Gönderen Konu: Genis alan  (Okunma sayısı 2508 defa)

nofear114

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Genis alan
« Yanıtla #16 : 10 Ocak 2021, 22:25:59 »
Hocam bu çizgi hem matematiksel olarak hem de estetik olarak yanlış bir çizgi.

Öncelikle sizden alacakları greft sayısı tek seansta 3500-4000 arası olacak. Bu durumda cm2'ye ortalama kaç saç teli gelecek? Bunun iyi hesaplanması lazım. Çizgi çok geniş tutulmuş. Bu da doğal olarak seyrek bir ekimin yapılacağı anlamına gelir.

2. olarak ise (burası şahsi görüşümü içerir) hayatınız boyunca hiçbir zaman sahip olmadığınız bir ön çizgi ile size saç ekilmesi yüzünüze uymayacak, sizi bambaşka bir insana çevirecektir. Eski fotoğraflarınıza bakın, göreceksiniz ki doktorunuzun çizdiği bu çizgiye hayatınızın hiçbir evresinde sahip değildiniz. Ben saç ekiminde nw5 ve üzeri dökülmeden muzdarip insanların nw3 çizgisi ile saç ekimi yaptırması gerektiğini düşünüyorum. Bu hem sık hem de doğal bir görünüm kazandıracaktır. Hedefiniz Kadir İnanır gibi olmak değil, Haluk Bilginer gibi olmak olmalı. Size çizilen çizgide tüm saçların çıktığını varsaysak bile kafanızda kep takıyormuşunuz gibi görünecek. Çünkü çizilen ön çizgi insan anatomisine uygun bir ön çizgi değil. Bu hataya neredeyse tüm ekim merkezleri (belki de hastaların ısrarından ötürü) maalesef düşüyor.

Çok mantıklı bir yorum bence. Hocam sizin on çizginin Fatih terim veya Haluk Bilginer tarzı olmalı ki mümkün olduğu kadar geriye gidilmeli . Bana sorarsanız ekime uygun değilsiniz ama illa yapılacaksa 3500 civarı bir Ekim yaptırabilirsiniz
İyiye iyi kötüye kötü der. Bağımsız yorumcu ..

Bu maskenin ardında etten fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var; ve fikirlere kurşun işlemez!” V for Johnny Sins

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #17 : 10 Ocak 2021, 22:31:16 »
Herkese merhaba iyi günler.  37 yaşındayım sac ekimi dusunuyorum acikigim genis tavsiye ve onerilerinizi tecrübelerinizi  bekliyorum
Protezlik saç tavsiye ederim size.2 seans saç ektirseniz bile çok hoş bir görüntü olmayacaktır.Genislik büyük kafa da küçük değil baya sorun yaşarsınız
Unutma ki şüphe gerçeğe ulaşmanın ilk adımıdır

PEGO

• Hero Member
  • Saçların dökülmüş kanka
« Yanıtla #18 : 11 Ocak 2021, 01:16:12 »
Bu kafadan en fazla 5000 greft çıkar diye düşünüyorum. Ön hat o kadar geriden alınmalı ki en azından dağıtım yeri daha fazlalaşır. Cesur çizgilere hiç gerek yok. Sakallar iyi durumda, göğüs kılı destekli ve alınabilir kaç greft kalmışsa kalan vertex bölgesine dağıtılır. Sonuç seyrek olsa bile şuan ki halinizden daha fazla mutlu eder, sonuçta ufak bir pigmentasyon bile yaptırsanız o seyrek saça muazzam fark yaratır ya da toppik kullanabilirsiniz.
Xpecia günde 2 tablet
Prozinc Plus Şampuan

Serkan Aygın 4200 Greft https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=16500.0

Fatih Selçuk Karab?y?k

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #19 : 11 Ocak 2021, 12:41:41 »
Bende kararsiz kaldim acikcasi alan genis donor az . Evet hic öyle bir cizgiye sahip  degildim mahlasin dedigi gibi . Belki geriden one dogru gelinirse 5 yil once ki gibi bir gorunutu yakalayabilir miykm? Ayrica 37 olmama ragmen 45 gosteriyorum bu yuzden . Cok problem degil ama hic olmazsa yasimi gostereyim

mahlas

• Sr. Member
« Yanıtla #20 : 11 Ocak 2021, 13:24:57 »
Bende kararsiz kaldim acikcasi alan genis donor az . Evet hic öyle bir cizgiye sahip  degildim mahlasin dedigi gibi . Belki geriden one dogru gelinirse 5 yil once ki gibi bir gorunutu yakalayabilir miykm? Ayrica 37 olmama ragmen 45 gosteriyorum bu yuzden . Cok problem degil ama hic olmazsa yasimi gostereyim

Tam olarak kastettiğim şeyi yazmışınız :). Hedef 5 yıl, 8 yıl önceki saçlarınıza kavuşmak olmalı.

Google’dan Hamilton Norwood skalası diye aratın. Norwood 3 çizgisine bakın. Bundan yıllar yıllar önce sahip olduğunuz saç çizgisi oydu. Ardından doktorunuzla bu meseleyi detaylıca konuşun. Eğer mütevazı beklentinize rağmen doktorunuzun doğru çizgiyi çizemediğini düşünüyorsanız alternatif ekim merkezlerinden de konsültasyon alın. Özellikle saç ekimi yapan “plastik cerrahlarla” ilermenizi öneririm. İnsan anotomisine aldıkları eğitim gereği son derece hakimler. Ve en doğru ön çizgiyi bulacaklardır.

Donör kısmınıza gelince; kulak üstü alanlarınız zayıf, ancak ense kısmınız fotoğraflarda güçlü duruyor. Bence çok iyi bir donör alanına sahip değilsiniz ama doğru beklentiyle doğru ekimi rahatlıkla kaldıracak donörünüz var. Bence 10 üzerinden 6.5 puanı hakediyor.

Leonidas

• Hero Member
« Yanıtla #21 : 11 Ocak 2021, 13:46:39 »
hocam çizgi çok yanlış çizilmiş. o çizgiyi çeken merkezden uzak durun.
sonra da forumu araştırın, hangi merkez ekim yaptığı kişilerin geleceğini düşünerek hareket ediyor iyice gözlemleyin ona göre o merkezi seçin.
yorumlarınız dan hayal kurmadığınızı gerçekci olduğunuzu gördüm bu güzel birşey.
bu durumda da bu kafadan pek beklenti içinde olmadığınızı belirtmişsiniz. o halde ekim yaptırabilirsiniz.
2 seans planlamanızı öneririm hintell hocamın da dediği gibi.

ilk sens önlere yoğun ortalara seyrelen bir ekim. 2. seansta ise ilk seansın sonucuna göre önler de seyreklik kalırsa oralara ekilir orta hat güclendirilir.
bu halde vertex yani tepeyi es geçmeniz gerek çünkü orada fire miktarı daha fazla ve alan gerçekten çok açık.
bence böyle bi ekim de sizi mutlu edecektir. yıllardır var olmayan saçlarınızın olması, en azından ön hattan bakınca saçlı olma olayı vertex alanı düşünmenizi engelleyecektir zaten.

protez saç son çare hocam bence. deneyin şansınızı, ama doğru planlama ve doğru merkez ile. sınırsız greft diyenlerden kaçın.
protez saç sizi güzel gösterir ama şahsen ben onlarca yıl kel gezip bi anda çevremin içine protezle çıksam daha kötü hissederdim o bakışlardan dolayı. yine de karar sizin.

Fatih Selçuk Karab?y?k

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #22 : 12 Ocak 2021, 08:09:45 »
Hangi doktor

thinkingme

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #23 : 12 Ocak 2021, 08:20:28 »
mütevazi bir ekim istiyorsanız bence başarırsınız. sakal destekli 2 ekim ile(belki 3) önden güzel arkadan idare eder bir görüntüye kavuşursunuz. o sakaldan rahat 2k+ greft çıkar. saçtanda arka taraf fena durmuyor. bence 4bin çıkar. hatta tavsiyem vertexe 3.ekimde falan yoğunlaşın. ilk önce ön ve yan profilinizi düzeltmeye çalışın.
manuel ve sakal alan yerleri tercih etmenizi öneriririm. saç çizginizi onlar bir belirlesin içinize sinerse en az 2 seanslık(1,5senelik) marotona başlayın.

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #24 : 12 Ocak 2021, 10:02:45 »
Ben hiçbir şey söylemedim 2 yere gittim 2 side ayni şeyi çizdi. Eskiden öyle bir çizgi yoktu doğru söylüyorsunuz.  Bunu nasil izah edeceğiz doktora

Doktor degildir merak etme:)
beklentiniz nedir?bu sorunun cevabı sizin için çok onemli keza çok sınırlarda gezen şartlara sahipsiniz.
Çizimde olduğu gibi bir on çizgi ile zaten namümkün ..
zaten tepede kapansın vs derseniz hiç gitmeyin bu işe.. arka tarafa hiç elletmeden on taraf için iktisatlı bir ön  çizgi bir ihtimal.. ama zor bir kafa bilginiz olsun

Fatih Selçuk Karab?y?k

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #25 : 12 Ocak 2021, 11:01:31 »
Bencede 5 7 sene önceki hattima donsem yeterli olur

Fatih Selçuk Karab?y?k

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #26 : 12 Ocak 2021, 15:33:10 »
Bugun asmed koray hocaya sorudum uygun degil ekim  icin dediler

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #27 : 12 Ocak 2021, 16:00:26 »
 kardeş yuzle uyumlu saç çizgisini plastik cerrah estetikci bilir zaten o saç önden geriye kadar seyrelerek orta civarına kadar ekilir.kellikten daha çok yakıscaksa bu tarz ekim dr eker.donorun iyi.önden gitti yere kadar cmkare bası kapatıcılık sağlandığı yere kadar sakalda desteklenip matematik hesaplanıp ekilir.
 gecen bir ekim gordum ilk kez noward 7 imiş önden tepeye kadar kokarca gibi ektirmiş çizgi halinde geriye kadar baktım ekim saçlar diğer yerleri kazımışmı diye  baktım kel kazımada değil akıllı telefon kullansam resmini cekip atıcaktım yuzunu saklayıp uzaktan  cekicektim.tel resim cekmio.donoru senin yarın kadar olupta one ektiren var .donor sakalla bir sonuc alırsın ne kadar doğal olur yuzune ne kadar yakısır kelmi iyi oylemi iyi  bunu paragoz olmayan bir plastik cerrah bilir
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

ozmutlu26

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #28 : 12 Ocak 2021, 18:41:18 »
benim seninkinden daha az sacim var.27.11 de ekim yaptim.surec simdilik iyi gibi benim

Fatih Selçuk Karab?y?k

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #29 : 13 Ocak 2021, 15:00:36 »
Ozmutlu bir resim atabilir misin

Facebook Twitter Instagram