaba, daha ince ve daha yumuşak olacaktır. Bacaktan nakledildiyse bacak kılı gibi davranacaktır yani daha yavaş uzar ve doğal olarak baş kılı olduğu sürece uzamaz. Daha önce de tartışıldığı gibi bu nakiller bir şekilde alınsa bile, özellikle kafanızda biraz saç kalmışsa, tuhaf ve kopuk görüneceklerdir! Bu ne olursa olsun, vücut kılı ile yapılan bir saç ekiminin doğal görünmeyeceği anlamına gelir.

Saç ekimi prosedürünün tüm amacı, kendine olan güveni yeniden sağlamak ve saç çizgisi ve saç yoğunluğu da dahil olmak üzere bireyin doğal görünümünü geri kazandırmaktır. Vücut kılı ile saç ekimi, bu nedenle, işlemin amacına aykırıdır, bunun yerine, uymayan, kopuk görünen ve büyük olasılıkla bir bireyin güvenini daha da azaltacak olan tuhaf bir görünüm yaratır.

Donör Alanlar Yetersiz:
Donör alanlar, neredeyse tüm vücut kıllarından başa ekim vakalarında yetersizdir ve hedef bölgeyi kaplayacak kadar yeterli greft içermezler. Bu, ya daha fazla (ve dolayısıyla aşırı) greftin gerekli olduğu ya da aslında sonucun tamamen yanlış ve tuhaf görüneceği anlamına gelir. Örnek olarak başın kapatılması için yaklaşık 3500 greftlik bir bölgede ihtiyacınız olacaktır. Göğüs bölgesi kabaca 1000 potansiyel greft alanından oluşur ve bu tabii ki yeterli değildir.

Vücut Kılı Yatırıma Değmez:
Genel olarak, vücut kılları yatırıma değmez, çünkü sadece  yukarıda listelenen tüm nedenler dolayı değil farklı ve oldukça büyük bir nedenden ötürü. Ekilmek üzere seçilen vücut kılları, bir müşteriyi bize veya en başta bir saç ekimi kliniğine getirecek olan saç dökülmesine neden olan hormona hayati bir direnç göstermiyor! Bu olay  tüm saç ekimi sürecinden geçebileceğiniz, saçların yavaşça uzamasına, kıvırcık (esasen donör bölgesini yansıtır), sırf tüm saçların yeniden dökülmesine neden olabileceğiniz anlamına gelir çünkü donör bölge saçı hormona karşı direnci eksik bu da saç dökülmesine neden olur. Sadece çok fazla zaman, enerji ve çaba harcamakla kalmayacak  aynı zamanda potansiyel olarak büyük miktarda parayı da boşa harcamış olacaksınız!

Münir

• Sr. Member
« Yanıtla #3 : 20 Ocak 2021, 21:41:12 »
yokki hiç vücuttan ektiren keşke örnekleri olsada görebilsek benim bildiğim amerikalı doktorlar falan var bht yapan youtubeda bolca video var onların sonuçlarına bakılırsa yapılabilir gibi geliyor bana.

baldman

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 22 Ocak 2021, 18:16:45 »
bir kaç merkezle görüştüm vücut kılından olurmu diye malesef olmaz dediler.

nofear114

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 23 Ocak 2021, 22:45:22 »
İlhan Serdaroğlu yapıyor . Bence göğüs kılı çok uygun degil
İyiye iyi kötüye kötü der. Bağımsız yorumcu ..

Bu maskenin ardında etten fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var; ve fikirlere kurşun işlemez!” V for Johnny Sins

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 24 Ocak 2021, 09:27:25 »
 ben gordum gogus resmini o kadar kotu değil ortaya ektirirsin one saç sakaldan aldırırsın ense çizgisini  1 cm yukarı aldırırsın
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Roninn3

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 28 Ocak 2021, 00:25:21 »
İlhan Serdaroğlu yapıyor . Bence göğüs kılı çok uygun degil

ilhan serdaroğlu vücut kıllarınımı kullanıyor anlamadım hocam ,yoksa sakal ekimindenmi bahsediyorsun.

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 31 Ocak 2021, 14:54:29 »
 kıllar şerbet doksen kadayıf olcak gibi oluyor ama o kadarda kotu değil gogus ekimi.biraz eski püskü oluyor kıllar hani derler ya g.tunde kıllar kadayıf olmuş ama genede niye kullanılmıyor bilmiyorum yaptıran yaptırıo
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Heptwo

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 02 Şubat 2021, 19:01:09 »
kıllar şerbet doksen kadayıf olcak gibi oluyor ama o kadarda kotu değil gogus ekimi.biraz eski püskü oluyor kıllar hani derler ya g.tunde kıllar kadayıf olmuş ama genede niye kullanılmıyor bilmiyorum yaptıran yaptırıo

alımı zor olduğu için göğüs kıllarını kullanmıyorlar yoksa başka bir sebebi yok yani kısaca zor iş istemiyorlar yalap şap çalışmayı sevdikleri için.
benim bildiğim göğüs kılı kafaya ekilince belli bir süre sonra normal saça dönüşüyor.

explosen

• Hero Member
« Yanıtla #10 : 07 Şubat 2021, 01:27:41 »
bana sakal dan alım da iz kaldığı için önermediler
  • Yaşınız 33
  • Medikal Tedavi proscar 5/1 bir kötülüğünü görmedim bu konuda duruşum konudaki gibi https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=27709.0

Farques

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : 07 Şubat 2021, 01:56:40 »
alımı zor olduğu için göğüs kıllarını kullanmıyorlar yoksa başka bir sebebi yok yani kısaca zor iş istemiyorlar yalap şap çalışmayı sevdikleri için.
benim bildiğim göğüs kılı kafaya ekilince belli bir süre sonra normal saça dönüşüyor.
Saça dönüştüğünü ilk defa okudum. Vücuddaki kılların bölgesine göre belli uzama boyu, hızı ve döngü süresi var. Sakal hariç diğer yerlerin uzadığı boyut belli, ekim yapılsa bile kısa kalıcak ve sürekli dökülüp tekrar çıkıcak, benim bildiğim bu. Saça dönüşüyo olsa herkes bacaklarındaki kılların hepsini donör olarak kullanır mantıken.

explosen

• Hero Member
« Yanıtla #12 : 07 Şubat 2021, 02:44:11 »
hocam ayrıca ben bir yerden sakalımdan alırız dediler yaptırdığım iz kalır almayız dedi  ve sakal kökü de ne kadar uyumlu ve çıkma ihtimali karışık yani bu saç dönor dışındaki yerlerin çıkma oranı dönorde yuzde 70 80 ise diğer bölgelerden alınanlar oldukça düşük oranda 
  • Yaşınız 33
  • Medikal Tedavi proscar 5/1 bir kötülüğünü görmedim bu konuda duruşum konudaki gibi https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=27709.0

Farques

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : 07 Şubat 2021, 03:12:24 »
Gür sakallarınız var ise iz kalmaz, homojen alırlarsa da seyrek durmaz. Benden 700 küsür greft alındı şuan hiç alınmamış gibi. Sinek kaydı traş oluyorsanız belki çok ufak beyaz gözenekler oluyor ama onuda çok dikkatli ışık altında bakarsanız.

Hürnuri

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #14 : 21 Şubat 2021, 02:01:50 »
göğüs kıllarından saç ekimi yaptıran bildiğiniz saç ekimi merkezi varmı arkadaşlar yorum lütfen.

Facebook Twitter Instagram