Gönderen Konu: Saçta oluşan egzama kepeklenme  (Okunma sayısı 2853 defa)

Osman Özkan

• Yeni üye
  • *
Saçta oluşan egzama kepeklenme
« : 15 Ocak 2021, 16:35:53 »
Arkadaşlar daha önce de vardı saçımda kepek yada egzama ama Ekim yapılali 1 ay oldu daha çok arttı Ekim sonrası kullandığım ilaçlardan yada yağdan olduğunu düşünüyorum. Yada son seçenek beslenmeye daha çok önem verdiğim için yediğim biseyin yan etkisi ama kabuk kabuk deri kalkıyor yağlı bı hissiyat. Buna bı çözüm bulan var mı başından geçen egzamadan nasıl kurtulurum. Çünkü ekilen saçıma zarar vermesini istemem açıkçası. Yeni ektirdigim içinde her şeyi saçıma sürmek istemiyorum. Egzaması olan yada ekimden sonra artan varsa bir çözüm getiren varmı

Gs07gs

• Jr. Member
  • **
Ynt: Saçta oluşan egzama kepeklenme
« Yanıtla #1 : 15 Ocak 2021, 17:02:43 »
Dostum geçmiş olsun bende de var yıllardır bazen çıkar bazen kayboluyor bende ben ön kısma 3800 greft ekim yaptım ekimden 20 gün sonra greft alınan yerler kulak üstleri öyle böyle değil hiç olmayan çok büyük kabuklar ouştu berbere gidip bir ay sonra yanları kestirdim inanamadım çok kötü duruyordu bana bi tane tarak verdi onla duşta sadece ekim yapılmayan bölgeyi tarayıp bütün kabukları döktüm
Merkezin verdiği şampuan bana yaramıyor merkezede söyledim o zaman normal şampuanına dönebilirsin dedi ben de clear kullanıyorum mentollüya da limon özlü olanını tavsiye ederim bi de ekim üzerinden bir ay geçtiyse konazol şampuan kullan yalnız ekim yerine fazla temas ettirme istersen

Osman Özkan

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 15 Ocak 2021, 18:10:52 »
Dostum geçmiş olsun bende de var yıllardır bazen çıkar bazen kayboluyor bende ben ön kısma 3800 greft ekim yaptım ekimden 20 gün sonra greft alınan yerler kulak üstleri öyle böyle değil hiç olmayan çok büyük kabuklar ouştu berbere gidip bir ay sonra yanları kestirdim inanamadım çok kötü duruyordu bana bi tane tarak verdi onla duşta sadece ekim yapılmayan bölgeyi tarayıp bütün kabukları döktüm
Merkezin verdiği şampuan bana yaramıyor merkezede söyledim o zaman normal şampuanına dönebilirsin dedi ben de clear kullanıyorum mentollüya da limon özlü olanını tavsiye ederim bi de ekim üzerinden bir ay geçtiyse konazol şampuan kullan yalnız ekim yerine fazla temas ettirme istersen
Eyvallah çok sağolasın bana da Sebamed kullan dedi onla mi alakalı bilmiyorm baya arttı. Head&shoulders clinical kepeğe egzamaya iyi geliyor dediler doktora sordum pullanma geçene kadar kullan dedi bakalım umarım Ekim yapılan yere zararı olmaz

Gs07gs

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #3 : 15 Ocak 2021, 18:38:52 »
Dostum sebamed sakın kullanma o egzemayı arttırıyor eğer ekim yapılan bölgede egzeman yoksa diğer yerlere dediğin şampuanı kullanabilirsin ekim yerine gelmemesine dikkat et

teyfo33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 15 Ocak 2021, 18:41:52 »
dostum o problem  bendede var hatta sac ekımınden sonra turkıyede belkı en agır egzema gecıren bırı olabılırım 1 2 cm kalınlıgındaydı sac derım oyle soyleyım sana tarakla tarardım 2 ay sonra tekrar olurdu aklına gelecek tum sampuanları kullandım  her yolu denedım sadece tarakla tarayınca gecıyor sonra tekrar gelıyor suan sac ekıımının 6.ayındayım cıkıslara bır zararı olmadı  hafıf hafıf pullanma kepeklenmeler var bendede  sulfatlı sampuandan tut konozala kadar kullanyorum fakat bır faydası yok buna alısmamız gerekııyor ama egzema doıgrudan sac dokulmesıne yol acmıyor bunu bılıyorum
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=15231.0

Takviyeler ;
Finasterid 1/4
 aksam xpecia
coraspin
d3 vitamini

Osman Özkan

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : 15 Ocak 2021, 19:07:30 »
dostum o problem  bendede var hatta sac ekımınden sonra turkıyede belkı en agır egzema gecıren bırı olabılırım 1 2 cm kalınlıgındaydı sac derım oyle soyleyım sana tarakla tarardım 2 ay sonra tekrar olurdu aklına gelecek tum sampuanları kullandım  her yolu denedım sadece tarakla tarayınca gecıyor sonra tekrar gelıyor suan sac ekıımının 6.ayındayım cıkıslara bır zararı olmadı  hafıf hafıf pullanma kepeklenmeler var bendede  sulfatlı sampuandan tut konozala kadar kullanyorum fakat bır faydası yok buna alısmamız gerekııyor ama egzema doıgrudan sac dokulmesıne yol acmıyor bunu bılıyorum
Reis senin mide yada bağırsakla alakalı da olabilir yeme içme alışkanlığında ne kadar karbonhidrat var onu bı gözden geçir. günlük her sabah 1 silme çay kaşığı karbonati 1 bardak suya ekleyip içip kurtulan var bağırsak ve mideyi düzene soktuğunu. Bende ekimden önce de vardı ama duan baya un gibi değil büyük pul şeklinde olunca korktum herhangi bi zararı olmamasına sevindim ama

Osman Özkan

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : 15 Ocak 2021, 19:08:51 »
Dostum sebamed sakın kullanma o egzemayı arttırıyor eğer ekim yapılan bölgede egzeman yoksa diğer yerlere dediğin şampuanı kullanabilirsin ekim yerine gelmemesine dikkat et
Peki sebin önerdiğin bı sampuan varmı. Saç ekini yaptırip doktorunun önerdiği şampuan genelde doğal kimyasal olmayan öneriyorlar ya. Çözüm bulamazsam dalin falan kullsnicam

Gs07gs

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #7 : 15 Ocak 2021, 19:13:37 »
Dostum vallahi ben ekim merkezinin verdiği h4b şampuanı kullandım bana yaramadı ekim merkezine sordum normal şampuanına dönebilirsin dedi ben de clear limon özlü şampuan kullanıyorum bazen tek tük oluyor ama bana iyi geliyor
Vallahi allah yardımcımız olsun bu hastalık 12 senedir var bende saçımı dökende bu oldu yani çaresi yok herhalde ne yapalım böyle gideceğiz 😅

Osman Özkan

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : 15 Ocak 2021, 21:12:45 »
Dostum vallahi ben ekim merkezinin verdiği h4b şampuanı kullandım bana yaramadı ekim merkezine sordum normal şampuanına dönebilirsin dedi ben de clear limon özlü şampuan kullanıyorum bazen tek tük oluyor ama bana iyi geliyor
Vallahi allah yardımcımız olsun bu hastalık 12 senedir var bende saçımı dökende bu oldu yani çaresi yok herhalde ne yapalım böyle gideceğiz 😅
Peki kaçıncı aydan sonra normal şampuana döndünüz. Gerçekten çaresi yok ben araştırmaktan bıktım resmen ne kesin çözüm var ne kesin tanı.

teyfo33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 15 Ocak 2021, 21:35:06 »
hocam bosuna ınternetten arayıpta kafanıza olup olmadık seyleri surmeyin  aratınca bılmem ne yagı bılmem ne sampuanı bır suru ıvır zıvır cıkıyor hıc bırının faydası yok yag mag zaten saca surme zaten yaglı cilt egzema olusturuyor ustune o yagıda surunce cıkmıyor kafada daha beter hale getırıyoruz stres ve yedıgımız seyler tetıklıyor gercekten oluruna bırakmamız gerekıyor 
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=15231.0

Takviyeler ;
Finasterid 1/4
 aksam xpecia
coraspin
d3 vitamini

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 15 Ocak 2021, 21:41:02 »
pirdolin şampuan iyi gelebilir

genellikle bu atak zamanlarında sülfat, silikon vb. içeren şampuanlar kullanma. tuzsuz şampuanları da sulandırarak ve az miktarda kullanmaya çalış. bir de saçlarınızı gün aşırı yıkamayın.üç günde bir yıkaman daha doğru atak zamanlarında

seratoninde bu hastalığı azdırıyor stres ve stresle ilişkili hormonların serotonin düzeylerini artırdığı bilinmektedir  liken simpleks kronikusta fiziksel ve mental stres hastalık tablosunun gelişimine neden olmaktadır. liken simpleks kronikuslu olgularda somatizasyon, obsesyon, kompulsiyon, depresyon ve ankisiyete skorları oldukça yüksektir. tüm bu psikiatrik bozukluklarla serotoninin ilişkisinin varlığı, liken simpleks kronikus patogenezinde de serotoninin rolünün olabileceğini işaret etmektedir.
saç derinizin ph dengesini koruyacak ve kozmetik olmayan doğal ürünler deneyin. eczanelerde satılan tatlı badem yağı ve doğal zeytinyağ ile kür yapabilirsiniz. paraben içeren şampuanları kullanmayın. deri kaşıntısını arttırmamak adına baharatlı ve acı gıdalaradan uzak durun. kabuklanan bölgelerdeki derileri koparmayın saç dökülmesinin artmasına ve saç derisinde enfeksiyon oluşmasına neden olursunuz.
Global Moderator

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #11 : 15 Ocak 2021, 21:42:44 »
 wichynin sampuanları iyi bu konularda
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Gs07gs

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #12 : 15 Ocak 2021, 21:50:14 »
Dostum saç ekiminin 45. günündeyim birinci ayın sonuna doğru kullanmaya devam ettim

Osman Özkan

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #13 : 15 Ocak 2021, 23:42:57 »
hocam bosuna ınternetten arayıpta kafanıza olup olmadık seyleri surmeyin  aratınca bılmem ne yagı bılmem ne sampuanı bır suru ıvır zıvır cıkıyor hıc bırının faydası yok yag mag zaten saca surme zaten yaglı cilt egzema olusturuyor ustune o yagıda surunce cıkmıyor kafada daha beter hale getırıyoruz stres ve yedıgımız seyler tetıklıyor gercekten oluruna bırakmamız gerekıyor
Yok zaten şuan yağ sürmeyi bıraktım ekimden sonra donor bölgesine uyguladığım yağ vardı doktorun verdiği o bile cogaltmis olabilir stres yok gibi hayatımda şuan koronadan dolayı çalışmıyorum evde yatıyorum. Kafama takacak çok bişey yok ama beslenme olabilir dediğin gbi

Osman Özkan

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #14 : 15 Ocak 2021, 23:47:07 »
pirdolin şampuan iyi gelebilir

genellikle bu atak zamanlarında sülfat, silikon vb. içeren şampuanlar kullanma. tuzsuz şampuanları da sulandırarak ve az miktarda kullanmaya çalış. bir de saçlarınızı gün aşırı yıkamayın.üç günde bir yıkaman daha doğru atak zamanlarında

seratoninde bu hastalığı azdırıyor stres ve stresle ilişkili hormonların serotonin düzeylerini artırdığı bilinmektedir  liken simpleks kronikusta fiziksel ve mental stres hastalık tablosunun gelişimine neden olmaktadır. liken simpleks kronikuslu olgularda somatizasyon, obsesyon, kompulsiyon, depresyon ve ankisiyete skorları oldukça yüksektir. tüm bu psikiatrik bozukluklarla serotoninin ilişkisinin varlığı, liken simpleks kronikus patogenezinde de serotoninin rolünün olabileceğini işaret etmektedir.
saç derinizin ph dengesini koruyacak ve kozmetik olmayan doğal ürünler deneyin. eczanelerde satılan tatlı badem yağı ve doğal zeytinyağ ile kür yapabilirsiniz. paraben içeren şampuanları kullanmayın. deri kaşıntısını arttırmamak adına baharatlı ve acı gıdalaradan uzak durun. kabuklanan bölgelerdeki derileri koparmayın saç dökülmesinin artmasına ve saç derisinde enfeksiyon oluşmasına neden olursunuz.

Önerdiğinz şampuana bı bakacağım head&shoulders clinical önerdiler bı çok kişi faydasını gormus markette satılmıyor eczanede bulunuyormus çoğu sitede de kepeğe ve egzamaya iyi geldiğini yazmışlar ama içeriğinde selenyum sülfür Falan var ekim yapılan bölgeye zararı olur mu diye korkum açıkçası ama sizinkini de araştıracağım

Facebook Twitter Instagram