Kliniğe gittim bugün. İncelediler. Dökülme de normal dendi. Dökülenler tekrar çıkar dendi. Genetik nedenlere bağlı olduğu söylendi. Ve saç derisinde yağ tespit ettik. Bu yağlanma saçın beslenmesine zarar verdiğinden saç zayıflayabiliyormuş. Bu nedenle iyi bakım uygulamam gerekiyormuş. Ayrıca bir de kan değerlerimde D vitamini düşük çıktı.
Sabah akşam xpeciaya devam.
D3 damla.
3 gunde 1 dermoroller
3 gün boyunca Betaselic sülüsyon
Prozenic sampuan + losyon
Dermotolojiye gitmiştim bu şikayetle ilgili. Bunu içten kurutacak ilaçlar verdi. Tedavi süresi 6 ay olacak. Bu egzama , çıban , akne rahatsızlığı kafada kaşıntı yapmasının yanında yağlanma da neden oluyor. Kafamın içinde çiban oluşturabiliyor. Kaşintılı olabiliyor. Suratımda da zaman zaman çıkıyordu.
Doktorla tekrar konuştum. Saç dökülmesi olabilir dedi biraz. . Ilacin prespektüsünde de yan etki olarak dökülmenin olabileceği ve ilactan sonra saçların tekrar eski haline döneceği belirtilmiş.
Ilaci iyice arastırdım. Kalici sekilde tedavi ediyor. Sorun kökten bitiyor.
Ilaci kullanmakla kullanmak arasinda gittim geldim ama bu egzama cilde , saca zarar veren bir rahatsizlıkmış. Yani kullanmasam ara ara kafada hep kasintu olacak, akneler cikacak vs en iyisi gözümü karartıp bu rahatsızlıktan kurtulayım diye düşündüm.
Yani sorun egzamadan kaynaklanıyor arkadaşlar ne ekim ne de greftlerle ilgili değil. Kaşıntılı Egzama ve o çıkan çıban tarzı şeyler.
Yapacak bir şey yok. Bunu da atlatacağım inşallah. Şansım yaver giderse belki saclar daha iyi olur.
Mezoterapiden sonraki fotolar. (Islak saç )
Not, kafadaki kan oradaki bir yağ kitlesinin cikarilma sonucu oluştu. Tekrar kanamişti.
Yine gelişmeleri paylaşırım.