yazıyı okudum, ardından Robert S. English'in makalesine baktım. Olağanüstü bir açıklama, kafamda her şey oturdu şu an.
Scalp Tension'un saç dökülmesini tetikleyen ilk etken olduğu konusunda emindim her ne kadar sürekli DHT DHT erkeklik hormonu yüzünden dense de saçma geliyordu çünkü aynı hormon erkek tipi kıllanma da yaratıyor, aynı zamanda scalp tension ısı haritası ile Norwood aşamaları da birebir aynı. Tesadüf mü yani?
Saçma gelebilir ama şöyle bir uygulama önerisi ile geleyim karşınıza:
Şimdi kafa derisi gerginliğinin yarattığı inflamasyon fibrozlu dokular oluşturuyor ve buradan saç beslenemiyor ve çıkamıyor. Bunu çözmek için mikro travmalar ile dokuları parçalamak gerektiği için de dermastamp ya da roller kullanıyoruz. Ama gerginlik devam ediyorsa yeni oluşan yapı yine fibrozlu olacaktır.
Yeni doku da muhtemelen 1 gün içerisinde oluşacak varsayalım.
Dermastamp sonrasında kas gevşetici alır ya da sürer isek gevşek deri yeniden onarılmaya çalışıldığında oluşan alan fibrotik/kalsinatif değil normal doku formunda olacaktır tahminindeyim yani daha geniş ve yumuşak bir alan oluşacaktır eğer yeniden onarım sürecinde gerginliği azaltırsak. Bunu da haftada bir kez yaparak derinin tekrar fibroz ile dolmasını engelleyebiliriz bu da saç çıkışı için uygun ortam yaratır düşüncesindeyim. Bilemiyorum ne dersiniz? Deneyesim var şahsen.
Bir başka öneri de dermastamp ile parçaladığımız dokunun DHT ile başlayıp fibroza doğru giden aşamasını engellemek için sadece dermastamp kullandığımız gün DHT bloklamak. Yarılanma süresi 8 saat olduğu için dermastamp sonrası 1 mg den günde iki kez alırsak yeni doku yine fibrotik olmayabilir.
Yenilenme hızını arttırmak için IF (aralıklı oruç) da dahil edilebilir böylece Growth hormonu daha fazla salgılanır ve yeni doku hızlıca oluşarak parçaladığımız fibroz sistemden atılır.