Gönderen Konu: Genetik Saç Dökülmesi (AGA) Kılavuzu  (Okunma sayısı 224353 defa)

Farques

• Ziyaretçi
Ynt: Genetik Saç Dökülmesi (AGA) Kılavuzu
« Yanıtla #226 : 04 Şubat 2021, 19:13:46 »
Şuan benim dökülme şeklim sizde olsaydı ne uygulardınız? İmzamda ekim konumda hemen üstte fotolarım var, uyguladığım tedavi de yine imzamda. Topikal şeyler mesela minox vs.. eklermiydiniz?

Kılavuzdaki çoğu şeyi yapıyorum sanırım, ocak ayı itibarı ile başladım hepsine. Eğer ekim süreci başarılı tamamlanırsa sadece vertex açık kalıyor seyrek bi şekilde.

Ne eklerdiniz?

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #227 : 04 Şubat 2021, 19:16:56 »
Şuan benim dökülme şeklim sizde olsaydı ne uygulardınız? İmzamda ekim konumda hemen üstte fotolarım var, uyguladığım tedavi de yine imzamda. Topikal şeyler mesela minox vs.. eklermiydiniz? Kılavuzdaki çoğu şeyi yapıyorum sanırım, ocak ayı itibarı ile başladım hepsine.

Ne eklerdiniz?

oral minox eklerdim, zamana ihtiyacın var en çok :(

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Keçiboynuzu ve karadut özü
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=18975

oralminoxidil

• Hero Member

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #230 : 04 Şubat 2021, 23:46:44 »
PGD2 ve PGE2 androjenik alopeside önemli bir rol oynamaktadır. Bu hastalığa sahip kişiler, yüksek PGD2 seviyelerine ve önemli ölçüde daha düşük PGE2 seviyelerine sahiptir. İlginçtir ki, minoksidilin çalıştığı bir mekanizma PGE2'yi arttırmaktır (Nieves, 2014). Minoksidil gibi, niasin de bir vazodilatördür (kan damarlarını genişletir ve dolaşımı iyileştirir).
Niasin alırken, büyük olasılıkla bir "kızarıklık" yaşayacaksınız. Bu, derinizde mast hücrelerinden PGD2 salınımının neden olduğu kaşıntılı, sıcak histir. Şimdi insan vücudunda 2 tip PGD2 reseptörü vardır - DP1 ve DP2. Cotsarelis, DP2 reseptörünün (DP1 değil) saç büyümesinin aşağı regülasyonunda rol oynadığını gösterdi. DP1'in saç dökülmesine karıştığı gösterilmemiştir. İşte niasin burada devreye giriyor - PGD2'yi saç dökülmesi ile hiçbir ilgisi olmayan DP1 reseptörü aracılığıyla temizliyor. Bu etki, teorik olarak saç dökülmesi üzerinde olumlu bir etkiye sahip olan "kötü" reseptör (DP2) için PGD2'yi daha az kullanılabilir hale getirir.

Kırışıklık karşıtıdır, yaşlanmayı geciktirir. Kan akışını iyileştirir. Saçın büyümesini uyaran niasin türevleri üzerine çalışmalar vardır. Sebum üretimini azaltır. Kısmen androjen odaklı bir süreç olan anti-aknedir. Hasarlı DNA'yı onarmaya yardımcı olur.

nikotinik asit , niascor adıyla eczanelerde satılıyormuş 500mg ile başlayıp 1000mg a kadar düzensiz olacak şekilde denemeyi düşünüyorum güzel bir pgd2 düşürücü gibi.

ayrıca damarları genişletme etkisi kullandıktan yarım saat sonra başlıyor. bundan önce magnezyum alırsak ve flush etkisi başlayınca masaj yapsak kireçlenmeye ne olur bence baya azaltır bu etkisini de ölçeceğim.

bir dereceye kadar pge2 arttırdığı ve anti fibroz etkileri olduğunu da okudum .

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU

Farques

• Ziyaretçi
« Yanıtla #231 : 05 Şubat 2021, 00:04:50 »
Vücudun genelinde rastgele saliselik hissedilen kaşıntılar pgd2 sebeplimidir?

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #232 : 05 Şubat 2021, 00:07:20 »
Vücudun genelinde rastgele saliselik hissedilen kaşıntılar pgd2 sebeplimidir?

bence pgd2 daha uzun süreli inflamasyonla alakalı ,araştırmak lazım

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU

Dionx

• Full Member
« Yanıtla #233 : 05 Şubat 2021, 01:01:15 »
Hocam oral minoxidilin diger vücut kılların etkisi nedir? Ve topikalda oldugu gibi döngü olayi da Vardir dimi?
  • Yaşınız 30

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #234 : 05 Şubat 2021, 01:11:43 »
Hocam oral minoxidilin diger vücut kılların etkisi nedir? Ve topikalda oldugu gibi döngü olayi da Vardir dimi?

diğer kılları doğal olarak arttırır ancak 5mg altında farkedilmez çok da. topikalden daha iyi diye düşünüyorum 2 damla oral min normal topikal uygulamadan daha güçlü bence. oral kullanım için döngü olayı duymadım hiç test edecek kadar uzun süreli de kullanmadım.

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #235 : 05 Şubat 2021, 16:00:01 »
kintor çinde bir ilaç şirketi yeni faz çalışmalarını duyurdu geliştirdikleri zayıf(!) antiandrojen ki bu ru dan 3 4 kat güçlü , yanetki olmadan faz2 yı bitirdi. çinde faz çalışmaları çok daha hızlı ilerliyor faz3 e başlayacaklar. ayrıca saç dökülmesi için güçlü bir antiandrojen denemeleri daha yapıyorlar.  çekik gözlüler çözer umarım çok hızlı ilerliyorlar.

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #236 : 05 Şubat 2021, 17:18:33 »
bu ülkede nikotinik asit nerden bulabilirim internette satılmıyor eczanelerde depolarda yok hepi topu b3 vitamini neden erişmek bu kadar zor ki. amerikaya kaldım yine anlaşılan

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU

trmp

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #237 : 05 Şubat 2021, 19:04:23 »
Hocam oral minoxidili nerden bulucaz?

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #238 : 05 Şubat 2021, 19:31:22 »
Hocam oral minoxidili nerden bulucaz?

normal sıvı minoksilden damlalık ile, tablet şeklinde türkiyede satılmıyor

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #239 : 06 Şubat 2021, 00:38:37 »
kintor çinde bir ilaç şirketi yeni faz çalışmalarını duyurdu geliştirdikleri zayıf(!) antiandrojen ki bu ru dan 3 4 kat güçlü , yanetki olmadan faz2 yı bitirdi. çinde faz çalışmaları çok daha hızlı ilerliyor faz3 e başlayacaklar. ayrıca saç dökülmesi için güçlü bir antiandrojen denemeleri daha yapıyorlar.  çekik gözlüler çözer umarım çok hızlı ilerliyorlar.

google çeviri ile çevirdim ama güzel bir haber

Kintor Yeni Gelişmiş Androjen Reseptör İlacını Duyurdu
Kintor Pharmaceuticals of China, bugün yaptığı basın bülteni ile şirketin androjenik alopesi tedavisi için bir başka androjen reseptörü bazlı ilacı klinik denemelere getirdiğini duyurdu.

Androjen Reseptör Bozucu GT20029
Geçen yıl boyunca takip edenler , Kintor tarafından Çin'de ve ABD'de kalıp saç dökülmesi için denenen topikal bir androjen reseptör-antagonist ilaç olan pirilutamide aşina olmalıdır . Pyrilutamide, 2020'nin sonunda Çin'de bir faz 2 denemesine girdi ve geçen yıl ABD'de androjenik alopesi için bir faz 1 denemesini tamamladı. Kintor, 2021'in sonunda AGA için pirilutamid için 3. aşama denemesine girme planlarını resmen açıkladığı için program oldukça iddialı, ancak henüz bitmemiş gibi görünüyor.

2 Şubat 2021'de Kintor, GT20029 ilacı için araştırma amaçlı yeni bir ilaç uygulamasının (IND), androjenik alopesi ve akne vulgaris endikasyonları için Çin'in NMPA (FDA'ya eşdeğer) tarafından onaylandığını duyurdu. GT20029, kimerayı hedefleyen proteoliz anlamına gelen PROTAC adı verilen yeni bir anti-androjen formudur. Şirketin boru hattında pirilutamid ile birlikte geliştirilecek.

PROTAC'ın basit bir tanımı : "İki aktif alandan oluşan heterobifonksiyonel küçük bir molekül ve belirli istenmeyen proteinleri ortadan kaldırabilen bir bağlayıcı." Kintor, GT20029'un şirketin şirket içi PROTAC platformu aracılığıyla geliştirildiğini belirtiyor. Kintor'un son basın bülteninde yaptığı bazı açıklayıcı ifadeler şunlardır :

"GT20029, AR proteinini parçalayan bir AR indirgeyicidir. GT20029'un etki mekanizması , AR proteinini degradasyon için E3 ubikuitin ligaza dahil etmektir. Periferik derinin ve lokal kıl folikülü yağ bezlerinin lokal dokularına etki eder , bu da AR'nin ilaca sistemik maruz kalmadan androjenlere duyarlılığını azaltır .

"Her PROTAC molekülü birden fazla AR proteinini parçalayabildiğinden, PROTAC bazlı ilaçlar düşük dozajla etkinlik sağlayabilir. Ek olarak, hücrelerde az miktarda PROTAC molekülü olduğu sürece, ilaçların etkinliği korunabilir, bu da diğer küçük moleküllü ilaçlara kıyasla dozlama sıklığını önemli ölçüde azaltabilir. "

Hayvan deneylerine göre, GT20029'un etkinliği diğer küçük moleküllü AR inhibitörlerinden üstündür. Ek olarak, GT20029 aşırı ilaç birikimine ve önemli yan etkilere neden olmayacaktır. Etkinliğe ulaşırken, GT20029, oral androjen sinyal yolu inhibitörlerinin yan etkilerini azaltmak veya bunlardan kaçınmak için sistemik maruziyetten etkili bir şekilde kaçınabilir. "

Kulağa hoş geliyor değil mi? Bu, finasteride on yıllar önce ana akım haline geldiğinden beri çoğumuzun umduğu türden bir ilaç evrimi. Kintor, saç uzaması ve saç dökülmesini önleme için ideal anti-androjene yaklaşıyor gibi görünüyor (eğer her şey yolunda giderse). Kintor ayrıca, GT20029'un dünyanın herhangi bir yerinde klinik deneme aşamasına giren ilk topikal PROTAC ilacı olduğuna inandıklarını belirtiyor. Yakın zamanda ABD'de GT20029 için de bir IND dosyalanması bekleniyor.

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU

Facebook Twitter Instagram