Merhaba herkese,
Uzun yıllardır devam eden sac dokulmesi sonucu artik ekim yaptirmaya karar verdim.. Dogallik konusunda ciddi cekincelerim var, bu forumun cok faydasi oldu ve hem ön tasarim hem de sıklastırma konusunda Asuman hnm butcem dahilinde iyi bir secenek olduguna karar verdim, yuzyuze gorusmeyi de yaptik, kismetse 20 ocak ta operasyon olacak.. 3.500-4000 greft ekilecek, bunun 1.000 grefti vertex bolgesine gidecek.. Ön sac cizgisinde cok hassasim..Asuman hnm in planlamasi gayet guzel ama konustuk benim istegim dogrultusunda harekey edebilecegimizi soyledi.. Resimlerimden goreceginiz uzere 35 yasindayim ama hatri sayilir sac var cok sukur, tip olarak da saclar beyazlasa da daha genc bir durusum vardir, bu neden sac cizgisini 25 li yaslardaki seviyede olmasinin yakisacagini dusunuyorum, donor de aciklikta buna musait sanirim.. Ancak sakaklara dogru overlok sekilde giricem, alni tamamen kapali ya da duz degil, adeta 25 li yaslarda saclari yeni dokulmeye baslamis , hatta hafif sakak acilmis bir sac cizgisi gibi olsun istiyorum..On hat ekli resimdeki gibi olacak diyorum ama sunu farkettim kanallari ya dumduz aciyorlar inci gibi dizilmis sekilde ve belirli kuralli simetrik, ya da zigzagli ama o da cok belirgin ve cok ayni kuralli ayni tempoda birbirini tekrarlayan oldugu icin adeta kasnağa nakış islemis gibi duruyor... Tamam bi Allah in yarattigi gibi olmaz ama ufak dokunuslarin dogalliga katkisi olacagini dusunuyorum.. Ornegin on hatta sprey dagilim yani asimetrik belli kuralda tekrarlamayan, daginik kuralda ve daha minör zigzaglar... Bir digeri de on sac cizgisinin tam ortasinda hafif ucgenimsi bir cizgi belki one dogru cok hafif sekilde tabi uc bes greft ekimi... Dogustan olan saclarin cogunda on cizginin tam ortasinda bu yogunluk var gibi gordum arastirmalarimda.. Asagida resimlerim mevcut, hem sac cizgim planladigim hem de kendi gozlemim olan inci gibi kuralli cizime sakak ornegi ve kagitta tukenmez kalemle cizdigim sagdaki dumduz degil de hafif girinti cikintili kanal ornegi, on sac cizgisinin tam ortasindaki hafif ucgenimsi yogunluga ornek olarak beckhamin fotosu yer aliyor, tespitlerim ve planladigim on cizgi ve kanal aciliminda isteyecegim birkac incelik icin goruslerinizi rica ederim arkadaslar, herkesim gonlunce olsun insallah saclari, simdiden tesekkurler