30 kasımda hermest tarafından saç ekimim gerçekleşti. Başıma gelmeyen kalmadı. Öncelikle ekimden sonra ekimi yapan kişinin doktor olmadığını öğrendim. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Bunu bana daha önce neden söylemediğiniz dediğimde sormadınız ki yanıtını verdiler. Yaptığınız şey yasal değil dediğimde, çoğu ekim merkezinin böyle olduğunu, doktorların çok ama çok yüksek rakamlara operasyon yaptığını söylediler. Oysaki benim ödediğim ücret ve daha aşağısına arkadaşlarım doktorlara ekim yaptırmıştı. Yani en azından doktorun alın çizgisini belirleyip kanalları açması gerekir. Ben de bu işlemi saç ekim uzmanı diye adlandırılan bir hemşire yapmış. Donör bölgem çok kötü belirlenmiş, kulak üstümden, tepe noktama yakın ve zaten seyrek olan bölgeden saç alınmış. Çok kötü görünüyor kafamın arkası ve yanları. En kötüsü de alın çizgim çok ama çok kötü oldu. Yani insan düşmanına yapmaz herhalde. Ekim açıları çok kötü, saçlar dik çıkıyor. Ekimden önce kaç grefte ihtiyaç duyulduğu hesaplanmadan, Maximum greft alınmış. Greftleri yerleştiren çalışanlar delik kalmadı saç koyacak diye kendi aralarında konuşuyorlardı. Yani donör alandan alınan saçlarında çoğu boşa gitmiş. Kafamda doktor olmayan birinin böyle bir operasyon yapması, aklıma geldikçe çok ama çok kötü hissediyorum. Bu durumdan dolayı insan içine karışmaktan bile çekinir hale geldim. Daha sonra ofislerine gittiğimde nasıl bir yer olduğunu daha net anladım. Burası aslında bir saç ekim merkezi de değilmiş. Bir acentaymış. Muhtemelen hastanede oda kiralayıp doktor olmayan birine ekim yaptırıyorlar. Buraya ekim yaptıracak arkadaşlara tavsiyem ekimi yapacak kişinin doktor olup olmadığını sormaları ve mutlaka ama mutlaka görüşmeyi ofislerinde yapmaları, o zaman ne demek istediğim daha iyi anlaşılacaktır. Benim yaşadığım şeyleri kimsenin yaşamasını istemem.