Gönderen Konu: Sac ekimine uygunluğum konusunda kafam çok karışık, Lütfen destek olun.  (Okunma sayısı 805 defa)

Cedenver

• Yeni üye
  • *
Merhabalar. Uzun zamandır forumu ilgi ile takipteyim. Saç ekimine uygunluğum konusunda son derece kafam karışık. Saçlarım ince telli. Donör bölgem de öyle gümbür gümbür değil gibime geliyor. Ama tabii tecrübeli arkadaşlar daha iyi yorum yapacaktır. Sizce bu işe hiç bulaşmamalı mıyım yoksa emin ellerde iyi bir operasyon başarılı sonuçlar verir mi? Desteğinize ihtiyacım var. Bir de tabii saçlarımı kısa kullanmayı seviyorum. Artık kısa kullanamayacak mıyım ekimden sonra?

Cedenver

• Yeni üye
  • *
Bu arada belirtmeyi unuttum. Dökülmem hep homejen oldu. Yaşım 40 bu saatten sonra mevcut saçlar dökülür mü bilmiyorum. Dökülürse de ekimden sonra kötü bir görüntü oluşacağı için endişeliyim.

LOESS

• Hero Member
Dökülme tipin tupa büyük ihtimal her taraftan eşit bir şekilde dökülmüş AGA dökülmesine benzemiyor. Donör bölgen zayıf güçlendirme yollarını gidebilirsin dupanın şöyle bir sıkıntısı var ekim yaptıktan sonra da donör den aldığın in dökülmeye meyilli olabiliyor ekim yaptıktan sonra da sökülebilir. Ekim yaptırman daha kötü bir sonucada götürebilir. Kafa tipiniz güzel çok kötü gözükmüyor inşallah hayırlısı olsun herşey için.

Trevor

• Hero Member
dupa saç dökülmesi var sanırım çinko,b6 ,d vitamini ve demir seviyeleri önemli bunlar eksikse takviye yoluna gitmeli.bunlarda sorun yoksa finasterid doktor önerisiyle başlanabilir daha sonra olumlu cevap alırsan ancak o zaman saç ekimi yaptırmanız doğru olur.

Karakutu

• Hero Member
Donör zayıf bu işe girme dostum.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Genel bir seyrelme var donör de zayıf duruyor
Kendi saçlarında dökülme devam edecek gibi
Kısaca zayıf biraz malzeme iyi düşünmen gerek
Global Moderator

Kaya

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Oncelikle lutfen dediginiz icin tesekkur ederim.

Sorunuzdan baslayayim: Ekimden sonra sacinizi kisa kullanabilirsiniz. Su anki uzunlukta veya biraz daha kisa kisa tutabilirsiniz ama 2-3 numara kesmek isterseniz, donordeki alinan bolgeler beyaz nokta seklinde kendini belli eder.

Cogu arkadas yazmis, ben de katiliyorum.

Dokulmeniz her taraftan devam ediyor. Bir ekim ile on bolgeyi digerleriyle ayni yogunluga (az yogunlugunuz zaten) getirmek mumkun ama sonrasi icin su tarz riskleriniz var:

- Donorunuzdeki saclar da dokuluyor oldugu icin, buradan alinip ekilen saclariniz dokulmeye devam edebilir.
- On cizginiz dokulmenin devamiyla geriye gidebilir ki bu durumda kapatmaya yeterli donorunuz kalmamis olabilir.
- Genel dokulmeniz devam edip, tepe ve vertex bolgeniz de silme acilabilir.

Butun bunlari goze aldigimizda, benim tavsiyem kan ve hormon degerlerinizi olcturup, ona gore adim atmanizdir. Eger dokulmeyi durdurabilirseniz bir ekimle on taraflari az yogun olmak kaydiyla diger taraflarla esitleme sansiniz var ama maalesef dokulmeniz devam edecek gibi.

Cedenver

• Yeni üye
  • *
Destekleriniz yorumlarınız için çok teşekkürler. Şu anki halimden kesinlikle memnuniyetsiz değilim. Hatta tüm tepem açılsa da memnuniyetsiz olmam kazıtır geçerim. Amacım pandemi döneminde hazır zamanlama uygun iken ektirmekti maddi imkanım da varken. Tabiki insan imkan varsa saçlı olmak ister. Donör bölgem tek kurşunluk olduğundan şüphelerim vardı. Seyrek görünmesi değil endişem yapay görünmesi. Yapay bir görüntü çıkarsa ortaya bak güzelim halini ne hale getirdin diyeceğim kendime. Belki ilk an güzel olacak ama sonradan olan saçlar dökülmeye devam edince yapaylık artacak. Ha çok donör olsa yine düzelttirirsin bende o da yok. Bu arada genç kardeşlerimin yazdıklarını üzülerek okuyorum burda. 1cm saçı açılmış psikolojisi dağılmış. Çok üzüldüm. Biz yarattık bunu. Herşeyi fiziksel görüntüden beğeniden oluşan bir dünya yarattık. Özgüvenin saçta olmadığını anlatacağımız günler artık geride kalıyor sanırım.

baldLion

• Hero Member
ömür boyu tedavi gerektiren bir vakasın malesef antiandrojenlerle yoluma devam ederim bir mahsuru yok dersen bu yola gir aksi takdirde hiç bulaşma bu işlere.
geleceğin norww7 malesef ve o gelecek uzak değil.

Cedenver

• Yeni üye
  • *
Ömür boyu olayını bilemeyiz kardeşim. Teknoloji olayı tahminlerin ötesine gidebilir. Artık telefonlarda bile lidar sensör var. İstenirse bir yazılım kafa yapınızı tarayıp sıfır hata ile size en çok gidecek ön çizgiyi belirleyebilir, Sorunlu bölgeyi ve donör bölgeyi tarayarak saniyeler içinde analiz yapabilir, saç kalitenizi ekime uygun olup olmadığınızı belirleyebilir, dökülmenin geleceği hakkında tahminleme yapabilir. Biliyorsunuz artık kalça ameliyatları bile robotik yapılıyor yani kalça eklemi milimetrik keskinlikle doğru yere robot destekli yerleştiriliyor ve hasta en az risk ile ertesi gün ayağa kalkıyor. Robotik destekli saç ekimi ile grefler sanal ortamda kalitesine göre analiz edilip ayrıştırılabilir, hangi greftlerin kafanın neresine hangi açı ile dikileceği yazılımlarla ve sensörlerle belirlenebilir. bunlar uçuk konular değil şu anki teknolojiler ile gayet yapılabilecek şeyler. Sadece bu işe ayıracak ARGE ve bütçe lazım. Demek o olgunluğa henüz gelmedik. Herşeyin ötesinde saç dokusu, saç kökü, yapay saç teli konusunda da işin nereye gideceğini hiç bilemeyiz.

Facebook Twitter Instagram