Anket

Favoriniz kim

Alanyaspor
0 (0%)
Başakşehir
0 (0%)
Beşiktaş
48 (48.5%)
Fenerbahçe
24 (24.2%)
Galatasaray
21 (21.2%)
Gaziantep
0 (0%)
Hatayspor
1 (1%)
Trabzonspor
1 (1%)
Sivasspor
1 (1%)
Karagümrük
3 (3%)

Toplam Oy Verenler: 99

Gönderen Konu: Kim şampiyon olur?  (Okunma sayısı 11481 defa)

mehmetural

• Jr. Member
  • **
Ynt: Kim şampiyon olur?
« Yanıtla #120 : 30 Nisan 2021, 14:30:23 »
Henüz biten bir şey yok. Beşiktaş'ın Hatayspor ve Galatasaray maçlarını kaybedeceğini düşünüyorum. Sonrasında oynanacak olan Karagümrük ve Göztepe maçları da hiç kolay değil. Eğer Fenerbahçe dün berabere kalmasaydı Beşiktaş şampiyon olamazdı. Gerçi dünkü Alanyaspor maçı için kural hatası başvurusunda bulundu Fenerbahçe. Eğer başvuru dikkate alınırsa maç yeniden oynanır. Ortalık da karışır tabi.

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #121 : 30 Nisan 2021, 15:12:13 »
 4 hafta kalmış 2 takılma hakkı var sergen gibi zeki adam gecer bu kopruden.bjk takılır evet ama otekilerde takılır.penaltı verildiğinde daha pozisyonun ofsayt olduğu belliydi ada ofsayta dusene kadar otekinden mudahale yok .bu maça itiraz manipilasyondur.açıklamada alttan tehdit var sabrımız zorlanıyor falan yazmış klup her basarısızlıkta birse sallıyorlar manipilasyon hep tekrar olsa ne olcak 3 direkten doen top gol olur 1 puanda olmaz.zaten 10 kişi kalınc 1 puan almakta mantıklı fark gene 2 maç ama 2sindede mağlup olması gerekir bjknin.
 Fenerbahçe, kural hatası nedeniyle Aytemiz Alanyaspor maçının tekrar edilmesi için TFF'ye başvuru yapılacağını açıkladı.

Sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesi ve sosyal medya hesabı aracılığıyla paylaşılan bilgilendirme metninde, "Fenerbahçe Futbol A Takımımızın maçlarında, bu sene yaşadığımız ve aleyhimize olan açıklanamaz kararlara, dün gece itibarıyla bir yenisi daha eklenmiştir.

Süper Lig'in 38. haftasında, Aytemiz Alanyaspor ile oynadığımız maçın 27. dakikasında, oyuncumuz Enner Valencia’ya ceza sahasında yapılan hareket sonucu maçın orta hakemi Yaşar Kemal Uğurlu penaltı kararı vermiş; hemen ardından VAR uyarısıyla penaltı pozisyonundan önce ofsayt olduğu gerekçesiyle penaltı kararı iptal edilmiştir.

Penaltı kararının iptali, dünya genelinde futbolun kurallarını belirleyen IFAB’ın ilgili maddelerinin açık bir ihlalidir.

Söz konusu hatanın hakem değil kural hatası olmasından dolayı maçın tekrarı gerektiği de tartışmasız şekilde ortadadır.

Konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’na gereken başvurular gün içerisinde yapılacaktır.

Sezon başından itibaren kritik hatalarla maç sonuçlarımıza yapılan açık etkinin, bu son kararla geri dönülemez bir boyuta taşındığını vurguluyor; tüm camiamızın sabrını zorlayan bu durumun düzeltilmesini talep ediyoruz." ifadelerine yer verildi.
« Son Düzenleme: 30 Nisan 2021, 15:35:54 Gönderen: emekli kel »
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #122 : 30 Nisan 2021, 15:38:36 »
 ahmet çakarda yazısında kural hatası var demiş
onunda bunu da gördük… Sezon başından beri Serdar Tatlı'nın hakemleri, olmayan elleri verdiler, açık penaltıları görmediler, bazen çizgileri yamuk çektiler ama dün gece bir skandala imza attılar. Maçta bir kural hatası var. FIFA oyun kuralları der ki, tabii ki kabaca söylüyorum, 'ofsayttaki bir oyuncu topa doğru hareketlendiğinde topa dokunmadan önce bir faulle karşılaşırsa onun ofsaytta olması söz konusu olmaz, pozisyon faulle cezalandırılır'. Dün gece aynısı oldu. Valencia, Tzavellas'ın önünde, ofsayt pozisyonunda top oraya doğru atılıyor, Valencia topa hareketleniyor, Tzavellas arkadan penaltıyı yapıyor. Ve Yaşar Kemal Uğurlu da haklı olarak penaltıyı veriyor. Ama o da ne! VAR müdahalesiyle penaltı iptal olup ofsayt veriliyor.
Eski yıllarda böyleydi ama bundan birkaç yıl önce kural değiştirildi. Yukarıda da belirttiğim gibi, ofsaytta bile olsan topa dokunmadığın sürece bir penaltıya maruz kalırsan ofsayt söz konusu olmaz, penaltı verilir.Dün gece hakemler şaşırdı, beceremediler. Lig bitiyor artık, bırakın fahiş hataları, tuhaf kural hatalarına da imza atmaya başladılar. Kim ne derse desin, dün gece yapılan bir hakem hatası değildir. Hakem bir eli görmez veya penaltıyı yanlış değerlendirir, bunlar kabulümüzdür, hatadır ama hakem hatasıdır. Dün gece yaşanan ise tartışmasız kitapta yazdığının tam tersine verilmiş bir kural hatasıdır.
Peki şimdi ne olacak? İşi boğuntuya getirecekler, kem küm edecekler, Serdar Tatlı suyun altına yatıp konuşmayacak, iş boğuntuya gelecek. Haa bu penaltı verilse ve gol olsa Fenerbahçe yine de kazanır mıydı, onu bilemem. Nitekim ilk yarının son dakikasında Gökhan Gönül haklı olarak kırmızı kart gördü ama Alanyaspor, 10 kişilik Fenerbahçe'yi yenemedi, üstelik 3 topları da direkten döndü. Sonuçta Türk hakemleri artık iflas etmiş ve bitmiştir. Bunun da baş sorumlusu Serdar Tatlı MHK'si ve onu göreve getirenlerdir.

Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

mehmetural

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #123 : 30 Nisan 2021, 18:15:31 »
Bakıldığında IFAB kurallarına göre Fenerbahçe'nin haklı olduğu görülüyor. Bunun herhangi bir yorum tarafı yok. Kuralda ne söyleniyorsa onun uygulanması gerekir. Kuralın aksine bir karar verildiği için kural hatası olduğunu kabul etmek gerekir. TFF'nin de buna yönelik olarak bir karar vermesi gerekiyor. Eğer maçın tekrarına karar vermezse açık şekilde kuralları çiğnediği görülür. Maçın tekrarına karar verirse de ciddi bir kaos ortaya çıkar. Adaletli davranmak adına kaosu göze almak gerekir. Aynı zamanda Beşiktaş'ın da ne yapacağı hiç belli olmaz. Hatayspor'un golcüleri çok tehlikeli, olur olmadık yerden iki gol atarlar. Maçın kaderi değişir. Eğer Hatayspor maçı kaybedilirse, Galatasaray için şampiyonluk şansı doğar. Çünkü Galatasaray'ın Beşiktaş'ı yenmesi durumunda liderliğe yükselmesi söz konusu... Yani anlaşılacağı üzere Hatayspor maçı hayati bir öneme sahip. :)
  • Yaşınız 24

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #124 : 30 Nisan 2021, 19:17:31 »
 ciddi bir kural hatasımı yoksa dandik bir kural hatasımı ben olsam ölçü onu alırım

mehmetural

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #125 : 30 Nisan 2021, 19:50:26 »
Bunun ciddisi veya dandiği olmaz. Kitapta, kuralda ne yazıyorsa onu uygulamak gerekiyor. Topsuz alanda faul yapıldığında nasıl ki faul veriliyorsa, ceza sahası içerisinde yapılan faule de faul çalmak ve penaltıyı vermek gerekiyor. Ofsayt pozisyonunda bile olsan rakibin faul yapması gibi bir durum söz konusu. Kuralın hatalı olduğu tartışılabilir. Ama böyle bir kural mevcut durumda yürürlükteyse eğer kesinlikle uygulamak gerekiyor.
  • Yaşınız 24

Sonnyto

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #126 : 30 Nisan 2021, 20:07:24 »
Bakıldığında IFAB kurallarına göre Fenerbahçe'nin haklı olduğu görülüyor. Bunun herhangi bir yorum tarafı yok. Kuralda ne söyleniyorsa onun uygulanması gerekir. Kuralın aksine bir karar verildiği için kural hatası olduğunu kabul etmek gerekir. TFF'nin de buna yönelik olarak bir karar vermesi gerekiyor. Eğer maçın tekrarına karar vermezse açık şekilde kuralları çiğnediği görülür. Maçın tekrarına karar verirse de ciddi bir kaos ortaya çıkar. Adaletli davranmak adına kaosu göze almak gerekir. Aynı zamanda Beşiktaş'ın da ne yapacağı hiç belli olmaz. Hatayspor'un golcüleri çok tehlikeli, olur olmadık yerden iki gol atarlar. Maçın kaderi değişir. Eğer Hatayspor maçı kaybedilirse, Galatasaray için şampiyonluk şansı doğar. Çünkü Galatasaray'ın Beşiktaş'ı yenmesi durumunda liderliğe yükselmesi söz konusu... Yani anlaşılacağı üzere Hatayspor maçı hayati bir öneme sahip. :)
Nerde görülüyor kim görüyor? Allah aşkına 10 yaşındaki Twitter ergen hesaplarının ağızlarıyla yazmayın. Kural ile çelişen bir yer olmadığı gibi, PL'deki eski hakem Mark Halsey de dahil olmak üzere yüksek çoğunluk karar doğru diyor. https://twitter.com/PozitifSport/status/1388130976086306817?s=08

Sonnyto

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #127 : 30 Nisan 2021, 20:10:51 »
ahmet çakarda yazısında kural hatası var demiş
onunda bunu da gördük… Sezon başından beri Serdar Tatlı'nın hakemleri, olmayan elleri verdiler, açık penaltıları görmediler, bazen çizgileri yamuk çektiler ama dün gece bir skandala imza attılar. Maçta bir kural hatası var. FIFA oyun kuralları der ki, tabii ki kabaca söylüyorum, 'ofsayttaki bir oyuncu topa doğru hareketlendiğinde topa dokunmadan önce bir faulle karşılaşırsa onun ofsaytta olması söz konusu olmaz, pozisyon faulle cezalandırılır'. Dün gece aynısı oldu. Valencia, Tzavellas'ın önünde, ofsayt pozisyonunda top oraya doğru atılıyor, Valencia topa hareketleniyor, Tzavellas arkadan penaltıyı yapıyor. Ve Yaşar Kemal Uğurlu da haklı olarak penaltıyı veriyor. Ama o da ne! VAR müdahalesiyle penaltı iptal olup ofsayt veriliyor.
Eski yıllarda böyleydi ama bundan birkaç yıl önce kural değiştirildi. Yukarıda da belirttiğim gibi, ofsaytta bile olsan topa dokunmadığın sürece bir penaltıya maruz kalırsan ofsayt söz konusu olmaz, penaltı verilir.Dün gece hakemler şaşırdı, beceremediler. Lig bitiyor artık, bırakın fahiş hataları, tuhaf kural hatalarına da imza atmaya başladılar. Kim ne derse desin, dün gece yapılan bir hakem hatası değildir. Hakem bir eli görmez veya penaltıyı yanlış değerlendirir, bunlar kabulümüzdür, hatadır ama hakem hatasıdır. Dün gece yaşanan ise tartışmasız kitapta yazdığının tam tersine verilmiş bir kural hatasıdır.
Peki şimdi ne olacak? İşi boğuntuya getirecekler, kem küm edecekler, Serdar Tatlı suyun altına yatıp konuşmayacak, iş boğuntuya gelecek. Haa bu penaltı verilse ve gol olsa Fenerbahçe yine de kazanır mıydı, onu bilemem. Nitekim ilk yarının son dakikasında Gökhan Gönül haklı olarak kırmızı kart gördü ama Alanyaspor, 10 kişilik Fenerbahçe'yi yenemedi, üstelik 3 topları da direkten döndü. Sonuçta Türk hakemleri artık iflas etmiş ve bitmiştir. Bunun da baş sorumlusu Serdar Tatlı MHK'si ve onu göreve getirenlerdir.
Kuralda topa değmeden faul yapılırsa penaltı diye bir şey yazmıyor. Teşebbüs diyor. Teşebbüs eşittir hareketlenme oluyor yani. Aynısı Bayern Munih Rostov maçında oldu penaltı iptal edildi. Siz ayrıcalık istiyorsanız o başka tabii ki.

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #128 : 30 Nisan 2021, 20:35:06 »
 ayrıcalıklı olsak bu kadar golumuz çizgilerle iptal edilmezdi.ahmet çakarda boyle diyor.konuya ben tam hakim değilim kitapcık canlı yayında okunur o zaman emin olurum.hak gecmesinde onemli olan o.kural son yıllar değişmiş ahmet çakarın yazısına gore hareketlenme tesebbus sayılmıyormuş dokunması gerekmiş.onemlide  değil yeniden oynasakta umudum yok bunu gecsek sonra takılcaz .hoca yok bişi yok

Sonnyto

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #129 : 30 Nisan 2021, 20:43:34 »
ayrıcalıklı olsak bu kadar golumuz çizgilerle iptal edilmezdi.ahmet çakarda boyle diyor.konuya ben tam hakim değilim kitapcık canlı yayında okunur o zaman emin olurum.hak gecmesinde onemli olan o.kural son yıllar değişmiş ahmet çakarın yazısına gore hareketlenme tesebbus sayılmıyormuş dokunması gerekmiş.onemlide  değil yeniden oynasakta umudum yok bunu gecsek sonra takılcaz .hoca yok bişi yok
Miş hep, demiş değişmiş, Ahmet Çakar kim abi? Ahmet Çakar karar merciği mi? :) Yani ben de fanatiğim inkar edemem de bu subjektiflik çok kötü bir şey. Yılların PL hakemi bilmiyor kuralın değiştiğini sabah akşam programda bel altı muhabbetti yapan Ahmet Çakar biliyor. Ayrıca kural hatası görmek isteyen geçen sene Göztepe Beşiktaş maçına bakabilir. Top hakeme çarpmadan önce en son Beşiktaşlı futbolcu topa vurdu. Ama hakem topu Göztepelilere verdi. Burda kural hatası olmadığını düşünen bir Allahın kulu çıkmadı ama maç tekrar edilmedi. Kuralda topla en son oynayan takıma verilmeli diyor top. Ben çok kuralcı bir adamım. Eğer böyle bir pozisyon başınıza gelseydi Allah şahidim olsun ki evet kural hatası var maç tekrar edilmeli derdim. Böyle bir şey de yaşanmadı sizin maçta.

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #130 : 30 Nisan 2021, 20:45:07 »
Bunun ciddisi veya dandiği olmaz. Kitapta, kuralda ne yazıyorsa onu uygulamak gerekiyor. Topsuz alanda faul yapıldığında nasıl ki faul veriliyorsa, ceza sahası içerisinde yapılan faule de faul çalmak ve penaltıyı vermek gerekiyor. Ofsayt pozisyonunda bile olsan rakibin faul yapması gibi bir durum söz konusu. Kuralın hatalı olduğu tartışılabilir. Ama böyle bir kural mevcut durumda yürürlükteyse eğer kesinlikle uygulamak gerekiyor.
bence kural hatalı ofsayttaysa her turlu iptal olmalı pozisyon tabi onlar bazen kuralları akan oyunu tesvik için kendilerine gore bizim anlamadığımız şekilde belirliyorlar.
 şeyede katılmıyorum saçma geliyor kural olarak doğruı faul orta sahada faulsa ama hafif faulse verilirde ama ceza sahasındada kural olarak penaltı.ama bence ceza sahasında penaltı olabililmesi için daha ağırı olması gerek faulun.he rolleri değiştirsek biz bjk onlar fb olsa bu maç onlar için tekrar edilmese bunla sampiyonluğu verseler butun yaz yonetimi medyası senelerce hakem diye tuttururlar ama biz pek bunları yapan camia değiliz.denizlidede selçuk dereli yonetimi ile sampiyonluk verdik ses etmedik bir sürü takım baskanları biz sampiyon olmayalım diye tezgahlar kurdu  birlikte yemek yediler lig sonuna doğru kumpaslar kuruldu ama fenerbahçe camiası güçlü camiadır bunların arkasına sığınmaz.

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #131 : 30 Nisan 2021, 20:45:42 »
 ahmet çakar top toplayıcı

Sonnyto

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #132 : 30 Nisan 2021, 20:46:13 »
8 Senedir şampiyon olamıyor 12 senedir Şampiyonlar Ligine gidemiyorsunuz. Üstüne onlarca teknik adam ve sadece bu sene 20 küsür transfer. Nerde yanlış yaptık bu takım neden top oynamıyor diye sorgulayacağınıza hakemdi tff'ydi hariçten gazel okuyorsunuz. Türkiye'de futbol bu yüzden gelişmedi ve gelişmeyecek. Bunu sadece Fb özelinde söylemiyorum Beşiktaş Gs diğer takımlar hepsi aynı. Bu zihniyetin artık değişmesi lazım.

hyperKel

• Hero Member
« Yanıtla #133 : 30 Nisan 2021, 20:55:27 »

dostum kimden duydunda hemen inandın öyle bir kurala .yazdıklarını okuyunca kulaktan duyma şeylere inandığını hemen anladım ve doğrusuna baktım.
kitapta yazan kural aynen şöyle:
-Topla oynama teşebbüsü ile topa doğru hareket eden ofsayt pozisyonundaki oyuncuya topla oynamadan veya teşebbüs etmeden veya rakibi ile top için mücadele etmeden önce faul yapılırsa ofsayt ihlali gerçekleşmeden önce olduğu için faul ile cezalandırılır.

-Halihazırda topla oynayan veya oynamaya teşebbüs eden veya rakibi ile top için mücadele eden ofsayt pozisyonundaki bir oyuncuya ihlal yapıldığında, faul yapılmadan önce ofsayt gerçekleştiği için pozisyon ofsayt ile cezalandırılır.

bu kurala göre pozisyon ofsayt penaltı olamaz yani kural hatası falan yok .hem cahil hem yüzsüz hemde ahmet çakar gibi yalancılara inanmayınız.kitap önünde ama kitaptan yalan okuyacak kadar sahtekar bir adam.

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #134 : 30 Nisan 2021, 20:59:15 »
 bir zaten kurala karsıyım boyle saçma bir kural olmaz fb yoneticilerinin kalkıp var çizgileri yuzunden sampiyon olamadık demelerine hep sinirlenmişimdir.pc muhendisleri milimetrik çiziyor onları kadro kuramamışın zayıfsın 3 gunde bir maç oynancak yıldızların 30 yas ustu.kalkıp federsyon mhk deme luksun yok.basarısızım diyecen.ama kural boyleyse gf bjk olsa ne yaparlardı oynansa ne olcak yeniden 1 puan bile gider alanya yener hadi diyelim alanyayı yendik sonra ne olcak bana boyle futbolla sampiyonluk gelcekse hiç gelmesin kaldıki altın kural bu futbolla sampiyon olamazsın.
 gecen sene soledim sergen gelcekti 3 hafta gec geldi 3 hafta once erken gelse bu sezon sampiyonluğu sonuna kadar kovalardı dedim bjkli dostlarım aman sergen hayırsız falan diyordu bu sene medya fbyi sampiyon yaparken bjklilerin yüzde 80 i bu kadro ilk 3 e giremez derken sergen baskanla kapışırken ligin bası dedim bjk açık ara goturur sergenin felaket bir futbol zekası var gelecekte terimi gecicektir.forvetleri  hocası atiba vida bjkyi sampiyon yaptı burdan vermez verirse zaten baska takım sampiyon olmuş olmaz onu bjk sampiyon yapmış olur

Facebook Twitter Instagram