Anket

Favoriniz kim

Alanyaspor
0 (0%)
Başakşehir
0 (0%)
Beşiktaş
48 (48.5%)
Fenerbahçe
24 (24.2%)
Galatasaray
21 (21.2%)
Gaziantep
0 (0%)
Hatayspor
1 (1%)
Trabzonspor
1 (1%)
Sivasspor
1 (1%)
Karagümrük
3 (3%)

Toplam Oy Verenler: 99

Gönderen Konu: Kim şampiyon olur?  (Okunma sayısı 11493 defa)

mehmetural

• Jr. Member
  • **
Ynt: Kim şampiyon olur?
« Yanıtla #150 : 01 Mayıs 2021, 03:13:30 »
"Topla oynama teşebbüsü ile topa doğru hareket eden ofsayt pozisyonundaki oyuncuya topla oynamadan veya teşebbüs etmeden veya rakibi ile top için mücadele etmeden önce faul yapılırsa ofsayt ihlali gerçekleşmeden önce olduğu için faul ile cezalandırılır."

Adam ısrarla şunu paylaşıyor ve hala fikrini savunuyor ne enteresan ya. :) Teşebbüsten sonraki faul iptal olur ofsaytsa diyor. Ne yani burda Valencia topa doğru teşebbüs etmeden önce mi faule maruz kalıyor? :) Ve biz subjektif sen objektif oluyorsun. Cidden çok belli.

Hepinizin yorumunu okudum. Ve kuralı tekrar yazıyorum. Atladığınız bir nokta var.

"Topla oynama teşebbüsü ile topa doğru hareket eden ofsayt pozisyonundaki oyuncuya topla oynamadan veya teşebbüs etmeden veya rakibi ile top için mücadele etmeden önce faul yapılırsa ofsayt ihlali gerçekleşmeden önce olduğu için faul ile cezalandırılır."

"veya" bağlacının ne anlama geldiğini öncelikle bilmeniz gerekiyor. "ve" bağlacı olsaydı söyledikleriniz doğru olabilirdi.

Valencia zaten ofsayt pozisyonunda. Ama bakın tekrar söylüyorum "ofsayt pozisyonunda". Ofsayt olması için topa temas etmiş olması gerekiyor. Ofsayt pozisyonundayken top kendisine doğru geliyor. Topa dokunduğu an ofsayt pozisyonu gerçekleşmiş olur. Topa eğer Valencia dokunmasa, savunma oyuncusuna değse ve kaleye girse ofsayt verilir mi? Verilmez. Oyuncunun topa temas ettiği anda ofsayt gerçekleşmiş olur. Top, Mesut Özil'in ayağından çıkıyor, Valencia topa dokunamadan faul oluyor. Topa dokunsa ve o an faul olsa zaten ofsayt diyeceğiz.

Kuralda da "Topla oynama teşebbüsü ile topa doğru hareket eden ofsayt pozisyonundaki oyuncuya(VALENCİA) topla oynamadan veya teşebbüs etmeden veya rakibi ile top için mücadele etmeden önce faul yapılırsa.....

Bakın "VEYA" diyor. Veya dediği zaman, bunlardan herhangi birinin gerçekleşmesi yeterli oluyor. Nitekim "Topla oynamadan" kısmı gerçekleşiyor. Eğer "Ve" bağlacı kullanılsaydı söylediğiniz gibi bir durum söz konusu olabilirdi.

Benim buradaki amacım kesinlikle bir kaos yaratmak değildir. Sadece, kendi düşüncem çerçevesinden olayı izah etmeye çalışıyorum. Bu izahımı da gerekçelendirerek anlatıyorum. Maçı da pozisyonu da gayet net şekilde izledim. Benim bu kuraldan anladığım budur.

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #151 : 01 Mayıs 2021, 03:22:43 »
 mehmetural renktaşıma haksız bir yuklenme yapıyorsunuz. oda kendi inandığını soluyor.norma bişi.neticede  bu maçın kararı verilcek oynatmıcaklardır zaten pekte onemi yok.bence kural saçma eğer ofsayttaysa gerisi boştur.
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Karakutu

• Hero Member
« Yanıtla #152 : 01 Mayıs 2021, 12:16:19 »
Hepinizin yorumunu okudum. Ve kuralı tekrar yazıyorum. Atladığınız bir nokta var.

"veya" bağlacının ne anlama geldiğini öncelikle bilmeniz gerekiyor. "ve" bağlacı olsaydı söyledikleriniz doğru olabilirdi.

Valencia zaten ofsayt pozisyonunda. Ama bakın tekrar söylüyorum "ofsayt pozisyonunda". Ofsayt olması için topa temas etmiş olması gerekiyor. Ofsayt pozisyonundayken top kendisine doğru geliyor. Topa dokunduğu an ofsayt pozisyonu gerçekleşmiş olur. Topa eğer Valencia dokunmasa, savunma oyuncusuna değse ve kaleye girse ofsayt verilir mi? Verilmez. Oyuncunun topa temas ettiği anda ofsayt gerçekleşmiş olur. Top, Mesut Özil'in ayağından çıkıyor, Valencia topa dokunamadan faul oluyor. Topa dokunsa ve o an faul olsa zaten ofsayt diyeceğiz.

Kuralda da "Topla oynama teşebbüsü ile topa doğru hareket eden ofsayt pozisyonundaki oyuncuya(VALENCİA) topla oynamadan veya teşebbüs etmeden veya rakibi ile top için mücadele etmeden önce faul yapılırsa.....

Bakın "VEYA" diyor. Veya dediği zaman, bunlardan herhangi birinin gerçekleşmesi yeterli oluyor. Nitekim "Topla oynamadan" kısmı gerçekleşiyor. Eğer "Ve" bağlacı kullanılsaydı söylediğiniz gibi bir durum söz konusu olabilirdi.

Benim buradaki amacım kesinlikle bir kaos yaratmak değildir. Sadece, kendi düşüncem çerçevesinden olayı izah etmeye çalışıyorum. Bu izahımı da gerekçelendirerek anlatıyorum. Maçı da pozisyonu da gayet net şekilde izledim. Benim bu kuraldan anladığım budur.
+1000
-Burda gerçek olan birşey varki bu VAR Türkiye'de kaosu kat kat artırdı.
-Bir gerçekte bizim hakemler maalesef mafya gibiler, istemedikleri takımları çok rahat harcamaktalar( takım ismi farketmiyor).
-  Yöneticiler de başarısızlıkta hep başka yerlerde arıyorlar.
- TV yorumcuları bir alem, insanları kışkırtıyorlar reyting uğruna.

Velhasıl ı kelam futbolun içine ettiler.

mehmetural

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #153 : 01 Mayıs 2021, 13:45:02 »
Ülkemizde futbol fanatizmden çok holiganizme dönüşmüş durumda. Durum böyle olunca da en ufak bir şeyde bile fikir ayrılıklarından dolayı tartışmalar, kavgalar doğuyor. Herkes kendi fikrini söyleyebilir. Bunun kavgaya dönüştürmek manasız.
  • Yaşınız 24

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #154 : 01 Mayıs 2021, 15:26:52 »
 ben hasta fbliyim bir abim hasta bjkli.sezon basından beri ben bjk sampiyon olcak diom o fb diyor.ve halen iddamın arkasındayım diyor.koç emre ve mesudu iktidara yakın diye sampiyon yapsınlar diye getirdi diyor son anda sizi sampiyon yapcaklar diyor.kokorec ısmarlıyacağız birbirimize.yemeyelide bir sene oldu .bjk olursa o bana 2 3 porsiyon fb olursa ben ona.ben iddaya girdikten sonra ruyamdada gordum bjk sampiyon oluyordu.kimyonsuz severim kokoreci.keşke fb olsaydıda ona ne isterse ısmarlasaydım.ben kabul kokoreci acı koyar içime.sergen gordon milne gibi uzun yıllar bjkye damga  vurcak.bence turkiyenin gelmiş gecmiş en iyi oyuncusuydu.ne hagi ne alex.sinan engin diyor ya kendine baksa madridde oynardı diye sergen yetenetiğinin yarısını bile yansıtmadı futbolcuyken ama hoca olup türk futboluna onumuzdeki yıllar damga vurucaktır.ligi 3 4 sene domine eder bırakmaz kimseye sampiyonluk.bu gece yensede yenilsede bişi değişmez.baskanla arası açılmazsa bjkyi bırakmazsa sergen uuzn yıllar ust uste sampiyonluk manyağı yapar bjkyi demişti dersiniz biri.
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

hyperKel

• Hero Member
« Yanıtla #155 : 01 Mayıs 2021, 19:08:54 »

bak dostum şu kısmı gene atlıyorsun      "Topla oynama teşebbüsü ile topa doğru hareket eden ofsayt pozisyonundaki oyuncuya topla oynamadan veya teşebbüs etmeden veya rakibi ile top için mücadele etmeden önce faul yapılırsa ofsayt ihlali gerçekleşmeden önce olduğu için faul ile cezalandırılır."

yani adam ofsayt pozisyonunda iken faul yapılırsa sorun yok faul verilir ok ama mesut topu attıktan sonra o iş biter çünkü adama mesut topu attıktan sonra (yani ofsayt olduktan sonra) faul yapılıyor  :)

yılan hikayesine döndü olay :)

mehmetural

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #156 : 01 Mayıs 2021, 19:20:30 »
ben hasta fbliyim bir abim hasta bjkli.sezon basından beri ben bjk sampiyon olcak diom o fb diyor.ve halen iddamın arkasındayım diyor.koç emre ve mesudu iktidara yakın diye sampiyon yapsınlar diye getirdi diyor son anda sizi sampiyon yapcaklar diyor.kokorec ısmarlıyacağız birbirimize.yemeyelide bir sene oldu .bjk olursa o bana 2 3 porsiyon fb olursa ben ona.ben iddaya girdikten sonra ruyamdada gordum bjk sampiyon oluyordu.kimyonsuz severim kokoreci.keşke fb olsaydıda ona ne isterse ısmarlasaydım.ben kabul kokoreci acı koyar içime.sergen gordon milne gibi uzun yıllar bjkye damga  vurcak.bence turkiyenin gelmiş gecmiş en iyi oyuncusuydu.ne hagi ne alex.sinan engin diyor ya kendine baksa madridde oynardı diye sergen yetenetiğinin yarısını bile yansıtmadı futbolcuyken ama hoca olup türk futboluna onumuzdeki yıllar damga vurucaktır.ligi 3 4 sene domine eder bırakmaz kimseye sampiyonluk.bu gece yensede yenilsede bişi değişmez.baskanla arası açılmazsa bjkyi bırakmazsa sergen uuzn yıllar ust uste sampiyonluk manyağı yapar bjkyi demişti dersiniz biri.

Kokoreç biraz düşük bir iddia olmuş hocam. Yeter ki Fenerbahçe şampiyon olsun :) Ben de size yemek ısmarlarım.
  • Yaşınız 24

mehmetural

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #157 : 01 Mayıs 2021, 19:26:56 »
bak dostum şu kısmı gene atlıyorsun      "Topla oynama teşebbüsü ile topa doğru hareket eden ofsayt pozisyonundaki oyuncuya topla oynamadan veya teşebbüs etmeden veya rakibi ile top için mücadele etmeden önce faul yapılırsa ofsayt ihlali gerçekleşmeden önce olduğu için faul ile cezalandırılır."

yani adam ofsayt pozisyonunda iken faul yapılırsa sorun yok faul verilir ok ama mesut topu attıktan sonra o iş biter çünkü adama mesut topu attıktan sonra (yani ofsayt olduktan sonra) faul yapılıyor  :)

yılan hikayesine döndü olay :)

Hocam aynı konu üzerine yoğunlaştık şuan. Ama sizin bir yanlışınız var. "Ofsayt ihlali gerçekleşmeden önce olduğu için" kısmında yanılıyorsunuz. Ofsayt ihlali gerçekleşmiyor zaten. Valencia ofsayt pozisyonunda duruyor. Ama ofsaytın gerçekleşmesi için topun Valencia'ya ulaşması gerekiyor. Top Valencia'ya ulaşmadan faul oluyor. Ofsayt pozisyonunda bulunması konusu doğru, ama ofsaytın gerçekleşmesi konusu yanlış. Ofsayt kuralının detayını biraz daha irdelerseniz aradaki bu ince farkı görebilirsiniz.

Yani önce faul oluyor. Sonrasında ofsayt oluyor.
Ofsayt top Mesut'un ayağından çıktığı anda Valencia'nın durduğu pozisyona göre belirlenir. Ama top Valencia'ya gelmeden faul olursa ofsayt felan olmaz. Bunun örneği daha önce gerçekleşti. Ofsayt pozisyonunda olan bir futbolcuya doğru atılan topta, futbolcu durdu ve arkasından gelen oyuncu topa dokunarak golü attı. Ve ofsayt felan verilmedi. Burada çok ince bir çizgi var, onu kaçırıyorsunuz bence. Benim fikrim bu yönde :)

Bundan fazlası kendimizi tekrara girer:) Dilerseniz diğer arkadaşları da boşuna meşgul etmeyelim :) En doğru karar ne ise o verilsin.
  • Yaşınız 24

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #158 : 01 Mayıs 2021, 19:32:43 »

Kokoreç biraz düşük bir iddia olmuş hocam. Yeter ki Fenerbahçe şampiyon olsun :) Ben de size yemek ısmarlarım.
fenerbahçe sampiyon olsa ben onume gelene ne gelirse ısmarlıcam ama bjknin sergen hamlesi buna uzun sureler izin vermicek gibi duruyor sergen seneyede jilet kadro yapar.bence damgayı vurcak.sezonun ilk maçı oncesi camiya gidip dua etmişliğim var fb için maçlardan once açıp kitap okumuşluğum var yenemedikmide her sabah sabahlamışlığımız var ne kadar takmasanda gece uyurken birseyler acı veriyor tabi son sene oda kaladı gs mağlubiyeti bjk mağlubiyeti haric onlarda acı koydu bu iş zor bizim.yapılanmamız yanlış koç seçildiği ilk saliseden itibaren umutlarım bitti.bakalım 6 sene demiş ilk 3 sene bişi beklemeyin demiş sonra şampiyon yapcam demiş hesapta bakıcaz gorcez ama gelecek sergen yılları gozukuyor.bugun hakem konusulabilir kırmızı falan çıkabilir tansiyonu yuksek maç .maç kanalımı komşuma verdim hasta bjkli bugun ya internetten izlerim yada izlemem stres yapmam.takılsada takılmasada bjk sampiyon olur
 alt ligtede hakem konusuluyor bugun
https://tr.beinsports.com/haber/iste-turkiyenin-konustugu-pozisyon
« Son Düzenleme: 01 Mayıs 2021, 19:44:11 Gönderen: emekli kel »

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #159 : 01 Mayıs 2021, 20:50:43 »
 lig bitti

Gregor59

• Hero Member
« Yanıtla #160 : 01 Mayıs 2021, 20:52:32 »
Beşiktaş oldu

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #161 : 01 Mayıs 2021, 21:10:13 »
 şimdi ne koç ne terim kalkıp sallamasın yok maç tekrardı yok çizgiler yamuk cekildi yok hakemler şu bu her sene sampiyon olamayan diğer 2 buyuk bunları soler.bjk hakkınla sampiyon oldu baskada konuscak bişi yok.

mehmetural

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #162 : 01 Mayıs 2021, 21:40:55 »
Beşiktaş'ın şampiyonluğu kesinleşti demek lazım. Bu saatten sonra da şampiyonluğu verirse zaten büyük sürpriz olur. Haftaya oynanacak maçın da önemi büyük tabi. Tamamen ters etki de yaratabilir.
  • Yaşınız 24

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #163 : 01 Mayıs 2021, 21:54:04 »
 u 21 takımı bu saatten sonra sampiyon olur.hayırlı olsun .3 haftada kayıp yasıcaktırda yasasa ne olur yasamasa ne olur.diğer takımlara centilmence tbr etmek duser.hakettiğini alnının terinle aldı.sergen bu ligi uzun yıllar goturcek hep beraber burdayız insallah bjkyi bir aksilik olup bırakmadığı surece sergen geleceği domine edicek.maç 7 0 .şimdi giyicen hatay forması çıkıcan sokağa bizler inandık bizde inanın bizim için bu maçı alın diye cıyak cıyak bağırcan.elinle 8 işareti yapcan.polis gelir deli diye ceza bile kesmez.

mehmetural

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #164 : 01 Mayıs 2021, 22:49:04 »
Sergen Yalçın'ı çok başarılı bulmama rağmen geleceği falan domine edebileceğini düşünmüyorum. Çok başarılı bir sezon geçirdi. Ama oyuncuların da bireysel başarıları bu seviyeyi yaşamalarını sağladı. Sergen hocaya kaliteli oyuncu verirsen bu şekilde taş gibi oynatır. Bireysel yeteneği kısıtlı oyuncuları verdiğinde başarılı olabileceğini düşünmüyorum. İlk 11 oyuncuları çok çok kaliteli performans sergiledi. Dar kadroya rağmen bunu başarmak da kolay değildi. Tebrik etmek gerek gerçekten.
  • Yaşınız 24

Facebook Twitter Instagram