Gönderen Konu: Saç diplerinde ağrı  (Okunma sayısı 3257 defa)

Snowly12

• Hero Member
Saç diplerinde ağrı
« : 08 Ocak 2021, 01:09:10 »
Doktora gitmistim 1-2 hafta once bunun icin. Genetik dokulme var dedi(ne alaka) yolladi baya ilgisiz bir doktordu zaten. Benim kafamin sadece sag on bolgesinde ve sag tepe kisminda dayanilmaz bir agri var saclarimi yolasim geliyor. Bu androjen agrisi bu kadar yogun bir agrimi? Delirtti beni bu agri. O bolgeleri tek tek cimbizla yolasim geliyor

Ketoral ve prozinc plus kullaniyorum ama ise yaramiyor ne yaparsam yapayim. 2 senedir bu agrim var ayni bolgede ve asiri yogun, dayanilmaz derecede. Doktorlara gorede birsey yok.

AGA da benim yasadigimi yasayan varmi?

Mac Dean

• Jr. Member
  • **
Ynt: Androjen Agrisi
« Yanıtla #1 : 08 Ocak 2021, 01:24:13 »
Benim saçlarım yağlandığında daha çok oluyor o ağrı hatta kaşlarımda ve sakalımda da olduğu oluyor uzun sürmüyor benim ki ara ara geliyor ben hafta da bir Vichy anti dandruff şampuan kullanıyorum o hafifletiyor bu ağrıyı acaba sana iyi gelir mi bilemedim .O bölgeye masaj filan yapmayı denedin mi ? Kalsifikasyon nedeniyle oluyo olabilir .

LOESS

• Hero Member
« Yanıtla #2 : 08 Ocak 2021, 01:31:21 »
Stressel ağrılar da şakaklara vurur.

Snowly12

• Hero Member
« Yanıtla #3 : 08 Ocak 2021, 01:33:25 »
Benim saçlarım yağlandığında daha çok oluyor o ağrı hatta kaşlarımda ve sakalımda da olduğu oluyor uzun sürmüyor benim ki ara ara geliyor ben hafta da bir Vichy anti dandruff şampuan kullanıyorum o hafifletiyor bu ağrıyı acaba sana iyi gelir mi bilemedim .O bölgeye masaj filan yapmayı denedin mi ? Kalsifikasyon nedeniyle oluyo olabilir .

Hocam 2-3 senedir var bu agri ya ara arada degil. Bazen artiyor bazen azaliyor sadece. Kalsifikasyon olsa bitmezmiydi agri?

Sadece dermoroller yapinca 1-2 gun geciyor. Ama bu dermorollerin sizlamasindan dolayi agrinin altra kalmasida olabilir.

Sizin agri kafanizi duvarlara vurduracak kadar fazla mi? Cunku ben sacima elimi bile atsam dayanamiyorum.
Finasteride - 1 mg (haftada 3)
Evocapil(procapil)
Dermoroller 3 mm
Ketoral haftada 1 veya 2.
Masaj
30 mg cinko
Omega 3
Demir
D3
Azelaik asit kur
B6 p5p

Mehmetali32

• Hedef Az ama Devamlı Tedavi saç yapıyım derken kaş çıkarmadan
  • Hero Member
« Yanıtla #4 : 08 Ocak 2021, 01:35:14 »
 Fazla cinko alıyorsun xpeca da var zaten cinko yapmıs olabilir ek aldıgını bırak    birde dermattin olabilir nizoral sampuan dene yada sabit durdugunda bazen nefes tam almıyorsun kafa sabit kalıyor dermatitle beraber boyle bir agrıya sebebp oluyor  yada xpecianın icindeki biyotin sana  fazla geliyor sacını kasındırıyor emin ol bunlardır bu saydıklarımdan 1 i yuzunden sen bu sıkıntıyı cekiyon .
  • Yaşınız 28
Finasterid 0.75mg Hergün 
Bioxin ForteSarımsaklı Samp +Nizoral
Biberiye +Hint+Zeytiyagı+cam Terabendi Yagı Vitamin Kompleksi
 Haftada 3 gun spor +Dusta   Masaj +Dermoreller 2/ay
 Haftada 2 gun Dvitamin                                   
  Sabır Şükür Zaman.. .

Snowly12

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 08 Ocak 2021, 01:36:21 »
Fazla cinko alıyorsun xpeca da var zaten cino yapmıs olabilir ek aldıgını bırak    birde dermattin olabilir nizoral sampuan dene yada sabit durdugunda bazen nefes tam almıyorsun kafa sabit kalıyor dermatitle beraber boyle bir agrıya sebebp oluyor  yada xpecianın icindeki biyotin sana  fazla geliyor sacını kasındırıyor emin ol bunlardır bu saydıklarımdan 1 i yuzunden sen bu sıkıntıyı cekiyon .

Dogru diyor olabilirsiniz. Xpeciayi bir sure kestigimde gitmisti bu agri. 1 aylik proscar kullanmistim o sira tabiki xpeciayi birakmistim. Yoktu bu agri.

Sadece o bolgede telogen efflivium olabilir mi? Kronik?
Evocapil(procapil)
Dermoroller 3 mm
Masaj
30 mg cinko
Omega 3
Demir
D3
Azelaik asit kur
B6 p5p

Mehmetali32

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 08 Ocak 2021, 01:38:48 »
Dogru diyor olabilirsiniz. Xpeciayi bir sure kestigimde gitmisti bu agri. 1 aylik proscar kullanmistim o sira tabiki xpeciayi birakmistim. Yoktu bu agri.
  xpecia yı bırak tekrar dene bir ben senin yerinde olsam cinkodan sırayla bırakıp denerdim tek tek 
 Olsa bile  sen su anda bu kasıntı olayını coz sonra dokulme isine gec  ilk once cinko bırak 1 hafta  sonra  xpeca bırak 1 hafta  bak oluyormu olmuyomu diye denee  bıraktıgın donemlerde proscar kullan o boyle bir sey yapmaz cunku
  • Yaşınız 28
Finasterid 0.75mg Hergün 
 Haftada 2 gun Dvitamin                                   
  Sabır Şükür Zaman.. .

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 08 Ocak 2021, 08:34:12 »
Hocam hangi şakak daha gerideydi?
AlopexyT minoxidil (günde 8 fıs)
Finasterid 1.25 mg (her gün)
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Bıraktıklarım; minoxil, bioxinin minoxidil, balen kabak, xpecia, loprox

Tedavi sürecim;
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=23060.0

Snowly12

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 08 Ocak 2021, 12:35:23 »
Hocam hangi şakak daha gerideydi?

Valla agrimayan taraf daha geride ama sanki agrili kisim kendini esitlemeye calisiyor
Evocapil(procapil)
Dermoroller 3 mm
Masaj
30 mg cinko
Omega 3
Demir
D3
Azelaik asit kur
B6 p5p

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #9 : 08 Ocak 2021, 12:47:33 »
Valla agrimayan taraf daha geride ama sanki agrili kisim kendini esitlemeye calisiyor

Kronik inflamasyon var bu yüzden ağrı yapıyor. Dermarollerle akut inflamasyon yaratıyorsun kronik inflamasyonun biraz azalıyor. Hem de oranın sızısıyla pek hissetmiyorsun ağrıdığını. Hocam sen kabak kullanıyordun onu bıraktın mi ? O inflamasyona iyi geliyor. Bıraktıysan devam et ben balen kullanıyorum ucuz olduğu için öneririm. Senden görüp başlamıştım zaten kabağa iyiki başlamışım. Mineral içeriği de güzel destekler.

Ayni zamanda kafanı yıkarken soğuk su kullanma ılık olsun. Soğuk su da saç nezlesi yapıyor, bende olmuştu. Kafamı duvara vurasım geliyordu hatta doktora gittim bir şey yok dedi. Soğuk suyla yıkamayı bıraktım geçmişti.

Ketokonazol kullan o da inflamasyonu azaltır haftada bir öneriyorum fazlası saçları kurutuyor.

Bu arada benim sağ sakağım daha geride ama sol tepe ağrıyordu. Hemen hemen aynı durum.
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Tedavi sürecim;

Snowly12

• Hero Member
« Yanıtla #10 : 08 Ocak 2021, 12:59:26 »
Kronik inflamasyon var bu yüzden ağrı yapıyor. Dermarollerle akut inflamasyon yaratıyorsun kronik inflamasyonun biraz azalıyor. Hem de oranın sızısıyla pek hissetmiyorsun ağrıdığını. Hocam sen kabak kullanıyordun onu bıraktın mi ? O inflamasyona iyi geliyor. Bıraktıysan devam et ben balen kullanıyorum ucuz olduğu için öneririm. Senden görüp başlamıştım zaten kabağa iyiki başlamışım. Mineral içeriği de güzel destekler.

Ayni zamanda kafanı yıkarken soğuk su kullanma ılık olsun. Soğuk su da saç nezlesi yapıyor, bende olmuştu. Kafamı duvara vurasım geliyordu hatta doktora gittim bir şey yok dedi. Soğuk suyla yıkamayı bıraktım geçmişti.

Ketokonazol kullan o da inflamasyonu azaltır haftada bir öneriyorum fazlası saçları kurutuyor.

Bu arada benim sağ sakağım daha geride ama sol tepe ağrıyordu. Hemen hemen aynı durum.

Sebebi ne bunun dht mi yapiyor? Agrimayan yerlerde dht etkisi yokmu demek bu?
Evocapil(procapil)
Dermoroller 3 mm
Masaj
30 mg cinko
Omega 3
Demir
D3
Azelaik asit kur
B6 p5p

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #11 : 08 Ocak 2021, 13:08:15 »
Sebebi ne bunun dht mi yapiyor? Agrimayan yerlerde dht etkisi yokmu demek bu?

Hayır öyle demek değil, genetik olarak bizde saçlı deride kronik inflamasyon fazla, dht anti-inflamatuvar bir hormon. Dht buradaki kronik inflamasyonu azaltmak için geliyor. Köklere bağlanıp yapışıyor zamanla minyatürize olmasını sağlıyor. (Bu kısımlarda hâlâ soru işaretleri var) inflamasyon diğer bölgelerde de var ama yoğun olarak hissettiğin bölgeler olabilir. Dikkatli bakarsan diplerde küçük sivilceler bile bulabilirsin.

Masaj yap dermaroller bunlar akut inflamasyon yapıp kronik inflamasyonu azaltıyor dolayısıyla dhtnin görevini sen manuel olarak yaptığın için saçların daha iyi büyüyor. Son kısım benim fikrim bunu farklı şekilde açıklayanlar da var.
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Tedavi sürecim;

Mehmetali32

• Hero Member
« Yanıtla #12 : 08 Ocak 2021, 13:12:23 »
Hayır öyle demek değil, genetik olarak bizde saçlı deride kronik inflamasyon fazla, dht anti-inflamatuvar bir hormon. Dht buradaki kronik inflamasyonu azaltmak için geliyor. Köklere bağlanıp yapışıyor zamanla minyatürize olmasını sağlıyor. (Bu kısımlarda hâlâ soru işaretleri var) inflamasyon diğer bölgelerde de var ama yoğun olarak hissettiğin bölgeler olabilir. Dikkatli bakarsan diplerde küçük sivilceler bile bulabilirsin.

Masaj yap dermaroller bunlar akut inflamasyon yapıp kronik inflamasyonu azaltıyor dolayısıyla dhtnin görevini sen manuel olarak yaptığın için saçların daha iyi büyüyor. Son kısım benim fikrim bunu farklı şekilde açıklayanlar da var.
  SELFİT MG İLE D VİTAMİNİ haftada iki kere kullan her gun alırsan sakıncalı uyarıyorum haftada 2.
  • Yaşınız 28
Finasterid 0.75mg Hergün 
 Haftada 2 gun Dvitamin                                   
  Sabır Şükür Zaman.. .

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #13 : 08 Ocak 2021, 13:18:09 »
  SELFİT MG İLE D VİTAMİNİ haftada iki kere kullan her gun alırsan sakıncalı uyarıyorum haftada 2.

Günlük kullanım 1 şeklinde belirtilmiş kutusunda ayrıca içeriğindeki magnezyum günlük %53 karşılıyor. D vitamini ise %50 karşılıyor. Doz aşımı yapmamak için özellikle dikkat ettim. Dışarı çıkamadığım için d vitaminine ihtiyacım var düşük olduğunu biliyorum. Magnezyum da kalsifikasyon engellemek için. ayrıca kaslarım aşırı kasılıyor. Elimde özellikle titremeler oluyor kasılmaya bağlı. Kasların kasılmasına kalsiyum sebep olur. Magnezyum ile birlikte yarışırlar. Magnezyumun kas gevşetici özeliği de vardır. Dolayısıyla şöyle söyleyeyim. Kafa derini gerdiren kaslarda gevşemeye sebep olabilir.

Kullanmamam için senin sunduğun sebep nedir?
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Tedavi sürecim;

Mehmetali32

• Hero Member
« Yanıtla #14 : 08 Ocak 2021, 13:37:00 »
Günlük kullanım 1 şeklinde belirtilmiş kutusunda ayrıca içeriğindeki magnezyum günlük %53 karşılıyor. D vitamini ise %50 karşılıyor. Doz aşımı yapmamak için özellikle dikkat ettim. Dışarı çıkamadığım için d vitaminine ihtiyacım var düşük olduğunu biliyorum. Magnezyum da kalsifikasyon engellemek için. ayrıca kaslarım aşırı kasılıyor. Elimde özellikle titremeler oluyor kasılmaya bağlı. Kasların kasılmasına kalsiyum sebep olur. Magnezyum ile birlikte yarışırlar. Magnezyumun kas gevşetici özeliği de vardır. Dolayısıyla şöyle söyleyeyim. Kafa derini gerdiren kaslarda gevşemeye sebep olabilir.

Kullanmamam için senin sunduğun sebep nedir?
     Dvitamini  ve magnezyum agır elementlerdir yapay olarak her gun alınımı vucut organlarında beyinde farklı algılanarak cesitli hastalıkların onunu acıyor en basitinden anlatım sekli bunlar biribirini etkileyen ilaclar hergun kullanımında birikerek  vucutta agır elementler seklinde kansorojen etki yapıyor sana tavsiyem haftada 2 ye dusur bırak demiyorum haftada ikiye dusur  usstte anlattıklarını biliyorum fazlasınıda birde bu tedavilerin cok fazla ve sen bunları omur boyu kullanacakmısın neden bu kadar  cok ilac alıyorsun vucudun genc yasın genc  cok tedavi uyguluyon umarım bırakmazsın eger bırakırsan ilk etkilenecek yer sac haberin olsun  vucut bazen eksiklerini gorup kapatıyor vitamin mineral gibi seyler eksik fazla oldugunda beyin bagırsaklarımız karacigerimiz hepsi el el verip tamamlıyorlar ama hep yapay olarak kullanılan ilacları bir anda kesme ye kalkısırsan vucut o ilacı aynı saatte almana alıstıgı icin eksikliginde ilk etkileyecegi sey sac oluyor yani kısaca ornek vermek istersem deve colde kaldıgında vucudu susuzluga alısıyor ama deve ye hergun su verirsek arada sırada cole bırakmazsak suya alısan deveyi cole atarsak deve o adaptasyona birden ayak uyduramayacak  vucudunda su olmasına ragmen  beyin olarak kendi olum fermanını verip olecek neden cunku yıllardır suyun icindeydi cole alısmadı hic   vucudumuzda ilk etkilenen yer saclarımız  kısacası bu
  • Yaşınız 28
Finasterid 0.75mg Hergün 
 Haftada 2 gun Dvitamin                                   
  Sabır Şükür Zaman.. .

Facebook Twitter Instagram