Gönderen Konu: Testesteron Yüksekliği,Fitness ve Saç dökülmesi  (Okunma sayısı 5430 defa)

Hasannn

• Yeni üye
  • *
Ynt: Testesteron Yüksekliği,Fitness ve Saç dökülmesi
« Yanıtla #30 : 23 Ocak 2021, 00:22:01 »
Hormonların mahvolmuş prolaktin oranın çok yüksek.Destinox diye bir ilaç var üç günde bir yarım doz kullanmani öneririm muhtemelen hipofiz beziyle alakalı bir sorunun var,gözlerinde görme sorunu yaşıyor musun
Yok hayır görmem gayet iyi

Hasannn

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #31 : 23 Ocak 2021, 00:27:12 »
Degerler tuhaf protein tozu böyle bir şeye sebep olabilir mi ilginc. Birakip tekrar test yaptir bakalim ondan mi
Araştırırken aromatize diye bir konuya denk geldim benim vücudumda böyle bir şey olmuş olabilir mi ?

Kıvanç Saçlıtuğ

• Hero Member
« Yanıtla #32 : 23 Ocak 2021, 03:54:31 »
Bence sen birdaha tahlil yaptır bir tuhaflık var sonuçlarda.
*paylaşımlarım tedavi tavsiyesi değildir (TTD)

Snowly12

• Hero Member
« Yanıtla #33 : 23 Ocak 2021, 04:41:46 »
Dostum cok tavuk tukettinmi ? Asidi tavuk tukettiysen o yapmistir. Benim spor salonunda asiri tavuk tuketip jinekomasti ceken adamlar vardi dusun. Tavugun ostrojen basildigi icin, senin hormonlari alt ust etmis olabilir.
Finasteride - 1 mg (haftada 3)
Evocapil(procapil)
Dermoroller 3 mm
Ketoral haftada 1 veya 2.
Masaj
30 mg cinko
Omega 3
Demir
D3
Azelaik asit kur
B6 p5p

Hasannn

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #34 : 24 Ocak 2021, 16:57:44 »
Dostum cok tavuk tukettinmi ? Asidi tavuk tukettiysen o yapmistir. Benim spor salonunda asiri tavuk tuketip jinekomasti ceken adamlar vardi dusun. Tavugun ostrojen basildigi icin, senin hormonlari alt ust etmis olabilir.
Evet neredeyse her gün öğünümde 200 gram tavuk eti veya hindi eti oluyor, bazen balık da olabiliyor ama tavukta yemiyeceksek nasıl dolduracaz bu makroları, protein tozunuda bıraktım, tavuğuda bırakırsak habire yumurta yemem lazım,günde 5 tane yiyorum zaten, beraberinde 100 gramda lor peyniri yiyorum :)

Hasannn

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #35 : 24 Ocak 2021, 16:59:35 »
Bence sen birdaha tahlil yaptır bir tuhaflık var sonuçlarda.
Bir ay sonra yaptırcam bakalım, protein tozunu falan bıraktım, tahlil yaptığım günden beri tüketmiyorum.

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #36 : 24 Ocak 2021, 17:52:01 »
Bir ay sonra yaptırcam bakalım, protein tozunu falan bıraktım, tahlil yaptığım günden beri tüketmiyorum.

Brocum doğru dürüst bi uzmana görün. Devlette şans işi galiba, ilgilenen bi doktora denk gelmek.

Hasannn

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #37 : 24 Ocak 2021, 18:00:54 »
Brocum doğru dürüst bi uzmana görün. Devlette şans işi galiba, ilgilenen bi doktora denk gelmek.
Hocam özele de gittim fakat değerlerin normal olduğunu söyledi,spor yaptığım için bu şekilde olmuş, protein tozunu bırak dedi, hormon testi falan gerekliyse yaptırıyım dedim, gerek olmadığını söyledi. 

bersa

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #38 : 24 Ocak 2021, 18:09:07 »
Yok hayır görmem gayet iyi

görmeden kasıt kırılma kusuru değil, Görme açısı.
Hipofiz içinde kitle varsa bulunduğu konum itibari ile görüş açısını daraltır.
Prolaktin de yükselir.
Hipofiz MR ında bu durum görülebilir, eğer varsa ölçümü takibi yapılır. İlaç ve lazer ile tedavisi mümkündür.

Hasannn

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #39 : 24 Ocak 2021, 18:14:55 »
görmeden kasıt kırılma kusuru değil, Görme açısı.
Hipofiz içinde kitle varsa bulunduğu konum itibari ile görüş açısını daraltır.
Prolaktin de yükselir.
Hipofiz MR ında bu durum görülebilir, eğer varsa ölçümü takibi yapılır. İlaç ve lazer ile tedavisi mümkündür.
Anladım söylediğiniz görme açısında sıkıntı olup olmadığını sanırım kendimiz anlayamıyoruz göz doktoruna mı muayene olmamız lazım, muayene olduğum doktorlar bana böyle şeylerden bahsetmediler. İnternette araştırmalarırken hipofiz ile alakalı söylediğiniz şeyleri okumuştum. Hangi bölüme muayene olmam lazım, endokrin uygun mudur?

bersa

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #40 : 24 Ocak 2021, 18:24:42 »
Konu göz doktoru ile ilgili değil. Böyle bir kitlenin varlığından şüphelenirlerse gittiğiniz Endokrinciler MR ister. Orada anlaşılır. Siz de fark hissederseniz doktorunuza ulaşın. Sürekli takip ilaç desteği operasyon bir şekilde çözülüyor. Uzmanı değilim, yakınımda vardı.

Hasannn

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #41 : 24 Ocak 2021, 19:05:09 »
Konu göz doktoru ile ilgili değil. Böyle bir kitlenin varlığından şüphelenirlerse gittiğiniz Endokrinciler MR ister. Orada anlaşılır. Siz de fark hissederseniz doktorunuza ulaşın. Sürekli takip ilaç desteği operasyon bir şekilde çözülüyor. Uzmanı değilim, yakınımda vardı.
Anladım hocam teşekkürler.

ardic

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #42 : 28 Ocak 2021, 13:10:24 »
3 yıldır aktif ağırlık çalışan ve geçmişte steroid kullanmış biri olarak söylüyorum. protein tozu, kreatin falan hormonlarını öyle çok ciddi etkilemez. etkileyecek olsa miligram hesabı ile hormonlarımız ile uğraşmayız. zaten bunlar besin destekleridir. protein tozunda testosteron da yoktur, testosteron kaç para haberiniz var mı? doktorların çoğu bu işi bilmez. erkek doktorları tercih et. mümkünse spor yapan birisini bul.

doğrudur bacak çalışmak doğal testosteronu arttırır. ama haftanın 7 günü bacak çalışıp günde bir kilo kırmızı et de yesen bu hormonların böyle çıkacağını. prolaktin çok çıkmış görünüyor. acil bir dahiliye doktoruna ya da hormonlarla ilgili bir doktora (endokrinologtu sanırım) görün. testosteron da yüksek çıkmış, nasıl arttırdıysan bize de söyle bilelim. kıvanç hocamın dediği gibi yeniden test yaptır. labarotuar hatası da olmuş olabilir. 

ya da gerçekten dışarıdan bir şeyler alıyorsun (protein tozu gibi besin desteği değil, ilaçtan bahsediyorum) bize söylemiyorsun. salondaki hocanın verdiği bir hap veya enjeksiyon var mı bilmeden alıyor olabilir misin? ya da başka bir sıkıntın var ama bunun sporla alakası olduğunu sanmıyorum.

steroid kullanmadığın sürece ağırlık çalışması saç dökülmesi açısından anlamlı bir fark yaratmaz. o kadar kolay değil erkeklik hormonunu arttırmak

düzeltme: belirtilerin deca durabolin kullanımı ile tutarlı. enjeksiyon kullanıyorsun dostum sen. onu da yanlış kullanıyorsun, kürü de bırak sana bu kürü yazan adamı da.

Merhaba abilerim, kardeşlerim, bugün kafama çok fena taktığım bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bugün itibariyle kas geliştirme sporunda 3. ayımı bitirmiş bulunmaktayım. Genel olarak vücudumda hatlar belli olmaya başlasada istediğim estetik görüntüyü tam olarak yakalayamadım. Beslenmem dört dörtlük, uyku düzenim fena değil geriye hormonlarla alakalı bir sıkıntım mı var acaba diye düşünmeye başladım. Bugün hastaneye gittim ve sabah aç karnına testesteron testi yaptırdım.  (Yaş 26)

Doktorun bana söyledikleri şöyle;

+İğne,ilaç gibi bir şeyler mi yaptın ?
+Yüksek olması iyi bir durum değil, değerler bu şekilde devam ederse sıkıntı yaratır, yumurtalıklar tembelleşir gibi beni endişelendiren ve korkutan şeyler söyledi.
+2 ay sonra tekrar gel bir daha ölçelim dedi ve gönderdi :) yani sorularımın hiç birine yanıt alamadım...

Şimdi bu işi bilen abilerim,kardeşlerim bana yardımcı olabilir misiniz ? Sporu mu bırakayım anlamadım, düşüktür diye gittim yüksek çıktı,kafam karıştı....
Bu artan testo saçımı döker mi zaten zor bela durdurdum. Ek takviye olarak sadece protein tozu kullanıyorum onu da spordan sonra 1 ölçek (25 gr protein) makroları tamamlamak için  kullanıyorum. Finansterid vb. ilaçlar kullanmıyorum.Saçımın en güncel halini paylaşıyorum,tepe kısmında incelmeler olduğunu biliyorum ışık altında görüntü çok fena sanırım saçlarım elimden kayıp gidiyor. Bir tane ışık altında birde normal ışığın direk vurmadığı yerde paylaşıyorum.

« Son Düzenleme: 28 Ocak 2021, 23:08:35 Gönderen: ardic »

Hasannn

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #43 : 04 Şubat 2021, 21:33:40 »
3 yıldır aktif ağırlık çalışan ve geçmişte steroid kullanmış biri olarak söylüyorum. protein tozu, kreatin falan hormonlarını öyle çok ciddi etkilemez. etkileyecek olsa miligram hesabı ile hormonlarımız ile uğraşmayız. zaten bunlar besin destekleridir. protein tozunda testosteron da yoktur, testosteron kaç para haberiniz var mı? doktorların çoğu bu işi bilmez. erkek doktorları tercih et. mümkünse spor yapan birisini bul.

doğrudur bacak çalışmak doğal testosteronu arttırır. ama haftanın 7 günü bacak çalışıp günde bir kilo kırmızı et de yesen bu hormonların böyle çıkacağını. prolaktin çok çıkmış görünüyor. acil bir dahiliye doktoruna ya da hormonlarla ilgili bir doktora (endokrinologtu sanırım) görün. testosteron da yüksek çıkmış, nasıl arttırdıysan bize de söyle bilelim. kıvanç hocamın dediği gibi yeniden test yaptır. labarotuar hatası da olmuş olabilir. 

ya da gerçekten dışarıdan bir şeyler alıyorsun (protein tozu gibi besin desteği değil, ilaçtan bahsediyorum) bize söylemiyorsun. salondaki hocanın verdiği bir hap veya enjeksiyon var mı bilmeden alıyor olabilir misin? ya da başka bir sıkıntın var ama bunun sporla alakası olduğunu sanmıyorum.

steroid kullanmadığın sürece ağırlık çalışması saç dökülmesi açısından anlamlı bir fark yaratmaz. o kadar kolay değil erkeklik hormonunu arttırmak

düzeltme: belirtilerin deca durabolin kullanımı ile tutarlı. enjeksiyon kullanıyorsun dostum sen. onu da yanlış kullanıyorsun, kürü de bırak sana bu kürü yazan adamı da.

Seni nasıl inandırabilirim bilmiyorum ama asla bu tarz ilaçlarla işim olmaz ayrıca bilgim de yok, gittiğim doktorların her ikiside erkekti özelde gittiğim şansıma eskiden spor yapmış bir dahiliye uzmanıydı, ilk doktorun söylediği şeylere bende sizin gibi çok kulak asmadım ama her ihtimale karşı kullanmayı bıraktım, her ne kadar makrolar eksikte kalsa protein tozu almadan sporuma devam ediyorum. Haftada 3 gün ağırlık çalışıyorum. Eskiden çok az, 2 ay kadar yapmıştım sonra sıkılıp bırakmıştım. Şimdi çok şükür iyi gidiyor, sporu sağlık için yapıyorum, senelerce futbol oynadım, biraz kilo alınca yağ oranımı düşürüp kas oranımı arttırmaya karar verdim o yüzden ağırlık çalışıyorum. Saçıma zarar vermesin diye protein tozunu bile kreatin olmayanından aldım,sadece iki kutu bitirdim . ( Hardline Base 908gr)

ardic

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #44 : 08 Şubat 2021, 19:52:35 »
sevgili dostum, tabi ki bizleri inandırmak zorunda değilsin. ama sen de netten araştırırsan deca durabolin'e verilen tepkiyi veriyor vücudun. hatta bu yüzden testosteron ile birlikte alınır bu ilaç. oldukça da güçlü bir ilaç bildiğim kadarıyla.

ilaç kullanma ihtimalin dışında hormonlarının böyle çıkması da çok anlamlı değil. ya bir ölçüm hatası var ya da bir şeylere tepki veriyor vücudun ve o protein tozu, kreatin falan değil. onların hormonları etkileyebilecek bir bağlantısı yok. keşke testosteron arttırsa :)

ilk etapta tekrar test yaptırmanı ve sana mantıklı bir açıklama yapan doktoru bulana kadar araştırmanı öneririm.

selamlar

Facebook Twitter Instagram