Gönderen Konu: Genetik Saç Dökülmesi (AGA) Kılavuzu  (Okunma sayısı 224315 defa)

oralminoxidil

• Hero Member
Ynt: Genetik Saç Dökülmesi (AGA) Kılavuzu
« Yanıtla #270 : 13 Şubat 2021, 18:12:02 »
fin ile 6. ve 7. ay farkı . redditten aldım resimleri. neden en az 6-12 ay kullanmalısınız güzel bir örnek

MURAT K.

• Sr. Member
« Yanıtla #271 : 13 Şubat 2021, 19:29:13 »
google çeviri ile çevirdim ama güzel bir haber

Kintor Yeni Gelişmiş Androjen Reseptör İlacını Duyurdu
Kintor Pharmaceuticals of China, bugün yaptığı basın bülteni ile şirketin androjenik alopesi tedavisi için bir başka androjen reseptörü bazlı ilacı klinik denemelere getirdiğini duyurdu.

Androjen Reseptör Bozucu GT20029
Geçen yıl boyunca takip edenler , Kintor tarafından Çin'de ve ABD'de kalıp saç dökülmesi için denenen topikal bir androjen reseptör-antagonist ilaç olan pirilutamide aşina olmalıdır . Pyrilutamide, 2020'nin sonunda Çin'de bir faz 2 denemesine girdi ve geçen yıl ABD'de androjenik alopesi için bir faz 1 denemesini tamamladı. Kintor, 2021'in sonunda AGA için pirilutamid için 3. aşama denemesine girme planlarını resmen açıkladığı için program oldukça iddialı, ancak henüz bitmemiş gibi görünüyor.

2 Şubat 2021'de Kintor, GT20029 ilacı için araştırma amaçlı yeni bir ilaç uygulamasının (IND), androjenik alopesi ve akne vulgaris endikasyonları için Çin'in NMPA (FDA'ya eşdeğer) tarafından onaylandığını duyurdu. GT20029, kimerayı hedefleyen proteoliz anlamına gelen PROTAC adı verilen yeni bir anti-androjen formudur. Şirketin boru hattında pirilutamid ile birlikte geliştirilecek.

PROTAC'ın basit bir tanımı : "İki aktif alandan oluşan heterobifonksiyonel küçük bir molekül ve belirli istenmeyen proteinleri ortadan kaldırabilen bir bağlayıcı." Kintor, GT20029'un şirketin şirket içi PROTAC platformu aracılığıyla geliştirildiğini belirtiyor. Kintor'un son basın bülteninde yaptığı bazı açıklayıcı ifadeler şunlardır :

"GT20029, AR proteinini parçalayan bir AR indirgeyicidir. GT20029'un etki mekanizması , AR proteinini degradasyon için E3 ubikuitin ligaza dahil etmektir. Periferik derinin ve lokal kıl folikülü yağ bezlerinin lokal dokularına etki eder , bu da AR'nin ilaca sistemik maruz kalmadan androjenlere duyarlılığını azaltır .

"Her PROTAC molekülü birden fazla AR proteinini parçalayabildiğinden, PROTAC bazlı ilaçlar düşük dozajla etkinlik sağlayabilir. Ek olarak, hücrelerde az miktarda PROTAC molekülü olduğu sürece, ilaçların etkinliği korunabilir, bu da diğer küçük moleküllü ilaçlara kıyasla dozlama sıklığını önemli ölçüde azaltabilir. "

Hayvan deneylerine göre, GT20029'un etkinliği diğer küçük moleküllü AR inhibitörlerinden üstündür. Ek olarak, GT20029 aşırı ilaç birikimine ve önemli yan etkilere neden olmayacaktır. Etkinliğe ulaşırken, GT20029, oral androjen sinyal yolu inhibitörlerinin yan etkilerini azaltmak veya bunlardan kaçınmak için sistemik maruziyetten etkili bir şekilde kaçınabilir. "

Kulağa hoş geliyor değil mi? Bu, finasteride on yıllar önce ana akım haline geldiğinden beri çoğumuzun umduğu türden bir ilaç evrimi. Kintor, saç uzaması ve saç dökülmesini önleme için ideal anti-androjene yaklaşıyor gibi görünüyor (eğer her şey yolunda giderse). Kintor ayrıca, GT20029'un dünyanın herhangi bir yerinde klinik deneme aşamasına giren ilk topikal PROTAC ilacı olduğuna inandıklarını belirtiyor. Yakın zamanda ABD'de GT20029 için de bir IND dosyalanması bekleniyor.

Aksilik çıkmazsa GT20029 ve SM04554,  minoksidil ve finasteride in yerini alır bu da faydasını göreceğimiz en iyi tedavi olur.

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #272 : 13 Şubat 2021, 19:38:25 »
Aksilik çıkmazsa GT20029 ve SM04554,  minoksidil ve finasteride in yerini alır bu da faydasını göreceğimiz en iyi tedavi olur.

minoxidilin yerini hiç bir şey alamaz uzunca bir süre. kintor ilk olarak pyrilutamide çıkaracak o yeni finasterid olabilir ama gt daha iyi kesinlikle daha geç çıkacak maalesef. sm zaten güçlü değil tek başına etkili bir tedavi olacağını düşünmüyorum yine fin ile kullanılmalı umarım yanılırım bu konuda.

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Keçiboynuzu ve karadut özü
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=18975

MURAT K.

• Sr. Member
« Yanıtla #273 : 13 Şubat 2021, 19:44:01 »
minoxidilin yerini hiç bir şey alamaz uzunca bir süre. kintor ilk olarak pyrilutamide çıkaracak o yeni finasterid olabilir ama gt daha iyi kesinlikle daha geç çıkacak maalesef. sm zaten güçlü değil tek başına etkili bir tedavi olacağını düşünmüyorum yine fin ile kullanılmalı umarım yanılırım bu konuda.

Çok uzun süre kullandım minox, belki 50 kutu kullanmışımdır, artık etkisini görmemeye başladım (döngü vs değil) Bir süre min-dut şeklinde kullandım (minoxun içine 10 kapsül avodart sıkma muhabbeti) bu şekilde faydasını gördüm ama uzun vadede sağlıklı bir tedavi değildi. Samumede bir umut olarak bakıyorum hep, şu sonuçlar paylaşılsada bir görsek

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #274 : 13 Şubat 2021, 19:53:21 »
Çok uzun süre kullandım minox, belki 50 kutu kullanmışımdır, artık etkisini görmemeye başladım (döngü vs değil) Bir süre min-dut şeklinde kullandım (minoxun içine 10 kapsül avodart sıkma muhabbeti) bu şekilde faydasını gördüm ama uzun vadede sağlıklı bir tedavi değildi. Samumede bir umut olarak bakıyorum hep, şu sonuçlar paylaşılsada bir görsek

sm deki tek sıkıntı güçsüz olması tıpkı setipiprant gibi
mesela 1 g setipiprant pgd2 yı sadece yüzde 50  düşürür. ama 10 mg tm30089 bütün pgd2 yı bloke eder. OC000459 yine güçlü crth2 antogonisti tm kadar olmasa da.
sm de seti kadar olmasa da yine güçsüz. ky19382 çok daha güçlü bir wnt agonisti mesela ,ky tek başına aga ile başedebilir. way316606 bu da smden daha iyi. yurtdışında yaşayan iyi gelirli biri olsaydık çok rahat alabilirdik bunları

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #275 : 14 Şubat 2021, 02:18:49 »
fin ile 6. ve 7. ay farkı . redditten aldım resimleri. neden en az 6-12 ay kullanmalısınız güzel bir örnek

İyi de hocam, finasteridi ömür boyu kullanmayız ya!

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #276 : 14 Şubat 2021, 02:26:16 »
İyi de hocam, finasteridi ömür boyu kullanmayız ya!

:)))))

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU

Kıvanç Saçlıtuğ

• Hero Member
« Yanıtla #277 : 14 Şubat 2021, 02:31:29 »
Fin bende çalışırsa, ekmeğimin arasına da serper yerim yeter ki işe yarasın.
*paylaşımlarım tedavi tavsiyesi değildir (TTD)

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #278 : 14 Şubat 2021, 09:37:25 »
 kıvanc hafada 4 gunmu kullanıon fini oyle işe yaramaz.1.25 kullansanda boş.1 mg ile 5 mg kullanmak arasında bile çok çok az etki farkı var.her gün kullan 1 kullan
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Kıvanç Saçlıtuğ

• Hero Member
« Yanıtla #279 : 14 Şubat 2021, 12:17:40 »
kıvanc hafada 4 gunmu kullanıon fini oyle işe yaramaz.1.25 kullansanda boş.1 mg ile 5 mg kullanmak arasında bile çok çok az etki farkı var.her gün kullan 1 kullan
Yarayan gördüğüm için başladım bu şekilde teşekkürler, saygılar.

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #280 : 14 Şubat 2021, 15:34:11 »
 sahsi gorusum onda 1 mg gunluk kullanım olsa daha faydalı olucaktı.ru kullanıyorsun.merak ettiğim bir urun ne kadar opldu ru konusunda gozlemlerin neler
« Son Düzenleme: 14 Şubat 2021, 15:51:09 Gönderen: emekli kel »
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Monster

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #281 : 14 Şubat 2021, 19:37:56 »
Bu keçiboynuzu pekmezi gibi şeyler gerçektne iyi takviye mi?

Bir yerde okumuştum yanlış hatırlamıyorsam günlük ihtiyacın çok düşük oranını karşılıyormuş mesela demir oranı gibi. Ayrıcana içine ekstradan vitamin atıyorlar mı?

hiç bilgim yok bu konuda

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #282 : 14 Şubat 2021, 19:48:56 »
Bu keçiboynuzu pekmezi gibi şeyler gerçektne iyi takviye mi?

Bir yerde okumuştum yanlış hatırlamıyorsam günlük ihtiyacın çok düşük oranını karşılıyormuş mesela demir oranı gibi. Ayrıcana içine ekstradan vitamin atıyorlar mı?

hiç bilgim yok bu konuda

takviyelerin emildiğini düşünmüyorum doğru düzgün içeriklerinin de çoğu yalan zaten. çok demir eksikliğiniz varsa normal seviyeye çekin takviyeyle . eksikliği olmayan bir birey için normalde bunlar yeterli. saçı firça olup bunları kullanan kaç kişi varki bir de bu açıdan bak. olay tabiki genetik

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU

Kıvanç Saçlıtuğ

• Hero Member
« Yanıtla #283 : 14 Şubat 2021, 21:10:29 »
sahsi gorusum onda 1 mg gunluk kullanım olsa daha faydalı olucaktı.ru kullanıyorsun.merak ettiğim bir urun ne kadar opldu ru konusunda gozlemlerin neler
4 aydan fazla oluyor ruda ama düzenli kullanamadım yinede hissiyatı güzel ve derimi kullandığımdan beri daha sağlıklı görüyorum. Sadece önlere kullanıyorum biraz migrenimi arttırıyor malesef o yüzden topikali düzenli kullanamıyorum. Birde keşke ulaşılması daha kolay olsa.

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #284 : 15 Şubat 2021, 00:40:52 »
masaj yapan arkadaşlar için bu video faydalı olabilir ben kullanıyorum genelde

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU