Gönderen Konu: Hasan Akıl 4800 greft tecrübem  (Okunma sayısı 9849 defa)

dacht

• Full Member
Ynt: Hasan Akıl 4800 greft tecrübem
« Yanıtla #31 : 23 Ocak 2021, 22:51:01 »
Ön çizgin çok şık olmuş abi, kendi saçlarınla birlikte çok güzel olacak inşallah

Hayırlı uğurlu olsun
Saç ekim sürecim:
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=17042.0

Takviyeler:
Xpecia 2 adet/gün
Hardline Vitamin Mineral Tablet 1 adet/gün
Arginine 2,5 gr/gün

Bora A

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #32 : 23 Ocak 2021, 23:04:00 »
Ön çizgin çok şık olmuş abi, kendi saçlarınla birlikte çok güzel olacak inşallah

Hayırlı uğurlu olsun

Çok teşekkür ederim.

Bu arada benim kullandığım proscar hap şeklinde ve ben bıçakla 4 e bölüp kullanıyorum. Kapsül olanını görmemiştim daha önce?
  • Ekim Tarihi: 13.01.2021
  • Ekim Merkezi ismi Akl Hasan Akıl
  • Greft Miktarı 4800
  • Yaşınız 39
  • Medikal Tedavi Proscar

Fatih Kandemir

• Full Member
« Yanıtla #33 : 23 Ocak 2021, 23:25:10 »
Çok teşekkür ederim.

Bu arada benim kullandığım proscar hap şeklinde ve ben bıçakla 4 e bölüp kullanıyorum. Kapsül olanını görmemiştim daha önce?

Görseldeki kutunun üstündeki kapsül böldüğümüz  ilacı muhafaza etmek için kullanılan kapsül değil yani

Bora A

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #34 : 24 Ocak 2021, 14:57:13 »
Görseldeki kutunun üstündeki kapsül böldüğümüz  ilacı muhafaza etmek için kullanılan kapsül değil yani

😂😂😂😂bende acaba dedim 😂😂

Bu arada bu hissizlik ve kızarıklık sizce tahmini ne kadar daha sürecektir arkadaşlar?

Ve şuanda sabah akşam yıkama yapıyorum ve ekilen kısımlara dokunurken hala tedirginim, sizce o bölgeler özelinde ne kadar hassas davranmalıyım?
  • Greft Miktarı 4800
  • Yaşınız 39
  • Medikal Tedavi Proscar

Farques

• Ziyaretçi
« Yanıtla #35 : 24 Ocak 2021, 14:59:40 »
Kızarıklık kişiden kişiye değişir ancak ortalama 3-4 ay sonra bişey kalmaz. Ekim bölgesini tırnaklayıp kanatmadığınız sürece bişey olmaz, 1-2 hafta daha normalden biraz daha hassas devam edin sonra baskıyı arttırırsınız.

Bora A

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #36 : 29 Ocak 2021, 11:41:50 »
Arkadaşlar bugün 16.günüm, güncel durumda;

- Ekim bölgesinde kısmi hissizlik ve pembe görüntü azalmaya devam ediyor ama henüz tam konforlu seviyeden çok uzak,
- Donör bölgesinde sızı ve hassasiyet oldukça azalmıştı fakat 2 gündür sanki daha hassas gibi hissediyorum, ayrıca bu bölgede ki kök alınan noktalarda ki kırmızılıklar hala görsel olarak oldukça belli oluyor,
- İlk günden beri 1/4 proscar, coraspin e devam ediyorum. Ayrıca klinikden verilen booster set içerisindeki multivitamin i sabah-akşam, şampuanı sabah-akşam, spreyi ise bir gün sabah-akşam, ertesi gün sadece sabah olacak şekilde dönüşümlü kullanmaya devam ediyorum.

14. ve 15. günlerde ekim yapılan bölgenin ön kısımlarında hafif zar şeklinde kabuklanmalar oluştu, konuyla ilgili klinik ile görüştüğümde bir sorun olmadığını, sivilcelenme eğiliminde olursa eğer sivilceleri patlatmamın yeterli olacağı söylendi.

14. günden itibaren günlük ortalama 10-15 tel dökülme yaşıyorum fakat tamamı I şeklinde ve herhangi bir uç kısmı, kök kısmı bulunmayan sanki saç kesimi sonrasında saç aralarında kalan kesik saçlar şeklinde( sanırım bu durum oldukça normal bir şeydi)

Genel olarak baktığımda, kafamda ki pembelik, kısmi hissizlik ve donör bölgemde ki kırmızı noktaların ortadan kalkmasıyla çok daha keyif alacağımı düşünüyorum. Forumda okuduğum kadarıyla da yaklaşık 30 günlük bir süreç içerisinde bu tür sıkıntıların üstesinden gelmem mümkün gibi duruyor. Farklı yorumları olan arkadaşlarım varsa mesajlarını bekliyorum.

Son olarak ön ekim bölgemde ilk günlerde genele yaygın olarak görünen hafif morumsu görüntü yavaş yavaş sadece uçlarda kalacak şekilde daralmaya başladı, bu hafif morluk ekimin yarattığı kısmi doku travmasından kaynaklı diye düşünüyorum, yani olumsuz bir durum(nekroz, doku küsmesi, itihap,vb) olsa idi kendini daha net belli ederdi dimi arkadaşlar?
  • Greft Miktarı 4800
  • Yaşınız 39
  • Medikal Tedavi Proscar

Fatih Kandemir

• Full Member
« Yanıtla #37 : 29 Ocak 2021, 12:24:16 »
Arkadaşlar bugün 16.günüm, güncel durumda;

- Ekim bölgesinde kısmi hissizlik ve pembe görüntü azalmaya devam ediyor ama henüz tam konforlu seviyeden çok uzak,
- Donör bölgesinde sızı ve hassasiyet oldukça azalmıştı fakat 2 gündür sanki daha hassas gibi hissediyorum, ayrıca bu bölgede ki kök alınan noktalarda ki kırmızılıklar hala görsel olarak oldukça belli oluyor,
- İlk günden beri 1/4 proscar, coraspin e devam ediyorum. Ayrıca klinikden verilen booster set içerisindeki multivitamin i sabah-akşam, şampuanı sabah-akşam, spreyi ise bir gün sabah-akşam, ertesi gün sadece sabah olacak şekilde dönüşümlü kullanmaya devam ediyorum.

14. ve 15. günlerde ekim yapılan bölgenin ön kısımlarında hafif zar şeklinde kabuklanmalar oluştu, konuyla ilgili klinik ile görüştüğümde bir sorun olmadığını, sivilcelenme eğiliminde olursa eğer sivilceleri patlatmamın yeterli olacağı söylendi.

14. günden itibaren günlük ortalama 10-15 tel dökülme yaşıyorum fakat tamamı I şeklinde ve herhangi bir uç kısmı, kök kısmı bulunmayan sanki saç kesimi sonrasında saç aralarında kalan kesik saçlar şeklinde( sanırım bu durum oldukça normal bir şeydi)

Genel olarak baktığımda, kafamda ki pembelik, kısmi hissizlik ve donör bölgemde ki kırmızı noktaların ortadan kalkmasıyla çok daha keyif alacağımı düşünüyorum. Forumda okuduğum kadarıyla da yaklaşık 30 günlük bir süreç içerisinde bu tür sıkıntıların üstesinden gelmem mümkün gibi duruyor. Farklı yorumları olan arkadaşlarım varsa mesajlarını bekliyorum.

Son olarak ön ekim bölgemde ilk günlerde genele yaygın olarak görünen hafif morumsu görüntü yavaş yavaş sadece uçlarda kalacak şekilde daralmaya başladı, bu hafif morluk ekimin yarattığı kısmi doku travmasından kaynaklı diye düşünüyorum, yani olumsuz bir durum(nekroz, doku küsmesi, itihap,vb) olsa idi kendini daha net belli ederdi dimi arkadaşlar?

Abi bugün benim 14.günüm aynı yerde yaptırdık

Dediğin gibi 12 tel geldi böyle. Berberde kestirip elimize gelen ufak saç gibi ama dönor bölgemde  kızarıklık nokta nokta. Bişi kalmadı bende sadece iki gündür tatlı bi kaşıntı geliyor
Ekim alanımda pembemsi falan bi görüntü yok bende buda. Kişiden kişiye değişiyodur mutlaka
Acaba nekadar daha riskli zaman geçiricez kanık dökümü sonrası neye dikkat etmeliyiz  nasıl bi yol izlemeliyiz bilgin varmı ?

vinyj

• Full Member
« Yanıtla #38 : 29 Ocak 2021, 12:31:44 »
güzel ekiyor adamlar maşallah şok başlamış hayırlısı

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #39 : 29 Ocak 2021, 12:50:44 »
şok dökülmen de 1 2 güne hissedersin her şey güzel
Global Moderator

Bora A

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #40 : 29 Ocak 2021, 13:08:38 »
güzel ekiyor adamlar maşallah şok başlamış hayırlısı

Çok teşekkürler, evet uzun süredir forumdan da takip ettiğim kadarıyla şu an itibariyle sürecimin başarılı olduğunu düşünüyorum, ama daha yolun çok başındayız karar verebilmek adına :)
  • Greft Miktarı 4800
  • Yaşınız 39
  • Medikal Tedavi Proscar

Bora A

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #41 : 29 Ocak 2021, 13:10:49 »
şok dökülmen de 1 2 güne hissedersin her şey güzel

Çok teşekkürler Hintell :) :) Süreci doğru yönetebilmek ve başarı oranımı en üst seviyede tutabilmek adına gereken herşeyi yapmaya çalışıyorum, aynı zamanda forumu da takip ederek yeni bilgiler edinmeye çaba sarf ediyorum. Umarım yolun sonu da başlangıcı gibi keyifli olur :))
  • Greft Miktarı 4800
  • Yaşınız 39
  • Medikal Tedavi Proscar

Bora A

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #42 : 29 Ocak 2021, 13:13:34 »
Abi bugün benim 14.günüm aynı yerde yaptırdık

Dediğin gibi 12 tel geldi böyle. Berberde kestirip elimize gelen ufak saç gibi ama dönor bölgemde  kızarıklık nokta nokta. Bişi kalmadı bende sadece iki gündür tatlı bi kaşıntı geliyor
Ekim alanımda pembemsi falan bi görüntü yok bende buda. Kişiden kişiye değişiyodur mutlaka
Acaba nekadar daha riskli zaman geçiricez kanık dökümü sonrası neye dikkat etmeliyiz  nasıl bi yol izlemeliyiz bilgin varmı ?

Gerçekten kişiden kişiye değişiyor bu süreç. Kabuk dökümü sonrasında ben özellikle ilk 30 gün saç yıkama ve spreyleme aşamasında aşırı baskı ve tırnaklama yapmanın dışında herşeyi rahatça yapmaya gayret gösteriyorum. İlk 10 günkü yıkama sürecindeki aşırı hassas dokunuşların yerini biraz daha rutine yakın hale parmak uçları ile yaklaştırdım.

Muhtemelen 1 ay sonrasında şok dökülmenin tamamlanması ile normal düzene geçiş yapmış oluruz diye düşünüyorum.
  • Greft Miktarı 4800
  • Yaşınız 39
  • Medikal Tedavi Proscar

Fatih Kandemir

• Full Member
« Yanıtla #43 : 29 Ocak 2021, 13:43:08 »
Gerçekten kişiden kişiye değişiyor bu süreç. Kabuk dökümü sonrasında ben özellikle ilk 30 gün saç yıkama ve spreyleme aşamasında aşırı baskı ve tırnaklama yapmanın dışında herşeyi rahatça yapmaya gayret gösteriyorum. İlk 10 günkü yıkama sürecindeki aşırı hassas dokunuşların yerini biraz daha rutine yakın hale parmak uçları ile yaklaştırdım.

Bende aynı şekilde abi10.günden  parmak uclarıyla dairesel hafif şekilde masaj uygulayarak devam ediyorum dediğiniz gibi 30.güne kadar böyle yapıcam sizin gibi

Muhtemelen 1 ay sonrasında şok dökülmenin tamamlanması ile normal düzene geçiş yapmış oluruz diye düşünüyorum.

Cemal

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #44 : 31 Ocak 2021, 00:10:55 »
Güzel gidoyosun kardeşim👍

Facebook Twitter Instagram