oralminoxidil
Ya bir konuyu önce iyice araştır veya öğrenmeye çalış ondan sonra burda atıp tut. Saç kökleri hiç bir şekilde ölmez demişsin ya
sana bir uzman doktorun açıklamasını atıyorum, hadi bana inanmıyorsun bari doktora inan
]Uzm. Dr. Kadriye Akar (Dermatoloji & Kozmetoloji Uzmanı) on Ocak 2, 2018
Saç köklerimiz ölür mü? Saç dökülmelerimizin kaynağı saç köklerimizin ölmesi mi? Saç Kökleri Ölür mü?Bu ve benzeri soruları yanıtlamak için öncelikle saçların neden döküldüğünü iyice araştırmak gerekir. Saç dökülmesi basit bir konu değildir. Saç kökü kaybına kadar gidebilecek aşamaların araştırılması bir kaç dalın birlikte çalışmasını gerektirebilir.
Erkeklerde ve kadınlarda farklı birçok nedene bağlı olarak görülen saç dökülmelerinin birçoğu kırılma nedeniyle oluşan dökülmeler olduğunu belirtmekte yarar olduğunu düşünüyorum. Bu tip dökülmeler genellikle kendiliğinden iyileşme eğilimi gösterirler.
100 kadar tel dökülmesi, saç dökülmesinin henüz bir sorun haline gelmediğini gösterir. Saç dökülmesinin problem haline gelmesi bu sınırdan sonra başlar. Yani, günlük 100 telden fazla dökülme, saç sorununun göstergesi olup, tedaviye başlanması şiddetle tavsiye edilir. Tedavi mutlaka uzman dermatologlar tarafından yapılmalıdır. Bu konuda tek yetkili hekim gurubu dermatologlardır.
Saç köklerimiz ölür mü?
Erkeklerde ve kadınlarda saç dökülmeleri aynı nedenlere bağlı görülebildiği gibi, farklı nedenler de dökülmenin kaynağı olabilir. Genellikle erkeklerde gözlenen erkek tipi saç dökülmesinin genellikle 20-30 yaşları arasında genetik faktörlere bağlı olarak geliştiği bilinmektedir. Ancak aynı şekilde erkek tipi saç dökülmesi kadınlarda da gözlenebilir bir sorun oluşturur.
Erkek tipi saç dökülmesinin nedeni, vücutta DHT hormonunun varlığıdır. (DHT hormonu, testosteron hormonunun alfa-5 redüktaz enzimiyle etkileşime girmesi sonucu oluşur) DHT hormonu, saç köklerindeki reseptörlere bağlanarak, kökleri küçültüp işlevsiz hale getirir. Önlem alınmadığı hallerde DHT hormonu saç kökünü tamamen öldürür ve kökleri geri dönüşsüz bir şekilde yok ederler.
Testosteron hormonu, yoğunluğu farklı olmakla birlikte hem erkeklerde hem kadınlarda bulunan bir hormondur. Kadınlarda genellikle görülen saç dökülmelerinin kaynağı demir eksikliği olmakla birlikte, DHT hormonu varlığı araştırılmalıdır.