Anket

Favoriniz kim

Alanyaspor
0 (0%)
Başakşehir
0 (0%)
Beşiktaş
48 (48.5%)
Fenerbahçe
24 (24.2%)
Galatasaray
21 (21.2%)
Gaziantep
0 (0%)
Hatayspor
1 (1%)
Trabzonspor
1 (1%)
Sivasspor
1 (1%)
Karagümrük
3 (3%)

Toplam Oy Verenler: 99

Gönderen Konu: Kim şampiyon olur?  (Okunma sayısı 11483 defa)

emekli kel

• Hero Member
Ynt: Kim şampiyon olur?
« Yanıtla #135 : 30 Nisan 2021, 21:08:15 »
 gürcan bilgiç ne içmiş konusuyor pozisyon ofsayt değil diyor dikkatli baktık diyor daha orta açılırken sevinmedim vurursa ofsayt diye tvden belli oluyor daha.hep aynı basarısız olan çıkıp solucek basarısızım diyecek bahanelerle taraftarlarını kandırmaya calısıp taraftarlarınada kotuluk ediyorlar durust olmak gerek.
 bjk hataya takılmazsa sampiyon diyorlar takılabilir insanlık hali ama takılsada sampiyon takılmasada en azından rakipleri 4 haftada 12 puan yapamaz bjk takılcakta onlar takılmıcakmı.

Sonnyto

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #136 : 30 Nisan 2021, 21:37:07 »
bir zaten kurala karsıyım boyle saçma bir kural olmaz fb yoneticilerinin kalkıp var çizgileri yuzunden sampiyon olamadık demelerine hep sinirlenmişimdir.pc muhendisleri milimetrik çiziyor onları kadro kuramamışın zayıfsın 3 gunde bir maç oynancak yıldızların 30 yas ustu.kalkıp federsyon mhk deme luksun yok.basarısızım diyecen.ama kural boyleyse gf bjk olsa ne yaparlardı oynansa ne olcak yeniden 1 puan bile gider alanya yener hadi diyelim alanyayı yendik sonra ne olcak bana boyle futbolla sampiyonluk gelcekse hiç gelmesin kaldıki altın kural bu futbolla sampiyon olamazsın.
 gecen sene soledim sergen gelcekti 3 hafta gec geldi 3 hafta once erken gelse bu sezon sampiyonluğu sonuna kadar kovalardı dedim bjkli dostlarım aman sergen hayırsız falan diyordu bu sene medya fbyi sampiyon yaparken bjklilerin yüzde 80 i bu kadro ilk 3 e giremez derken sergen baskanla kapışırken ligin bası dedim bjk açık ara goturur sergenin felaket bir futbol zekası var gelecekte terimi gecicektir.forvetleri  hocası atiba vida bjkyi sampiyon yaptı burdan vermez verirse zaten baska takım sampiyon olmuş olmaz onu bjk sampiyon yapmış olur
Beşiktaşa olursa ne olacaktı demene gerek yok az önce anlattım Göztepe maçını. Kural hatası vardı ve sizin başınıza gelen gibi tartışmalı da değildi pozisyon. Hala şurda ince ince katlediliyoruz imanı şaşarak izliyorum. Realist olmak şart. Ben zaten bu ligde katledilmeyen takım görmedim. Herkes katlediliyor. Git Gslılara sor onlar da katlediliyor. Son sıra Denizli. Onlarla konuş onlar da katlediliyor. Bunlar başarısızlığın üstünü örtme çabası başka bir şey değil.

Sonnyto

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #137 : 30 Nisan 2021, 21:41:58 »
Türkiye'de başarısızlıkta ilk fatura hakeme kesilmeye çalışıldığı sürece bir bok olmaz bizden. Yok hakemlerimiz Avrupa'da müthiş maç yönetiyormuş da ligde bilerek eyyam yapıyorlarmış. Bu ligde hakemden en çok çekmiş takımın taraftarı olarak söylüyorum, hakemleri baskı altına almaya çalışan yöneticiler olursa, kötü yönetilen maçtan sonra hakemlere verilen cezalar olursa, örneğin Fb'nin penaltısını yedin 20 maç Fb maçına verilmiyorsun gibi, saha içinde her pozisyonda itiraz edip hakeme oynayan futbolcular olursa, kısacası herkes hakemlerin işini zorlaştırmaya çalışırsa eyyam döner zaten. Avrupada izliyoruz bu maçları, hakemin üstüne yürüyen itiraz eden topçu var mı? Yok. Salak salak konuşan yönetici var mı? Yok. Hakem kararını 3 saat yorumlayan spor programları var mı? Yok. Orda hakemlerin iyi görünmesinin temel sebebi ortamın sağlıklı olması. Burda bu ortamı oluşturmadan hakem suçlayarak işin içinden sıyrılmak en kolayı.

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #138 : 30 Nisan 2021, 21:55:23 »
 basarısız olan hakem diyor geciyor.halkta bunu istiyor yonetici birseyin arkasına sığınsın halkta aynılarını sokakta solesin.kimse tuttuğu takımın basarsızlığını kendine yediremiyor.milletce yapımız boyle.bu sene fb mağdur falan değil ama bende fb baskanı olsam bende hakem derim çıkarım işin içinden.cunki benden onceki bole demiş benden sonraki bole dicek bende farklı solersem sivrilirim sevilmem o koltukta çok kalamam koltuk egomu tatmim edemem.bu işinde kuralı bu
 yarında ben dahil bir çok insanın bakıs açısı bjk gs fblisi dahil lige reyting operasyonu olabilir.olabilirde.ama bjk gene sampiyon olur.
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

srkn1903

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #139 : 30 Nisan 2021, 21:59:09 »
gökhan nasıl kırmızı gördü ama. keşke caner de kırmızı görseydi

birde dh forumda burak yılmaz gelsin diyor bazı fenerliler. gerçekten çok komik takım oldular artık

keşke felipe melo'yu falan da alsanız. gökhan ve caneri kabullenen taraftar, felipe meloyu hayli hayli kabullenir

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #140 : 30 Nisan 2021, 22:07:05 »
 .
« Son Düzenleme: 30 Nisan 2021, 22:51:21 Gönderen: emekli kel »
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

mehmetural

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #141 : 01 Mayıs 2021, 00:07:03 »
Nerde görülüyor kim görüyor? Allah aşkına 10 yaşındaki Twitter ergen hesaplarının ağızlarıyla yazmayın. Kural ile çelişen bir yer olmadığı gibi, PL'deki eski hakem Mark Halsey de dahil olmak üzere yüksek çoğunluk karar doğru diyor. https://twitter.com/PozitifSport/status/1388130976086306817?s=08

Karşınızda 10 yaşında çocuk yok. Kural kitabını da gayet iyi biliyoruz. Konuyla ilgili maddelere baktık da konuşuyoruz. Kuralın söylediğini söylüyoruz. Kafamıza göre bir yorumda bulunmuyoruz. Gidip Premier Lig eski hakemine sormuşta, o da doğru demiş felan. IFAB kurallarına mı bakalım, yoksa eski bir hakemin söylemine mi bakalım? Hakemlerin uyması gereken kurallara bakıyoruz. Adam diyor ki eski hakem böyle demiş. Objektif olun hocam, subjektif yaklaşarak hiçbir şey elde edemezsiniz. Biz burada sadece kural kitabının bu pozisyonla ilgili söylediği şeyden bahsediyoruz. Hakem eskilerinin yorumlarına göre futbolu yönetecek olsaydık her gün farklı bir yorumda bulunan Ahmet Çakar, Erman Toroğlu, Deniz Çoban vs. gibilere göre hareket etmemiz gerekirdi.

Burada evrensel olan şey kurallardır. Kurallar ne söylüyorsa biz de onu söylüyoruz. Kural açıkça şöyle söylüyor: "Topla oynama teşebbüsü ile topa doğru hareket eden ofsayt pozisyonundaki oyuncuya topla oynamadan veya teşebbüs etmeden veya rakibi ile top için mücadele etmeden önce faul yapılırsa ofsayt ihlali gerçekleşmeden önce olduğu için faul ile cezalandırılır."

Bunun aksine de bir kural var. O da şu: "Halihazırda topla oynayan veya oynamaya teşebbüs eden veya rakibi ile top için mücadele eden ofsayt pozisyonundaki bir oyuncuya ihlal yapıldığında, faul yapılmadan önce ofsayt gerçekleştiği için pozisyon ofsayt ile cezalandırılır."

Burada önemli bir hata var. İki kural da birbiriyle çelişiyor. Kararın ne olacağını göreceğiz. Kimsenin bu topa girmeyeceği ve maçı yeniden oynatmayacağını düşünüyorum.
  • Yaşınız 24

barbaross

• Sr. Member
« Yanıtla #142 : 01 Mayıs 2021, 00:18:43 »
Karşınızda 10 yaşında çocuk yok. Kural kitabını da gayet iyi biliyoruz. Konuyla ilgili maddelere baktık da konuşuyoruz. Kuralın söylediğini söylüyoruz. Kafamıza göre bir yorumda bulunmuyoruz. Gidip Premier Lig eski hakemine sormuşta, o da doğru demiş felan. IFAB kurallarına mı bakalım, yoksa eski bir hakemin söylemine mi bakalım? Hakemlerin uyması gereken kurallara bakıyoruz. Adam diyor ki eski hakem böyle demiş. Objektif olun hocam, subjektif yaklaşarak hiçbir şey elde edemezsiniz. Biz burada sadece kural kitabının bu pozisyonla ilgili söylediği şeyden bahsediyoruz. Hakem eskilerinin yorumlarına göre futbolu yönetecek olsaydık her gün farklı bir yorumda bulunan Ahmet Çakar, Erman Toroğlu, Deniz Çoban vs. gibilere göre hareket etmemiz gerekirdi.

Burada evrensel olan şey kurallardır. Kurallar ne söylüyorsa biz de onu söylüyoruz. Kural açıkça şöyle söylüyor: "Topla oynama teşebbüsü ile topa doğru hareket eden ofsayt pozisyonundaki oyuncuya topla oynamadan veya teşebbüs etmeden veya rakibi ile top için mücadele etmeden önce faul yapılırsa ofsayt ihlali gerçekleşmeden önce olduğu için faul ile cezalandırılır."

Bunun aksine de bir kural var. O da şu: "Halihazırda topla oynayan veya oynamaya teşebbüs eden veya rakibi ile top için mücadele eden ofsayt pozisyonundaki bir oyuncuya ihlal yapıldığında, faul yapılmadan önce ofsayt gerçekleştiği için pozisyon ofsayt ile cezalandırılır."

Burada önemli bir hata var. İki kural da birbiriyle çelişiyor. Kararın ne olacağını göreceğiz. Kimsenin bu topa girmeyeceği ve maçı yeniden oynatmayacağını düşünüyorum.

Hocam kusura bakmada bu iki kurala görede bu pozisyonun ofsayt olmadığını iddia edenler kafayı yemiş kişiler.
Delinin birisi kuyuya taşı atmış arkasından binlerce delide o taşı çıkarmaya çalışıyor  ;D
Her iki kurala görede pozisyon ofsayt.bir defa valencia topla mücadeleye girişiyor ve faul pozisyonuda ofsayt anından sonra gerçekleşiyor.
Bunu anlamayacak ne var doğrusu hayret ediyorum.

mehmetural

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #143 : 01 Mayıs 2021, 01:05:03 »
Hocam kusura bakmada bu iki kurala görede bu pozisyonun ofsayt olmadığını iddia edenler kafayı yemiş kişiler.
Delinin birisi kuyuya taşı atmış arkasından binlerce delide o taşı çıkarmaya çalışıyor  ;D
Her iki kurala görede pozisyon ofsayt.bir defa valencia topla mücadeleye girişiyor ve faul pozisyonuda ofsayt anından sonra gerçekleşiyor.
Bunu anlamayacak ne var doğrusu hayret ediyorum.

Senin için kuralı tekrar yazıyorum hocam :) Kuralı bir irdeleyelim. "Topla oynama teşebbüsü ile topa doğru hareket eden ofsayt pozisyonundaki oyuncuya topla oynamadan veya teşebbüs etmeden veya rakibi ile top için mücadele etmeden önce faul yapılırsa ofsayt ihlali gerçekleşmeden önce olduğu için faul ile cezalandırılır."

Valencia'nın topa doğru hamlesi var. Bu konuda hemfikiriz sanırım. Aynı zamanda da ofsayt pozisyonunda. Topla oynayamadan, top kendisine ulaşmadan faule maruz kalıyor. Top kendisine ulaşmadan, yani topla oynamadan önce faul yapılırsa ofsayt ihlalinden önce faul ile cezalandırılır. Aslında baktığınızda birinci maddeye çok net uyduğu görülüyor. Eğer Valencia topa dokunduktan sonra faul yapılsaydı, o zaman net bir şekilde ofsayt olacaktı. Topa henüz dokunamadan, ofsayt olmadan önce faul yapılıyor. Ben bu kuralı okuduktan sonra net bir şekilde bunu anlıyorum. Bunun da aksine düşünen kişilerin pek fazla olacağını sanmıyorum. Benim şahsi kanaatim bu şekildedir. Herkesin farklı bir bakış açısı vardır. Diğer düşüncelere de saygılıyım. Kararı izleyelim, görelim :) Türk futbolu için hayırlı bir karar olsun...
  • Yaşınız 24

barbaross

• Sr. Member
« Yanıtla #144 : 01 Mayıs 2021, 01:14:40 »
Senin için kuralı tekrar yazıyorum hocam :) Kuralı bir irdeleyelim. "Topla oynama teşebbüsü ile topa doğru hareket eden ofsayt pozisyonundaki oyuncuya topla oynamadan veya teşebbüs etmeden veya rakibi ile top için mücadele etmeden önce faul yapılırsa ofsayt ihlali gerçekleşmeden önce olduğu için faul ile cezalandırılır."

Valencia'nın topa doğru hamlesi var. Bu konuda hemfikiriz sanırım. Aynı zamanda da ofsayt pozisyonunda. Topla oynayamadan, top kendisine ulaşmadan faule maruz kalıyor. Top kendisine ulaşmadan, yani topla oynamadan önce faul yapılırsa ofsayt ihlalinden önce faul ile cezalandırılır. Aslında baktığınızda birinci maddeye çok net uyduğu görülüyor. Eğer Valencia topa dokunduktan sonra faul yapılsaydı, o zaman net bir şekilde ofsayt olacaktı. Topa henüz dokunamadan, ofsayt olmadan önce faul yapılıyor. Ben bu kuralı okuduktan sonra net bir şekilde bunu anlıyorum. Bunun da aksine düşünen kişilerin pek fazla olacağını sanmıyorum. Benim şahsi kanaatim bu şekildedir. Herkesin farklı bir bakış açısı vardır. Diğer düşüncelere de saygılıyım. Kararı izleyelim, görelim :) Türk futbolu için hayırlı bir karar olsun...

Hocam gene atlıyorsun şu hususu; ofsayt olmadan önce faul yapılırsa diyor kural.
Daha önceki mesajımda yazdım gene yazayım valenciaya ofsayt olduktan sonra faul yapılıyor .
Ofsayt olmadan önce olsa dediğinde haklısın.
Sen en iyisimi aç bak tekrar seyret.
Senin dediğin gibi olsa bunun tartışması bile olmaz var bile uyarmazdı hakemi ofsayt oldu diye.

Sonnyto

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #145 : 01 Mayıs 2021, 01:23:09 »

Hayretler içerisinde okumaya devam ediyorum. Sizin okuma yazmanız mı yok, paylaştığınız şeyden mi bir habersiniz, yoksa anlamamakta ısrar etmek mi hoşunuza gidiyor? Kendi paylaştığın maddeye baksana yahu. :) Teşebbüs etmeden diyor işte. Paylaşmışsın yukarda. Valencia'nın öne koşusu teşebbüs olmuyor mu? Valencia o koşuyu yapmasa adam Valencia'yı düşürmeyecek zaten.

Sonnyto

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #146 : 01 Mayıs 2021, 01:25:17 »
"Topla oynama teşebbüsü ile topa doğru hareket eden ofsayt pozisyonundaki oyuncuya topla oynamadan veya teşebbüs etmeden veya rakibi ile top için mücadele etmeden önce faul yapılırsa ofsayt ihlali gerçekleşmeden önce olduğu için faul ile cezalandırılır."

Adam ısrarla şunu paylaşıyor ve hala fikrini savunuyor ne enteresan ya. :) Teşebbüsten sonraki faul iptal olur ofsaytsa diyor. Ne yani burda Valencia topa doğru teşebbüs etmeden önce mi faule maruz kalıyor? :) Ve biz subjektif sen objektif oluyorsun. Cidden çok belli.

athena

• Sr. Member
« Yanıtla #147 : 01 Mayıs 2021, 01:46:36 »
artık fener yönetiminin her şeye bir bahane bulması ve her şeyde tff'ye başvurması can sıkıyor. hep aynı argümanlar, "fenerbahçe'nin önü kesiliyor, feto müdehale ediyor, hakkımız yeniyor" yersen. herhalde tff'deki nihat adlı kişiden güç buluyorlar, aynı durum bizim derbide oldu. mesut'un ayağından top çıkmış ozan ofsaytta kale arkası kamera görüntüsünü tüm resmi hesaplarından paylaşıp yaygara çıkarıyorlar. cidden insanların aklıyla oynuyorlar, bu ali koç'un 3 yılda hem kendi takımına hemde lige verdiği zarar çok fazla.

Burakcan

• Full Member
« Yanıtla #148 : 01 Mayıs 2021, 01:48:58 »
"Topla oynama teşebbüsü ile topa doğru hareket eden ofsayt pozisyonundaki oyuncuya topla oynamadan veya teşebbüs etmeden veya rakibi ile top için mücadele etmeden önce faul yapılırsa ofsayt ihlali gerçekleşmeden önce olduğu için faul ile cezalandırılır."

Adam ısrarla şunu paylaşıyor ve hala fikrini savunuyor ne enteresan ya. :) Teşebbüsten sonraki faul iptal olur ofsaytsa diyor. Ne yani burda Valencia topa doğru teşebbüs etmeden önce mi faule maruz kalıyor? :) Ve biz subjektif sen objektif oluyorsun. Cidden çok belli.

|-onayisareti-|

artık fener yönetiminin her şeye bir bahane bulması ve her şeyde tff'ye başvurması can sıkıyor. hep aynı argümanlar, "fenerbahçe'nin önü kesiliyor, feto müdehale ediyor, hakkımız yeniyor" yersen. herhalde tff'deki nihat adlı kişiden güç buluyorlar, aynı durum bizim derbide oldu. mesut'un ayağından top çıkmış ozan ofsaytta kale arkası kamera görüntüsünü tüm resmi hesaplarından paylaşıp yaygara çıkarıyorlar. cidden insanların aklıyla oynuyorlar, bu ali koç'un 3 yılda hem kendi takımına hemde lige verdiği zarar çok fazla.

Topu topu toplasan lig boyunca en fazla iki tane ağlayacak pozisyon bulabildiler .demekli hakemler bunlara oynamış tüm sezon boyunca.
Başka takımlara yapılanlar fenere yapılsa ne olurdu hayal bile edemiyorum doğrusu  :)

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #149 : 01 Mayıs 2021, 02:37:17 »
 pc bozuldu 2 saatte yaptım hiç anlamıom rastgele kurcaladım oldu.konuyu ben açtım eskiden maç için sitelerden çok banlanmışlığım var.bu tür tartışmalar can sıkıyor en iyisi verilicek kararı bekleyelim.zaten lig bitmiş karar olsa ne olur olmasa ne olur bugun bjk hataya takılsa ne olur takılmasa ne olur.unutmayalım futbol kardeşlik dostluktur.

Facebook Twitter Instagram